Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 19 december 2020

Marc Noppen (UZ Brussel): "Dokters doen amputaties die ze in 20 jaar niet gezien hebben”

HLN
Marc Noppen (UZ Brussel): "Dokters doen amputaties die ze in 20 jaar niet gezien hebben"
De tweede coronagolf zorgt ook nu opnieuw dat andere medische ingrepen niet kunnen doorgaan en uitgesteld worden. "De opeenstapeling van uitgestelde zorg zal later opgevangen moeten worden, maar heeft nu ook al zijn effecten", zei Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, tijdens het coronadebat 2.0, waarin enkele hoofdrolspelers uit de corona-aanpak een stand van zaken gaven op de impact op de gezondheidszorg en de samenleving.
Lees verder

LIVE. Doet Liverpool er na de rust nog wat doelpunten bij?
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Selhurst Park • Benteke ontbreekt met een blessure
Lees verder

Liverpool draait Crystal Palace door de gehaktmolen en legt er zeven in het mandje
Nul-zeven. Liverpool was als vanouds een verbluffende machine tegen gewillig slachtoffer Crystal Palace. Dodelijk efficiënt. Firmino en Salah pikten elk twee doelpunten mee. Liverpool legt de druk bij eerste achtervolger Tottenham.
Lees verder

LIVE. Firmino zet de forfaitscore op het bord voor Liverpool
• Premier League • Aftrap: 13u30 • Selhurst Park • Benteke ontbreekt met een blessure
Lees verder

LIVE. Elche scoort meteen de aansluitingstreffer nadat Carrasco voor assist had gezorgd
• La Liga • Aftrap: 14u • Estadio Wanda Metropolitano • Carrasco speler van de maand November
Lees verder

LIVE. Suárez breekt de ban en zet Atlético vlak voor de rust op voorsprong
• La Liga • Aftrap: 14u • Estadio Wanda Metropolitano • Carrasco speler van de maand November
Lees verder

Leider Atlético kent makkelijke namiddag tegen Elche, Carrasco geeft knappe assist
Opdracht volbracht voor leider Atlético Madrid. Yannick Carrasco en de zijnen namen eenvoudig de maat van Elche en wonnen met 3-1. De Rode Duivel, speler van de maand november bij Atlético, zorgde voor een knappe assist.
Lees verder

SHOWBITS. Katie Holmes maakt nieuwe relatie 'Instagram Official' en ook Christoff viert de liefde
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Rekent Huybrechts af met Chinees Zhuang?
Vandaag komt met Kim Huybrechts opnieuw een Belg in actie op het WK darts. Onze landgenoot neemt het op tegen de Chinees Di Zhuang. Op deze pagina hoeft u niets te missen van de partij.
Lees verder

Geen paniek bij Van Gerwen die vanaf vandaag nummer één-positie verdedigt: "Het is net als met voetbal, in Nederland zijn er 16 miljoen bondscoaches"
'De groene sloopkogel' richtte in 2020 veel minder schade aan bij zijn opponenten dan in voorgaande jaren. Is het gedaan met de dominantie van de Nederlandse darter Michael van Gerwen? In aanloop naar zijn eerste partij vanavond op het WK denkt hij zelf van niet. "Maar ik ben geen robot, hè."
Lees verder

Gert 'Sinterspinazie' Verhulst is de pineut tijdens Viktors kerstmarkt
Nu de kerstmarkten geannuleerd zijn, besluit Viktor Verhulst (26) een miniversie in z'n tuin te organiseren. En papa Gert (52) moet daarvoor een bijzonder hoofddeksel dragen.
Lees verder

KOERS KORT. Pim Ligthart zet punt achter carrière - Vandenbergh bevestigt pensioen officieel
Pim Ligthart heeft zijn wielerloopbaan beëindigd. De Nederlander meldt dat op sociale media. "Ik ben vijftien jaar door het leven gegaan als wielrenner. Ik was nog graag een paar jaar doorgegaan, maar helaas is het tijd die bladzijde om te slaan", schrijft de 32-jarige Ligthart die in 2011 de Nederlandse titel op de weg veroverde.
Lees verder

