Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 15 december 2020

Parket reageert streng na incident met agressieve skaters op Stationsplein: twee verdachten in snelrecht gedagvaard e...

HLN
Parket reageert streng na incident met agressieve skaters op Stationsplein: twee verdachten in snelrecht gedagvaard en 16-jarige voor jeugdrechter
Een filmpje van de arrestatie van een 16-jarige skater zorgde maandag voor flink wat ophef maar de beelden tonen niet wat er aan voorafging. De tiener probeerde namelijk meermaals een agent te slaan met zijn skateboard. Het parket tilt zwaar aan de feiten en heeft de jongen voorgeleid bij de jeugdrechter. Twee volwassenen die ook bij het tumult betrokken waren, zijn in snelrecht gedagvaard.
Lees verder

Paus Franciscus, aanhanger van San Lorenzo, wordt socio bij Boca Juniors
Heiligschennis tussen aanhalingstekens in Argentinië. Paus Franciscus, een beroemd aanhanger van voetbalclub San Lorenzo, heeft een lidkaart gekregen van Boca Juniors, een andere Argentijnse club uit Buenos Aires. Het lidmaatschap komt er in het kader van een onderwijsproject.
Lees verder

Koninklijke familie gedenkt 60e huwelijksdag van koning Boudewijn en Fabiola
Op Instagram wordt dinsdag door het Koninklijk Paleis stilgestaan bij het huwelijk van koning Boudewijn en koningin Fabiola, dat dag op dag zestig jaar geleden werd voltrokken. Het koningshuis doet dat door een aantal weetjes te delen over de heugelijke dag van toen.
Lees verder

Jessica (33) uit Koersel is bewust zwanger zonder partner: "Ik wilde mijn leven niet langer op pauze zetten, dus ik koos zelf voor een kindje"
De Koerselse Jessica Mantoni (33), die op haar elfde al haar haren verloor door de aandoening 'alopecia', vertelde begin dit jaar in het Eén-programma 'Vandaag over één jaar' over de moeizame zoektocht naar haar prins op het witte paard. Eén jaar later laat die nog steeds op zich wachten, al heeft Jessica intussen haar grootste geluk gevonden. "Ik wilde mijn leven niet op pauze zetten voor iets wat misschien zou gebeuren, dus heb ik zelf voor een kindje in de buik gekozen."
Lees verder

Heerlijk: Mourinho denkt het zijne van 'lang lijstje geblesseerden' bij Liverpool
Morgen om 21 uur spelen Liverpool en Tottenham een topper in de Premier League. José Mourinho, de Portugese trainer van Spurs, blikte vandaag vooruit naar de clash - op zijn gekende manier.
Lees verder

Haarstyliste One Direction verklapt: "Ze hadden seks met zowat alle vrouwen die met hen werkten"
Werken met One Direction, het is niet altijd gemakkelijk. Dat vertelt haarstyliste Lou Teasdale in The Sun. Niet omdat ze vervelend zijn, wel omdat de jongens seks hadden met zowat elke vrouw die met hen samenwerkte.
Lees verder

Verdachte van twee vluchtmisdrijven en carjacking blijft aangehouden met enkelband: "Geen drugs of alcohol, hij handelde puur in paniek"
De onderzoeksrechter in Turnhout heeft dinsdagnamiddag de 29-jarige Christe I.M. aangehouden. De man veroorzaakte zaterdagavond twee zware ongevallen in Rijkevorsel, pleegde telkens vluchtmisdrijf en kaapte ook nog eens een auto van iemand die hulp wilde bieden. "Hij heeft gehandeld uit pure paniek. Er was geen alcohol of drugs in het spel", klinkt het bij zijn raadsman Andy Boermans. Christe I.M. verschijnt vrijdag voor de raadkamer. De vluchtwagen wordt nog gezocht.
Lees verder

Verdachte van twee vluchtmisdrijven en carjacking in Rijkevorsel blijft aangehouden met enkelband: "Geen drugs, geen alcohol: hij handelde puur uit paniek"
De onderzoeksrechter in Turnhout heeft dinsdagnamiddag de 29-jarige Christe I.M. aangehouden. De man veroorzaakte zaterdagavond twee zware ongevallen in Rijkevorsel, pleegde telkens vluchtmisdrijf en kaapte ook nog eens een auto van iemand die hulp wilde bieden. "Hij heeft gehandeld uit pure paniek. Er was geen alcohol of drugs in het spel", klinkt het bij zijn raadsman Andy Boermans. Christe I.M. verschijnt vrijdag voor de raadkamer. De vluchtwagen wordt nog gezocht.
Lees verder

Na zestien maanden revalideren: Musonda traint straks weer met de groep bij Chelsea
Eindelijk licht aan het eind van de tunnel voor Charly Musonda Junior. Na bijna zestien maanden revalideren na een zware knieblessure en - operatie mag hij binnenkort de groepstraining bij Chelsea hervatten.
Lees verder

