Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 december 2020

Paniek in Sydney door nieuwe cluster coronabesmettingen amper week voor kerst

HLN
Paniek in Sydney door nieuwe cluster coronabesmettingen amper week voor kerst
In Sydney is er een nieuwe clusteruitbraak van coronabesmettingen in het district Northern Beaches. Alle 250.000 bewoners daar krijgen de raad om drie dagen lang zo veel mogelijk binnen te blijven en contacten te vermijden. Sydney ligt in de Austalische deelstaat New South Wales. De andere staten reageren met strenge grensmaatregelen. Een week voor kerst zorgt dit bij vele Aussies voor paniek.
Lees verder

Shauni verdubbelt haar loon op Qmusic: zoveel verdient ze als militair
Deze ochtend was het opnieuw prijs op radiozender Qmusic: Shauni gaf tien correcte antwoorden in zestig seconden tijd en verdubbelde zo haar loon. Het leuke extraatje van 2.388 euro is meer dan welkom voor de militair. "We hebben op korte termijn plannen om onze tuin opnieuw aan te leggen en we bereiden ons ook voor op de komst van een puppy", klinkt het.
Lees verder

ONZE OPINIE. Verlos ons uit het vagevuur van de halve lockdown
Uit het vagevuur van de halve lockdown, verlos ons Heer. We moeten toegeven: het klonk aanvankelijk ook voor ons als de te verkiezen strategie. Geen strenge volledige lockdown, maar openhouden wat open kan blijven. Dus bleven in België scholen open, kan je kerstshoppen en blijft reizen mogelijk. Maar sommige experts waarschuwen dat dat nergens een efficiënte strategie blijkt. De maatregelen mogen dan iéts minder pijnlijk zijn, ze blijven nog steeds hard. Tegelijkertijd blijft het virus sluimeren en voortdurend terug opduiken. Waardoor je quasi in een permanente lockdown terechtkomt. Daarom dit schietgebed.
Lees verder

Prinses Charlène van Monaco kiest opvallend nieuw kapsel
Het nieuwe kapsel van prinses Charlène (42) van Monaco beroert de gemoederen. Niet zo vreemd, want de voormalige zwemkampioene koos voor een kort kapsel dat aan de zijkant weggeschoren is.
Lees verder

Is reizen mogelijk? Welke voorwaarden gelden er? Wat na thuiskomst? De belangrijkste vragen voor reizigers beantwoord
In een wereld zonder corona was het morgen en zaterdag opnieuw drummen op Brussels Airport. Aan het begin van de kerstvakantie vertrekken traditioneel dagelijks zo'n 75.000 passagiers, veelal richting de zon. Dat zullen er dit jaar een fractie daarvan zijn. Waar vluchten we heen? Aan welke voorwaarden kunnen reizigers zich verwachten? En vooral: wat na terugkeer?
Lees verder

0 assists in La Liga, amper 3 veldgoals in alle competities: de wel erg povere stats van Messi
Ongetwijfeld een van de voorlopig opvallendste statistieken dit seizoen. Het aantal assists van Lionel Messi in La Liga dit seizoen: 0. Na 12 matchen. Daar waar hij vorig seizoen nog het assistrecord in de Spaanse competitie verbrak, met 21 stuks naast 25 goals. Bij nader inzien niet echt Messi's fout.
Lees verder

Verdachte overval op Fred van Leer wacht onderzoek in vrijheid af
Een van de verdachten van de overal op de Nederlandse presentator Fred van Leer (44) is weer op vrije voeten. Dat bevestigt de woordvoerder van de rechtbank in Rotterdam na berichtgeving van Shownieuws donderdag.
Lees verder

'Vrede Op Aarde'-presentator Sven de Leijer zweert bij een traditioneel kerstfeest: "Ik wil écht kerst vieren, zelfs al moet ik wachten tot augustus"
Tradities zijn er om in ere te houden, en dus blikt Sven de Leijer (41) in 'Vrede Op Aarde' terug op het voorbije (televisie)jaar. Voor hemzelf was 2020 onder meer een jubileumjaar in de liefde: vijf jaar is hij inmiddels samen met z'n vriendin. 'Marthe en ik hebben dat bescheiden gevierd', zegt hij. ''t Was net in de periode dat ik corona had, en daar heb ik serieus van afgezien.'
Lees verder

Pedagoog Pedro De Bruyckere en viroloog Steven Van Gucht vinden dat scholen na de kerstvakantie moeten heropenen: "Sluiting scholen is laatste redmiddel"
Krijg je het virus klein als je de scholen sluit tot eind januari? Immunoloog Hans-Willem Snoeck denkt dat het de aangewezen strategie is en OESO-topman Dirk Van Damme treedt hem bij. Maar viroloog Steven Van Gucht is stellig: "Scholen zijn niet de grote motor van de epidemie, dat zijn ze nooit geweest en daar blijven we bij." Zes weken zonder les is volgens pedagoog Pedro De Bruyckere bijzonder nefast. "Nu al maken ruim acht op de tien leerkrachten zich zorgen om leerlingen met de kerstvakantie voor de deur", zegt hij op basis van een bevraging in Teacher Tapp.
Lees verder

