Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuw record: Dallas Mavericks blazen LA Clippers weg met ongeziene cijfers

Nieuw record: Dallas Mavericks blazen LA Clippers weg met ongeziene cijfers

Dallas Mavericks heeft de eerste zege van het seizoen in de NBA geboekt. Het was meteen een memorabele want het team van de Sloveense vedette Luka Doncic verpletterde Los Angeles Clippers: 124-73. Het duel in LA ging de boeken in want de marge van 50 punten halfweg duel (77-27) was een record in de NBA.

Lees verder

Aardbeving met magnitude 5,2 in centrum van Kroatië

Het centrum van Kroatië is maandagmorgen getroffen door een aardbeving met een magnitude 5,2. In de eerste berichten wordt geen melding gemaakt van slachtoffers.

Lees verder

Vandenbroucke: 'Medisch en juridisch onderzoeken of uitstel tweede dosis kan'

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) heeft de vaccintaskforce gevraagd om na te gaan of een uitstel voor het toedienen van een tweede vaccindosis mogelijk is. Dat er al consensus bestaat over een uitstel is volgens hem wel 'wat veel gezegd', aldus de minister in een gesprek met De Ochtend van Radio 1.

Lees verder

Belgisch Speler van het Jaar schittert in Franse Pro A

In de Franse Pro A won Belgisch Speler van het Jaar Hans Vanwijn (21 punten, 5 rebounds) met Dijon met 80-71 van Bourg. De 25-jarige Limburger en Belgian Lion, ex-Leuven Bears, Limburg United en Antwerp Giants, kent een sterk debuut in het buitenland.

Lees verder

Vluchtelingenkamp in Bosnië verwoest door brand

Een kamp dat zo'n 1300 vluchtelingen huisvestte in Lipa, in het noordwesten van Bosnië, is woensdag verwoest door een grote brand. De politie vermoedt dat de brand werd aangestoken door de bewoners uit onvrede, nadat lokale autoriteiten het niet eens waren geraakten over een oplossing voor hun winteropvang.

Lees verder

Jos Hermans (96) krijgt als eerste Vlaming het coronavaccin: 'Laat maar komen'

De eerste gelukkige in Vlaanderen die het covid-19-vaccin zal krijgen, wordt Jos Hermans, een 96-jarige bewoner van het woonzorgcentrum Sint-Pieters in Puurs. Voor degenen die twijfelen over het vaccin heeft Hermans een duidelijke boodschap: 'Absoluut meedoen', zegt hij. 'Laat maar komen', zegt Hermans nog net voor hij het vaccin krijgt.

Lees verder

Anderlecht mikt op 28-jarige Nederlandse doelman Warner Hahn

Anderlecht heeft bijna een oplossing gevonden voor zijn keepersprobleem. De 28-jarige Nederlander Warner Hahn maakt een goeie kans op een overeenkomst met de Brusselse clubs. De transfervrije keeper moet nog uitgebreide medische tests ondergaan en er moet nog een financieel akkoord gevonden worden, maar dat lijken geen onoverkomelijke obstakels.

Lees verder

LIVE | Crisiscentrum geeft toelichting bij dalende coronacijfers

De coronacijfers in ons land blijven in dalende lijn. Zowel het aantal besmettingen, het aantal dagelijkse opnames als het aantal dagelijkse overlijdens neemt af. Volg hier om 11 uur live de toelichting door het crisiscentrum.

Lees verder

Genk heeft vervanger Maehle al beet: Ecuadoriaan Preciado tekent tot medio 2023

KRC Genk heeft een akkoord bereikt met het Ecuadoraanse Independiente del Valle over de overgang van Angelo Preciado. Slaagt hij in zijn medische testen, dan ligt er voor de 22-jarige flankverdediger een contract tot medio 2023 klaar met een optie voor twee bijkomende seizoenen.

Lees verder

Veiligheidscamera's filmen moment waarop bom ontploft in Nashville

Er zijn nieuwe beelden verspreid van de explosie in het centrum van Nashville op vrijdag. Daar ontplofte een autobom in een geparkeerde camper. Alles wijst erop dat het een zelfmoordaanslag was, maar over de achtergrond van de dader en zijn motief is nog niets bekend.