Deze hagedis heeft zijn eigen kookboek: "Lenny is een heel hoogmoedig en verwend hagedissenmannetje"
Van kerstkoekjes tot taco's met verse guacamole, deze hagedis poseert naar hartenlief met miniatuurmaaltijden. Amper een jaar oud is hij, en hij heeft al zijn eigen kookboek. Het boek is het resultaat van 20 jaar ervaring in de keuken van baasje Valerie en haar liefde voor haar hagedis Lenny. Ze noemt het haar quarantaineproject. "De keuken is Lenny's favoriete ruimte in het huis", zegt ze. "Lenny is erg geschikt om kok te zijn, hij is een echte snob wat eten betreft."
Lees verder

Britten houden topoverleg over extra maatregelen: "Nieuwe stam coronavirus verspreidt mogelijk sneller"
De nieuwe stam van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is opgedoken, kan zich weleens sneller verspreiden dan eerdere varianten van het virus, waarschuwen de Britse gezondheidsautoriteiten. Ze hebben de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hiervoor gewaarschuwd, maakte gezondheidsadviseur Chris Whitty vandaag bekend.
Lees verder

VTM annuleert eindejaarsprogramma 'Kerst met Ballen': "Het voelt niet juist om dit nu uit te zenden"
VTM heeft beslist om het eerder aangekondigde eindejaarsprogramma 'Kerst met Ballen' niet uit te zenden door de huidige coronasituatie. In de plaats programmeert de zender op woensdag 30 december een special met de leukste fragmenten uit 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?'.
Lees verder

Stand-in-T1 Sven Swinnen (KVM): "Het klinkt melig, maar dit is een fantastische spelersgroep om mee te werken"
KV Mechelen staat voor een belangrijk duel tegen OH Leuven. Met opnieuw Sven Swinnen als hoofdtrainer. De met corona besmette Wouter Vrancken zit ziek thuis in quarantaine. Dat belet hem er echter niet van om de wedstrijden mee voor te bereiden. "Het werk dat de vaste stafleden van thuis verrichten, is knap", vertelde Swinnen op zijn eerste persbabbel als tijdelijk hoofdtrainer van Malinwa.
Lees verder

Ons panel nuanceert kritiek vader Courtois en vindt niet dat Rode Duivels vergeten zijn op het Sportgala: "Als ze volgend jaar prijzen pakken, mogen ze winnen"
Het Sportgala zit erop en traditiegetrouw is er wat kritiek op de uitslag. Thierry Courtois - vader van Thibaut - vindt het niet kunnen dat zijn zoon niet bij de topgenomineerden hoorde. Ons panel nuanceert: "Een normale, vaderlijke reactie, maar Thibaut weet heus wel dat hij in België naar waarde wordt geschat."
Lees verder

LIVE WK DARTS. Huybrechts rekent eenvoudig af met Zhuang en geeft geen leg weg
Op het WK darts heeft Kim Huybrechts overtuigend afgerekend met de Chinees Di Zhuang. Onze landgenoot haalde het in drie sets en gaf geen enkele leg weg. Op deze pagina hoeft u niets te missen van de overige partijen.
Lees verder

Miley Cyrus is nog steeds op zoek naar zichzelf: "Ik wil leren om niet over de schreef te gaan"
Schattig tieneridool, uitdagende popster of gelukkig getrouwde Hollywoodvrouw: Miley Cyrus is het allemaal al geweest, maar in geen van die drie rollen vond ze ooit echt voldoening. Op haar 28ste komt ze wel alsmaar dichter bij wat ze echt wil. "Ik heb geleerd wat ik van mezelf pik en wat niet."
Lees verder

Frankrijk sluit brexit-onderhandelingen na zondag niet uit
Onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over een handelsakkoord kunnen ook na dit weekend doorgaan, zei de Franse staatssecretaris van Europese Zaken Clément Beaune vandaag op radiozender France Inter.
Lees verder