Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 19 december 2020

Messi evenaart Pelé met recordgoal, maar Barcelona wint niet tegen Valencia

HLN
Messi evenaart Pelé met recordgoal, maar Barcelona wint niet tegen Valencia
Lionel Messi heeft vanmiddag geschiedenis geschreven. In het duel tegen Valencia scoorde Messi zijn 643e doelpunt voor de Blaugrana, een evenaring van het record van Pelé. Het leverde Barcelona wel geen zege op: het bleef 2-2 in Camp Nou.
Lees verder

Boris Johnson kondigt nieuwe lockdown aan voor Londen en zuidoosten van Engeland: "Nieuw opgedoken variant coronavirus mogelijk 70 procent besmettelijker"
Londen, het zuidoosten en oosten van Engeland gaan vanaf zondagochtend opnieuw op slot. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd. De nieuwe restricties zullen volgens BBC in grote lijnen gelijk zijn aan de nationale beperkingen die in november in Engeland werden ingevoerd. De beperkingen duren twee weken en worden op 30 december herzien. Boris Johnson had het zaterdag ook over de nieuwe variant van het virus die circuleert. Hij zei dat die mogelijk 70 procent besmettelijker is dan de huidige.
Lees verder

Charles De Ketelaere, Belofte van het Jaar en de nieuwe posterboy van Club Brugge: "Al die namen waar ik nu tussen sta..."
Zijn vele jeugdmedailles kunnen de doos in. Ze vervagen in het niets bij de trofee van 'Sportbelofte van het Jaar 2020' – als vijfde voetballer ooit. Wauw. En daar zal het wellicht niet bij blijven voor Charles De Ketelaere (19), want straks komt ook het Gala van de Gouden Schoen er aan…
Lees verder

Vliegtuigreizigers uit rode zones niet sowieso verplicht in quarantaine
Het Overlegcomité heeft vrijdag een aantal regels rond reizen aangescherpt. Wie met het vliegtuig reist, zal echter niet sowieso in quarantaine moeten bij terugkeer. Dat zegt Karine Moykens, de voorzitter van het interfederaal comité voor testing en tracing.
Lees verder

Wansmakelijk: Frans international Marcus Thuram spuwt tegenstander in het gelaat en krijgt rood
Marcus Thuram heeft zich vanmiddag van zijn allerkleinste kant laten zien. De aanvaller van Borussia Mönchengladbach, die ook Frans international is, kreeg het in de wedstrijd tegen Hoffenheim aan de stok met Stefan Posch. Waarop hij dan maar besloot om zijn opponent te trakteren op een fluim in het gezicht. De scheidsrechter gaf de 23-jarige zoon van Lilian Thuram oorspronkelijk geel, maar na tussenkomst van de VAR werd dat geel karton alsnog omgezet in een rood. En maar terecht ook.
Lees verder

Nieuwe pantoffels, een knuffelabonnement en een grote liefde: dit zetten onze BV's op hun verlanglijstje
Door corona wordt het geen kerst zoals andere jaren. Maar geen cadeautjes? Dat kan natuurlijk niet! Misschien zijn er nu zélfs meer voor ons eigen gezin. Of hebben we na dit zorgelijke 2020 vooral nood aan liefde en warmte? Ziehier hoe onze BV's de pakjestijd beleven.
Lees verder

Zoon (42) miljardair belandt met Audi in telefoonwinkel en komt om in vlammen
De Amerikaanse miljardair Ray Dalio en zijn echtgenote rouwen om het verlies van Devon (42), een van hun vier zonen. De veertiger stierf donderdagnamiddag toen zijn Audi een telefoonwinkel binnenreed en het voertuig hierna vuur vatte.
Lees verder

Nieuwe eindtermen voor tweede en derde graad na ruim twee jaar goedgekeurd
De Vlaamse regering heeft de nieuwe eindtermen voor de tweede en de derde graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. Volgens Onderwijsminister Ben Weyts werd er tegemoet gekomen aan de bezwaren van de onderwijskoepels.
Lees verder

Nieuwe eindtermen voor tweede en derde graad na ruim twee jaar goedgekeurd: GO! tevreden, katholiek onderwijs dreigt met Grondwettelijk Hof
De Vlaamse regering heeft de nieuwe eindtermen voor de tweede en de derde graad van het secundair onderwijs goedgekeurd. Volgens Onderwijsminister Ben Weyts werd er tegemoet gekomen aan de bezwaren van de onderwijskoepels. Het onderwijsnet van de Vlaamse Gemeenschap (GO!) reageert tevreden. Bij de katholieke onderwijskoepel zijn ze een pak minder enthousiast en dreigen ze opnieuw met een procedure voor het Grondwettelijk Hof.
Lees verder

