Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 december 2020

Pieters, Detry én Colsaerts naar finaleronden in Dubai Championship

HLN
Pieters, Detry én Colsaerts naar finaleronden in Dubai Championship
Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry hebben zich alle drie kunnen plaatsen voor de finaleronden op het Golf in Dubai Championship (European Tour/1.2 miljoen dollar).
Lees verder

Pieters, Detry én Coolsaerts naar finaleronden in Dubai Championship
Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry hebben zich alle drie kunnen plaatsen voor de finaleronden op het Golf in Dubai Championship (European Tour/1.2 miljoen dollar).
Lees verder

Akkoord tussen EU en Verenigd Koninkrijk nog niet in zicht volgens ingewijden
Een handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk is nog niet binnen handbereik. De meningsverschillen zijn nog zo "fors" en de vorderingen zo beperkt dat het zeker "geen kwestie van uren" is, zegt een EU-diplomaat met kennis van de onderhandelingen. En de EU zou de Britten niet meer tegemoet kunnen komen dan ze al heeft gedaan.
Lees verder

"De generatie hierná is exceptioneel", volgens Kompany. Welke (top)talenten zitten er nog aan te komen bij Anderlecht?
In Youth We Trust. Altijd maar weer. Vincent Kompany onderstreepte het gisteren nog eens. "Elke morgen sta ik met de glimlach op, omdat we op Anderlecht beschikken over een fenomenale talentvijver." Albert Sambi Lokonga, Yari Verschaeren, Marco Kana en Hannes Delcroix kent u onderhand wel. Maar "de generatie hierná is zelfs exceptioneel", aldus Kompany. Welke (top)talenten zijn er nog op komst bij RSCA? Een (niet exhaustief) overzicht.
Lees verder

Vijf jaar invallen met dagcontracten zoals Siska Schoeters: daar wordt werkgever straks voor beboet
Het bleef hangen na de passage van Siska Schoeters in het 'Het huis' van Eric Goens. Vijf jaar is de radiopresentatrice in het begin van haar carrière aan het lijntje gehouden met interimcontracten, zelfs toen ze al een vrt-gezicht was. "Dat ging toen zo, met interimblabla". Boetes maken binnenkort een einde aan het misbruik van dagcontracten.
Lees verder

Jambon en Di Rupo vragen aan Michel en Merkel om bij Europese post-Covid-beleid betrokken te worden
Vlaanderen en Wallonië vragen samen met 22 andere Europese regio's om betrokken te worden bij de EU-besluitvorming over het post-Covid-herstel. De 24 regio's uit 9 lidstaten hebben daarvoor een gezamenlijke brief gestuurd naar een reeks Europese leiders onder wie Commissievoorzitter Ursula von der Leyen, Europees Raadsvoorzitter Charles Michel en Duits bondskanselier Angela Merkel.
Lees verder

81-jarige Tina Turner mist optreden helemaal niet
Tina Turner staat nog altijd achter haar beslissing om met pensioen te gaan. De 81-jarige zangeres, die in 2008 haar microfoon aan de wilgen hing, mist het optreden helemaal niet.
Lees verder

Coronavirus raast aan steeds hogere snelheid door VS, en het ergste moet nog komen
Voor het eerst sinds het begin van de pandemie zijn er in de Verenigde Staten op één dag meer dan 3.000 doden gevallen door het coronavirus. De autoriteiten meldden gisteren 3.157 doden met een bevestigde besmetting met COVID-19, zo blijkt uit data van de Johns Hopkins-universiteit. Ook het aantal geregistreerde besmettingen neemt toe, nu elke dag met ongeveer 200.000. Nieuwverkozen president Joe Biden kijkt met lede ogen toe terwijl Trump nog zes weken in functie blijft, en waarschuwt voor nog eens meer dan 200.000 nieuwe doden deze en komende maand.
Lees verder

Voor het eerst sinds coronacrisis minder geld op spaarboekjes
Er stond in september 291,9 miljard euro op de spaarboekjes. Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie dat het geld op de spaarboekjes vermindert, blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.
Lees verder

Het wordt een hete kerst in 'Thuis': "De vrijgezellen genieten de komende tijd van hun ongebondenheid"
Het is 'Thuis'-kijkers al opgevallen: er hangt één en ander in de lucht. Het vluggertje dat Angèle met Didier in de voorraadkamer van Bar Madam beleefde, was duidelijk een voorbode van meer. Het gaat er tegenwoordig iets wilder aan toe dan anders, met dank aan de vele vrijgezellen die op 'jacht' zijn. Vooral Thilly spant de kroon, wat voor verdeelde meningen zorgt bij de kijkers...
Lees verder

