Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 26 december 2020

Nederlandse band maakt ruige metalversie van K3-nummer: “Geweldig!”

HLN
Nederlandse band maakt ruige metalversie van K3-nummer: "Geweldig!"
De muziekstijlen kunnen niet verder van elkaar liggen. Van mierzoete kinderdeuntjes naar snoeiharde metal. Maar ondanks die grote verschillen toverde de Nederlandse band Changing Tides de K3-hit '10.000 luchtballonnen' om naar een variant in een metaljasje.
Lees verder

Waarom een draadloze oplader een goede aankoop is
De oplader(s) van onze smartphone is in ons dagelijks leven haast even essentieel geworden als onze huissleutels. Als je echter geen zin hebt in kabels overal, dan is een draadloze oplader een handig hebbeding. We overlopen even de troeven.
Lees verder

Zware ontploffing van leiding Air Liquide in industriezone TTS in Temse: oorverdovend lawaai en bruine rookpluim
Een zware ontploffing heeft zaterdagochtend Temse opgeschrikt. Het incident deed zich voor in de industriezone TTS. Die is momenteel volledig afgesloten. Het gaat om een hogedrukleiding van Air Liquide die is ontploft. Na de explosie hing er een tijdje een geelbruine rookpluim. Door de breuk van de zuurstofleiding klinkt er een oorverdovend geraas dat kilometers ver te horen is.
Lees verder

Zware ontploffing in industriezone TTS in Temse: oorverdovend lawaai en bruine rookpluim
Een zware ontploffing heeft zaterdagochtend Temse opgeschrikt. Het incident deed zich voor in de industriezone TTS. Die is momenteel volledig afgesloten. Er hangt een geelbruine rookpluim en er klinkt een oorverdovend geraas. Vermoedelijk gaat het om een hogedrukleiding die is ontploft.
Lees verder

Staking bij De Lijn zorgt voor zeer beperkte hinder
De staking van de vakbonden bij De Lijn zorgt vandaag voor zeer beperkte hinder. Dat laat de openbaarvervoermaatschappij op haar website weten. De bussen en trams rijden zo goed als normaal.
Lees verder

Betaal je volgend jaar meer of minder belastingen dan in 2020? Onze belastingexpert Michel Maus licht de nieuwe fiscale maatregelen voor 2021 toe
De jaarwissel is traditioneel het moment waarop onze regeringen de nieuwe fiscale maatregelen voor het daaropvolgende jaar aankondigen. Onze belastingexpert Michel Maus bekeek de - soms opvallende - nieuwe fiscale maatregelen van zowel de federale als de Vlaamse regering. "Als er bij een fiscale controle aanwijzingen van fraude vastgesteld worden, dan kunnen ze de saldi van uw rekeningen opvragen."
Lees verder

Zo gaat het vandaag met X!NK-zanger Jonas Meukens: "Opnieuw spelen met de groep? Ik zou geen 'nee' zeggen"
"Een band gaat nooit stuk, al heb je een ongeluk." In 2003 zongen we massaal mee met 'De Vriendschapsband' van X!NK, de Belgische inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival. Zeventien jaar later maakt frontman Jonas Meukens (31) nog steeds muziek.
Lees verder

Dé affiches op Boxing Day: Tielemans zoekt revanche tegen United, Arsenal een uitweg uit de miserie tegen Chelsea
Zoals de traditie voorschrijft wordt er ook dit jaar weer volop gevoetbald op Boxing Day, de Engelse naam voor Tweede Kerstdag. De beste Premier League-matchen op een rij. En ja, er zitten weer leuke affiches bij.
Lees verder

Van photobombende zeehond tot Aussie die enorme krokodil plaagt: de beste momenten van 2020 waarop wilde dieren echt iets te dicht kwamen
Nog even, en 2020 is voorbij. Wij gaan samen met u op zoek naar de grappigste, meest ontroerende en strafste video's van dit vreemde jaar in verschillende categorieën. Vandaag is het de beurt aan enkele opmerkelijke ontmoetingen met wilde dieren die dichterbij kwamen dan de mensen in de video hadden gewild.
Lees verder

Dendoncker en zijn ploegmaats mogen niet meer naar supermarkt
De voetballers van Wolverhampton Wanderers en hun gezinsleden mogen hun boodschappen de komende weken niet zelf doen. Het bestuur van de club van Leander Dendoncker heeft de supermarkt tot verboden gebied verklaard om het risico in aanraking te komen met het coronavirus in te perken.
Lees verder

