Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 27 december 2020

Man kritiek na val door raam van woning

HLN
Man kritiek na val door raam van woning
In het centrum van Elversele heeft zich zaterdagavond een dramatisch ongeval afgespeeld. Een man viel er door een raam en belandde zo'n 10 meter lager op de oprit naast zijn woning. Een ziekenwagen en MUG-team kwamen ter plaatse en konden het slachtoffer ter plaatse reanimeren. Hij werd vervolgens in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

LIVE. WHO-baas: "Tijd om lessen te trekken uit pandemie, want dit zal niet de laatste zijn" - Europol waarschuwt voor fraude met coronavaccins
De pandemie die door het coronavirus is veroorzaakt wordt niet de laatste pandemie waarmee de wereld te maken zal krijgen en de pogingen om de menselijke gezondheid te versterken zijn gedoemd om te falen als we niet strijden tegen de klimaatopwarming en voor het dierenwelzijn. Dat zegt het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. WHO-baas: "Tijd om lessen te trekken uit pandemie, want dit zal niet de laatste zijn" - Meerdere EU-landen beginnen met vaccineren, Europol waarschuwt voor handel in valse vaccins
De huidige pandemie is niet de laatste waar de wereld mee te maken zal krijgen. Dat zegt het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, die stelt dat pogingen om de menselijke gezondheid te versterken gedoemd zijn om te falen als we de opwarming van de aarde en het dierenwelzijn niet aanpakken. Intussen waarschuwt Europol-directeur Catherine De Bolle voor fraude met coronavaccins nu meerdere Europese landen de komende dagen hun vaccinatiecampagnes zullen uitrollen. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Senaatskandidaten Georgia halen recordhoeveelheid campagnegeld op
Jon Ossoff en Raphael Warnock, de twee Democratische kandidaten voor zetels in de Amerikaanse Senaat voor de staat Georgia, hebben elk meer dan 100 miljoen dollar ingezameld voor de campagne in aanloop naar de tweede ronde van de verkiezingen op 5 januari.
Lees verder

CNN: explosie in Nashville was vermoedelijk zelfmoordaanslag
De zware explosie vrijdag in het centrum van Nashville is waarschijnlijk een zelfmoordactie geweest. Dat hebben onderzoekers van de explosie tegen nieuwszender CNN gezegd. Eerder zaterdag hadden ze al gemeld dat er mogelijk menselijke resten in de buurt van de ontploffing zijn gevonden. Wie er achter de aanslag zit is niet bekend.
Lees verder

Europol-directeur Catherine De Bolle waarschuwt voor fraude met coronavaccins
Europol waarschuwt voor misbruik met coronavaccins, nu de vraag naar die vaccins zo groot is. Dat heeft de Belgische Europol-direceteur Catherine De Bolle gezegd aan de kranten van de Duitse Funke-Mediengruppe, nu verschillende Europese landen de komende dagen de vaccinatiecampagnes uitrollen.
Lees verder

Tien bergbeklimmers omgekomen in zware sneeuwstorm in Iran, meerdere klimmers nog vermist
Zeker tien bergbeklimmers zijn om het leven gekomen in Iran na zware sneeuwval en een sneeuwstorm. Iraanse media melden dat er nog meer klimmers worden vermist. Vermoedelijk gaat het om nog eens zeven personen die op één van de drie populaire klimroutes vermist raakten.
Lees verder

Tien bergbeklimmers omgekomen in zware sneeuwstorm Iran, meerdere klimmers nog vermist
Zeker tien bergbeklimmers zijn om het leven gekomen in Iran na zware sneeuwval en een sneeuwstorm. Iraanse media melden dat er nog meer klimmers worden vermist. Vermoedelijk gaat het om nog eens zeven personen die op één van de drie populaire klimroutes vermist raakten.
Lees verder

Gewonden en arrestaties bij protesten tegen premier Netanyahu in Jerusalem
Verschillende mensen zijn gisteravond gearresteerd tijdens protesten tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Dat meldt de politie. Er vielen ook gewonden.
Lees verder

Jan Segers wuift 'superhoofdredacteur' Paul Daenen uit: "Het Laatste Nieuws mag nooit goed genoeg zijn"
De beste krantenmaker bezuiden de Noordpool gaat met pensioen. U kent hem niet, merkwaardig genoeg. Niet van gezicht en niet van naam. Maar elk exemplaar van 'Het Laatste Nieuws' dat u de voorbije kwarteeuw heeft gelezen, droeg zijn stempel. Al die jaren was Paul Daenen (65) de onzichtbare hand achter uw krant, immer ontevreden. "Het kan nooit goed genoeg zijn. Het mag nooit goed genoeg zijn." Jan Segers wuift hem uit.
Lees verder

