Doorgaan naar hoofdcontent

Real Sociedad moet Adnan Januzaj even missen met spierblessure: “Niets om je zorgen over te maken”

Real Sociedad moet Adnan Januzaj even missen met spierblessure: "Niets om je zorgen over te maken"

Real Sociedad zal het "korte tijd" zonder Adnan Januzaj moeten stellen. De 25-jarige winger is out met een spierblessure in het bovenbeen. Dat heeft het Spaanse team gemeld.

Lees verder

Snellere stijging van coronabesmettingen, in Vlaanderen snelst

Het aantal besmettingen stijgt op weekbasis met 12 procent. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Sciensano. Het gaat om 2.445 nieuwe besmettingen gemiddeld per dag. De stijging gaat het snelst in Vlaanderen, waar het aantal besmettingen al met 22 procent omhoog gaat.

Lees verder

N-VA en Open VLD in de clinch over bijkluswet: 'Op instructie van Bart De Wever is de kar gedraaid'

De regeringspartijen hebben gisterenavond de bijgespijkerde wet over het onbelast bijverdienen goedgekeurd. Het Grondwettelijk Hof had de bestaande regeling vernietigd, waardoor trainers, scheidsrechters of andere begeleiders in recreatieve sportclubs vanaf 1 januari voor hun bijverdiensten tegen het normale tarief (33 procent) belast dreigden te worden.

Lees verder

Wereldkampioen F1 Lewis Hamilton staat dicht bij contractverlenging bij Mercedes: "Ik ben van plan volgend jaar hier te zijn"

Lewis Hamilton staat op het punt om zijn contract bij Formule 1-team Mercedes te verlengen. Mercedes plaatste op Twitter het bericht met de hashtag 'announce' en 'soon', wat erop wijst dat er snel meer nieuws zit aan te komen.

Lees verder

Prins Emmanuel en prinses Eleonore treden op tijdens ongewoon kerstconcert

Ook het traditionele kerstconcert in het koninklijk paleis ziet er dit jaar anders uit dan normaal. Dit jaar kan alleen het gezin van koning Filip zelf op het paleis zijn. Het volledige kerstconcert wordt op kerstdag uitgezonden op één, maar VRT NWS gaf al enkele fragmenten vrij van het concert.

Lees verder

Alleen in Zuid-Amerika: fans niet toegelaten door corona, maar toch vuurwerk op het veld

De heetgebakerde Zuid-Amerikaanse fans hebben hun faam alle eer aangedaan in de kwartfinales van de Copa Libertadores afgelopen nacht. In de terugmatch tussen het Uruguayaanse Nacional en het Argentijnse River Plate belandde er zowaar vuurwerk op het veld… terwijl er door corona geen fans toegelaten waren in het stadion. In Montevideo hadden de supporters dan maar besloten buiten de poorten van het stadion vuurwerk af te schieten.

Lees verder

Vrachtwagen rijdt zich klem in Waaslandtunnel, bestuurder spoorloos

Een bestuurder van een te hoge vrachtwagen heeft zich vrijdagmorgen klemgereden in de Waaslandtunnel. De tunnel werd een tijdlang afgesloten in beide richtingen voor de takeling. Bij aankomst van de politie bleek de chauffeur spoorloos: de sleutels van de vrachtwagen zaten nog in het contact.

Lees verder

Portopolis: een interactieve verkenningstocht in de haven van Antwerpen

In de schaduw van het MAS opent op 19 december Portopolis haar deuren. In deze interactieve expo komt de Antwerpse haven tot leven met virtual reality en augmented reality.

Lees verder

Coca-Cola gaat 2.200 jobs schrappen

Coca-Cola gaat wereldwijd 2.200 jobs schrappen, waarvan 1.200 in de VS. Dat meldde gisterenavond The Wall Street Journal.

