Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 december 2020

Marc Van Ranst streng voor skiërs: “Dit zijn exact dezelfde mensen die klagen dat men de epidemie niet onder contr...

HLN
Marc Van Ranst streng voor skiërs: "Dit zijn exact dezelfde mensen die klagen dat men de epidemie niet onder controle krijgt"
Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen.
Lees verder

Deze Vlamingen vertrokken toch op skivakantie: "Minder contact dan winkelen in België"
Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen. Wij spraken met Vlamingen die deze kerstvakantie toch op de skipiste te vinden waren of daar nog steeds zijn.
Lees verder

Oma (77) vrijuit voor 'zelfdoding' partner: geen assisenproces voor verdoezelde moord
Een vrouw van 77 uit Ukkel, die er jaren van verdacht werd haar partner te hebben verstikt en dat te hebben doen lijken op een zelfdoding, moet dan toch niet voor het hof van assisen verschijnen. De raadkamer in Brussel heeft Germaine Q. buiten vervolging gesteld.
Lees verder

DE 100 BELGEN VAN 2020. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau (plaats 3): "Dat alles wat ik onderneem, lukt? Ja, ik heb dat gevoel"
Hij staat op drie in deze Top 100 en ook zijn boek 'T.', waarin hij vertelt hoe en waarom hij politicus is geworden, staat op drie in de boeken-top 10. Alles wat Conner Rousseau aanraakt, lijkt te veranderen in brons. Hij vormde mee een regering, haalde Frank Vandenbroucke terug naar de politiek, dwong het respect van Bart De Wever af en doet sp.a stijgen in de peilingen. Niet slecht voor een snotneus van 28 die volgens sommigen niet veel meer was dan een paar sneakers, een ­Instagram-account en wat 'bitches' en ­'matekes' op een hoop gegooid.
Lees verder

Maxime Hordies, ex-turner wiens benen verlamd raakten droomt van olympische medaille: "Wij zijn niet het afval van de maatschappij"
Hij is de rustgevende stem die u hoort wanneer u in paniek de brandweer belt. Hij is ook de hand­biker die in 2019 tranen van geluk weende toen hij wereldkampioen op de weg werd. Maxime Hordies (24) nam na een turnongeluk zijn leven weer met beide handen vast: "Een olympische medaille zou de ultieme revanche zijn op mijn handicap."
Lees verder

Collega zag Jens Dendoncker veranderen tijdens opnames 'Da's Liefde': "Maar dit zagen we toch niet aan­komen. We dachten dat hij gewoon moe was"
In 'Da's Liefde' onderwerpt Jens Dendoncker (30) vanaf 11 januari Vlaanderen aan een groots opgezet liefdesonderzoek. Het is zijn laatste wapenfeit voor hij zich liet opnemen met psychologische problemen. "Dat een oude ziekte deze zomer plots opnieuw opspeelde, werd hem te veel", zegt Sofie Peeters (33), die 'Da's Liefde' bedacht.
Lees verder

DE 100 BELGEN VAN 2020. Viroloog Marc Van Ranst (plaats 6): "Ons oude leven wenkt. En het komt vollen bak terug"
Zijn braafjes overzomerde kerstboom kwam 2020 zonder al te veel kleerscheuren door, hetzelfde kan ook van Marc Van Ranst (55) worden gezegd. Ook al sliep hij amper en gaf hij tussen het vele werken door ruim 530 televisie-interviews. "Wat ik mezelf toewens in 2021? Meer slaap, minder kilo's."
Lees verder

Alex Callier vertelt voor het eerst over moeilijk jaar: "Ik ben volledig weggezakt in een depressie"
Alex Callier (48) heeft een moeilijk jaar achter de rug. Dat vertelt hij dinsdag in een eindejaarsinterview dat Cathérine Moerkerke (43) afnam voor VTM Nieuws. "Toen ik in juni stopte met schrijven, belandde ik in een depressie."
Lees verder

Vlaamse antivax-artsen blijven voorlopig ongemoeid
Zullen voldoende Belgen straks een coronavaccin nemen? Terwijl die vraag door vele hoofden spookt, blijft een aantal huisartsen die bekendstaan om hun antivaccinatiediscours gewoon aan de slag. "De Orde moet optreden."
Lees verder

Voorbeeldstraf voor Vanaken van vier matchen na 'k*trefs' en 'onnozelaars'? "Volledig buiten proportie"
Zit Hans Vanaken na Nieuwjaar wekenlang voor televisie? Bovenop twee matchen schorsing voor een 'brutale fout' riskeert de spelmaker van Club Brugge nóg eens twee weken voor 'misplaatste uitlatingen' (plus 4.000 euro boete alles samen). "Totaal buiten proportie", hekelt Philippe Clement het statement van de bond.
Lees verder