2020 in cijfers: een jaar van veel minder, maar ook van veel meer
De markt van de nieuwe wagens is dit jaar met meer dan 20% gekrompen. Met 425.000 nieuw ingeschreven auto's is 2020 veruit het zwakste jaar van deze eeuw. Wat een vreemd jaar was dit. Een jaar waarin we weinig of niet op reis gingen, van thuis werkten en minder dan ooit in de file stonden. Een jaar van contactloos betalen, van minder energie verbruiken en van lege voetbalstadions. 2020 in een paar opvallende cijfers gevat.
Lees verder

Onze columniste: "Wat de werkende en plots werkloze mensen dit jaar moesten doen, heeft nooit in een vacature gestaan"
Wandelen. Meer wandelen dan ooit. Eerst leek het een overroepen bezigheid, die vooral herinnerde aan bergvakanties met je ouders, toen je tegen je goesting moest meesjokken langs de paadjes. Wandelen heeft zelfs iets dreigends: een geliefde die boos aankondigt dat hij "eens een eindje gaat wandelen", daarvan mag je vrezen dat hij niet meer terugkomt. Maar in 2020, een jaar dat eigenlijk pas begon op 13 maart, had wandelen iets therapeutisch. Een afleiding voor dat verrekte virus, waarbij je je liet leiden door een nieuw paar ogen. "Zullen we dié straat eens proberen?" Toerist in eigen stad, aangespoelde in een ander tijdperk.
Lees verder

Studio 100-baas Hans Bourlon: "Vaccinbewijs of sneltest aan de ingang van Plopsaland: waarom niet?"
Wie eigenaar is van acht pretparken krijgt niet snel schrik in een achtbaan. Toch was de 'rollercoaster' 2020 van het goede te veel voor Hans Bourlon (58). Maar sinds enkele weken ziet de CEO van Studio 100 weer een verlicht pad naar ons gewone leven. "Vaccins en sneltests zijn de juiste hulpmiddelen. Volgende zomer wordt weer normaal. Hoop ik toch."
Lees verder

Drie doden nadat schutter vuur opent op bowlingbaan in de VS
Een nog onbekende schutter heeft zaterdagavond lokale tijd op een bowlingbaan in de Amerikaanse staat Illinois het vuur geopend op de aanwezigen. Daarbij vielen drie doden en raakten drie mensen gewond. Volgens de autoriteiten was er sprake van een willekeurige aanval.
Lees verder

Britse vissers net als Europese collega's woedend: "We zijn in uitverkoop gedaan"
Niet alleen de Europese vissers, maar ook de Britse vissers zijn ontevreden met het resultaat van de brexit-overeenkomst over die sector dat deze week werd gesloten. Britse vissers zijn woedend op premier Boris Johnson omdat hij in hun ogen "uitverkoop heeft gehouden".
Lees verder

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen blijft dalen
Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen blijft dalen. Dat blijkt deze ochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het aantal nieuwe hospitalisaties daalt eveneens, maar het aantal patiënten in de ziekenhuizen blijft wel ongeveer gelijk.
Lees verder

Je kind koopt een huis? Zo kan je helpen én win je er zelf ook aan
Voor heel wat jongeren is de aankoop van een woning moeilijk zelf te financieren. Daarom kloppen ze aan bij hun ouders. Er zijn diverse manieren waarop je als ouder je kind kan helpen.
Lees verder

"Ga golfen en relax voldoende": 3 dokters van boven de 70 geven hun beste advies om zo lang mogelijk gezond te blijven
Huiver jij bij de gedachte dat je tot je 65ste zal moeten werken? Nochtans zijn er veel mensen die er bewust voor kiezen om hun pensioen zo lang mogelijk uit te stellen, zoals huisdokters Stephan (73), Hilde (70) en Stefaan (70). Wij vroegen aan deze artsen op leeftijd naar hun gouden tips voor een lang, actief en vooral gezond leven.
Lees verder

Jess Thorup blikt in Kopenhagen terug op bewogen jaar: "Ik wist dat er op mij geschoten zou worden"
Hij loodste AA Gent naar een tweede plaats, maar werd dan na twee speeldagen al ontslagen. Hij zette RC Genk op de rails, maar vertrok alweer na 39 dagen vanwege de lokroep om FC Kopenhagen te reanimeren. Wij zochten Jess Thorup (50) op en spoelden met hem de film van de voorbije maanden terug. "Als ik van één ding spijt heb, dan is het dat ik niet de mogelijkheid had om het uit te leggen aan spelers en staf."
Lees verder

Vandaag veel regen en wind, (natte) sneeuw in de Ardennen
Er trekt vandaag een actieve storing met veel regen en wind door het land. In de Ardennen valt de neerslag in de vorm van (natte) sneeuw. De wind is krachtig tot zeer krachtig met rukwinden van 80 tot 100 kilometer per uur. De maxima liggen tussen 1 en 8 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder