Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 december 2020

Maffia lonkt naar ‘vaccinvrachtwagens’ van 3,8 miljoen met ‘vloeibaar goud’

HLN
Maffia lonkt naar 'vaccinvrachtwagens' van 3,8 miljoen met 'vloeibaar goud'
De eerste trailers van het Genkse transportbedrijf H.Essers geladen met Pfizer-vaccin zijn vandaag vertrokken naar alle uithoeken van de EU27. Een operatie waar behoorlijk geheimzinnig over gedaan wordt. Logisch, in de camions van H.Essers zit het meest waardevolle spul dat het komende jaar de baan op gaat. En dat "vloeibaar goud" wekt ongezonde interesse.
Lees verder

Vrachtwagens van 3,8 miljoen met 'vloeibaar goud': zo gaat het vaccintransport in zijn werk
De eerste trailers van het Genkse transportbedrijf H.Essers geladen met Pfizer-vaccin zijn vandaag vertrokken naar alle uithoeken van de EU27. Een operatie waar behoorlijk geheimzinnig over gedaan wordt. Logisch, in de camions van H.Essers zit het meest waardevolle spul dat het komende jaar de baan op gaat. En dat "vloeibaar goud" wekt ongezonde interesse.
Lees verder

"Geen eten, één wc-rol, douchen in de regen en dat alles voor 38,5 euro per nacht": trucker Sven (33) geeft cynische rondleiding op 'camping M20'
Dinsdagochtend had Sven Ganseman al terug bij zijn vrouw in Roosdaal moeten zijn, maar woensdagavond zat hij nog altijd vast op de M20 in Engeland. Wanneer hij de oversteek zal kunnen maken is nog onduidelijk. Een gevolg van de nieuwe besmettelijkere coronavariant, al heeft Ganseman daar zijn twijfels over. Dat laat hij ook blijken in een cynisch filmpje richting de Belgische politici.
Lees verder

Real Madrid pakt 15 op 15, Hazard blijft hele match op bank
Vijftien op vijftien voor Real Madrid in La Liga. 'De Koninklijke' rekende vandaag af met Granada: 2-0. Thibaut Courtois hield z'n netten schoon, Eden Hazard bleef de hele match op de bank.
Lees verder

Real Madrid pakt 15 op 15, Zidane houdt Hazard hele match op de bank: "Ik wilde niets riskeren met Eden"
Vijftien op vijftien voor Real Madrid in La Liga. 'De Koninklijke' rekende vandaag af met Granada: 2-0. Thibaut Courtois hield z'n netten schoon, Eden Hazard bleef de hele match op de bank.
Lees verder

Man die drie Franse agenten ombracht wilde "bloedbad" aanrichten
De man die afgelopen nacht drie Franse gendarmes doodschoot en een vierde verwondde was "bijzonder vastberaden om een bloedbad aan te richten". Dat heeft de procureur van Clermont-Ferrand, Eric Maillaud, gezegd. "We werden deze ochtend geconfronteerd met een echt oorlogstafereel", zei Maillaud. "Honderden en honderden kogelhulzen, een overbewapende man, een uitgebrand huis."
Lees verder

Trump spreekt veto uit over defensiebegroting van 740 miljard dollar
De Amerikaanse president Trump heeft zoals verwacht en aangekondigd zijn veto uitgesproken over de defensiebegroting. Het gaat om voorstellen van 740 miljard dollar die de hoeksteen vormen van de nationale veiligheidsstrategie van het land. De verwachting is dat het parlement het veto ongedaan gaat maken.
Lees verder

Herbekijk 'Uw Film Van Het Jaar' op VTM GO
Vandaag vloog VTM NIEUWS het uitzonderlijke nieuwsjaar 2020 nog eens over in 'Uw Film Van Het Jaar'. VTM NIEUWS-anker Freek Braeckman presenteerde de speciale uitzending. Wie de film gemist heeft kan hem opnieuw bekijken via VTM GO.
Lees verder

Meer dan honderd mensen omgebracht door gewapende mannen in westen van Ethiopië
Gewapende mannen hebben vandaag meer dan 100 mensen omgebracht in het westen van Ethiopië. Dat meldt de Ethiopische Mensenrechtencommissie (EHRC), een onafhankelijk overheidsorgaan.
Lees verder

Eindejaar zonder knal: Lukaku op een haar van 50ste goal voor Inter en gedeeld record, het vizier gaat nu op 2021 en nog straffer statement
Door een gedeeld record kan een streep. Geen vijftigste doelpunt voor Romelu Lukaku bij Inter. Geen plaats naast Andriy Shevchenko. Puur cijfermatig had hij bijna de strafste binnenkomer van een buitenlander in Italië voor mekaar, maar zijn beste jaar ooit eindigt zonder laatste knal. Dan maar het vizier op 2021, waarin hij een nog straffer statement wil neerzetten. En zou hij Ronaldo nog naar de kroon kunnen steken?
Lees verder

