Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 27 december 2020

Politie ontdekt stampvolle shishabar: 46 personen beboet voor meer dan 38.000 euro

HLN
Politie ontdekt stampvolle shishabar: 46 personen beboet voor meer dan 38.000 euro
46 mensen zijn zaterdagavond betrapt in een shishabar die stiekem open was. De politie heeft iedereen een boete gegeven. "Een aantal aanwezigen probeerde weg te rennen, maar de politie stond klaar om vluchters tegen te houden", luidt het.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Geen brug en aankomstboog, maar Wereldbekercross in Dendermonde gaat door ondanks Storm Bella
Tussen Kerstmis en Nieuwjaar volgen de crossen zich ook in 2020 in sneltempo op. Vandaag staat met de Wereldbekermanche in Dendermonde zelfs een gloednieuwe veldrit op het programma. Regen, wind, modder, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Spektakel verzekerd. U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Bianchi zwaait Van Aert uit met standbeeld van Strade Bianche-zege: "Ik ben overdonderd"
Trofeeën en bekroningen bij de vleet voor Wout van Aert na wonderjaar 2020. Al is er nu ook een standbeeld van de winnaar van de Kristallen Fiets opgedoken.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Huybrechts en Van den Bergh spelen straks hun derde ronde
De 'Christmas Break' zit erop, het WK Darts is helemaal terug. Vandaag staan de eerste wedstrijden van de derde ronde op het programma, met twee Belgen. Kim Huybrechts (PDC 39) neemt het rond 14u30 op tegen de Engelsman Ryan Searle (PDC 38). Meteen daarna is Dimitri Van den Bergh (PDC 9) als favoriet aan de beurt tegen de Nederlander Jermaine Wattimena (PDC 24). U kan hier alles LIVE volgen en álle matchen zijn ook te bekijken op VTM 4.
Lees verder

LIVE (13u30). Ampomah krijgt opnieuw zijn kans van Leko, wat kan Antwerp tegen Charleroi?
• Jupiler Pro League • Speeldag 19 • Bosuil • Aftrap: 13u30
Lees verder

André Rieu blikt terug op rampjaar 2020: "Ik ben massaal taarten beginnen bakken"
De Nederlandse violist André Rieu (71) voelt zich hard getroffen door de coronacrisis. Het afgelopen jaar staat voor 'de koning van de wals' in schril contrast met vorige jaren toen hij over de hele wereld reisde met zijn Johann Strauss Orkest en kolossale shows. "Ik ben dan maar massaal beginnen bakken", vertelt hij.
Lees verder

Een geslaagde online nieuwjaarsspeech? Een sprekerscoach geeft tips: "Denk aan een liefdevol moment voor je begint te spreken, dan zit dat warme gevoel in je stem"
Speechen. Voor velen het minst favoriete onderdeel van de feestperiode. En toch hangen we er elk jaar opnieuw aan vast. Maar wat nu die speech online zal doorgaan? Stemexpert Stefanie Van Moen geeft een stappenplan voor alle moedige speechers in coronatijden. "De setting die mensen te zien krijgen draagt bij aan het gevoel dat je wil overbrengen. Kies voor één item dat je bewust in beeld brengt."
Lees verder

Onze Standard-watcher vraagt zich af wie de Rouches uit het moeras kan trekken: "Het bestuur moet ook in de spiegel kijken"
Een nederlaag tegen STVV bezegelde het lot van Philippe Montanier. Wie trekt dit Standard de Liège uit het moeras? Michel Preud'homme alvast niét. Er lijkt nog één logische kandidaat over te zijn om de nieuwe trainer te worden. "Hoe dan ook zal het er 'boenk' op moeten zijn om de rust te laten wederkeren", weet onze Standard-watcher Frank Dekeyser.
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Vrouwen ploegen door de modder: "Dit wordt een cross vanuit de oude doos"
Tussen Kerstmis en Nieuwjaar volgen de crossen zich ook in 2020 in sneltempo op. Vandaag staat met de Wereldbekermanche in Dendermonde zelfs een gloednieuwe veldrit op het programma. Regen, wind, modder, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Spektakel verzekerd. U volgt het allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Dakloze man verricht heldhaftige daad en redt honden en katten uit brandend asiel
De 53-jarige Keith Walker uit Atlanta waagde zijn leven op 18 december tijdens een brand. De man redde verschillende honden en katten nadat er brand uitbrak in de keuken van het asiel, vertelt oprichter Gracie Hamlin. "Hij is mijn held".
Lees verder

LIVE. Flets begin van Antwerp, Charleroi kan eerste keer dreigen
• Jupiler Pro League • Speeldag 19 • Bosuil • Aftrap: 13u30
Lees verder