Lees verder

Mathieu van der Poel voegt ook wereldbekermanche Hulst toe aan zijn kalender

Mathieu van der Poel behoort tot de selectie waarmee Nederlands bondscoach Gerben de Knegt zondag aantreedt in de Wereldbekercross van Hulst. Dat maakte de Nederlandse wielerbond (KNWU) bekend. De wereldkampioen liet eerder weten te twijfelen over deelname aan de wedstrijd in Zeeland. Maar Van der Poel, die zich vooral richt op het WK van eind januari in Oostende, heeft bij De Knegt aangegeven ook in Hulst te willen starten.

Lees verder

Kerstspecial F.C. De Kampioenen is best bekeken programma van 2020

Zo'n 2.283.418 Vlamingen keken naar de kerstspecial van FC De Kampioenen. Met dit kijkcijfer is de special van De Kampioenen het best bekeken programma van 2020.

Lees verder

Noah en Olivia zijn populairste Vlaamse namen

Kersverse Vlaamse ouders kozen in 2020 het vaakst Noah als naam voor een pasgeboren jongen, en Olivia voor een meisje. Voor Noah is het de eerste keer dat de naam de populairste is, Olivia staat voor het tweede opeenvolgende jaar op één.

Lees verder

Bondsparket wil Vanaken zwaar straffen: voorstel schorsing van vier speeldagen voor rode kaart en uitlatingen aan ref

Hans Vanaken hangt een schorsing van vier speeldagen boven het hoofd voor de rode kaart die hij zaterdag incasseerde thuis tegen Eupen. Het bondsparket tilt zwaar aan de fout én de uitlatingen richting arbitrage. De middenvelder krijgt een voorstel tot minnelijke schikking met twee speeldagen schorsing voor de rode kaart en bijkomend twee weken voor zijn uitlatingen. Club Brugge heeft intussen al laten weten het voorstel niet te aanvaarden.

Lees verder

Fietser die meisje deed vallen in Hoge Venen moet voor rechter verschijnen

De fietser die een meisje van vijf jaar ten val bracht toen ze op 25 december aan het wandelen was met haar familie in de Hoge Venen, moet zich verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Dat zegt openbaar aanklager Vanessa Clérin.

Lees verder

Al 19 gevallen van vogelgriep in ons land sinds midden november

Sinds 13 november 2020 zijn er in ons land 19 gevallen van vogelgriep ontdekt bij wilde vogels op verschillende plaatsen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het FAVV. Bij twee professionele pluimveebedrijven en één particuliere houder was er ook al een uitbraak.

Lees verder

Sociale partners krijgen nog ruim twee weken voor akkoord over hogere uitkeringen

Vakbonden en werkgevers gaan alsnog een poging doen om een akkoord te vinden over een verhoging van de uitkeringen. Ze doen dit op vraag van de regering. Dat is vernomen bij de sociale partners en wordt bevestigd door het kabinet van minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).

Lees verder

De pas van een elleboogblessure herstelde Lucas Pouille past nog voor Australian OPen

Lucas Pouille zal niet deelnemen aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar, de Australian Open. De 26-jarige Fransman komt terug van een blessure aan de rechterelleboog en wil langzaam heropbouwen. De Australian Open start komend jaar drie weken later dan gewoonlijk, op 8 februari.

Lees verder

Stormwind teistert WB reuzenslalom in het Oostenrijkse Semmering: tweede reeks gaat niet door wegens te gevaarlijk

De tweede reeks van de Wereldbekermanche reuzenslalom bij de vrouwen van maandag in het Oostenrijkse Semmering is vanwege de slechte weersomstandigheden in het skioord geannuleerd.

Lees verder

Oproep | Bent u recent nog met Erasmus naar het Verenigd Koninkrijk geweest?

Door de Brexit stapt het Verenigd Koninkrijk niet alleen uit de Europese Unie, maar ook uit Erasmus, het uitwisselingsprogramma voor studenten. De Standaard zoekt (ex-)studenten die recent nog met dat Erasmus-programma naar het VK zijn gegaan en willen vertellen over hun ervaringen met die uitwisseling. Misschien hield u er een job of een lief aan over, of misschien heeft u minder goede herinneringen aan die Eramus-ervaring? We zijn benieuwd naar uw verhaal.