Lees verder

Advocaten Reuzegommers trekken medische rapporten in twijfel

Sommige Reuzegommers trekken de medische rapporten in de zaak van de overleden schacht Sanda Dia (20) in twijfel. Ze bekwamen de aanstelling van een nieuw college van deskundigen dat zich momenteel opnieuw over de medische aspecten buigt. Ook alle in het ziekenhuis van Malle gestelde handelingen worden op vraag van de verdediging opnieuw onderzocht.

Lees verder

Weduwe van Kobe Bryant: "Mijn moeder eist nu een villa, een Mercedes en vijf miljoen omdat ze op de kinderen paste"

Vanessa Bryant, de weduwe van de overleden basketlegende Kobe, heeft op sociale media keihard uitgehaald naar haar moeder Sofia Laine. Volgens Vanessa Bryant probeert haar moeder na het overlijden van Kobe haar familie af te persen voor haar eigen gewin.

Lees verder

Sneeuwtapijt in VS, black-out in Japan na sneeuwstorm

De oostkust van de VS en het binnenland van Japan kregen bakken sneeuw te verwerken de afgelopen dagen. In New York klaarde het weer op en konden de inwoners na de storm genieten van de sneeuw. Japan moet afrekenen met black-outs en ellenlange files.

Lees verder

Buren willen niet dat Trump in golfclub Mar-a-Lago gaat wonen

Donald Trump mag na het einde van zijn termijn als president niet in zijn golfclub Mar-a-Lago gaan wonen. Trump tekende in 1993 een contract dat hij niet meer dan drie weken per jaar in de club mag verblijven, meldt The Guardian. Zijn buren herinneren hem aan die handtekening, nu zijn tijd in het Witte Huis er bijna op zit.

Lees verder

Live | Crisiscentrum geeft persconferentie over coronacijfers

Het aantal besmettingen stijgt op weekbasis met 12 procent. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Sciensano. Het gaat om 2.445 nieuwe besmettingen gemiddeld per dag. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie om meer uitleg te geven bij de recente cijfers. U kunt die persconferentie hierboven live volgen.

Lees verder

E-sport en breakdance doen intrede op Aziatische Spelen van 2022

E-sport en breakdance zijn als officiële discipline opgenomen in de volgende editie van de Aziatische Spelen, in 2022 in het Chinese Hangzhou. Dat heeft de Olympic Council of Asia (OCA), die deze week in Oman samenkwam, bevestigd.

Lees verder

28 matchen zonder zege doet opnieuw kop rollen bij Schalke 04: "Huub Stevens neemt nog maar eens over"

De immense crisis bij de Duitse traditieclub Schalke 04, waar met Benito Raman ook een Belg aan de slag is, heeft tot een nieuw trainersontslag geleid. Manuel Baum had tweeëneenhalve maand geleden overgenomen van David Wagner, maar kreeg het schip niet gekeerd en betaalt daar nu het gelag voor. De Nederlander Huub Stevens neemt alvast de komende twee matchen over. Dat schrijft Kicker op vrijdag.

Lees verder

Barnier over Brexit-onderhandelingen: 'Moment van de waarheid'

De Europese Brexit-onderhandelaar Michel Barnier waarschuwde in het Europees Parlement dat er nog slechts enkele uren resten om een Brexit-akkoord met Londen te sluiten.

Lees verder

Peruaanse agenten verkleden zich als kerstman om drugdealers te vatten

In de Peruaanse hoofdstad Lima verkleedden twee agenten zich als de kerstman en een elfje om een drugdealer te kunnen vatten. De agenten troffen cannabis, cocaïne en een vuurwapen aan bij de man.

Lees verder

'Canadese Epstein' beschuldigd van jarenlang misbruik jonge meisjes

Net als multimiljonair Jeffrey Epstein zou de Canadese modemagnaat Peter Nygard zich hebben vergrepen aan kwetsbare jonge meisjes. Volgens de Amerikaanse justitie maakte hij in tientallen jaren tientallen slachtoffers.