"One Hundred and Eighty!": Caller roept op WK darts om maximumscore, maar er is geen sprake van triple 20
'One Hundred and Eighty!' U kent het wel. De score die de caller schreeuwt als een speler driemaal in de triple 20 gooit. Alleen ging diezelfde man in de namiddagsessie op het WK darts even de mist in. Simon Whitlock mikte twee keer in de triple 20 en één maal in de triple 1 - al scheelde een '180' inderdaad niet veel. Paul Hinks - de man met de microfoon - had zich dan ook miskeken en riep om een perfecte '180'. Whitlock wees de man fijntjes maar eerlijk op de misser. Geen 180, wel een 123. Een tafereel dat, mocht er publiek aanwezig geweest zijn, zeker wat leedvermaak had opgeleverd. Bekijk de beelden bovenaan dit artikel.
Lees verder

Football Talk. Mirallas deelt twee assists uit bij revelatie Gaziantep - Lewandowski Europees Sporter van het Jaar
Gaziantep ontpopt zich stilaan tot de revelatie in de Turkse Süper Lig. De club van voormalig Rode Duivel Kevin Mirallas won de topper tegen Alanyaspor met 3-1. Mirallas en co wonnen zo voor de vijfde keer op rij, de club is (in competitie en beker samengeteld) al vijftien wedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag dateert intussen van 12 september.
Lees verder

Naast verlies van geur en smaak: sommige coronapatiënten melden dat alles "walgelijk" ruikt, zoals vis en rotte eieren
Aan de lijst met aanhoudende symptomen bij coronapatiënten zou naast het verlies van geur en smaak ook een sterk verstoorde reukzin toegevoegd kunnen worden. Dat zegt de Britse professor en neus-, keel- en oorarts Nirmal Kumar, die al van patiënten hoorde dat alles nu naar vis of rotte eieren ruikt. Vooral jongeren en mensen in de zorg zouden er last van hebben.
Lees verder

Ella Leyers: "Een fotograaf zei me vlak voor een shoot: 'Ik voelde je geilheid tot bij mij'"
In een Ideale wereld was ze ongetwijfeld Slimste mens geworden, maar we schrijven 2020 en dat mislukte dus net. Het brengt Ella Leyers (32) absoluut niet van haar stuk: 'Mijn job doet er meer dan ooit toe.'
Lees verder

Atalanta - Valencia: de euforische overwinning bleek een biologische bom die Bergamo platlegde
Op 19 februari 2020 geeft Atalanta Bergamo het toch al geweldige seizoen extra glans met een 4-1-zege op Valencia in de Champions League. De Italiaanse stad is euforisch. Met terugwerkende kracht geldt de wedstrijd nu als de 'biologische bom' van besmettingen met het coronavirus.
Lees verder

Van een stoffige garage een woonparel maken? Onze woonexpert legt uit hoe je dat doet en wat het kost
Onze woonexpert Björn Cocquyt toont elke week hoe je het potentieel van je woning maximaal kunt benutten. Deze week biedt hij inspiratie voor het verbouwen van je garage. Een stoffige ruimte die wordt omgetoverd tot een slaap- en badkamer, een werk- en woonkamer, een tuinkamer of zelfs een compleet nieuwe woning. Ontdek hoe professionals het aanpakken en wat het kost.
Lees verder

BINNENKIJKEN. De Planckaerts geven een rondleiding in hun nieuwbouwhuizen: "Moeilijker dan renovatie van Château Planckaert"
Noem het, en de Planckaerts doen het. In een jaar waarin ze een afgebrand kasteel kochten om te renoveren, stampten ze in de Ardennen ook nog eens vier nieuwbouwhuizen uit de grond. Aan de vooravond van een Château Planckaert-special op Eén ontvangen werfleider Christopher en Stephanie ons voor een exclusieve rondleiding.
Lees verder

LIVE. Beste kansen zijn voor Charleroi, Butez houdt Antwerp recht!
• Jupiler Pro League • Speeldag 19 • Bosuil • Aftrap: 13u30
Lees verder

LIVE WK DARTS. Tijd voor de Belgen! Huybrechts maakt zich klaar voor partij tegen Searle
De 'Christmas Break' zit erop, het WK Darts is helemaal terug. Vandaag staan de eerste wedstrijden van de derde ronde op het programma, met twee Belgen. Kim Huybrechts (PDC 39) neemt het op tegen de Engelsman Ryan Searle (PDC 38). Meteen daarna is Dimitri Van den Bergh (PDC 9) als favoriet aan de beurt tegen de Nederlander Jermaine Wattimena (PDC 24). U kan hier alles LIVE volgen en álle matchen zijn ook te bekijken op VTM 4.
Lees verder