Lees verder

Chef van politie-afdeling in Molenbeek op non-actief gezet na kerstfeestje

Het kerstfeestje dat in een commissariaat in Molenbeek doorging heeft wel degelijk gevolgen. De chef van de afdeling, die op dat moment dienst had, is op non-actief geplaatst, klinkt het binnen het korps.

Lees verder

Demon Slayer, de recordbrekende film in Japan

In Japan brak de animatiefilm Demon Slayer middenin de coronapandemie een record van bijna twintig jaar. De film bracht al 31,7 miljard yen, of 257 miljoen euro, op sinds de release, en haalt zo zelfs Spirited Away en Titanic in.

Lees verder

Vanaf 1 januari werkt WhatsApp niet meer op sommige oudere smartphones

Wie een oude smartphone heeft, of het nu een iPhone of Android-model is, riskeert vanaf 1 januari de berichtenapp Whatsapp niet meer te kunnen gebruiken. Dat heeft Whatsapp-eigenaar Facebook aangekondigd.

Lees verder

Entourage Neymar pareert kritiek op organiseren megafeest in villa: "Geen 500, maar 'slechts' 150 aanwezigen"

Stervoetballer Neymar is nog maar eens in een polemiek terechtgekomen voor zijn gedrag naast het terrein. De Braziliaan zou volgens de lokale media in zijn land een gigantisch feest hebben willen organiseren in de eindejaarsperiode met honderden genodigden, en dit ondanks de wereldwijde coronacrisis.

Lees verder

Zweedse regering krijgt meer macht door voorgestelde corona-noodwet

De Zweedse regering heeft maandag een wetsontwerp ingediend dat haar tijdelijk nieuwe bevoegdheden geeft om de coronapandemie te bestrijden. De noodwet zou in januari van kracht worden.

Lees verder

Eerste weekend met nieuwe coronaregels in Jupiler Pro League levert al twee boetes op

Sinds afgelopen weekend mochten ook voetballers niet meer in elkaars armen springen om een doelpunt te vieren. Zowel op als naast het veld moesten de clubs de coronamaatregelen en bijbehorende afstand zo goed als mogelijk respecteren. De Pro League zou boetes uitdelen als ze zich niet aan de regels hielden en deed dat ook. Er werden twee boetes van 750 euro uitgedeeld.

Lees verder

Hondenvoeding uit rekken gehaald: 'Stop onmiddellijk met je huisdier dit product te geven'

Het Federaal Voedselagentschap roept hondeneigenaars op om voorlopig geen Pedigree Vital Mini Adult rund en groenten, verkocht in een zak van 1,4 kg, meer aan hun hond te geven. Het bevat een te hoog gehalte vitamine D. Honden kunnen na het eten onwel worden.

Lees verder

Deze Europeanen kregen als eerste het coronavaccin toegediend

De eerste coronavaccins worden toegediend in Europa en dat kan in elk land op veel belangstelling rekenen. Bij ons was Jos Hermans (96) de eerste Vlaming die gevaccineerd werd. Maar wie zijn de andere mensen die als eerste de prik kregen in hun land? Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Rode Duivel Dedryck Boyata sukkelt met voetblessure

Hertha BSC moet het komend weekend in het competitieduel tegen Schalke 04 zonder aanvoerder Dedryck Boyata stellen. De 30-jarige Rode Duivel heeft last van een voetblessure. "De match tegen Schalke moeten we zonder hem plannen", bevestigde coach Bruno Labbadia maandag.

Lees verder

Belgen van Leicester City verliezen dure punten tegen Crystal Palace, waar het van kwaad naar erger gaat met Batshuayi

Crystal Palace en Leicester City hebben maandag in de vooravond de openingswedstrijd van de zestiende speeldag in de Premier League afgesloten met een 1-1 gelijkspel.

Lees verder

Club Brugge wil zware schorsing Vanaken aanvechten: 'Compleet overdreven en disproportioneel'

Club Brugge-coach Philippe Clement vindt het schorsingsvoorstel van vier speeldagen voor Hans Vanaken compleet disproportioneel. 'Of we al onze middelen gaan uitputten om dat aan te vechten? Ik vermoed van wel.' Opvallend: op de uitlatingen van Vanaken tegenover de arbitrage wil Clement niet reageren. Ondertussen tilt de Voetbalbond in een toelichting net aan die scheldpartij zwaar.

