Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 7 december 2020

Nick Cave komt dan toch niet naar Sportpaleis, Europese tour afgelast

HLN
Nick Cave komt dan toch niet naar Sportpaleis, Europese tour afgelast
Slecht nieuws voor fans van Nick Cave. Zijn Europese tour, die na één keer uitstellen normaal op 10 april in het Antwerpse Sportpaleis zou starten, is nu volledig afgelast. Tickethouders worden door Sportpaleis persoonlijk op de hoogte gebracht. "Door de schaal en complexiteit van de show in combinatie met de onzekerheid van de pandemie kunnen we niet garanderen dat de tour kan plaatsvinden."
Lees verder

Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen sleept Twitter voor de rechter na weigering om naaktfoto's te verwijderen
Het instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen dient een strafklacht in tegen Twitter. Het sociaal medium weigerde naaktbeelden te verwijderen die verspreid werden zonder de toestemming van het slachtoffer. Het is de eerste keer dat het IGVM naar de rechter stapt tegen een sociaal mediaplatform.
Lees verder

Turkse coronacijfers vervijfvoudigen plots op één dag. Wat is er aan de hand en hoe legt regering dit uit?
De besmettingsaantallen zijn in Turkije van de ene dag op de andere plots reusachtig de hoogte ingeschoten, terwijl het land al een tijd in de greep is van een zware economische crisis. De Turkse regering heeft zich lang verzet tegen een volledige lockdown, maar nu blijft er quasi geen andere mogelijkheid meer over.
Lees verder

VTM4 krijgt boete voor gewelddadige scènes in 'The Guest'
Zender VTM4 heeft een administratieve boete van 12.500 euro aan haar broek. Volgens de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) schond de uitzending van de film 'The Guest', op woensdag 30 september om 13.10 uur, de regels rond de bescherming van minderjarigen. Door de erg gewelddadige scènes is 'The Guest' naar het oordeel van de VRM totaal ongeschikt voor kijkers onder de 16 jaar. Naast de keuze van het uitzendtijdstip ontbrak ook een akoestische waarschuwing of visueel symbool, zo meldt de regulator maandag.
Lees verder

22-voudig Oranje-international Jetro Willems doet opvallende bekentenis: "Als kind smokkelde ik drugs"
Opvallende bekentenis van Jetro Willems. De flankverdediger, 22-voudig Nederlands international en nog altijd maar 26, gaf toe dat hij op zijn negende drugs naar Nederland heeft gesmokkeld.
Lees verder

Niels Destadsbader moet afscheid nemen van grootmoeder: "Slaap zacht mémé, we zien je graag"
Droevig nieuws ten huize Niels Destadsbader (32): via de sociale media laat hij weten dat hij afscheid heeft moeten nemen van zijn grootmoeder, zijn grote steun en toeverlaat. "Slaap zacht, mémé", schrijft hij bij een pakkende foto. "We zien je graag."
Lees verder

'Lekt' jouw huid? "Als je huidbarrière beschadigd is, verliest je huid meer vocht"
Een lek in het dak of de badkamer? Vervelend, maar zodra de oorzaak is gevonden, ben je er snel van verlost. Maar wist je dat ook je huid kan lekken? En daar is helaas meer voor nodig dan een telefoontje naar de lokale loodgieter. "Plus, je bent veel gevoeliger voor wind en koude", waarschuwt skincare-expert Paula Begoun. Ze legt uit hoe je een lekkende huid herkent en wat je eraan kan doen.
Lees verder

België kan 55 procent CO2-reductie op EU-top onderschrijven, mits Vlaamse voorwaarden
België is bereid om op de Europese top van donderdag en vrijdag de doelstelling te onderschrijven om de uitstoot van broeikasgassen in de EU tegen 2030 met minstens 55 procent te doen dalen. Dat meldt minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo). De Vlaamse regering verbindt wel twee stevige voorwaarden aan het engagement.
Lees verder

IKEA stopt na 70 jaar met papieren catalogus
IKEA stopt na 70 jaar met de uitgifte van de IKEA-gids. Volgens de woonmeubelgigant shoppen de klanten steeds meer online. Daarmee past de uitgifte van een papieren catalogus niet meer in het huidige tijdsbeeld. "De catalogus werd steeds minder belangrijk", zo concludeerde de Zweedse keten.
Lees verder

12 procent meer werkstraffen in Vlaanderen in 2019
Er zijn vorig jaar in Vlaanderen 4.290 werkstraffen uitgevoerd. Dat is een stijging met 12 procent tegenover 2018. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) op een vraag van sp.a-parlementslid Kurt De Loor. De sp.a'er vindt dat de Vlaamse overheid zelf meer ruimte moet maken voor werkstraffen. Vorig jaar zijn er namelijk maar 22 werkstraffen uitgevoerd bij de Vlaamse overheid zelf.
Lees verder

