Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 december 2020

Pintje tijdens online gemeenteraad? Moet kunnen volgens de een, ‘absoluut not done’ volgens de ander

HLN
Pintje tijdens online gemeenteraad? Moet kunnen volgens de een, 'absoluut not done' volgens de ander
In Zelzate is een relletje ontstaan nadat ex-burgemeester Frank Bruggeman (VLS-SD) van een pilsje zat te genieten tijdens de online gemeenteraad. Bruggeman is zich van geen kwaad bewust. "Ik doe thuis wat ik wil en daarbij 't was 0.0", pareert hij de kritiek. Sommigen denken daar anders over. "Op je werk drink je toch ook niet?"
Lees verder

LIVE. Eupen halfweg op voorsprong tegen KV Mechelen na knap doelpunt Ngoy
• Inhaalduel • Kehrweg-Stadion • KV Mechelen zonder Defour en De Camargo • Malinwa pas 15de in klassement, Eupen is 13de
Lees verder

LIVE. Ngoy zet Eupen met knap doelpunt op voorsprong tegen KV Mechelen
• Inhaalduel • Kehrweg-Stadion • KV Mechelen zonder Defour en De Camargo • Malinwa pas 15de in klassement, Eupen is 13de
Lees verder

Dagen tijdelijke werkloosheid door corona niet gelijkgesteld voor werknemers paritair comité 200: "Aanzienlijk verlies op eindejaarspremie van 480.000 bedienden"
De dagen tijdelijke werkloosheid door corona worden niet gelijkgesteld voor de werknemers van het paritair comité 200. Dat betekent concreet een aanzienlijk verlies op de eindejaarspremie van 480.000 bedienden, zeggen de vakbonden donderdag in een gezamenlijke mededeling.
Lees verder

Nieuwsgierige koala sluipt woning binnen en klimt in kerstboom
Wie denkt aan een opgesmukte kerstboom, denkt aan lichtjes, slingers en kerstballen. Een koala hoort niet thuis in dit rijtje, maar daar dacht deze buidelbeer in Australië toch anders over.
Lees verder

INTERVIEW. McDonald's-baas Stephan de Brouwer over het crisisjaar: "Onze grootste concurrent is niet onze buur, maar uw frigo thuis"
Uiteraard ziet de grootste keten in ons land zwaar af nu de horeca andermaal voor maanden gesloten is. Toch blijft McDonald's evengoed vrolijk nieuwe restaurants openen: maar liefst 8 deze maand - van Oostende tot in Lanaken - en dat is goed voor 350 nieuwe jobs. De kaap van 100 komt in zicht. "De markt is moeilijker nu, maar horeca zal relevanter worden dan ooit. Omdat mensen het zo missen. Het gaat om meer dan eten alleen, het is ontspanning voor het hele gezin."
Lees verder

Washington Post spot met absurditeit van Belgische toiletregels
"Rare jongens, die Belgen", moeten ze daar bij The Washington Post denken. De Amerikaanse krant wijdt immers een heel artikel aan onze coronaregels rond de feestdagen. "Belgen mogen gasten uitnodigen voor het kerstdiner, maar slechts één van hen mag het toilet gebruiken", zo kopt de krant.
Lees verder

Nieuwslezer RTL-TVI krijgt slappe lach tijdens uitzending
Het nieuwsanker van de Franstalige tv-zender RTL-TVI heeft een memorabel middagjournaal achter de rug.
Lees verder

SHOWBITS. The Starlings zitten in Oostende en welk ex-K3'tje ontmoette de Sint?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

KIJK LIVE. Wie wordt tegenstander van Rode Duivels in Final Four van de Nations League?
Frankrijk, Spanje of Italië: wie wordt de tegenstander van de Rode Duivels in de halve finale van de Nations League? De loting vindt vandaag in het Zwitserse Nyon, op de hoofdzetel van de UEFA, plaats. Die kan u vanaf nu LIVE bekijken op HLN.be!
Lees verder

Ryanair bestelt meer Boeing 737 MAX vliegtuigen
Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft nog eens 75 vliegtuigen Boeing 737 MAX besteld. Daarmee komt totaal aantal toestellen van dat type dat de Ierse prijsvechter in bestelling heeft op 210.
Lees verder

Leg uw rekenmachine maar klaar: dit betekent de Brusselse kilometerheffing voor uw portefeuille
Minder files, een stevige economische bonus en een meer leefbare stad. Dat wil het Brussels gewest bereiken met SmartMove, zijn slimme kilometerheffing. Maar wat betekent dit nu concreet voor mijn portefeuille? Wat betekent dit voor de pendelaar uit Vlaanderen? Moet ik als Brusselaar extra betalen? En wat als ik één dag per jaar naar Brussel wil? Wij leggen het voor u uit aan de hand van enkele vragen en simulaties.
Lees verder