Alex Callier heeft moeilijk jaar achter de rug: "Ik ben in een depressie gezakt"
Alex Callier (48) heeft een moeilijk jaar achter de rug. Dat vertelt hij dinsdag in een eindejaarsinterview dat Cathérine Moerkerke (43) afnam voor VTM Nieuws. "Toen ik in juni stopte met schrijven, belandde ik in een depressie."
Lees verder

Collega zag Jens Dendoncker veranderen tijdens opnames 'Da's Liefde': "We dachten dat hij gewoon moe was, zoals wij allemaal"
In 'Da's Liefde' onderwerpt Jens Dendoncker (30) vanaf 11 januari Vlaanderen aan een groots opgezet liefdesonderzoek. Het is zijn laatste wapenfeit voor hij zich liet opnemen met psychologische problemen. "Dat een oude ziekte deze zomer plots opnieuw opspeelde, werd hem te veel", zegt Sofie Peeters (33), die 'Da's Liefde' bedacht.
Lees verder

Waals Gewest koopt zich in bij bouwbedrijf Franki
De Waalse regering heeft een blokkeringsminderheid verworven in Franki, de Waalse divisie van de bouwgroep Willemen, een van de grootste Vlaamse familiale bouwgroepen. Dat schrijft De Tijd vandaag.
Lees verder

Zwaarbewolkt met plaatselijke buien die eventueel winters kunnen zijn, maar meestal droog
Dinsdag krijgen we wisselend tot soms zwaarbewolkt weer met enkele plaatselijke buien die eventueel winters kunnen zijn. Het is echter meestal droog. De sneeuwgrens stijgt in de namiddag naar 400 à 500 meter hoogte. Het blijft vrij koud met maxima van 0 graden in de Hoge Ardennen tot 4 of 5 graden elders. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Van Ranst: "Ja, er is met sp.a-voorzitter gepraat over ministerschap"
Marc Van Ranst als minister van Volksgezondheid? Voor sp.a-voorzitter Conner Rousseau was het wel degelijk een optie, zo blijkt uit een interview met de viroloog in 'Humo'. "Daar is over gepraat", antwoordt Van Ranst, gevraagd naar de geruchten dat Rousseau hem had gevraagd als minister.
Lees verder

Annemie Struyf zoekt Vlamingen op in 'Het Hoge Noorden': "Voor één van de koppels liep het niet goed af"
Ze bezocht al uitgevlogen Vlamingen in Spanje en Frankrijk, maar voor haar nieuwe reeks trekt Annemie Struyf (59) naar landgenoten in het ijzige Noorwegen. Een prachtige plek, maar een verhuis is voor de koppels ook een stevige relatietest, die kan veranderen in een nachtmerrie. "Het was bij momenten moeilijk om er als journalist tussen te lopen."
Lees verder

Eerste stap in een AA Gent zonder De Witte en Louwagie: Buffalo's voeren veranderingen door in management
AA Gent voert op 1 januari enkele veranderingen door in het management van de club. Zo bereidt de club zich voor op het nakende pensioen van Michel Louwagie (64).
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: gemiddeld aantal nieuwe besmettingen duikt voor eerst sinds 30 september onder 2.000
De coronacijfers in ons land blijven dalen. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen ging omlaag met meer dan een kwart en is nu onder de 2.000 gezakt, iets wat van 30 september geleden is. Dat blijkt dinsdagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Inzamelactie 'Make Belgium Great Again' voor arme kinderen krijgt vanavond apotheose
Geen 'Make Belgium Great Again' dit najaar, maar 'Make 2020 Great Again'. Presentatrice Frances Lefebure (32) zette voor haar strijd tegen kinderarmoede een speciale actie op poten en daarvan komen we vanavond (om 20.40 uur op VTM) te weten hoeveel die heeft opgebracht. Dat is zonder twijfel al een gigantisch bedrag, want amper zeven dagen na de lancering - zo'n drie weken geleden - werd er al 1.067.217 euro ingezameld. Heel wat cadeautjes konden daardoor al verdeeld worden over de verschillende armoedeorganisaties. Frances is nu al dankbaar, zegt ze. "Het is mooi dat mensen zelfs nu niet alleen bezig zijn met hun eigen problemen."
Lees verder

'First Dates'-koppel verhuist naar Spanje: "Als we nog willen genieten, moet het nu"
Cupido heeft nog eens toegeslagen in het restaurant van 'First Dates'. Marc (60) en Martina (57) vormen intussen zo'n vier maanden een koppel, en emigreren volgend voorjaar zelfs samen naar Spanje. "Als we nog willen genieten, moet het nu."
Lees verder