Doorgaan naar hoofdcontent

Mathijs F Scheepers getuigt over periode met medische problemen van beide zoontjes: “Mijn vrouw is er wanneer ik ie...

HLN
Mathijs F Scheepers getuigt over periode met medische problemen van beide zoontjes: "Mijn vrouw is er wanneer ik iets niet alleen aankan. En omgekeerd"
Op zondagavond is Mathijs F Scheepers (45) – waarvoor die F staat, houdt hij graag geheim – een terrorist in 'Black-out', de rest van de tijd is hij vooral papa van Elvis (5) en César (2). Twee flinke zonen, maar de voorbije jaren waren behoorlijk heftig. De oudste werd elf weken te vroeg geboren, de jongste werd tot voor kort nog elke nacht wakker.
Lees verder

Jonge vrouw (27) in levensgevaar na aanrijding door tram in Sint-Gillis
In de Brusselse gemeente Sint-Gillis is donderdagvoormiddag een 27-jarige vrouw aangereden door een tram. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst).
Lees verder

Ex George Michael breekt binnen in leegstaand huis van overleden zanger: "Dit is van míj"
Fadi Fawaz (47), de ex-vriend van de in 2016 overleden zanger George Michael, heeft opnieuw problemen veroorzaakt. Dinsdag brak hij in in het leegstaande huis van Michael in Londen. De politie moest hem er hardhandig weghalen, klinkt het in The Sun.
Lees verder

Meer duidelijkheid over 'knuffelstraffen' Pro League: tot 10.000 euro boete voor club, 750 euro voor speler
Voetballers die te innig vieren, zullen voortaan gestraft worden. Niet met een gele kaart, wel met een boete: maximaal 10.000 euro voor de 1A-clubs, 750 euro per betrokken speler. Een Match Delegate - een extra official - houdt dit in de gaten, ook aanvullende beelden worden in rekening genomen.
Lees verder

Oostenrijkse skigebieden mogen weer open, horeca blijft dicht
De Oostenrijkse regering heeft toestemming gegeven voor de heropening van de vierhonderd skigebieden in het land. Hotels, bars en restaurants blijven wel gesloten. De toegang tot de pistes is dus vooral toegankelijk voor de lokale bevolking. Het land gaat binnen twee dagen voor de derde keer in lockdown.
Lees verder

Xavier De Baere brengt 'Formidabele Kerstmis' na jaren stilte live bij Joe
Hoog bezoek in de Joe-studio vanochtend. Niemand minder dan Xavier De Baere zijn nummer 'Formidabele Kerstmis' brengen tijdens de ochtendshow van Elke Van Mello.
Lees verder

Broer van 'Klem'-acteur Barry Atsma op 53-jarige leeftijd overleden
Rimmert, de broer van de Nederlandse Barry Atsma, is op 53-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de acteur woensdag bekendgemaakt op sociale media. Zijn broer overleed begin deze maand aan de gevolgen van corona.
Lees verder

Genoeg gezeurd, probeer wat meer te lachen! Psycholoog legt uit waarom humor het beste redmiddel is in coronatijden
Families vieren kerst gescheiden, feestzalen blijven leeg en het ziet er naar uit dat corona ook in 2021 ons leven zal blijven beheersen. We hebben genoeg om over te zagen en te klagen, maar vrolijk worden we er niet van. Veel beter is het om te grappen en te grollen. Volgens sociaal psycholoog Madelijn Strick is humor écht het beste medicijn. Ze legt uit waarom en geeft praktische tips om elke dag meer te lachen. "Koude lucht en mondkapjes zorgen bij brildragers voor beslagen glazen. Mens, erger je niet, maar lach ermee: 'Tiens, de weerman had vandaag toch geen mist voorspeld?'"
Lees verder

Genk-trainer John van den Brom: "Vijf wissels? Ik had liever vijf dagen vrijaf gehad"
Racing Genk sluit 2020 zondagmiddag af tegen Waasland-Beveren. John van den Brom blikte nu al even vooruit, met een glaasje champagne.
Lees verder

Zuid-Afrikaanse infectiespecialist: "Geen bewijs dat Zuid-Afrikaanse variant nog besmettelijker is dan Britse"
Anders dan wat de Britse minister voor Volksgezondheid Matt Hancock woensdag beweerde zijn er geen bewijzen dat de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus nog besmettelijker is dan de variant die al enkele weken rondgaat in Londen en het zuidoosten van Engeland. Dat zegt de Zuid-Afrikaanse infectieziektenspecialist Richard Lessells, van onderzoeksinstituut Krisp (Universiteit van KwaZoeloe-Natal), donderdag aan de Britse krant The Times.
Lees verder

