Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 december 2020

Marc Van Ranst moet geen schadevergoeding betalen aan ondernemer na zijn ‘Blijf weg uit Antwerpen’-tweet: “Geen...

HLN
Marc Van Ranst moet geen schadevergoeding betalen aan ondernemer na zijn 'Blijf weg uit Antwerpen'-tweet: "Geen onzorgvuldigheid van viroloog aangetoond"
Viroloog Marc Van Ranst moet geen schadevergoeding betalen aan ondernemer Rudi De Kerpel. Dat heeft de rechter in Mechelen dinsdag beslist. De vordering van De Kerpel na zijn dagvaarding eind augustus 2020 is ongegrond verklaard. Omgekeerd moet De Kerpel wel opdraaien voor de gerechtskosten alsook de gemaakte kosten door Van Ranst.
Lees verder

Reizen na de Brexit: wat verandert er allemaal voor jou?
Nog een maand en de brexit is een feit. Hoe die er tot in de details zal uitzien, daarvoor wordt er momenteel nog stevig onderhandeld. Maar wat we zeker al weten is dat vanaf 2021 voor ons als reizigers niets meer hetzelfde zal zijn. Heb je binnenkort een paspoort nodig voor een kort verblijf? Zal je meer betalen voor een tripje met de Eurostar naar Londen? En wat met je ziekteverzekering? Onze reisexpert zocht het uit.
Lees verder

Zitten leerlingen achter cyberaanvallen tegen Mater Dei? School dient klacht in nadat netwerk bewust wordt overbelast
De school voor secundair onderwijs Mater Dei in Brasschaat gaat een klacht indienen bij de politie omdat er zeer ernstige vermoedens dat leerlingen betrokken zijn bij het uitvoeren van cyberaanvallen op het computernetwerk van de school. De directie benadrukt wel dat er géén gevaar is voor privacygevoelige informatie, maar waarschuwt wel: "Dit zijn strafbare feiten en geen tienerstreken."
Lees verder

Twee doden en meerdere gewonden nadat auto inrijdt op voetgangers in Duitse stad Trier
In de Duitse stad Trier zijn dinsdagmiddag twee doden en zeker tien gewonden gevallen nadat een auto op mensen in een voetgangersgebied is ingereden. Dat is bevestigd door de lokale politie.
Lees verder

Meerdere gewonden nadat auto inrijdt op voetgangers in Duitse stad Trier
In de Duitse stad Trier zijn dinsdag meerdere gewonden gevallen nadat een auto op mensen in een voetgangersgebied is ingereden.
Lees verder

Premier De Croo op werkbezoek bij Emmanuel Macron: "Geen vaccinatiestrijd tussen landen"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft vandaag een ontmoeting gehad met de Franse president Emmanuel Macron in Parijs. Op de agenda stonden onder meer de brexit en de aanpak van de coronacrisis.
Lees verder

Premier De Croo op werkbezoek bij Emmanuel Macron
Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft vandaag een ontmoeting gehad met de Franse president Emmanuel Macron in Parijs. Op de agenda stonden onder meer de brexit en de aanpak van de coronacrisis.
Lees verder

KIJK LIVE. Premier De Croo op werkbezoek bij Emmanuel Macron: volg hier hun persconferentie
Premier Alexander De Croo (Open Vld) is vandaag op werkbezoek bij de Franse president Emmanuel Macron in Parijs. Beide politici houden momenteel een gezamenlijke persconferentie. U kan die hier live volgen.
Lees verder

Een toptrainer met een spook onder zijn bed: de contradictie in het 'genie' Antonio Conte
Qua prijzen hoort hij bij de gulzigste van de afgelopen 10 jaar. Qua salaris bij de best betaalden. Qua imago bij de absolute top. Er schuilt een contradictie in het genie dat Inter-coach Antonio Conte (51) wordt toegedicht. Het spook onder zijn bed houdt hem wakker.
Lees verder

Zeynep (39), juf en moeder van drie, verliest strijd tegen corona: "We gaan haar heel hard missen"
De Lanakense Zeynep (39), in juli nog bevallen van haar derde kindje, is overleden aan Covid-19. De leerkracht islam aan de lagere school 'In de Engelse Hof' laat een grote leegte na. "Ze was zó joviaal en stond altijd klaar om te helpen bij festiviteiten en andere activiteiten op school. We zullen haar dan ook heel hard missen."
Lees verder