Lees verder

Ook Champions League-winnaar Bayern München ziet omzet en winst slinken door coronavirus

De coronapandemie laat ook bij Bayern München financiële sporen na. De Duitse grootmacht draaide in het seizoen 2019/20 minder omzet en boekte minder winst dan het seizoen voordien. Dat heeft Bayern vrijdag gemeld.

Lees verder

Belgische voetbalvrouwen behouden 17e plaats op FIFA-ranking

De Belgische voetbalvrouwen behouden vrijdag de zeventiende plaats op de nieuwe ranking van de Wereldvoetbalbond FIFA. In december vorig jaar prijkten de Red Flames een eerste keer op deze positie, hun hoogste notering tot dusver.

Lees verder

Namur Capitale naar groepsfase FIBA EuroCup Women

Namur Capitale won de beslissende voorronde van de FIBA EuroCup Women met 88-68 (rust: 52-37) van het Luxemburgse Bbc Grengewald. Kamilla Ogun (19 punten, 5 rebounds, 4 assists), de met een double-double uitpakkende Courtney Range (18 punten, 12 rebounds) en de met 5 op 7 driepunters uitpakkende Hanne "La Bomba" Mestdagh loodsten Namur Capitale naar de winst.

Lees verder

Politie betrapt kapper die stiekem klanten ontving

De politie van Gent betrapte donderdagavond een kapper in de Bevrijdingslaan in Gent, die stiekem de deuren van zijn zaak had geopend. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De kapper moet voor de rechtbank verschijnen. De zeven aanwezigen kregen een coronaboete van 750 euro.

Lees verder

Toto Wolff blijft teambaas van F1-renstal Mercedes: "Dit team voelt als familie voor mij"

Toto Wolff blijft de komende jaren in de Formule 1 teambaas van Mercedes. De 48-jarige Oostenrijker zinspeelde de afgelopen maanden over een mogelijk vertrek bij de renstal die al jaren domineert in de Formule 1. Wolff stapte in 2013 in bij Mercedes en is ook aandeelhouder.

Lees verder

Aziatische olifant geboren in Pairi Daiza

De grootste groep olifanten in Europa, in het dierenpark Pairi Daiza, is weer een lid rijker. De Aziatische olifant Soraya is bevallen van haar eerste jong, een mannetje. Dat meldt het dierenpark uit Brugelette, in de provincie Henegouwen, vrijdag.

Lees verder

Derby tussen België en Nederland was mooiste internationale hockeywedstrijd van 2020

De derby tussen de mannenteams van België en Nederland werd door de fans tot mooiste wedstrijd van 2020 in de Hockey Pro League verkozen. Dat maakte de Internationale Hockeyfederatie vrijdag bekend. De Red Lions en Oranje speelden woensdag 4 november in Ukkel 4-4 gelijk, waarna de Lions in de shoot-outs met 3-1 aan het langste eind trokken.

Lees verder

Lockdownfeest met 22 aanwezigen en lachgas in Airbnb stilgelegd

Door een verkeerscontrole donderdagnacht op de R4 rond Gent kwam de politiezone Rhode & Schelde een lockdownfeest in Melle op het spoor. De politie viel binnen in de Airbnb en daar werden 22 aanwezigen aangetroffen en ook meerdere capsules lachgas. 'Dit is gewoon onverantwoord gedrag, hier heb ik geen andere woorden voor', zegt burgemeester Dirk De Maeseneer (CD&V).

Lees verder

Amerikaanse vicepresident Pence krijgt coronavaccin live op televisie

Mike Pence heeft zich laten inenten met het Pfizer-vaccin tegen covid-19. De vaccinatie van de Amerikaanse vicepresident werd live op televisie uitgezonden. Ondertussen maakte president Trump bekend dat de verdeling van het Moderna-vaccin van start kan gaan.

Lees verder

Hoe onrustwekkend zijn de besmettingscijfers en wat betekent dat voor het Overlegcomité?

Onder welk gesternte moet het Overlegcomité vandaag beslissingen nemen? Hoe zwaar liggen de stijgende cijfers op de maag?