Rode Duivels treffen Frankrijk in halve finales Nations League, Martínez: "Beiden veel sterker geworden sinds halve finale op WK"
De Rode Duivels mogen zich in de halve finales van de Nations League meten met wereldkampioen Frankrijk, zo wees de loting in Nyon zopas uit. De wedstrijd wordt op 7 oktober gespeeld in Turijn. Drie dagen later, op 10 oktober, volgt dan een eventuele finale tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en Italië. Roberto Martínez kijkt reikhalzend uit naar de confrontatie: "We zijn beiden veel sterker geworden sinds de laatste confrontatie", stelt de Spanjaard.
Lees verder

Professor Dirk Devroey vraagt zich af of huidige coronamaatregelen volstaan: "De cijfers dalen nu al niet meer"
"Misschien zijn de huidige coronamaatregelen niet voldoende." Die opmerkelijke uitspraak komt van professor Dirk Devroey, decaan van de faculteit Geneeskunde & Farmacie aan de VUB. "Als mens zou ik ook willen dat we tijdelijke kerstbubbels kunnen maken, maar als arts merk ik dat de cijfers nu al niet meer dalen."
Lees verder

Vandoorne reageert nadat hij gepasseerd werd door Mercedes: "Natuurlijk doet dit pijn"
Stoffel Vandoorne heeft voor het eerst (uitgebreider) gereageerd op de beslissing van Mercedes om Lewis Hamilton, besmet met het coronavirus, te vervangen door George Russell en niet door hem tijdens de GP Formule 1 van Sakhir van komend weekend. "George verdient dit, maar uiteraard ben ik teleurgesteld."
Lees verder

LIVE. Leko kiest opnieuw voor Benavente in plaats van Mbokani, Antwerp bij winst bijna zeker van Europese overwintering
• Vijfde speeldag groepsfase Europa League • Bosuilstadion • Bij winst is Antwerp zo goed als zeker van Europese overwintering • Great Old won eerder met 1-2 van Ludogorets
Lees verder

Football Talk. Verschaeren wellicht in de basis tegen Essevee - Haaland speelt dit jaar niet meer - Solbakken nieuwe Noorse bondscoach
Op basis van de laatste training krijgt Yari Verschaeren een basisplaats bij Anderlecht tegen Zulte Waregem. Dit ten koste van Michel Vlap. Voorts zijn er wellicht niet veel wijzigingen in vergelijking met vorige week tegen Standard (0-0). Hendrik Van Crombrugge ontbreekt behoudens een miraculeuze ommekeer. De doelman blijft op de sukkel met een handblessure. (PJC)
Lees verder

Aanzoek van 'First Dates'-barman Bram liep niet zoals verwacht: "Vraag met een papieren trouwring gesteld"
"En zeggen dat hij eigenlijk op zoek was naar een onenightstand." Pech voor de vrouwelijke fans van 'First Dates'-barman Bram Van Geert (32), die opnieuw te bewonderen is op tv: hij is afgelopen zomer getrouwd. Met Lien Spaenjers (28), die hij romantisch ten huwelijk vroeg, al liep dat niet helemaal zoals verwacht. "Ik kreeg de ring met diamant niet voorbij de douane." Of Bram nog veel seizoenen op televisie te zien zal zijn, valt wel nog af te wachten, want de twee hebben plannen om te emigreren naar het buitenland...
Lees verder

De grootste verdiener bepaalt de gezinsuitgaven: "Er werd niet met mij overlegd"
Van "hoeveel mag onze reis kosten" tot "welk bedrag geven we aan hobby's"? Nu de coronacrisis aan vele inkomens knabbelt, vallen zulke vragen nog lastiger. Velen gaan ervan uit dat gezinnen zulke financiële beslissingen samen nemen. Maar volgens micro-economen is het vooral degene met het hoogste loon die de grootste zeg heeft. "Gezinnen zijn te weinig bezig met de verdeling van macht", klinkt het in De Morgen.
Lees verder

Iran lijkt gevangenenruil te suggereren in zaak rond terdoodveroordeelde VUB-gastdocent Djalali
De Iraanse buitenlandminister Javad Zarif heeft laten weten dat zijn land bereid is om gevangenen te ruilen. "We kunnen dat vanaf morgen al doen, we kunnen het vandaag doen", klinkt het. Zonder concrete namen te noemen lijkt Iran zo de druk op ons land op te voeren. Dat meldt de VRT.
Lees verder