Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 december 2020

"Nog nooit zo van mijn melk geweest": lollig item in 'Factcheckers’ wordt bittere ernst voor Jan Van Looveren

HLN
"Nog nooit zo van mijn melk geweest": lollig item in 'Factcheckers' wordt bittere ernst voor Jan Van Looveren
Wat begon als een lollig intermezzo over smartphone-applicaties die ziektes herkennen, werd voor Jan Van Looveren (52) plots bittere ernst. In een nieuw seizoen van 'Factcheckers' kwam kanker - waar hij zijn vader en zus aan verloor - opnieuw heel dichtbij. "Ik ben in mijn carrière nog nooit zo van mijn melk geweest."
Lees verder

Club mét Balanta en Dennis in basiself: bekijk hier de verwachte namen
Winnen tegen Zenit betekent straks een finale in Rome voor een mogelijke overwintering in de Champions League. Gelijkspelen staat voor Club gelijk aan overwinteren in de Europa League. Verliezen is niets minder dan een fiasco.
Lees verder

Vraag naar IT'ers bijna terug op oud peil: dit zijn de belangrijkste voordelen van de job
Is je computer je beste vriend? Dan ben je wellicht voorbestemd voor een job in de IT-sector. Maar ook voor knappe koppen zonder bovenmatig geekgehalte heeft een IT-baan veel potentieel. Volgens recente cijfers van VDAB blijft de vraag naar IT'ers bovendien goed overeind tijdens deze coronacrisis. Jobat.be lijst de belangrijkste voordelen van de job voor je op.
Lees verder

Elektriciteitspanne in Borsbeek nadat kraan hoogspanningskabel raakt: kortsluiting zet huis in brand
In de Hulgenrodestraat in Borsbeek heeft een kraan van een betonmixer een hoogspanningskabel geraakt met een stroompanne in de omgeving tot gevolg. Er zijn geen gewonden, maar de omliggende buurt zit al een paar uur zonder elektriciteit. Een enkel huis in de Broekstraat is door een brand in een bijgebouw, veroorzaakt door de kortsluiting, onbewoonbaar verklaard. De omgeving is vrijgegeven en er is weinig verkeershinder door het ongeval.
Lees verder

Elektriciteitspanne in Borsbeek nadat kraan hoogspanningskabel raakt
In de Hulgenrodestraat in Borsbeek heeft een kraan van een betonmixer een hoogspanningskabel geraakt met een stroompanne in de omgeving tot gevolg. Er zijn geen gewonden, maar de omliggende buurt zit zonder elektriciteit.
Lees verder

LIVE. Verenigd Koninkrijk keurt als eerste land ter wereld Pfizer-vaccin goed
De eerste vaccins tegen Covid-19 worden ten vroegste halfweg januari in ons land verwacht. Dat heeft Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) gezegd. Mogelijk kan er dan ook al gevaccineerd worden. Alle parameters blijven ondertussen de goede kant opgaan. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Dader van dodelijke autorit door voetgangersgebied Trier had mogelijk psychologische problemen: "Hij woonde in zijn wagen"
De openbaar aanklager in Trier heeft de dader, een 51-jarige man uit het district Trier-Saarburg, aangeklaagd voor meervoudige moord, poging tot moord en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Tot dusver heeft het politieonderzoek niets uitgewezen dat duidt op een politiek of religieus motief. Justitie sluit niet uit dat psychiatrische problemen een rol speelden. De automobilist was onder invloed van alcohol.
Lees verder

Stoffel Vandoorne grijpt naast kans van zijn leven: waarom kiest Mercedes voor George Russell?
Serieuze opdoffer voor Stoffel Vandoorne. Mercedes koos voor George Russell als vervanger van Lewis Hamilton voor de grand prix van Sakhir. Werd de logica gerespecteerd, mocht invaller Vandoorne komende zondag met de beste auto van de wereld racen. Maar de Formule 1 is geen logica. Veeleer geld. En politiek.
Lees verder