Beruchte Berlijnse KitKatClub heropent, niet als disco maar als coronatestcentrum
De extravagantste dancing van Berlijn heropent vrijdag de deuren als coronatestcentrum. De KitKatClub hoopt zo enige inkomsten te genereren nu de maandenlange sluiting ten gevolge van het coronavirus blijft duren.
Lees verder

Beruchte Berlijnse KitKatClub heropent, niet als disco maar als corona-testplek
De extravagantste dancing van Berlijn heropent vrijdag de deuren als corona-testcentrum. De KitKatClub hoopt zo enige inkomsten te genereren nu de maandenlange sluiting ten gevolge van het coronavirus blijft duren.
Lees verder

Hoe ver zitten we nu echt nog van nieuwe versoepelingen? Dit zijn de coronadrempels waar we naartoe moeten
Met het opnieuw openen van de winkels is vandaag een eerste versoepeling ingegaan in de exitstrategie uit de lockdown. Verdere versoepelingen zitten er - los van de uitzondering voor alleenstaanden met kerst - voorlopig niet in. Eerst moeten de cijfers verder dalen, en liefst zo ver mogelijk onder de nieuwe drempels die het Overlegcomité heeft beslist. We zetten de cijfers waar we naartoe moeten voor u op een rij.
Lees verder

Ambtenaren moeten wachten tot 2022 voor wat meer loon
De volgende overschrijding van de spilindex wordt pas verwacht in november 2021. Dat blijkt uit nieuwe inflatievooruitzichten van het Federaal Planbureau.
Lees verder

Spaanse tennisser krijgt schorsing van acht jaar voor matchfixing
De Spaanse tennisser Enrique Lopez Pérez, de voormalig nummer 154 van de wereld, is voor acht jaar geschorst. De Tennis Integrity Unit heeft na onderzoek geconcludeerd dat de 29-jarige Lopez Pérez zich in 2017 drie keer schuldig heeft gemaakt aan matchfixing.
Lees verder

Nederland wil vanaf 4 januari starten met vaccinatie tegen coronavirus
Nederland wil vanaf de week van 4 januari de eerste mensen inenten tegen het coronavirus. Dat heeft de Nederlandse minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) laten weten naar aanleiding van de planning van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) dat de vaccins moet goedkeuren. In ons land worden de eerste vaccins ten vroegste half januari verwacht.
Lees verder

Iran gebruikt snel naderende executie Djalali om diplomaat vrij te krijgen die in Antwerpen terechtstaat voor terreurplannen
Iran heeft voor het eerst toegegeven de Zweeds-Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali te gebruiken om hun diplomaat Assadollah Asadi vrij te krijgen. Dat heeft de advocate van Djalali dinsdag meegedeeld aan zijn echtgenote Vida Mehrannia. De diplomaat en twee Iraanse Belgen uit Wilrijk staan in Antwerpen terecht voor het plannen van een terroristische aanslag in 2018 op een Parijs congres van de Iraanse verzetsgroep MEK.
Lees verder

Na jarenlange vriendschap: Rihanna vormt koppel met A$AP Rocky
Het lijkt erop dat zangeres Rihanna (32) opnieuw de liefde heeft gevonden, bij een van haar beste vrienden, bovendien. Rapper A$AP Rocky (32) mag zich volgens verschillende Amerikaanse media de gelukkige noemen.
Lees verder

Jarenlang geen probleem, nu plots wel: waarom willen stervoetballers opeens FIFA-game tackelen?
Zlatan Ibrahimovic, 39-jarige rot in het voetbalvak, begrijpt het niet. Waarom mag de maker van de populaire game FIFA 21 zijn naam en gezicht gebruiken?
Lees verder

Zoete wraak: deze twee ex-vrouwen van Harvey Weinstein lieten z'n vermogen bevriezen
Terwijl Harvey Weinstein (68) genadeloos lijkt weg te kwijnen in de gevangenis, ontnemen z'n ex-vrouwen Eve Chilton (65) en Georgina Chapman (44) hem ook het laatste beetje hoop door z'n vermogen van zo'n vijf miljoen euro te laten bevriezen. Verslagen en vernederd door de vrouwen die hij ooit liefhad. Het verhaal van een onwaarschijnlijk verbond.
Lees verder