Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 december 2020

Noors fenomeen Iden wint triatlon van het jaar in Daytona, Heemeryck valt naast top vijftien

HLN
Noors fenomeen Iden wint triatlon van het jaar in Daytona, Heemeryck valt naast top vijftien
Gustav Iden is de eerste winnaar van het PTO Championship. De 24-jarige Noor won na 2 kilometer zwemmen, 80 kilometer fietsen en 18 kilometer lopen de triatlon van het jaar op de Daytona Speedway. Pieter Heemeryck werd als enige Belg 18de op meer dan vijf minuten.
Lees verder

Mariah Carey na 26 jaar eindelijk op 1 in Groot-Brittannië met 'All I Want For Christmas Is You'
26 jaar na de release is het Mariah Carey eindelijk gelukt om met 'All I Want For Christmas Is You' op nummer één te staan in de Britse charts.
Lees verder

De 4 Genkse goals tegen Antwerp, verrassend verlies Beerschot, winner van Okereke: alle hoogtepunten van speeldag 15
Lees verder

Vanhaezebrouck zet boom op over biomechanica in de zestien: "Het toont hoe belachelijk deze regel is"
Hein Vanhaezebrouck was het bij zijn comeback als coach van AA Gent niet eens met de penalty die de Buffalo's tegenkregen in Oostende. Hanche-Olsen kopte ongelukkig tegen de arm van de voorbijvliegende Owusu.
Lees verder

Britse regeringsbronnen ontkennen dat er doorbraak in zicht is over visserij
Britse regeringsfunctionarissen ontkennen dat de onderhandelaars van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk dicht bij een overeenstemming staan over de visserij, dat al maanden een van de drie belangrijkste twistpunten is in hun moeizame overleg over een handelsakkoord.
Lees verder

VS blijven belangrijkste wapenhandelaar ter wereld
De 25 grootste wapenhandelaars ter wereld zagen hun omzet het voorbije jaar opnieuw met 8,5 procent stijgen, zo blijkt uit het nieuwste rapport van het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), een onafhankelijk instituut gevestigd in Zweden. Eén land leidt met een ruime voorsprong: de Verenigde Staten.
Lees verder

Meer dan 60.000 koala's getroffen door Australische bosbranden afgelopen zomer
De verwoestende bosbranden die Australië in de zomer van 2019-2020 teisterden, hebben uiteindelijk meer dan 60.000 koala's getroffen. Dat blijkt uit een WWF-rapport dat vandaag is vrijgegeven. Alles samen werden bijna drie miljard dieren aan de branden blootgesteld.
Lees verder

"Biden benoemt Californische procureur-generaal Xavier Becerra tot minister van Gezondheid"
Aankomend Amerikaans president Joe Biden heeft de Californische procureur-generaal Xavier Becerra gekozen als kandidaat voor de post van minister van Gezondheid. Dat meldt The New York Times zondag op basis van anonieme bronnen.
Lees verder

"VS bereiden nieuwe sancties voor tegen Chinese functionarissen"
De Verenigde Staten bereiden nieuwe sancties voor tegen minstens een dozijn Chinese functionarissen vanwege hun rol bij het uit het parlement zetten van leden van de oppositie in Hongkong. Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.
Lees verder

Baasje sluit hond na zoektocht van drie jaar weer in de armen
Drie jaar geleden raakte hond Lola uit Michigan vermist na een bezoek aan vrienden in Chicago. Zaterdag werd de zwarte labrador weer herenigd met haar oude baasje. "Ik heb het gevoel dat ik droom'', zei eigenaar Debra Mejeur toen ze het dier mocht ophalen bij de hondenopvang.
Lees verder

"Amerikaanse justitieminister Barr overweegt ontslag"
De Amerikaanse minister van Justitie, William Barr, overweegt volgens The New York Times en CNN zijn ontslag in te dienen voor het aflopen van de ambtstermijn van president Donald Trump. Barr geldt als een van Trumps loyaalste bondgenoten, maar de president toonde zich erg teleurgesteld nadat Barr eerder zei dat hij geen bewijs van grootscheepse fraude tijdens de presidentsverkiezingen had gezien.
Lees verder