'Thuis'-acteur Mathias Vergels maakt goede voornemens: "Bij mijn broer in de leer als stukadoor. Ik word daar rustig van"
Het jaar 2020 is er één om snel te vergeten. Tegelijk hebben we er wel veel van geleerd. Hoe gaan BV's hiermee om? En vooral: doet dit hen anders denken over de toekomst? Zanger en 'Thuis'-acteur Mathias Vergels (28) vertelt ons in deze eindejaarsreeks hoe hij 2021 instapt.
Lees verder

Dronken vrouw zigzagt over straat: "Het is Kerstmis, dan mag je toch drinken?"
"Het is Kerstmis, dan mag je toch drinken?" Dat schreeuwde een dronken vrouw de politie toe, nadat ze in Willebroek door de politie staande werd gehouden.
Lees verder

"Ik snap niet waarom je werken zou afschilderen als noodzakelijk kwaad. Werken is léuk" De gezonde gewoontes van Kamagurka en zijn vrouw Kathy
Je kent hem van zijn cynische cartoons, absurde tv-formats en misschien ook van zijn nieuw boek Voorbij de grenzen van de ernst. Kamagurka, aka Luc Zeebroek (64). Hij en zijn vrouw Kathy Van de Geuchte (49) zijn een hecht team. Zij houdt zijn agenda bij, hij creëert erop los. Dat doen ze vanuit hun rustgevend atelier in het West-Vlaamse Wingene. Twee workaholics over hun vier eigenzinnige gezonde gewoontes. "Buiten zwemmen in de winter is plezant, je krijgt er een energieboost van."
Lees verder

Europese vaccinatiecampagne gaat nu écht van start: "Laten we van 2021 ons jaar van Europees herstel en hoop maken"
Vandaag worden de eerste Pfizer-vaccins verdeeld over de lidstaten van de Europese Unie, om morgen de allereerste mensen te vaccineren. "De vaccinaties zullen helpen om geleidelijk aan terug te keren naar ons normale leven", zei een hoopvolle voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen daarover in een video op Twitter.
Lees verder

Alle matchen live te bekijken op VTM 4: dit is het programma van het WK darts
Morgen wordt het WK darts hervat. Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts schieten zondagnamiddag in actie. Álle wedstrijden zijn live te bekijken op VTM 4. Hieronder het programma van dag tot dag.
Lees verder

Bitcoin gaat door kaap van 25.000 dollar. Is het slim om er nog in te beleggen? Onze beursexpert legt uit
De bekendste cryptomunt ter wereld, de bitcoin, heeft vandaag opnieuw een recordhoogte bereikt en ging zelfs even door de kaap van 25.000 dollar. Er wordt voorspeld dat die waarde volgend jaar nog enorm zal stijgen. Maar is de bitcoin wel iets dat je in je portefeuille moet stoppen? Is het het risico waard om te gokken? En hoe beleg je ermee op een een veilige manier? Onze beursexpert Pascal Paepen legt uit. "Er is meer dan één reden waarom de bitcoin stijgt."
Lees verder

Nieuw medicijn moet voorkomen dat we ziek worden van corona: "Hier kunnen heel wat levens mee gered worden"
Britse wetenschappers doen onderzoek naar een nieuw medicijn dat zou kunnen vermijden dat iemand effectief ziek wordt van het coronavirus. Volgens experts zouden op die manier heel wat levens gered kunnen worden.
Lees verder

Gecrashte auto in diepe gracht langs A19: van inzittende(n) geen spoor
De hulpdiensten repten zich zaterdagmorgen naar de A19, waar een Volkswagen Polo ondersteboven in een diepe gracht lag. Wellicht was dat al een tijdje zo, want in de buurt was niemand (meer) te bespeuren.
Lees verder

Man (54) uit Schilde vermist sinds kerstdag
De federale politie heeft een opsporingbericht verspreid over Geert Verdat uit Schilde. De 54-jarige man is vermist sinds kerstdag.
Lees verder

Zware uitslaande brand treft restaurant De Clesse: "Rampjaar 2020 afgesloten met een nog grotere ramp"
Op het Marktplein in Oudenburg is zaterdag iets voor 11 uur een zware, uitslaande brand uitgebroken in restaurant De Clesse. Een rookpluim was tot kilometers ver te zien. Uitbater Patrick Konings (41) kon zichzelf en zijn hond in veiligheid brengen toen hij het inferno opmerkte. "Het enige wat ik nog heb, zijn de kleren die ik aanheb. Het is een ramp bovenop een rampjaar", zucht hij.
Lees verder