Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 december 2020

OVERZICHT. Opnieuw kwart minder besmettingen, opnames en overlijdens: gemiddeld aantal opnames in ziekenhuis zakt ond...

HLN
OVERZICHT. Opnieuw kwart minder besmettingen, opnames en overlijdens: gemiddeld aantal opnames in ziekenhuis zakt onder 200 per dag
Het blijft de goede kant opgaan met de coronacijfers in ons land. Dat blijkt deze ochtend uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal geregistreerde besmettingen, opnames in het ziekenhuis en overlijdens daalde telkens met ongeveer een kwart.
Lees verder

Gemiddeld aantal dagelijkse ziekenhuisopnames zakt onder de 200
Gemiddeld worden nu elke dag iets minder dan 200 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt deze ochtend uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook met het aantal besmettingen en overlijdens blijft het de goeie kant opgaan.
Lees verder

ANNO 2020. Voormalig VTM-anker Ingrid De Putter (63): "Ik weet dat Stef Wauters mijn bedankjes op prijs stelt"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag Ingrid De Putter, tot 2004 nieuwsanker bij VTM, maar sinds 2010 arbeidsongeschikt.
Lees verder

Fiscus gaat 150.000 Belgen met vastgoed in buitenland op zelfde manier belasten als eigenaars in eigen land
Zowat 150.000 Belgen die vastgoed in het buitenland bezitten, krijgen volgend jaar een vragenlijst van de fiscus in de bus. Daarin moeten ze de waarde van hun stulpje(s) aangeven. Zo kan hen een fictief kadastraal inkomen (KI) worden toegekend, zodat ze op dezelfde manier als de bezitters van vastgoed in België belast kunnen worden.
Lees verder

Onze F1-watcher zwaait Vandoorne uit: "Hamilton vervangen was laatste sprankeltje hoop op een terugkeer in formule 1"
Ben je dan eens invaller bij het beste team. En valt die kerel met de beste auto dan eens uit. De kans van je leven. Om eindelijk je gelijk te halen. You wish. Met een zakelijkheid waar je rillingen van krijgt passeerde Mercedes onze landgenoot Stoffel Vandoorne. "Logisch," reageren veel buitenlandse en zelfs Belgische waarnemers. "Zeer bedenkelijk" zeggen wij.
Lees verder

Accordeonist Jonas verrast (over)grootouders en jarigen met voordeurconcertjes: "Als een warm dekentje"
Een scheut vrolijkheid en een slok menselijkheid op donkere lockdowndagen. Dat brengt accordeonist en zanger Jonas van Esch (38) naar de voordeur: hij speelt verrassingsconcertjes voor (over)grootouders en jarigen die dit jaar zonder (achter)kleinkinderen en vrienden moeten vieren. "Het is als een warm dekentje waar ge úren onder kunt blijven liggen."
Lees verder

Buitenlands vastgoed van Belgen krijgt ook KI
Zowat 150.000 Belgen die vastgoed in het buitenland bezitten, krijgen volgend jaar een vragenlijst van de fiscus in de bus. Daarin moeten ze de waarde van hun stulpje(s) aangeven. Zo kan hen een fictief kadastraal inkomen (KI) worden toegekend, zodat ze op dezelfde manier als de bezitters van vastgoed in België belast kunnen worden.
Lees verder

Stéphanie Planckaert krijgt eigen programma over tienermoeders
Na het succes van 'Château Planckaert' zondagavond op Eén, omarmt de openbare omroep de populaire familie rond ex-wielrenner Eddy. Terwijl de pater familias straks weer als wieleranalist aan de slag kan bij Karl Vannieuwkerke, krijgt dochter Stéphanie (31) haar eigen tv-programma over tienerzwangerschappen.
Lees verder

Dramatische cijfers in de VS, Biden: "Tussen nu en januari zullen we waarschijnlijk nog eens 250.000 mensen verliezen"
In de Verenigde Staten is woensdag met meer dan 2.700 sterfgevallen het hoogste aantal coronadoden in een etmaal tot nu toe geregistreerd. Ook ligt een recordaantal van boven de 100.000 Covid-19-patiënten in het ziekenhuis. Dat meldt het Covid Tracking Project in een bericht op Twitter.
Lees verder

Iconische 'Gouden Gids' voortaan niet meer gedrukt op papier
Na meer dan een halve eeuw komt er een einde aan de gedrukte Gouden en Witte Gids. Dat meldt uitgever FCR Media donderdag. Het bedrijf trekt vanaf nu resoluut de kaart van de digitalisering.
Lees verder

"Dromen van Rock Werchter? Daarvoor is het nog te vroeg"
Zodra de grote vaccinatieronde van start gaat, is de kans groot op een maatschappij met twee snelheden. Er is de groep gevaccineerden enerzijds, en er zijn de niet-gevaccineerden en vaccinweigeraars anderzijds. Hoe hou je mensen in afwachting van het vaccin gemotiveerd, en mogen we al dromen van festivals?
Lees verder