RTBF-actie Viva for Life brengt recordbedrag van meer dan 7 miljoen euro op
Viva for Life, de actie tegen kinderarmoede en armoede binnen gezinnen van de Franstalige openbare omroep RTBF, heeft dit jaar een recordbedrag van meer dan 7 miljoen euro opgebracht. Presentatoren Sara De Paduwa, Ophélie Fontana en Adrien Devyver verlieten woensdagavond in Brussel hun glazen huis, waar ze sinds 17 december opgesloten waren. De actie bracht exact 7.061.534 euro op, veel meer dan de 5,6 miljoen euro van 2019.
Lees verder

Moord met 101 messteken op juf Mieke (59) blijft groot mysterie: wie was de man met de orthopedische schoenen?
Mieke Verlinden, de zorgjuf uit Noorderwijk die vorige maand bij haar thuis werd vermoord, werd gedood met liefst 101 messteken. Voor het eerst zijn nu ook enkele persoonsgegevens van de dader bekend: zo is hij met zekerheid een man, die speciale orthopedische schoenen droeg. Dat blijkt uit een reconstructie die het VTM-opsporingsprogramma 'Faroek' maakte. Voor het eerst doen de echtgenoot en kinderen van juf Mieke hun verhaal. "Ons ma had met niemand ruzie en hield zich nooit bezig met 'rare dingen'. Waarom is haar dan zoiets gruwelijks overkomen?" Dit weten we al over het mysterie rond de moord op juf Mieke.
Lees verder

Celstraf voor Britse die kanker veinsde, zich kaalschoor en ingezameld geld verbraste
De Britse Toni Standen deed jarenlang of zij terminaal ziek was. Ze vertelde iedereen dat ze leed aan vaginale kanker en niet lang meer te leven had. De 29-jarige vrouw schoor haar hoofd kaal en vertelde honderduit over de behandelingen die zijn onderging. Vrienden zamelden geld in om Toni een droomhuwelijk te geven, maar haar bedrog kwam uit. Dinsdag werd ze veroordeeld tot een celstraf en het terugbetalen van een deel van het geld.
Lees verder

Trump waarschuwt Iran na raketaanvallen in Irak
De Amerikaanse president Donald Trump heeft Iran woensdag gewaarschuwd dat hij het land "verantwoordelijk" zal houden in het geval van een dodelijke aanslag tegen Amerikanen in Irak. Het is bijna een jaar geleden dat de Iraanse generaal Qassem Soleimani gedood werd door een Amerikaanse aanval.
Lees verder

Gangsters zien in beroep straf gehalveerd voor ontvoeringen in drugsmilieu
Drie criminelen hebben in beroep veel lagere straffen gekregen voor hun aandeel bij twee ontvoeringen in het Antwerpse drugsmilieu. De drie kregen in eerste aanleg effectieve celstraffen tot 9 jaar. In het hof van beroep werden die straffen gehalveerd en kunnen de drie vrijwel onmiddellijk vrijkomen.
Lees verder

"Iran creëerde website met doodsbedreigingen voor Amerikaanse verkiezingsmedewerkers"
De Amerikaanse veiligheidsdiensten deelden woensdag mee dat ze beschikken over erg geloofwaardige informatie waaruit blijkt dat Iraanse cyberactoren achter de website zitten waarop eerder deze maand doodsbedreigingen aan het adres van Amerikaanse verkiezingsmedewerkers verschenen.
Lees verder

Handelsakkoord tussen VK en EU is niet voor vannacht
De onderhandelingen tussen Londen en Brussel over een post-brexit-akkoord zullen de hele nacht voortduren. Dat meldt Eric Mamer, de woordvoerder van de Europese Commissie, vannacht via Twitter.
Lees verder

Trump verleent gratie aan zijn veroordeelde criminele vrienden Roger Stone, Paul Manafort en Charles Kushner
De Amerikaanse president Donald Trump heeft gratie verleend aan zijn oud-campagneleider Paul Manafort, zijn adviseur en vriend Roger Stone en Charles Kushner, de vader van zijn schoonzoon.
Lees verder

Vijf Nederlandse vissers gered van zinkende boot in Kanaal
Vijf opvarenden zijn gisteravond van een zinkende Nederlandse vissersboot gered in het Kanaal, op zowat 30 kilometer ten noordwesten van het Franse Dieppe. Dat meldt de maritieme prefectuur.
Lees verder

Japanse oud-premier Abe ontkomt aan proces over vermeende corruptie
Japanse openbaar aanklagers hebben besloten om oud-premier Shinzo Abe niet aan te klagen om een vermeend schandaal, meldt het Japanse persagentschap Kyodo. De om gezondheidsredenen opgestapte oud-premier zou bijeenkomsten met invloedrijke aanhangers van zijn partij mede met belastinggeld hebben betaald, en de kosten en opbrengsten van die bijeenkomsten niet eerlijk hebben opgegeven. Hoewel Abe nu vrijuit gaat, kan zijn toenmalige secretaris wel een strafeis tegemoetzien.
Lees verder