Deze experts vinden dat scholen na de kerstvakantie moeten heropenen: "Sluiting is laatste redmiddel"
Krijg je het virus klein als je de scholen sluit tot eind januari? De ene expert vindt het de beste oplossing, de andere niet. Vaststaat alleszins dat zes weken zonder les met een heel grote prijs dreigt te komen. "Met de kerstvakantie voor de deur maken nu al ruim acht op de tien leerkrachten zich zorgen om leerlingen", zegt pedagoog Pedro De Bruyckere.
Lees verder

Pedagoog Pedro De Bruyckere en viroloog Steven Van Gucht vinden dat scholen na de kerstvakantie moeten heropenen: "Sluiting is laatste redmiddel"
Krijg je het virus klein als je de scholen sluit tot eind januari? Immunoloog Hans-Willem Snoeck denkt dat het de aangewezen strategie is en OESO-topman Dirk Van Damme treedt hem bij. Maar viroloog Steven Van Gucht is stellig: "Scholen zijn niet de grote motor van de epidemie, dat zijn ze nooit geweest en daar blijven we bij." Zes weken zonder les is volgens pedagoog Pedro De Bruyckere bijzonder nefast. "Nu al maken ruim acht op de tien leerkrachten zich zorgen om leerlingen met de kerstvakantie voor de deur", zegt hij op basis van een bevraging in Teacher Tapp.
Lees verder

Thalys-terrorist veroordeeld tot levenslang
Ayoub El Khazzani, de terrorist die in 2015 het vuur opende in een Thalys-hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Parijs, is donderdag door een Franse rechtbank veroordeeld tot levenslang. Dat is ook de straf die tegen hem was geëist.
Lees verder

Lancering van Amerikaanse spionagesatelliet op laatste nippertje geschrapt
Op Cape Canaveral in Florida is donderdag de lancering van een Amerikaanse spionagesatelliet geschrapt, zo heeft de krant Florida Today gemeld.
Lees verder

Belg (24) maakt dodelijke val in Franse Alpen
Een reddingshelikopter in het Franse Écrinsmassief heeft vanochtend het levenloze lichaam gespot van een 24-jarige Belgische alpinist. De man raakte woensdagvooravond rond 17.00 uur vermist na een val van minstens 600 meter.
Lees verder

KV Mechelen maakt zich ook zorgen om Club-spelers: "Het zou bizar zijn moesten er geen extra besmettingen bij ons zijn"
KV Mechelen treedt vanavond met een onthoofde staf aan tegen landskampioen Club Brugge. Malinwa had uitstel gevraagd aan de Pro League, maar die vraag werd niet ingewilligd. Gert Van Dyck - lid van het directiecomité en medeverantwoordelijke voor het sportieve beleid - toont begrip voor die beslissing, maar maakt zich ook zorgen: "Het zou bizar zijn moesten er morgen geen extra besmettingen aan het licht komen bij ons."
Lees verder

Zoveel gaan we betalen voor de coronavaccins: staatssecretaris zet confidentiële prijzen per ongeluk online
Voor het eerst wordt duidelijk hoe diep we in de portefeuille zullen moeten tasten om de coronavaccins naar ons land te halen. Staatssecretaris voor Begroting De Bleeker heeft de volledige 'boodschappenlijst' vrijgegeven. Vraag is of ze daarmee geen geheimhouding verbroken heeft, want de Europese Unie stelde onlangs nog dat de prijzen van de vaccins niet vrijgegeven mochten worden.
Lees verder

Jonge vrouw dood aangetroffen in woning: mogelijk werd overdosis drugs haar fataal
In de Buisstraat op de hoek aan de Olieslagerstraat in Sint-Gillis-Dendermonde heeft de politie en de brandweer kort na de middag een jonge vrouw dood aangetroffen in haar woning. De ambulance kwam ook nog ter plaatse volgens buren, maar vertrok korte tijd later opnieuw. Het labo kwam ter plaatse om een sporenonderzoek te doen.
Lees verder

Marc Van Ranst: "Hou u aan de maatregelen, zodat we de scholen niet moeten sluiten"
Scholen open na de kerstvakantie of scholen dicht tot in januari? "Dat hebben we allemaal zelf in de hand", zegt viroloog Marc Van Ranst van KU Leuven. "Als we ons met Kerstmis en Nieuwjaar aan de coronamaatregelen houden, dan hoeven de scholen niet dicht."
Lees verder

"Dit is Vlaamse grond": kwetsende sticker ontsiert reclamebord waarop jongetje met donkere huidskleur staat
Bij kinderkledingwinkel BaSiel & KaMiel aan de Leopoldlaan in Overpelt werd een reclamebord met een jongetje met donkere huidsdkleur erop ontsierd met een kwetsende sticker. "Dit is Vlaamse grond", staat er boven op de Vlaamse leeuw. Uitbaatster Tineke is woedend: "Bij ons is iedereen welkom!" Vlaams Belang distantieert zich intussen van de actie.
Lees verder

KBVB maakt extra steunpakket van 2,5 miljoen euro vrij voor voetbalclubs
De Raad van Bestuur van de Voetbalbond heeft vandaag beslist om alle voetbalclubs in ons land extra financieel te steunen om zich doorheen de coronacrisis te slaan. In totaal gaat het om een extra steunpakket van 2,5 miljoen euro dat de KBVB nog voor het einde van dit jaar vrijmaakt.
Lees verder