Lees verder

AG2R-Citroën hoopt Julian Alaphilippe af te snoepen van Deceuninck-Quick Step: "Zullen niet nalaten onze kans te gaan"

Julian Alaphilippe mag dan wel nog onder contract liggen tot eind 2021 bij Deceuninck-Quick Step, zijn landgenoten van AG2R-Citroën maken er nu al geen geheim van dat ze voluit voor zijn handtekening zullen gaan zodra hij weer op de markt is. "Hij is een aantrekkelijke coureur", zegt ploegleider Vincent Lavenu, die met het aantrekken van een grote sponsor als Citroën op extra slagkracht rekent.

Lees verder

Lichtpunt voor KV Mechelen: Joachim Van Damme test negatief en traint opnieuw mee

Lichtpuntje in donkere coronatijden voor KV Mechelen. Joachim Van Damme is verlost van het virus. De sterkhouder op het middenveld legde gisteren als eerste een nieuwe test af en kreeg vandaag een negatief resultaat terug van het labo. Van Damme traint vanaf vandaag opnieuw mee met de groep en is zondag inzetbaar tegen OH Leuven.

Lees verder

Brusselse school krijgt politiebewaking na dreigementen over aanslag

Het Diderot-instituut, een middelbare school in Brussel, is al enige tijd het doelwit van dreigementen. Dat meldt Sudpresse. Onbekenden zouden al herhaaldelijk gedreigd hebben om een aanslag te plegen zoals die waarbij de Franse leraar Samuel Paty om het leven kwam. De Brusselse politie bevestigt dat de school extra bewaking krijgt.

Lees verder

Stroom wordt 16 euro goedkoper (maar niet voor iedereen)

De distributienettarieven voor elektriciteit dalen volgend jaar met 4 procent en dat levert een gemiddeld gezin een besparing op van 16 euro. Tegelijk wordt het prosumententarief voor eigenaars van zonnepanelen 19 euro duurder en kost de afschaffing van het nachttarief sommige gezinnen 113 euro.

Lees verder

Gigantische Russische staatshack trof ook België

De omvang van de Russische staatshack dijt almaar uit. Naast talloze doelwitten in de VS is ook België getroffen. 'Staatshackers beperken zich nog tot informatieverwerving en controle, maar de stap naar sabotage is klein.'

Lees verder

'Geld is niet het enige waarmee je solidariteit kan aanwakkeren'

Met het startschot van De warmste week zet de VRT zijn sluizen weer open voor een golf van solidariteit. Zij het zonder veel animo. De teller met acties heeft de kaap van duizend nog niet overschreden. Is De warmste week bekoeld? Neen, zegt coördinator Floris Nieuwdorp.

Lees verder

Rode Duivels ronden EK-voorbereiding af tegen vice-wereldkampioen Kroatië

Met het oog op het Europees Kampioenschap oefenen de Rode Duivels op zondag 6 juni 2021 thuis tegen Kroatië. Dat meldt de KBVB. De wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tussen de nummers 1 en 11 in de FIFA-ranking start om 20u45. Toegang voor supporters zal afhangen van de Covid19-maatregelen die dan gelden.

Lees verder

Wilco Kelderman komt terug op keuze van Team Sunweb om in Giro niet voor hem te gaan: "Heb er nog twee weken van gedroomd"

Wilco Kelderman is voor het eerst teruggekomen op de keuze van Team Sunweb om in de Giro niet voluit zijn kaart te trekken. De kopman greep in de koninginnenrit het roze, maar mocht van de ploegleiding geen steun krijgen van zijn ploegmaat Jai Hindley omdat die ook nog kansen had op de eindzege. Uiteindelijk zouden ze op die manier naast de eerste plek grijpen. "Het is jammer dat het vertrouwen vanuit de ploegleiding er niet was", zegt Kelderman nu in het Nederlandse Algemeen Dagblad.