Gezellige drukte in de Nieuwstraat. Maar is dat verantwoord deze tijden?
Brussel bereidde zich voor op de komst van Kerstshoppers. Het laatste weekend voor Kerst is ingegaan. Het moment waarop een groot deel van de mensen nog op cadeautjesjacht gaat. Ondanks dat van hogere hand gevraagd werd om aankopen zoveel mogelijk te verspreiden en niet te wachten tot het laatste moment, blijkt dat toch het geval te zijn.
Lees verder

LIVE. Leverkusen klimt op voorsprong in Duitse topper na geweldige uithaal Schick!
• BayArena
Lees verder

LIVE. Bayer Leverkusen en Bayern strijden om de leidersplaats
• BayArena
Lees verder

Nummer 643! Lionel Messi evenaart mythisch doelpuntenrecord van Pelé: een overzicht van zijn indrukwekkende statistieken
Het zoveelste record, maar dit keer wel een heel speciaal. Lionel Messi scoorde vanmiddag tegen Valencia zijn 643ste doelpunt voor Barcelona. Zowaar met het hoofd. Een mijlpaal, want daarmee evenaart de Argentijnse ster het mythische record van Pelé, die tussen 1956 en 1974 evenveel goals scoorde voor het Braziliaanse Santos.
Lees verder

Vlaamse regering komt met 'correspondentietests' tegen discriminatie
De Vlaamse regering komt met een systeem van 'correspondentietests' tegen discriminatie. Het gaat om fictieve sollicitaties of fictieve aanmeldingen voor een woning. De regering stelde eerder dit jaar een expertencomité samen om een monitoringsysteem uit te werken dat discriminatie in kaart moet brengen. Dat gebeurde na een discussie, ook binnen de meerderheid, over het al of niet invoeren van praktijktests.
Lees verder

Goednieuwsshow in Charleroi: 71ste clean sheet voor Penneteau, opwaardering voor Benchaib
Laat hem vriendelijk uit en voor de deur in het slot valt, belt hij al opnieuw aan. Voor de als topper aangekondigde confrontatie met Anderlecht stond bij Charleroi Nicolas Penneteau opnieuw onder de lat. Het interim van Rémy Descamps zal vier wedstrijden hebben geduurd. Ondanks het grote verschil in leeftijd — Penneteau is vijftien jaar ouder dan Descamps — ligt de hiërarchie weer vast. Best zo. De aparte wereld van de keepers is gediend met een vaste rangorde.
Lees verder

In pizzadozen van diepvriezer naar koelkast naar ontvanger: de generale repetitie van het vaccinatieproces was succesvol (op enkele details na)
Het vaccinatieproces wérkt - op enkele details na. Van de levering van diepgevroren flacons tot de inenting in een woonzorgcentra: alle stappen werden minutieus getest. Vier ziekenhuizen en vier rusthuizen deden mee aan de zogenaamde dry run - een algemene repetitie met alles erop en eraan, behalve het echte vaccin van Pfizer. Dat wordt pas toegediend in de dagen tussen Kerstmis en Nieuwjaar. "We zijn klaar. Er zijn nog enkele werkpunten, maar geen grote problemen die de volgende dagen niet kunnen opgelost worden", zegt professor Dirk Ramaekers, het hoofd van de taskforce. Wat hebben de dry runs ons geleerd?
Lees verder

LIVE. Lewandowski maakt gelijk na erg matig keeperswerk van Leverkusen-doelman Hradecky!
• BayArena
Lees verder

LIVE. Leverkusen en Bayern houden elkaar in evenwicht na heerlijke goal Schick en weggever voor Lewandowski
• BayArena
Lees verder

Football Talk. Opvallend: Antwerp zonder Hongla en Benson tegen Waasland-Beveren - Schalke en Raman blijven maar verliezen
Antwerp heeft zopas via sociale media de 20-koppige selectie bekendgemaakt voor de uitmatch van morgenavond bij Waasland-Beveren. En, opvallend daarbij: Ivan Leko heeft in zijn wedstrijdkern geen plaats voor Martin Hongla en Manuel Benson. 't Is voorlopig gissen naar de reden achter hun niet-selectie.
Lees verder

LIVE. Essevee moet met man minder achtervolgen na tweede gele kaart Bianda
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Regenboogstadion • Zulte Waregem staat 14de, STVV laatste
Lees verder