Haalt Lewis Hamilton dan toch de seizoensfinale in Abu Dhabi?
Lewis Hamilton raakt na zijn coronabesmetting mogelijk op tijd hersteld om zondag deel te nemen aan de laatste Grote Prijs van het seizoen in Abu Dhabi. "Als de voorspelling van de dokters juist is, dan kan hij donderdag of vrijdag een negatieve test voorleggen", verklaarde de teambaas van Mercedes, Toto Wolff, maandag aan Sky TV.
Lees verder

Van Aert roept op om donderdag te kijken naar 'Wout, waar een wil is', een unieke documentaire over zijn memorabel wielerjaar
Komende donderdag wordt op VTM het eerste deel uitgezonden van een unieke, tweedelige documentaire over het geweldige wielerjaar van Wout van Aert. 'Wout, waar een wil is' bundelt fantastische beelden, momenten van achter de schermen en uiteraard een overzicht van alle straffe koersen die de renner van Jumbo-Visma de voorbije maanden won. In bovenstaande video krijgt u al een voorsmaakje én roept de protagonist, die de docu zelf al zag, op om te kijken.
Lees verder

Zanger Jo Vally (62) laat in zijn portemonnee kijken: "Ooit stond ik anderhalf miljoen frank in het rood"
De 62-jarige Jo Vally, die met 'Als jij me nu verlaat' een nieuwe single uit heeft, laat in zijn portemonnee én zijn ziel kijken. "Ik heb ooit voor flink wat geld aandelen gekocht van een bank die failliet ging. En je moet lang werken om dat terug te verdienen, hé." Voor onze nieuwe rubriek 'Centen en percenten' legt hij uit hoe hij zijn financiële zaken beheert.
Lees verder

Zo maak je van jouw huis het mooiste kersthuis ooit: één stijl voor sfeer in elke ruimte
Sinterklaas is terug naar Spanje, dus het is de hoogste tijd om je interieur in een kerstsfeer onder te dompelen of om een versnelling hoger te schakelen met de aankleding. Dankzij een aantal eenvoudige ingrepen kun je de gezelligheid in elke ruimte brengen en zo van je huis het mooiste en warmste kersthuis ooit maken. Ga voor één stijl en trek die overal door. Hier is gekozen voor klassiek met een toefje chic.
Lees verder

Een strak schema en een 'let it go'-houding: de 10 regels waar Queen Elizabeth bij zweert
Met haar 94 jaar is Queen Elizabeth de oudste regerende monarch ter wereld. Haar moeder werd 101 jaar oud, maar om het nu alleen maar te herleiden tot 'goeie genen', dat zou te eenvoudig zijn. Volgens de auteur Bryan Kozlowski, die het boek 'Long Live The Queen' schreef, stoelt haar goede gezondheid op tien pijlers. "Haar dagelijks thee-uurtje zal ze nooit aan zich laten voorbij gaan."
Lees verder

SHOWBITS. Sam De Bruyn vergeet zorgen aan zee en Lesley-Ann Poppe toont voor 't eerst haar kindje
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

VS rijgen ene coronarecord na het andere aan elkaar, en dan moet het Thanksgiving-effect nog komen
De Verenigde Staten hebben zaterdag voor de derde dag op rij op 24 uur tijd een recordaantal nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Volgens de Johns Hopkins universiteit in Baltimore zijn er binnen een etmaal bijna 230.000 Amerikanen geïnfecteerd met het longvirus. Vrijdag stond het aantal nog op dik 225.000, de dag daarvoor op 210.000. En dan moeten de gevolgen van Thanksgiving tien dagen geleden eigenlijk nog komen.
Lees verder

Toch nog kleinste dwergbuidelrat gevonden op Kangaroo Island na verwoestende bosbranden
Meer dan 60.000 koala's werden getroffen door de alles verterende bosbranden op Kangaroo Island in deelstaat Zuid-Australië vorig jaar. De kleinste dwergbuidelratten op het eiland leken plots zelfs met uitsterven bedreigd. Het is daarom hoopvol nieuws dat er toch nog eentje is ontdekt, ook al zijn de diertjes nu op hun kwetsbaarst.
Lees verder

Hans Otten verlaat productiehuis Warner Bros.
Tv- en radiomaker Hans Otten verlaat productiehuis Warner Bros., waar hij de voorbije acht jaar aan de slag was als verantwoordelijke van het creative team en als producer van verschillende programma's. "Het is tijd voor iets anders", laat hij weten.
Lees verder

Vakbonden De Lijn dreigen met staking vanaf kerstvakantie
De vakbonden bij De Lijn dreigen met staken vanaf maandag 21 december, bij de start van de kerstvakantie. Ze hebben intussen een stakingsaanzegging ingediend. Aanleiding is volgens hen de aanhoudende problemen binnen de technische diensten. "Al maanden is er overleg, maar De Lijn slaagt er niet in om de problemen op te lossen", klinkt het.
Lees verder