Wint de Turkse of de vegetarische keuken? Wij wikken en wegen de finalisten van 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'
50.000 euro. Dat bedrag staat vanavond op het spel in 'Mijn keuken mijn restaurant'. Na een uitputtingsslag van enkele maanden kruisen twee duo's in de finale de koksmessen: liefhebbers van de verfijnde Turkse keuken Lorenzo en Ayse, en de vegetarische tweelingzusjes Jasmina en Deborah. Wij nemen alvast onze keukenweegschaal om hun kansen tegen elkaar af te wegen.
Lees verder

Regi kroont zich tot meest succesvolle Belg op Spotify: "Ik denk dat ik corona hier toch een beetje voor moet bedanken"
The Weeknd, Billie Eilish, Drake, Juice WRLD en Dua Lipa mogen zich in 2020 de meest gestreamde artiesten op onze Spotify-lijst noemen. Maar ook zij voelen dit jaar de hete adem van dancekoning Regi Penxten (44) in hun nek. Dankzij 'Liefde voor muziek' en het coronavirus goed voor een toppositie in drie categorieën. "Bizar dat uitgerekend 2020 mijn beste muzikale jaar ooit is."
Lees verder

Japan wil verkoop diesel- en benzinewagens over vijftiental jaar verbieden
Japan wil de verkoop van nieuwe diesel- of benzinewagens over een vijftiental jaar verbieden. Dat melden verschillende Japanse media. De plannen zouden volgende week officieel worden aangekondigd en kaderen in de klimaatambities van Tokio.
Lees verder

Een brave rapper uit Puerto Rico, maar Bad Bunny domineert wél wereldwijd muziekwereld
Wereldwijd zwaait de Puerto Ricaanse rapper Bad Bunny - het muzikale alter ego van Benito Antonio Martínez Ocasio (26) - de muzikale scepter. Hij is in totaal goed voor 8,3 miljard streams. Bodendien is 'YHLQMDLG' met 3,3 miljard streams de meest beluisterde plaat van 2020. Het maakt van Bad Bunny meteen de eerste artiest die, zonder ook maar een woord in het Engels te zingen, wereldwijd Spotify inpalmt.
Lees verder

Hongkongse mediamagnaat en activist Jimmy Lai vervolgd voor fraude
De Hongkongse mediamagnaat en pro-democratieactivist Jimmy Lai is aangeklaagd voor fraude. De zaak tegen Lai is een van de vele die worden gevoerd tegen critici van Peking. Dissident Joshua Wong werd woensdag met twee medestanders veroordeeld tot een maandenlange celstraf wegens deelname aan een demonstratie vorig jaar.
Lees verder

'Shirt uit en zwaaien': spelers in Brugse kleedkamer uit de bol met Clinton Mata op kop
De grootste Belgische thuiszege ooit in de Champions League. De eerste Champions League-zege in Jan Breydel sinds november 2005. Na vijf speeldagen al zeker van Europese overwintering in de Europa League, terwijl dromen over méér in de Champions League mag. Club Brugge beleefde een geweldige avond en dat werd logischerwijs stevig gevierd in de kleedkamer. Clinton Mata ging tegen Zenit niet alleen voorop in de strijd op het veld maar ook in het feestgewoel. 'Shirt uit en zwaaien', op de tonen van Gala's 'Freed from Desire'. Op zijn Instagram liet de verdediger meegenieten met bovenstaand filmpje. 'Trots op mijn team', schreef hij erbij. Dat de Angolees tegen Zenit de Russische beer Dzyuba (hij was niet helemaal fit achtergebleven in Sint-Petersburg) niet in de ogen moest kijken, scheelde een flinke slok op de borrel. Volgende week wordt dat een ander verhaal. Dan wacht in Rome Lazio-spits Ciro Immobile.
Lees verder

In de Ardennen valt sneeuw die tijdelijk blijft liggen
Het is donderdag zwaarbewolkt met perioden van regen. In de Ardennen valt er sneeuw die tijdelijk blijft liggen. Het kan in de namiddag vrij krachtig waaien, met rukwinden tot 60 kilometer per uur. De maxima liggen er rond 1 graad. In het westen van het land stijgt het kwik tot 6 à 7 graden. Dat zegt het KMI.
Lees verder

"Razende Trump overweegt minister van Justitie te ontslaan"
De Amerikaanse president Donald Trump is razend op zijn minister van Justitie William Barr, nochtans een loyale bondgenoot, omdat die eerder deze week heeft verklaard dat hij geen bewijs heeft gevonden voor grootschalige verkiezingsfraude die de uitslag van de presidentsverkiezingen van vorige maand zou kunnen veranderen. Volgens een ingewijde overweegt Trump om Barr te ontslaan. Dat schrijft The Washington Post.
Lees verder

Studie VUB: "Alleen rechtse partijen en politici zetten discriminerende boodschappen op sociale media in Vlaanderen"
Een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel heeft aangetoond dat in Vlaanderen uitsluitend rechtse partijen en politici boodschappen publiceren op sociale media die als discriminerend worden beschouwd. Daarbij wordt door de auteurs bewust impliciete en suggestieve taal gebruikt om kritiek te vermijden.
Lees verder