Lees verder

Mathias Vosté schaatst seizoensbeste op 1.000 meter in Thialf

Mathias Vosté heeft maandag in Heerenveen de 1.000 meter geschaatst in 1:08.49. Het is zijn beste tijd op deze afstand dit seizoen.

Lees verder

Babyboom op komst in 2021 na coronacrisis

De coronacrisis zal in 2021 leiden tot een echte babyboom. Dat heeft Johan Van Wiemeersch, woordvoerder van de Vlaamse Gynaecologenvereniging, maandag verklaard in 'De Wereld Vandaag' op Radio 1. 'In het Anwerpse Sint-Augustinusziekenhuis verwachten we in 2021 tot 500 geboortes meer dan dit jaar', zegt Van Wiemeersch aan Belga.

Lees verder

Standard zwaait levende legende Christian Theus uit

Standard heeft maandag afscheid genomen van ploegafgevaardigde Christian Theus. De voormalige scheidsrechter werkte sinds 1997 voor de Rouches, eerst als scheidsrechterdélégué en sinds 2002 ook als ploegafgevaardigde.

Lees verder

Charles Michel belt met Boris Johnson: 'Ook na Brexit zullen we samenwerken'

De Europese Unie en Groot-Brittannië zullen blijven samenwerken, onder meer voor de bestrijding van COVID-19, de klimaatverandering en buitenlands beleid. Dat zegt Europees Raadsvoorzitter Charles Michel na afloop van een telefoongesprek met de Britse premier Boris Johnson. Die laatste noemt het handelsakkoord 'een nieuw begin' voor de relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU.

Lees verder

Dieter Vanthourenhout rijdt woensdag in Bredene laatste veldrit: "Maar ik denk niet dat ik een traan ga wegpinken"

Dieter Vanthourenhout zet woensdag in de Ethias Cross in Bredene na veertien jaar een punt achter zijn profcarrière. Hij won de wedstrijd in 2009 en 2015.

Lees verder

Speurders zoeken nog steeds naar motief dader zelfmoordactie Nashville: 'Zat niet op onze radar'

Zowel federale als lokale veiligheidsdiensten tasten nog steeds in het duister over de drijfveren van Anthony Warner (63), de man die op kerstdag een zware bom liet afgaan in het Amerikaanse Nashville.

Lees verder

Lierse en Union brengen meeste geld binnen voor kerstactie Pro League

De veiling van voetbaltruitjes van de acht ploegen in 1B bracht ruim 32.000 euro op voor de jaarlijkse kerstactie, zo maakte de Pro League maandag bekend. Het truitje van Lierse-verdediger Yentl Van Genechten bracht met 1.250 euro het meeste op. De supporters van de Pallieters deden samen met die van Union de grootste duit in het zakje.

Lees verder

Biden beschuldigt medewerkers Trump van tegenwerking

Veel Amerikaanse veiligheidsdiensten zijn onder president Donald Trump uitgehold. Dat heeft Trumps opvolger Joe Biden gezegd. Die noemde de gebrekkige informatie die zijn overgangsteam krijgt van Trumps regering ook 'onverantwoordelijk gedrag'.

Lees verder

'Vraag alle inreizende Belgen om een negatieve coronatest voor te leggen'

Om te voorkomen dat terugkerende reizigers opnieuw corona­uitbraken veroorzaken, stelt Erika Vlieghe voor om alle inreizende Belgen een negatief test- resultaat te vragen. Minister Frank Vandenbroucke wacht het expertenadvies af.

Lees verder

AA Gent akkoord met speeldag schorsing voor Yaremchuk

Roman Yaremchuk moet een speeldag schorsing uitzitten. AA Gent gaat akkoord met de twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief) die het Bondsparket hem voorstelde als straf voor zijn rode kaart tegen Kortrijk, zo bevestigden de Buffalo's maandagavond.