Lees verder

Ook Duitsland verbiedt plastic draagzakjes

Vanaf januari 2022 zijn plastic zakjes aan de kassa verboden in Duitsland. Het Duitse parlement heeft het verbod vrijdag goedgekeurd.

Lees verder

Wat had u gedacht? Wout van Aert en Emma Meesseman zijn Sportman en Sportvrouw van het Jaar 2020

Ondanks een door corona volledig overhoopgehaald sportjaar hebben de Belgische sportjournalisten toch hun jaarlijkse, nationale trofee uitgereikt. Volg hier wie Sportman, Sportvrouw, Sportcoach, Sportbelofte, Paralympiër en Sportploeg van het Jaar is geworden.

Lees verder

Geen eten, geen werk, geen bescherming: WHO en UGent schetsen impact van pandemie op vluchtelingen

Voor de eerste keer is de impact van de pandemie op het welzijn van migranten en vluchtelingen gedocumenteerd. De wereldwijde bevraging toont hoe corona de armen kwetsbaarder maakt.

Lees verder

Juventus-middenvelder Weston McKennie verkozen tot Speler van het Jaar in VS

Juventus-middenvelder Weston McKennie is in de Verenigde Staten verkozen tot Speler van het Jaar bij de mannen, zo maakte de Amerikaanse Voetbalfederatie US Soccer bekend.

Lees verder

Fans Atlético Madrid verkiezen Yannick Carrasco tot Speler van de Maand

Yannick Carrasco is door de fans verkozen tot Speler van de Maand november bij Atlético Madrid, zo maakte de club vrijdag bekend. In de verkiezing haalde hij het van Joao Felix, Mario Hermoso, Angel Correa en Koke.

Lees verder

Geen FIFA-award, maar Lionel Messi krijgt wel prijs voor zijn sociale werk: "Minderbedeelde jongeren blijven helpen"

Lionel Messi heeft vrijdag de Peace & Sport Prijs 2020 ontvangen. De aanvaller van Barcelona en het Argentijnse elftal krijgt de prijs voor het educatieve en sociale werk dat hij met zijn stichting doet in Spanje, Argentinië, Mozambique, Palestina, Kenia, Syrië en Nepal.

Lees verder

Overzicht | Deze nieuwe coronamaatregelen heeft het Overlegcomité genomen

Buitenlanders die naar België reizen moeten een negatieve coronatest kunnen voorleggen en er komt voorlopig geen aanpassing van de avondklok. Bekijk hier welke beslissingen het Overlegcomité nog heeft genomen.

Lees verder

Wie mag ik uitnodigen en wat mag ik doen met Kerstmis en Nieuwjaar?

Het Overlegcomité heeft opnieuw benadrukt dat grote familiefeesten uit den boze zijn met Kerstmis en Nieuwjaar. We zetten de regels voor coronaproof vieren nog eens op een rij.

Lees verder

Michael Van Peel, gekneld tussen wokers en boomers in 2020

Elk jaar denken schrijvers op vraag van 'De Standaard' diep na over hun wereld en hun tijdgenoten. Het resultaat van deze opdracht is een weloverwogen beschouwing die tussen kerst en nieuwjaar in de krant verschijnt, én via de podcast van De Standaard ook te beluisteren is.

Lees verder

Havenarbeider betrapt met 500 kilo cocaïne

De politie heeft in de haven van Antwerpen drie mannen opgepakt toen ze betrapt werden op het uithalen van een grote partij drugs. De drie zijn intussen ook aangehouden. Volgens het parket bedroeg de vangst bijna 500 kilogram cocaïne, verstopt in een container.

Lees verder

De 'Onverwachte spraakmakers' van onze podcastredactie

2020 was corona, dat weet u. Het virus overspoelde de hele wereld, ook het nieuws. Sommige verhalen raakten ondergesneeuwd. De podcastredactie selecteerde een aantal van die 'Onverwachte spraakmakers' in dit eigenzinnige jaaroverzicht.