Gouden Schoen in één stemronde: wegens corona voor het eerst in 50 jaar geen stemming in twee beurten
Een groot gala is niet aan de orde. Corona belet dat. Maar een 67ste winnaar van de Gouden Schoen komt er wel aan. Op 13 januari 2021 kennen we de opvolger van Hans Vanaken na één stemronde. Voor de Gouden Schoen voor vrouwen wordt er ook voor de vijfde editie in één beurt gestemd.
Lees verder

ANNO 2020. Temptation Island'-icoon Tim De Pril: "De Tim van toen zou de Tim van nu totaal niet begrijpen"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag Tim De Pril (38), 'Temptation Island'-icoon en eigenaar van Tattoo Club Dilbeek.
Lees verder

Afhaalmenu's voor eindejaarsperiode bij tal van zaken nu al uitverkocht
Het loopt nu al storm op afhaalmenu's voor kerst en oudejaar. Tal van restaurants - van sterrenzaak tot brasserie - zijn al uitverkocht. "We maken nu eten voor drie keer zoveel gasten als we normaal in ons restaurant kunnen plaatsen", zegt chef-kok Stefaan De Proft (36).
Lees verder

Greet De Keyser in de VS. Een snuifje typisch Belgisch surrealisme in het diepst van de strijd tegen het coronavirus
Hoe werkt dat bij de Belgen en hun toiletten? Of de gasten die je thuis ontvangt ook meteen een pamper aangemeten krijgen? Vorige week werd er door mijn collega's in het Witte Huis luidop gelachen toen ik me klaarmaakte voor een interventie in 'VTM Nieuws'. De grappen vlogen me rond de oren nadat zowel 'The Washington Post' als de avondshows op televisie de Belgen belachelijk maakten met hun knuffelcontact en het toiletgebruik bij kerstfeestjes. Deze week niet langer cynisch gelach, maar welgemeende bewondering.
Lees verder

Weyts wil Vlaanderenbreed beleid rond mentaal welzijn studenten
Het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) heeft van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts extra middelen gekregen om een Vlaanderenbreed beleid rond het mentaal welzijn van studenten uit te werken. "Laat dit een positief gevolg zijn van de coronacrisis", zegt Weyts. "Mentale gezondheid mag nooit meer een blinde vlek zijn".
Lees verder

LIVE. Cijfers blijven dalen, wel meer Covid-patiënten in Belgische ziekenhuizen - 11.11.11: "Wereldwijd meer schendingen mensenrechten tijdens coronapandemie"
Het coronavirus heeft in ons land al aan meer dan 17.000 mensen het leven gekost, al gaan de cijfers nu stilaan de goede kant op. Het vaccin is op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land de prik krijgen. Toch zal het nog tot na de zomer duren vooraleer iedereen gevaccineerd is. Volg alle nieuws over het coronavirus hier in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. 11.11.11: "Wereldwijd meer schendingen mensenrechten tijdens coronapandemie"
Het coronavirus heeft in ons land al aan meer dan 17.000 mensen het leven gekost, al gaan de cijfers nu stilaan de goede kant op. Het vaccin is op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land de prik krijgen. Toch zal het nog tot na de zomer duren vooraleer iedereen gevaccineerd is. Volg alle nieuws over het coronavirus hier in onze liveblog.
Lees verder

1.300 betrokkenen uitgenodigd voor aanloop naar monsterproces aanslagen 22 maart: "Eindelijk", zeggen slachtoffers
Vanaf vandaag buigt de raadkamer in Brussel zich over het dossier van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek, waarbij 32 doden en 340 gewonden vielen. Het gerecht moet uitmaken wie van de verdachten het voor welke rechtbank wil brengen. "Eindelijk", zegt Philippe Vandenberghe (50), die in de luchthaven van Zaventem werkte. "Die dag heeft mijn hele leven verwoest."
Lees verder

Drie op twaalf, maar Anderlecht predikt rust: "De coach staat niet ter discussie"
Anderlecht blijft voorlopig onder de verwachtingen. De laatste vier matchen kon het niet winnen, maar in het Lotto Park is er "geen crisis."
Lees verder