Structurele files namen in 2020 met meer dan 60 procent af
De coronamaatregelen hebben er dit jaar toe geleid dat de structurele files met meer dan 60 procent zijn afgenomen ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit een rapport van mobiliteitsbedrijf Be-Mobile. De uitzonderlijke files vielen zelfs nagenoeg helemaal weg na de start van de eerste lockdown in maart.
Lees verder

Vandenbroucke verontschuldigt zich voor verwarring rond kinderen: "Het was onvoldoende duidelijk"
Verwarring troef toen gisteren plotseling bleek dat kinderen, jonger dan twaalf jaar, binnenshuis wél meetellen als knuffelcontact. Er is nochtans niets veranderd aan de regels volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). "Maar het was onvoldoende duidelijk. En als iets onvoldoende duidelijk is, is dat niet de schuld van de leerling, maar van de leerkracht", zegt hij bij VRT NWS.
Lees verder

Belgische truckers in Dover mogen kerst thuis vergeten, staking vrachtpersoneel British Airways maakt chaos nog groter
Voor veel Belgische vrachtwagenchauffeurs die in Groot-Brittannië vastzitten, blijft het hoogst onzeker dat ze Kerstmis thuis zullen kunnen vieren. "We kregen deze ochtend nog meldingen van chauffeurs die geen beweging zien", zegt Isabelle De Maegt van transportfederatie Febetra. De chaos wordt nog groter nu bij de vrachtdienst van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways ook nog eens een staking start. Die kan negen dagen duren.
Lees verder

Kompany steunt 'knuffelstraffen' en neemt stilaan afscheid van Tau: "Kans is groot dat we Percy kwijt zullen geraken"
Laatste opdracht in 2020 voor Anderlecht: Beerschot, komende zondag. Allicht ook de laatste van Percy Tau in een paars-wit shirt. De Zuid-Afrikaan keert na nieuwjaar zo goed als zeker terug naar Brighton. Tot spijt van Kompany, die ook begrip heeft voor de nieuwe maatregelen rond het innig vieren van doelpunten en de vijf wissels.
Lees verder

Match tussen Club Brugge en Eupen kan doorgaan, slechts 6 Panda's testen nog positief
De wedstrijd tussen Club Brugge en Eupen van komende zaterdag kan gewoon doorgaan. Na de corona-uitbraak bij de Oostkantonners zijn er nog slechts zes spelers besmet. Het is al van 6 december geleden dat Eupen nog een wedstrijd kon spelen.
Lees verder

KERSTBITS. Zo zorgen de sterren voor een warme kerstsfeer in coronatijden
Dit jaar geen knallende fles champagne of gezellig samen genieten bij de kerstboom. Alles moet anders in deze duistere coronatijden. Morgen is het Kerstmis, iedereen moet wel iemand missen aan de feesttafel. Toch hebben tal van bekende Vlamingen en internationale sterren de kerstsfeer in huis gebracht.
Lees verder

Op wandel in de kerstvakantie: onze reisexpert tipt de leukste korte wandelroutes met een snuifje geschiedenis
Ben je de bossen en heides in ons land ondertussen wel wat beu na die vele lockdownwandelingen? Onze reisexpert vond 5 gezinsvriendelijke trajecten waarop je méér te zien krijgt. Ideaal om je samen met je contactbubbel even onder te dompelen in een ver verleden.
Lees verder

"How bad is your Spotify?": deze bot vertelt u hoe gruwelijk uw muzieksmaak is
Met het eindejaar in zicht delen we graag de songs en artiesten waar we het afgelopen jaar naar luisterden. Maar wat als er ook bagger tussen uw muzikale voorkeuren zit? Dankzij artificiële intelligentie kunt u zelf ontdekken naar wat voor slechte, belachelijke of gênante muziek u eigenlijk luistert.
Lees verder

Na 32 jaar doorbraak in ontvoeringszaak: gedetineerde beticht van moord op Michaela (9)
De ontvoering van een negenjarig meisje in Californië lijkt na 32 jaar opgelost. Een gedetineerde (59) is in zijn cel opgepakt en is maandag aangehouden voor de ontvoering en het vermoorden van Michaela Garecht. Haar lichaam is nooit teruggevonden. De ontvoerder zit een gevangenisstraf uit voor de moord op een vrouw in 1989.
Lees verder

Duel in EuroMillions Basket League tussen Oostende en Kangoeroes Mechelen uitgesteld
Het competitieduel van zaterdag tussen Oostende en Kangoeroes Mechelen in de hoogste klasse van het Belgische mannenbasket is uitgesteld vanwege enkele positieve coronagevallen bij de thuisploeg, zo maakte de EuroMillions Basket League bekend.
Lees verder