Lees verder

Mijn kind, de moordenaar

In het beste geval kom je in je hele leven nooit in aanraking met een crimineel. Laat staan met een moordenaar. Maar wat als iemand uit je gezin een moordenaar blijkt te zijn?

Lees verder

Nederlandse Kira Toussaint evenaart eigen wereldrecord op 50m rugslag kortebaan

De Nederlandse zwemster Kira Toussaint heeft vrijdag bij wedstrijden op de korte baan in het Amsterdamse Sloterparkbad haar eigen wereldrecord op de 50 meter rugslag van 25.60 seconden geëvenaard. Die tijd zwom Toussaint vorige maand bij internationale wedstrijden van de International Swimming League in Boedapest.

Lees verder

Gerard Lopez verkoopt Lille, Olivier Létang wordt de nieuwe voorzitter

Eigenaar Gerard Lopez heeft de Noord-Franse club Lille, momenteel leider in de Ligue 1, verkocht aan het bedrijf Kalisto Sporting SARL, een filiaal van investeringsfonds Merlyn Partners van de Nederlander Maarten Petermann. Olivier Létang, de voormalige sterke man bij Rennes en oud-sportief directeur bij Paris Saint-Germain, is de nieuwe voorzitter van de club, zo melden verscheidene Franse media.

Lees verder

Geld op overschot? NBA-club Utah Jazz verandert voor 1,35 miljard euro van eigenaar

De Amerikaanse miljardair Ryan Smith, oprichter van het bedrijf Qualtrics, heeft NBA-ploeg Utah Jazz van de familie Miller overgenomen voor een bedrag van 1,35 miljard euro (1,66 miljard dollar). De raad van bestuur van de NBA zette daarvoor het licht op groen.

Lees verder

Dieven stelen kogelwerende vesten uit politiecommissariaat in Marcinelle

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in het politiecommissariaat van Marcinelle (Charleroi). Daarbij zouden kogelwerende vesten zijn buitgemaakt. Dat bevestigt het parket. Het is niet duidelijk of er ook wapens werden gestolen.

Lees verder

Charleroi pakt in extremis de volle buit tegen Anderlecht

De curve vlakt af. Na de recente zes op zes ging Anderlecht in een zwakke match in het absolute slot onderuit in Charleroi: 1-0. Weeral die verdomde laatste minuten. Dit keer liet doelman Timon Wellenreuther in de laatste seconde een schot van Ali Golizadeh nog glippen.

Lees verder

Van Weinstein op de sukkel tot duivenliefde: de beelden van 2020
DS Weekblad blikt terug op 2020. Dit jaar kiezen 53 kunstenaars een markant beeld en vertellen wat vaak niet in woorden kan worden gevat. Dit is alvast een selectie.
Lees verder

Ongehoord | 'Ik heb leren naaien, breien was voor gevorderden'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Gemiddeld aantal besmettingen nog steeds in stijgende lijn

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen blijft toenemen. Tussen 8 en 15 december waren er gemiddeld 2.518,9 nieuwe infecties per dag, een stijging van 15 procent ten opzichte van de vorige periode.

Lees verder

Nog steeds zachte temperaturen en veel regen op komst

Het is vandaag eerst overal droog met vooral in het centrum en het oosten nog brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het zwaarbewolkt. Later deze week komt er veel regen en wat sneeuw in de Ardennen.

Lees verder

Alle 618.204 Belgische coronabesmettingen sinds begin crisis tot nu in kaart

Ons land telde op vrijdag 18 december in totaal 618.204 bevestigde coronabesmettingen. UGent-onderzoeker Bart Mesuere bracht elke positieve test sinds het begin van de coronacrisis tot nu in kaart. Bekijk de verspreiding van het coronavirus in België in bovenstaande video.

Lees verder

Onderzoek toont verschillen tussen griep en covid-19

Griep is op het eerste gezicht nauwelijks te onderscheiden van covid-19. Toch zijn er belangrijke verschillen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de UHasselt en het Jessa Ziekenhuis.

Lees verder