IN BEELD. Kerstspecial 'De Kampioenen' belooft spektakel vol emotie en véél sfeer
'F.C. De Kampioenen' brengt op 25 december op Eén een speciale kerstaflevering als ode aan Johny Voners, die in maart dit jaar overleed aan de gevolgen van kanker. De aflevering zal ruim een uur duren en is tegelijk een terugblik op 30 jaar De Kampioenen. De eerste beelden zijn alvast veelbelovend.
Lees verder

China worstelt nog steeds met uitleg over de coronapandemie, nu is er een gevoelig lek over de reactie van het land op de uitbraak
China probeert aan te tonen dat het coronavirus niet in China maar elders is ontstaan. Tegelijk publiceert de Amerikaanse zender CNN vertrouwelijke Chinese documenten waaruit zou blijken dat de Chinese overheid in februari en maart onjuiste aantallen besmettingen heeft gemeld.
Lees verder

Lukaku geeft Inter levenslijn met twee goals tegen Gladbach, Italiaanse pers looft 'Big Rom'
In hoogste nood kan Inter altijd rekenen op Romelu Lukaku. Zijn levenslijn en in groep B ook een beetje die van Real Madrid. Twee belangrijke goals houden Inter nog minstens een week in Europa.
Lees verder

Goed nieuws voor Club Brugge: Zenit-spits Dzyuba achtergebleven in Rusland
Geen Artem Dzyuba vanavond op Olympia. De 32-jarige centrumspits bleek onvoldoende fit voor de cruciale Champions League-wedstrijd en bleef achter in Rusland.
Lees verder

Eens wat anders dan smokey eyes: make-upartiest tovert oogleden om tot echte kunstwerkjes
Sterrennacht van Van Gogh op je oogleden, origineel is het in ieder geval. Make-upartieste Al Peleg gebruikt haar oogleden als canvas en schildert er de allermooiste sprookjestaferelen op neer.
Lees verder

'Pikante' Betty zingt op de nieuwe cd van Steve Tielens: "Lekker dubbelzinnig"
"Ik heb mijn comeback als artiest een beetje gemist door de coronacrisis, maar uitstel is geen afstel", zegt Betty Owczarek (44), die momenteel als verpleegster aan de slag is. Wie niet kan wachten, hoort Betty aan het werk op de nieuwe cd van Steve Tielens (49).
Lees verder

Tot 23.000 testen per dag: testcentra in Vlaanderen breiden testafnamecapaciteit fors uit
De capaciteit van het aantal testcentra in Vlaanderen is de afgelopen weken verdubbeld. Volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) kunnen de 70 testcentra in Vlaanderen momenteel zo'n 23.000 tests per dag afnemen mocht dat nodig zijn.
Lees verder

Australian Open pas van start op 8 februari?
Het staat nog niet op papier, maar de kans is groot dat de Australian Open, oorspronkelijk voorzien op 18 januari, pas drie weken later, op 8 februari, van start zal gaan.
Lees verder

Mick Schumacher maakt volgend seizoen Formule 1-debuut bij Haas
Opnieuw een Schumacher in de Formule 1. Mick Schumacher, de zoon van racelegende Michael, komt in 2021 uit voor Haas. De 21-jarige Duitser ondertekende een meerjarig contract bij het Amerikaanse team.
Lees verder

Coronavaccin Pfizer goedgekeurd in Verenigd Koninkrijk, uitrol start volgende week
Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse BioNTech is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk. Het vaccin zou vanaf volgende week beschikbaar zijn. Het VK is daarmee het eerste land ter wereld dat het vaccin van Pfizer/BioNTech goedkeurt.
Lees verder

Jonge fietser (11) in levensgevaar na aanrijding door bestelwagen
In de Dudzeelse Steenweg in Brugge is woensdagmorgen een 11-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval. De jongen werd bij het kruisen van de straat aangereden door een bestelwagen.
Lees verder

Gouverneur van de Nationale Bank levert in: 10 procent minder loon
Het loon van de gouverneur van de Nationale Bank (NBB) wordt met 10 procent verlaagd. Dat van de vicegouverneur daalt met 5 procent. Pierre Wunsch wil zo een bredere loonmatiging goedgekeurd krijgen, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.
Lees verder