Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 14 december 2020

“Nu kan hij derde kleinkind zien”: verdachte hoevemoord mag met enkelband naar huis

HLN
"Nu kan hij derde kleinkind zien": verdachte hoevemoord mag met enkelband naar huis
De 65-jarige Albert B. uit Elen die verdacht is van de moord op zijn vrouw Gerty, mag naar huis met een enkelband. Dat besliste de Kamer van Inbeschuldigingstelling. De man mag thuis in voorhechtenis zitten, en zelfs met aangename vooruitzichten. "Binnen enkele weken wordt hij voor de derde keer grootvader", zegt dochter Elke die voor 100 procent in de onschuld van haar vader gelooft.
Lees verder

Wachten op sneltesten: ruim 1 miljoen stuks liggen klaar, slechts fractie werd gebruikt
De inzet van sneltesten in ons land verloopt traag. Vlaanderen heeft ondertussen wel 1,1 miljoen stuks op voorraad liggen, maar moest wachten op de federale overheid om pilootprojecten te kunnen opstarten. Pas als die afgerond zijn, kan er sprake zijn van een brede uitrol in scholen, bedrijven en woonzorgcentra. Dat is wellicht pas voor begin 2021. Had dat niet sneller gekund?
Lees verder

Rode Duivel Leander Dendoncker verlengt zijn contract tot 2023 bij Wolverhampton
Leander Dendoncker (25) heeft een nieuw contract ondertekend bij Wolverhampton Wanderers. De Rode Duivel ligt nu vast tot 2023, met een optie voor een extra seizoen.
Lees verder

Nog geen akkoord over meer beloftenploegen in 1B of verlenging van competitieformat
Er is nog geen beslissing over de integratie van meer beloftenploegen in 1B, of de verlenging van het competitieformat met 18 clubs in 1A. In januari wordt er pas gestemd. Maar een akkoord lijkt wel in de maak.
Lees verder

Nog geen akkoord over meer beloftenploegen in 1B
Het is nog niet zeker of er volgend seizoen meer U21-ploegen in 1B spelen. Er zijn voorlopig nog te veel vragen, te weinig antwoorden.
Lees verder

Wielrenner Diego Ulissi kampt met hartproblemen
Diego Ulissi staat door problemen aan het hart een tijd aan de kant. De 31-jarige Italiaan kampt met myocarditis, een ontsteking aan de hartspier. Zijn ploeg UAE Team Emirates bevestigt het nieuws. De renner zal enkele maanden absolute rust in acht moeten nemen.
Lees verder

Little Mix valt uit elkaar: zangeres Jesy Nelson stapt na negen jaar uit de groep
Zangeres Jesy Nelson (29) heeft besloten uit de Britse popgroep Little Mix te stappen. Dat maakte de groep maandag bekend via Twitter.
Lees verder

Slag om Amerikaanse Senaat gestart in Georgia
De inwoners van de Amerikaanse staat Georgia kunnen sinds maandag stemmen voor wie hen de komende jaren moet vertegenwoordigen in de Amerikaanse Senaat. De uitslag bepaalt wie daar het overwicht krijgt.
Lees verder

Kinderverzorgster die baby'tje liet vallen, richt zich in tranen tot ouders: "Ik kan alleen maar sorry zeggen"
De kinderverzorgster die in een crèche in Borsbeek een baby'tje liet vallen, het door elkaar schudde en dat tot na zijn dood verzweeg, erkent schuld. In de rechtbank rolden vandaag dikke tranen over haar wangen. "Ik kan alleen maar sorry zeggen." Maar de vrouw heeft de familie van Ezra te veel belogen. Bestolen ook. "Leven zonder Ezra is geen volwaardig leven. Het is overleven."
Lees verder

Minister Crucke (MR): "Elk vliegtuig van Ryanair minder in Charleroi kost 10 jobs"
Als Ryanair vliegtuigen weghaalt uit Charleroi, zal de gemiddelde impact per vliegtuig volgens de eerste ramingen neerkomen op een verlies van tien banen, een vermindering van de omzet met drie miljoen euro en een verlies van 360.000 passagiers. Dat heeft Waals minister van Luchthavens Jean-Luc Crucke (MR) maandag gezegd in het Waalse parlement.
Lees verder