Lees verder

Trump roept aanhangers op tot protest, Biden: 'Trump blokkeert machtsovedracht'

Donald Trump heeft zijn aanhangers opgeroepen om op 6 januari naar Washington te komen in een laatste poging om het Congres onder druk te zetten om de overwinning van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen niet te bekrachtigen. Biden heeft in een speech dan weer aangegeven dat hij meent dat Trump de machtsoverdracht belemmert.

Lees verder

Amerikaanse agent die ongewapende zwarte man doodschoot in Columbus is ontslagen

De agent die vorige week een ongewapende zwarte man doodschoot in Columbus, in de Amerikaanse staat Ohio, is ontslagen. Dat hebben de autoriteiten van Columbus maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Ghislaine Maxwell komt niet op borg vrij

Ghislaine Maxwell, die in een gevangenis in New York vastzit op verdenking van het ronselen van minderjarige meisjes voor seks met multimiljonair Jeffrey Epstein en diens entourage, mag niet vrijkomen op borgtocht. Volgens de New Yorkse rechter Alison Nathan is er een te groot vluchtrisico.

Lees verder

Anne, dochter van Wilfried Martens, moest ingrijpen op het strand van Blankenberge

Op 8 augustus, een warme dag, breekt op het strand van Blankenberge een massale vechtpartij uit. De waarnemend gouverneur kwam in beeld als de rots in de branding. En dat bleek een oude bekende.

Lees verder

Kerstessay Michael Van Peel (3/5)

Elk jaar denken schrijvers op vraag van 'De Standaard' diep na over hun wereld en hun tijdgenoten. Het resultaat van deze opdracht is een weloverwogen beschouwing die tussen kerst en nieuwjaar in de krant verschijnt, én via de podcast van De Standaard ook te beluisteren is.

Lees verder

Kerstessay Michael Van Peel (3/5)

Elk jaar denken schrijvers op vraag van De Standaard diep na over hun wereld en hun tijdgenoten. Het resultaat van deze opdracht is een weloverwogen beschouwing die tussen kerst en nieuwjaar in de krant verschijnt, én via de podcast van De Standaard ook te beluisteren is.

Lees verder

Anne, dochter van Wilfried Martens, moest ingrijpen op het strand van Blankenberge

Op 8 augustus, een warme dag, breekt op het strand van Blankenberge een massale vechtpartij uit. De waarnemend gouverneur kwam in beeld als de rots in de branding. En dat bleek een oude bekende.

Lees verder

Aantal nieuwe coronabesmettingen duikt onder 2.000

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen blijft dalen en zakt onder de 2.000. Dat blijkt dinsdagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Weerbericht | Zwaarbewolkt met plaatselijke buien die winters kunnen zijn

Dinsdag krijgen we wisselend tot zwaarbewolkt weer met enkele plaatselijke buien die winters kunnen zijn, maar meestal blijft het droog. De sneeuwgrens stijgt in de namiddag naar 400 à 500 meter hoogte. Het blijft vrij koud met maxima van 0 graden in de Hoge Ardennen tot 4 of 5 graden elders. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Cameraman kan net ontkomen aan aanstormende SUV

Tijdens de 'Jhal Magsi Jeep Rally' in Pakistan kon een cameraman maar net ontsnappen aan de dood. Toen hij beelden aan het maken was van de rally moest hij het plots op een lopen zetten toen een SUV op hem afstormde. De SUV werd gevolgd door een drone die het hele gebeuren kon filmen. Bekijk de spectaculaire video hierboven.

Lees verder

Nederland verplicht negatieve coronatest voor reizigers

Reizigers die naar Nederland willen komen moeten vanaf dinsdag een negatieve coronatest kunnen tonen die niet meer dan 72 uur oud is. De verplichting geldt voor de meeste landen, aangezien het ministerie van Buitenlandse Zaken het overgrote deel van de wereld als risicogebied aanmerkt. Ook België staat in Nederland als 'oranje' ingekleurd.

Lees verder

Overzicht | Een pak nieuwe trajectcontroles in 2021

Er komen volgend jaar maar liefst negentien trajectcontroles bij in Vlaanderen. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). Daarnaast komen er op meerdere locaties ook nog roodlicht- en snelheidscamera's bij.

Lees verder