Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 december 2020

Meerdere doden en gewonden nadat auto inrijdt op voetgangers in Duitse stad Trier: 51-jarige Duitser opgepakt

HLN
Meerdere doden en gewonden nadat auto inrijdt op voetgangers in Duitse stad Trier: 51-jarige Duitser opgepakt
In de Duitse stad Trier zijn dinsdagmiddag minstens twee doden en een tiental gewonden gevallen nadat een 51-jarige Duitser met een terreinwagen op mensen in een voetgangersgebied is ingereden. Dat is bevestigd door de lokale politie.
Lees verder

Hallucinant: bromfietser onder invloed van speed brengt bejaarde ten val tijdens vlucht, ramt politiewagen, blijkt levenslang rijverbod te hebben én heeft bijl op zak
Een bromfietser heeft zaterdag de aandacht van de politie getrokken door zijn abnormale snelheid. De politie maande hem aan te stoppen, maar dat weigerde de bromfietser, die vervolgens door het rode licht reed. In het centrum van Scherpenheuvel bracht hij verschillende voetgangers in gevaar waarbij een oude man met een rollator ten val kwam. Verschillende ploegen slaagden er uiteindelijk in de 40-jarige bestuurder uit Aarschot tot stilstand te brengen. Daarbij werd ook nog een politiewagen aangereden. De bromfiets waarmee hij reed bleek enkele dagen ervoor gestolen te zijn. De man zelf had een levenslang rijverbod én bleek onder invloed van drugs. Hij had een kleine bijl op zak en ook 15 gram speed. Hij werd gearresteerd .
Lees verder

Zeynep (39), juf en moeder van drie, verliest strijd tegen corona: "Haar moeder is vorig weekend aan het virus overleden. Het is een intriest verhaal"
De Maasmechelse Zeynep (39), in juli nog bevallen van haar derde kindje, is overleden aan corona. De leerkracht islam aan de lagere school 'In de Engelse Hof' laat een grote leegte na. "Ze was zó joviaal en stond altijd klaar om te helpen bij festiviteiten en andere activiteiten op school. We zullen haar dan ook heel hard missen."
Lees verder

Hamilton heeft corona en mist GP van Sakhir, enter Stoffel Vandoorne? "Ik reis af naar Bahrein"
Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft positief getest op het coronavirus, zo kondigde zijn team zopas aan. Hij mist zondag de Grote Prijs Formule 1 van Sakhir, waardoor de kans groot is dat Stoffel Vandoorne hem vervangt. "Het is nog even afwachten. Morgen krijg ik duidelijkheid."
Lees verder

Airbnb wil 2,6 miljard dollar ophalen met beursgang
Verhuurwebsite Airbnb wil tot 2,6 miljard dollar (zo'n 2,2 miljard euro) ophalen met zijn beursgang. Het bedrijf gaat 51,9 miljoen aandelen aanbieden aan een prijs tussen de 44 en 50 dollar (37 en 42 euro) per stuk. Als de hoogste prijs wordt gehaald, betekent dit dat Airbnb rond de 35 miljard dollar (29 miljard euro) waard is.
Lees verder

Ben Weyts lanceert proefproject taalscreening bij 2.000 kleuters
Onderzoekers van de KU Leuven hebben een proefproject over de taalscreening opgestart bij 2.000 kleuters. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) toegelicht tijdens een bezoek aan een kleuterschool in Heverlee. "De taalscreening mag geen vertraging oplopen, want we hebben dit instrument echt nodig", aldus Weyts.
Lees verder

LIVE (17u00). Rode lantaarn Moeskroen ontvangt Sint-Truiden
• Inhaalwedstrijd • Le Canonnier • STVV zestiende in klassement met 11 punten • Moeskroen laatste met 7 punten
Lees verder

KOERS KORT. Prades ruilt Movistar voor NIPPO DELKO One Provence
De Spanjaard Eduard Prades Reverte ruilt Movistar voor de Franse ploeg NIPPO DELKO One Provence. De 33-jarige renner ondertekent een contract voor twee jaar.
Lees verder

Rusland arresteert verdachte van moord op 26 oudere vrouwen
De Russische politie heeft een man gearresteerd die wordt verdacht van het beroven en vermoorden van 26 oudere vrouwen in de jaren 2011 en 2012. De man kwam in beeld nadat de politie duizenden DNA-tests had uitgevoerd.
Lees verder

Kop op, joh! Waarom we 'toxic positivity' moeten mijden in deze tijden: "Sussen werkt averechts"
De coronacrisis stelt zelfs diehard positivo's op de proef. Negatieve gevoelens nemen vaker de bovenhand en niet iedereen vindt het luisterende oor waar hij naar zoekt. En hebben we dan eens nood aan iemand die gewoon luistert naar onze problemen, dan worden onze negatieve emoties vaak toegedekt met de mantel der positiviteit. Ofwel, toxic positivity. Psycholoog Filip Raes vertelt hoe dat blinde optimisme een averechts effect kan hebben. "Zeg niet zomaar: het komt wel goed."
Lees verder