Elliot Page out zich als trans persoon en dat is een big deal: "Ik kan niet wachten tot hij genomineerd is voor de Oscars bij de mannen"
Acteur Elliot Page (33) heeft op zijn Instagram aangekondigd dat hij transgender is. En de impact daarvan moeten we niet onderschatten. Hij kan het eerste transmasculiene rolmodel worden, want hij creëert veel visibiliteit. En dat is broodnodig, zeggen presentatrice Flo Windey, trans man Senne Misplon en non-binaire queer persoon Joppe De Campeneere. Die laatste twee werken allebei voor de jongerenorganisatie Wel Jong Niet Hetero. "Ik heb nooit een voorbeeld gehad, waardoor ik lang getwijfeld heb of ik écht transgender ben."
Lees verder

Ogier leidt voor Neuville in Rally van Monza
Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) rijdt na afloop van de openingsdag van de Rally van Monza, de slotwedstrijd van het WK rally 2020, aan de leiding. De Fransman heeft een kleine voorsprong van een halve seconde op eerste achtervolger Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC). Titelverdediger Ott Tänak (Hyundai i20 Coupé WRC) reed de derde tijd en volgt op 2 seconden. WK-leider Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) is vierde op 2,7 seconden.
Lees verder

Aankomend vicepresident Kamala Harris kiest vrouwen als topmedewerkers
De aankomende Amerikaanse vicepresident Kamala Harris (56) heeft uitsluitend vrouwen om zich heen verzameld voor topfuncties in het Witte Huis.
Lees verder

Taylor Swift verrast fans met nieuwe versie van 'Love Story'
Op de American Music Awards verklapte Taylor Swift (30) al dat ze druk bezig was om haar eerdere nummers opnieuw op te nemen, na een conflict met haar oude platenmaatschappij. Een van de nieuwe versies is nu te horen in een reclamefilmpje van haar goede vriend, Ryan Reynolds (44).
Lees verder

Iraanse president Rohani waarschuwt radicalen
De Iraanse president Hassan Rohani heeft radicale parlementariërs gewaarschuwd zich niet te bemoeien met het regeringsbeleid ten aanzien van de nucleaire projecten van het land. "Jullie moeten geen overhaaste besluiten nemen. Laat de kwestie over aan mensen die verstand hebben van diplomatie, die hier hier met ervaring, kalmte en aandacht mee om kunnen gaan", zei Rohani.
Lees verder

'Adolf Hitler' wint regionale verkiezingen in Namibië, maar wil wereld niet veroveren
Een politicus met de niet alledaagse naam Adolf Hitler heeft in Namibië de regionale verkiezingen gewonnen. Adolf Hitler Uunona werd verkozen met 85 procent van de stemmen voor een zetel in de regionale raad van de voormalige Duitse kolonie, zo meldt Newsweek.
Lees verder

Springruiter Jos Verlooy krijgt uitnodiging voor topmeetings in Saudi-Arabië
Springruiter Jos Verlooy heeft een uitnodiging op zak om deze maand deel te nemen aan twee internationale topcompetities in het Saudische Riyad. Het betreft een viersterren- en vijfsterrenmeeting. Beide manches, die plaatsvinden van 9 tot 20 december, tellen mee voor de Wereldbeker. Verlooy trekt ernaar toe met zijn beste paarden, Varoune en Luciano.
Lees verder

Facebook gaat onjuiste beweringen over coronavaccins verwijderen
Facebook gaat onjuiste beweringen over coronavaccins verwijderen van Facebook en Instagram. Volgens het bedrijf kan verkeerde informatie over het virus leiden tot lichamelijk letsel en wordt die daarom verwijderd.
Lees verder

Jens Dendoncker geeft duidelijkheid over ziekenhuisopname: "Om van mijn angsten af te komen"
Bijna twee weken geleden raakte bekend dat Jens Dendoncker (30) opgenomen was in het ziekenhuis, toen hij niet aanwezig kon zijn bij enkele opnames voor Rode Neuzen Dag. Op Instagram heeft de komiek nu zelf duidelijkheid verschaft over de reden van die ziekenhuisopname.
Lees verder

LIVE. Wat kan KV Mechelen, zonder Defour en De Camargo, in inhaalduel bij Eupen?
• Inhaalduel • Kehrweg-Stadion • KV Mechelen zonder Defour en De Camargo • Malinwa pas 15de in klassement, Eupen is 13de
Lees verder