Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 december 2020

Pas verkozen Amerikaans Congreslid (41) overleden aan Covid-19 voor begin ambtstermijn

HLN
Pas verkozen Amerikaans Congreslid (41) overleden aan Covid-19 voor begin ambtstermijn
Een Amerikaanse Republikein die recent werd verkozen als Congreslid voor de staat Louisiana is gisteren overleden aan complicaties ten gevolge van een besmetting met Covid-19. De man was amper 41 jaar oud en had volgens artsen geen onderliggende aandoeningen waardoor hij meer risico liep. Hij laat een vrouw en twee jonge kinderen na.
Lees verder

Kompany is fan en noemt hem "exceptioneel talent": een kennismaking met RSCA-goudhaantje Mario Stroeykens
Een mooi eindejaarscadeau voor de fans. Toptalent Mario Stroeykens (16) tekende bij op Anderlecht, tot 2023. Een kennismaking met de polyvalente aanvaller, die op training bij de A-kern al indruk maakte. "Dat hem een mooie toekomst wacht, is zeker."
Lees verder

Studie voorspelt dat arbeidsmarkt corona uitzweet tegen 2023: "8 op de 10 Belgen aan de slag zoals regering wil, betekent 600.000 extra jobs"
Ook na corona zullen er handen te kort zijn in ons land. Technologiefederatie Agoria verwacht dat onze arbeidsmarkt corona al uitzweet tegen 2023. Voor elke job die verdwijnt, komen er drie in de plaats. Alleen vrezen werkgevers een berg oningevulde vacatures.
Lees verder

Sportanker Lies Vandenberghe leert je de basics voor het WK Darts
Het WK darts in het Alexandra Palace lééft. Vanavond staat onze landgenoot Dimitri Van den Bergh rond 21u45 voor zijn vierde ronde tegen de Engelsman Dave Chisnall. Ons sportanker Lies Vandenberghe praat je even bij en leert je in sneltempo de basics van het darts. Dan zit ook jij straks als gegoten voor de avondwedstrijden bij VTM 4.
Lees verder

Hilaria Baldwin vindt ophef om nepaccent onterecht: "Ik doe niets fout"
Hilaria Baldwin (36) reageert in een interview voor het eerst op de ophef over haar zogenaamde nepaccent. "Het is allemaal heel erg onwerkelijk. Ik doe niets fout. Er is een verschil tussen iets verborgen houden en grenzen stellen", zegt de yoga-instructrice woensdag tegen The New York Times.
Lees verder

Maartje Van Neygen herademt na miskraam en vroeggeboorte van zoontje: "Het is een wonder hoe goed hij het doet"
Op 11 januari is ze getrouwd met Senne (25), op 6 oktober werd ze mama van Artie. Nee, voor Maartje Van Neygen (25) is 2020 niet louter het 'jaar van corona'. Ondanks een eerdere miskraam en de vroeggeboorte van hun zoontje stelt het jonge gezin het vandaag goed. "Ik voel me sowieso beter dan tijdens mijn zwangerschap. Toen was ik bijna de hele periode ellendig."
Lees verder

Reuzenpanda Tian Bao mag langer in Pairi Daiza blijven
Tian Bao, de eerste reuzenpanda die in de Benelux geboren is, keert nog niet terug naar China. Normaal was zijn terugkeer na de kerstvakantie gepland, maar er is een akkoord dat het dier langer in Pairi Daiza mag blijven. Dat kondigde het Henegouwse dierenpark op Facebook aan.
Lees verder

Aardbeving in Kroatië: "Puur toeval dat toeristische kust werd gespaard"
In Kroatië is de dodentol na de zware aardbeving van dinsdag tot zeven gestegen. De voor het toerisme broodnodige kust bleef gespaard. Maar een seismoloog noemt dat toeval en zegt dat de zuidelijke badplaats Dubrovnik eigenlijk het grootste risico loopt.
Lees verder

Football Talk. Manchester City hervat training - Barcelona moet Coutinho tijdje missen met knieblessure
De spelers van Manchester City hebben de trainingen hervat nadat bij de laatste testsessie geen nieuwe coronagevallen aan het licht kwamen. Dat meldt de Premier League-club van Kevin de Bruyne.
Lees verder

Israël vaccineert half miljoen mensen in amper 9 dagen tijd. Hoe hebben ze het gedaan? En kan België er iets van leren?
Israël geeft momenteel iedereen het nakijken bij het vaccineren van haar inwoners tegen het coronavirus. In amper negen dagen tijd werd maar liefst een half miljoen mensen ingeënt. In geen enkel ander land ter wereld kreeg al zo een groot deel van de bevolking de prik. Hoe heeft Israël dat voor elkaar gekregen? En kunnen wij in België er iets van leren?
Lees verder