'Mean Girls'-acteur Jonathan Bennett is verloofd
Jonathan Bennett (39), vooral bekend voor z'n rol in de komedie 'Mean Girls', gaat trouwen. De acteur werd ten huwelijk gevraagd door z'n vriend, tv-presentator Jaymes Vaughan (37). Dat vertelt het koppel in PEOPLE.
Lees verder

Tourwinnaar Pogacar hoopt dat De Bruyne FIFA Speler van het Jaar wordt: "Hou van zijn manier van spelen"
Kevin De Bruyne hoort bij de elf genomineerden die kans maken op de titel van FIFA Speler van het Jaar. De Rode Duivel kan bij die verkiezing rekenen op de steun van een opvallende fan. Niemand minder dan Tourwinnaar Tadej Pogacar hoopt dat De Bruyne de prijs wegkaapt in december. "Hij had een geweldig seizoen met Man City en België", vertelt de 22-jarige Sloveen in een interview met FIFA.com.
Lees verder

KIJK LIVE. Bij winst tegen Zwitserland stoten Red Flames als groepswinnaar door naar EK 2022
Het EK 2022 in Engeland. Dat staat vanavond op het spel voor de Red Flames. Met een overwinning tegen Zwitserland kwalificeren ze zich hoe dan ook als groepswinnaar. Maar ook een gelijkspel is wellicht voldoende. Toch denken onze nationale voetbaldames maar aan één ding: winnen. Kijk op VTM 4 en HLN.be LIVE naar de cruciale match! De uitzending start om 19u40. Hieronder kan u ook alles live in tekst volgen.
Lees verder

Demir wil crisiscel om reissector te helpen bij heropstart in 2021
Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir neemt het initiatief om een interfederale crisiscel samen te roepen om de reissector te helpen bij de heropstart van hun activiteiten in 2021. Dat heeft de N-VA-minister geantwoord op een vraag van Open Vld-parlementslid Emmily Talpe.
Lees verder

Antwerpse kleermaker uit 'Jonge Wolven' moet coronapremie terugstorten: "Niet van plan om die 8.800 euro terug te betalen"
De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29), die onlangs in de VTM-reeks 'Jonge Wolven' schitterde, is diep ontgoocheld. Hij moet een coronapremie van 8.800 euro terugbetalen. "Omdat we zogezegd geen showroom hebben. Maar die hebben we wél. In Zandhoven", aldus Bordoni, die niet zinnens is om het geld terug te storten.
Lees verder

LIVE. Rode lantaarn Moeskroen ontvangt Sint-Truiden
• Inhaalwedstrijd • Le Canonnier • STVV zestiende in klassement met 11 punten • Moeskroen laatste met 7 punten
Lees verder

Europarlementariërs eisen vertrek Frontex-baas om 'push-backs'
De fractie van sociaaldemocraten (S&D) in het Europees Parlement eist het ontslag van de directeur van de Europese Grens- en Kustwacht Fabrice Leggeri na diens optreden op een hoorzitting over het illegaal terugduwen (push-backs) van bootjes met asielzoekers op de Middellandse Zee. Frontex is hier volgens S&D medeplichtig aan, maar Leggeri heeft ook doelbewust informatie achtergehouden voor het parlement, stelt Europarlementariër Kati Piri (PvdA).
Lees verder

Chinese verkenner die voor eerst in 44 jaar stenen mee terug moet nemen, succesvol geland op de maan
Een onbemande verkenner uit China is vandaag op de maan geland. De Chang'e 5 gaat er komende dagen bodemmonsters verzamelen. Daarmee moet hij vervolgens terugvliegen naar de aarde. De laatste keer dat maanstenen naar de aarde werden gebracht, was in 1976.
Lees verder

Een seksspeeltje of medisch apparaat? Hof van beroep beslist morgen in zedenzaak van uroloog Bo Coolsaet
"Een toestel dat als seksspeeltje wordt verkocht." Zo omschrijft de advocate van het toen minderjarige slachtoffer het vibrerend apparaat waarmee uroloog Bo Coolsaet (81) haar blaaspijnsyndroom wou verhelpen. Het slachtoffer diende klacht in tegen hem voor aanranding en verkrachting, wat leidde tot een celstraf van vier jaar (waarvan de helft met uitstel) in eerste aanleg. Toch bleef de uroloog tot in het hof van beroep zijn onschuld staande houden. Morgen krijgt hij te horen of hij naar de gevangenis moet.
Lees verder

Eerste vluchten met vaccins gepasseerd op Brussels Airport
De eerste vluchten waarop coronavaccins werden vervoerd, hebben inmiddels plaatsgevonden op Brussels Airport. Dat is dinsdag bevestigd op Brucargo, de vrachtafdeling van de luchthaven. Het gaat meestal nog om kleinere hoeveelheden, de echt grote transporten worden pas in januari verwacht.
Lees verder