Van Ranst en Molenberghs over hoe we derde golf de pas kunnen afsnijden: "Harde lockdown? Als het moet, moet het"
Is de derde golf van de Covidpandemie, die onder meer in Japan al volop woedt, bij ons onafwendbaar? Daar lijkt het op, nu na het aantal besmettingen ook het aantal ziekenhuispatiënten in stijgende lijn gaat. Die derde golf zal vanop een hoger niveau vertrekken dan de tweede, zodat het nu cruciaal is die proactief in te dijken. Maar hoe? Waart het spook van een harde lockdown, zoals in onze buurlanden, ook hier al rond?
Lees verder

Brexit: "Deal tussen Britten en de EU aanstaande"
Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie stevenen af op een handelsovereenkomst die brexitaanhangers tevreden zal stellen. Dat meldt politiek redacteur Nicholas Watt van BBC Newsnight dinsdag op Twitter.
Lees verder

Eén jaar corona: dit waren onze nieuwsberichten toen we nog zo goed als niets wisten
Corona overheerst onze levens nu bijna één jaar. Het eerste nieuwsbericht over het verdomde thema dateert op deze site van 31 december 2019. Zevenentwintig mensen bleken toen besmet ten gevolgen van "een mysterieuze longziekte in China". Het zou de start zijn van een ongeziene nieuwsstroom waarvan u de gevolgen nog steeds aan den lijve ondervindt. Een terugblik van het begin tot en met de eerste lockdown loont echter wel de moeite. Hoe beperkt was onze kennis over Covid-19 toen? En hoe zwaar hebben experts bijgevolg de situatie onderschat? De conclusie mag duidelijk zijn: we komen van (héél) ver.
Lees verder

Steeds meer arme patiënten stellen bezoek aan tandarts of specialist uit: "Als het gaat tussen zorg of eten, is de keuze snel gemaakt"
De groep patiënten die niet naar de tandarts of een specialist gaat, wordt steeds groter. Dat heeft niets met corona te maken, maar met het feit dat ze het niet kunnen betalen.
Lees verder

Ex-miss Isha (23) over haar drank- en drugsverslaving: "Ik begon met speed, nadien xtc en tegen mijn 15e was ik verslaafd aan cocaïne"
Jong, knap en getalenteerd. Isha (23) had als tiener álles om het te maken. Tot foute vrienden, drugs en drank haar op het eerste gezicht perfecte miss-leventje in een puinhoop herschiepen. Net op tijd opgenomen in een afkickkliniek, met dank aan haar mama, gaat ze clean de feestdagen tegemoet. "Toen ze me na drie dagen terugvonden, heeft ze me naar de afkickkliniek gebracht."
Lees verder

Is nieuwe Britse variant van coronavirus nog besmettelijker en dodelijker?
In Groot-Brittannië is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken. Volgens de Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock is deze mutatie een stuk besmettelijker en verspreidt het zich dus veel sneller. Is het dan ook dodelijker? En zal het vaccin wel werken tegen deze variant? Vaccinoloog Geert Leroux- Roels (UGent) legt uit.
Lees verder

EU wil macht internetreuzen inperken met strenger toezicht, boetes en verplichte verkoop
De Europese Commissie heeft dinsdag de langverwachte plannen onthuld waarmee ze orde wil scheppen in de digitale jungle en de macht van de grote internetreuzen aan banden wil leggen. Met meer verplichtingen, scherper toezicht, ontradende sancties en desnoods de verplichte verkoop van bedrijfsonderdelen wil de Commissie meer greep op hen krijgen.
Lees verder

Arbeider verliest beide benen in Zeebrugse haven nadat hij tussen vrachtwagen en pletwals terechtkomt
In de haven van Zeebrugge is dinsdagmiddag een arbeider levensgevaarlijk gewond geraakt. De man verloor zijn twee benen nadat hij tussen een pletwals en een vrachtwagen was terechtgekomen.
Lees verder

Arbeider verliest beide benen in Zeebrugse haven nadat hij tussen vrachtwagen en pletwals terecht komt
In de haven van Zeebrugge is dinsdagmiddag een arbeider levensgevaarlijk gewond geraakt bij een arbeidsongeval. De man, een Oekraïner, verloor zijn twee benen nadat hij tussen een pletwals en een vrachtwagen terecht kwam.
Lees verder

Politieagent roept door luidspreker: "Mohamed, stop! We weten dat jij het bent"
Een video van een politie-achtervolging in Charleroi leidt tot hilariteit op sociale media. Blijkbaar wisten de agenten wie ze op het spoor waren. "Mohamed, stop! We weten dat jij het bent", klonk het door de luidspreker. De vluchtende man gaf zich echter niet zomaar over.
Lees verder

Witte Huis houdt extra persbriefing om 19 uur, reden nog onbekend
Het Witte Huis houdt om 19.00 uur Belgische tijd een persbriefing, zo heeft woordvoerster Kayleigh McEnany dinsdag getwitterd. Waarover het zou kunnen gaan, voegde ze er niet aan toe.
Lees verder