Morgen in de krant en op het web: onze exclusieve eindjaarspodcast met analisten Tom Boonen, Marc Degryse, Niels Albert en Filip Dewulf
2021 moet het jaar van de hoop worden. Door het vaccin. Maar evengoed door de vooruitzichten op een sportjaar om u tegen te zeggen. Onze huisanalisten Marc Degryse, Tom Boonen, Filip Dewulf en Niels Albert kijken in onze exclusieve eindejaarswebcast met Stijn Vlaeminck in hun glazen bol.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Van den Bergh aan zet in laatste match van avondsessie, stoot 'Dancing Dimi' door naar kwartfinales en duel tegen 's werelds nummer één?
Het is weer tijd voor 'Dancing Dimi'. Vanavond, als laatste match van de avondsessie, speelt Dimitri Van den Bergh (PDC 9) zijn achtste finale tegen Dave Chisnall (PDC 8). "Als ik mijn A-game opnieuw kan bovenhalen en vooral op mezelf focus, dan sta ik straks in de volgende ronde." Mis op HLN.be niets van het spektakel, op VTM 4 kijkt u LIVE naar elke wedstrijd!
Lees verder

Britten zijn al aan tweede vaccin toe. Waarom gaat dat daar zo snel? Hoe effectief is het? En wanneer krijgen wij het?
In het Verenigd Koninkrijk is vandaag al een tweede vaccin goedgekeurd: vanaf volgende week kan er ook ingeënt worden met het AstraZeneca-vaccin. Zodra hier groen licht komt, is dat bedrijf ook goed voor een kwart van de Belgische vaccins. Maar beschermt het wel voldoende? Is het veilig genoeg? En waarom zijn die Britten zo snel?
Lees verder

Dodentol in woonzorgcentrum Hemelrijck stijgt tot 26, directie geeft gebrekkige communicatie toe
De dodental in het Molse woonzorgcentrum Hemelrijck is opgelopen tot 26. De uitbraak van het coronavirus is mogelijk te wijten aan het bezoek van een hulpsint begin december. De directie geeft in een bericht ook mee dat de communicatie niet vlekkeloos is verlopen de laatste tijd. "Gelukkig zijn er steeds meer bewoners aan de beterhand", klinkt het. Nabestaanden overwegen wel nog altijd klacht in te dienen.
Lees verder

Football Talk. Balotelli scoort bij debuut - City hervat training - Barcelona moet Coutinho tijdje missen met knieblessure
Mario Balotelli heeft zijn debuut voor Monza in de Serie B gevierd met een doelpunt en een overwinning. De 30-jarige aanvaller opende in de thuiswedstrijd tegen koploper Salernitana al in de 3de minuut de score. De 36-voudige international kon de bal van dichtbij intikken. Het duel eindigde op 3-0. Balotelli ging na ruim een uur naar de kant. Ook zijn vermaarde ploeggenoot Kevin-Prince Boateng uit Ghana werd in de slotfase gewisseld.
Lees verder

Amerikaanse lijkt als twee druppels water op Emma Watson: "Zelfs m'n mama vergist zich soms"
Als twee druppels water op actrice Emma Watson (30) lijken, er zijn ergere dingen in de wereld. Maar de gelijkenissen tussen de Amerikaanse Kari Lewis (31) en de actrice, vooral bekend van haar rol als Hermelien in de Harry Potter-films, zijn echt wel frappant. "Zelfs m'n moeder denkt soms dat ik Emma ben", vertelt ze in de Britse krant Daily Mail.
Lees verder

LIVE. Knoopt Beerschot in inhaalmatch aan met zege of zet STVV opmars voort?
• Aftrap: 20u45 • Inhaalwedstrijd Jupiler Pro League • Stayen • Beerschot werd de voorbije weken geteisterd door corona en verloor drie keer op rij
Lees verder

De Croo: "Positieve trend aanhouden en vermijden dat we virus opnieuw importeren"
Nu ons land er relatief goed voorstaat wat het aantal nieuwe coronabesmettingen betreft, moet er streng worden opgetreden om te vermijden dat we het virus opnieuw importeren. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) benadrukt in VTM Nieuws.
Lees verder

Stiekeme feestjes op oudjaar? Eventbureau krijgt toch nog aanvragen: "Als ze 20 stoelen vragen, dan klopt er iets niet"
Sommige eventbureaus, feestorganisatoren zeg maar, hebben de voorbije dagen vragen binnengekregen om morgenavond toch een feest te helpen organiseren van mensen die bijvoorbeeld versiering zochten. Dat meldt VTM NIEUWS. Of er dus morgenavond overal helemaal volgens de regels zal worden gefeest is dus lang niet zo zeker.
Lees verder

Op vakantie naar rode zone? Geen recht op uitkering als je daarna niet kan werken omdat je in quarantaine moet
Wie op vakantie gaat naar een rode zone, bij terugkeer in quarantaine moet en niet van thuis kan werken, heeft geen recht op een uitkering als tijdelijke werkloze. Dat zegt de RVA. "Als je willens wetens naar een rode zone op vakantie vertrekt, is er geen sprake van overmacht", klinkt het.
Lees verder