Verdachte opgepakt voor twee ongevallen met vluchtmisdrijf en carjacking
De lokale politie van de zone Noorderkempen heeft een 29-jarige Antwerpenaar opgepakt in het onderzoek naar het dubbele vluchtmisdrijf en de carjacking in Rijkevorsel afgelopen zaterdagavond. De man had de auto geleend van een vriend die in het buitenland woont.
Lees verder

Gezin uit vliegtuig gezet omdat tweejarige dochter weigert mondmasker te dragen: "Een vernederende ervaring"
Grote verontwaardiging bij een gezin uit Colorado: Eliz Orban werd samen met haar echtgenoot en tweejarige dochter uit het vliegtuig gezet omdat het jonge meisje halsstarrig weigerde een mondmasker te dragen. "Wat we meemaakten, was bijzonder traumatiserend én vernederend", verklaart de moeder bij Fox News.
Lees verder

Pairi Daiza moet resort sluiten tijdens eindejaarsperiode: "Onbegrijpelijk om meerdere redenen"
De directie van dierenpark Pairi Daiza heeft vandaag besloten om haar hotels in het park te sluiten. "Alle gereserveerde overnachtingen voor de komende eindejaarsperiode worden verplaatst naar een nieuwe datum in het seizoen 2021", klinkt het.
Lees verder

Bij Club al een wespennest, creëert Leko nu ook bij Antwerp een keepersprobleem?" Eerlijk zijn mag toch nog?"
Keeperskwesties. Zwijg er Ivan Leko van. Bij Club Brugge maakte hij er al een wespennest van, nu is het bij Antwerp ook van dat. Tenzij de Kroaat er alsnog de angel kan uithalen. "Ik was gewoon eerlijk. Dat mag ik toch nog zijn, niet?" De Iraanse media stonden alvast op hun kop.
Lees verder

Macron kondigt referendum aan om bescherming klimaat op te nemen in Franse grondwet
De Franse president Emmanuel Macron heeft een referendum aangekondigd over de vraag of de bescherming van het klimaat opgenomen moet worden in de grondwet.
Lees verder

Meghan Markle zet eerste stappen als investeerder (en pompt meteen geld in 'super lattés')
Meghan Markle (39) heeft haar eerste stappen gezet als investeerder. De echtgenote van prins Harry (36) steekt geld in Clevr Blends, een Amerikaanse start-up die naar eigen zeggen achter 's werelds eerste 'oploslatté' op basis van havermelk zit. Een woordvoerder van Meghan bevestigde tegenover People dat de hertogin een "particuliere investering" heeft gedaan, maar vertelde niet om welk bedrag het gaat.
Lees verder

Gemeenteraad zwaait schepen Walter Grootaers met nodige egards uit, opvolger Thierry Suetens legt eed online af (ondanks haperend internet)
De gemeenteraad van Lier heeft maandagavond schepen Walter Grootaers (Open VLD) met de nodige egards uitgewuifd. Grootaers zegt de Lierse politiek na een kwarteeuw vaarwel. Hij wordt als schepen opgevolgd door partijgenoot Thierry Suetens, die zijn eed online aflegde.
Lees verder

Hoe komt het dat Máxima, toch geen houten klaas, volledig van haar melk raakt door één woord?
"Kutbeeld." Meer was er niet nodig om de wereldse koningin Máxima volledig van haar melk te brengen. Horen royals dan zó zelden een knetterende ******? "Ik weet 100% zeker dat vloeken aan koningskinderen verboden wordt", zegt Jo De Poorter. "Maar ik ben er even zeker van dat het in paleizen toch gebeurt." Waarom Máxima dan zo schrok? "Royals worstelen even erg met die verwarrende videovergaderingen als wij."
Lees verder

Football Talk. Cristante (AS Roma) krijgt schorsing voor godslastering
Bryan Cristante, middenvelder van AS Roma, is voor een wedstrijd geschorst wegens blasfemie (godslastering). Dat maakte de Italiaanse liga bekend.
Lees verder

Hoofdverdachte Charlie Hebdo pleit onschuldig in laatste woord, vonnis volgt woensdag
Ruim drie maanden na de start zit het proces rond de aanslagen op het Franse satirische tijdschrift 'Charlie Hebdo' en een joodse supermarkt erop. Vandaag kreeg onder meer hoofdverdachte Ali Riza Polat het laatste woord. Hij pleitte opnieuw onschuldig. Het vonnis volgt woensdagmiddag.
Lees verder