Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 december 2020

LIVE WK DARTS. Kim Huybrechts verslaat Ian White met 3-1 en stoot door naar derde ronde

HLN
LIVE WK DARTS. Kim Huybrechts verslaat Ian White met 3-1 en stoot door naar derde ronde
Kim Huybrechts heeft zich gekwalificeerd voor de derde ronde op het WK darts. In een bloedstollende wedstrijd haalde hij het met 3-1 van Ian White, het nummer 10 van de wereld. In de volgende ronde wacht Ryan Searle.
Lees verder

Kim Huybrechts verslaat Ian White met 3-1 en stoot door naar derde ronde
Kim Huybrechts heeft zich gekwalificeerd voor de derde ronde op het WK darts. In een bloedstollende wedstrijd haalde hij het met 3-1 van Ian White, het nummer 10 van de wereld. In de volgende ronde wacht Ryan Searle.
Lees verder

Wetenschappers op zoek naar buitenaards leven onderzoeken mysterieus radiosignaal van nabijgelegen ster
Astronomen die onderzoek voeren naar buitenaards leven hebben een intrigerend radiosignaal ontdekt dat afkomstig lijkt te zijn van Proxima Centauri, de ster die het dichtst bij ons zonnestelsel ligt. Rondom die ster cirkelen minstens twee planeten. Een daarvan is vermoedelijk rotsachtig en ongeveer 17 procent groter dan onze aarde.
Lees verder

Federaal parket wil 14 verdachten laten terechtstaan in Belgisch luik aanslagen Parijs
In het Belgische luik over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs wil het federaal parket veertien verdachten laten terechtstaan. Dat melden La Libre Belgique en La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Het federaal parket zelf geeft voorlopig geen enkele commentaar. Eerder was gemeld dat de Brusselse raadkamer zich begin februari over het dossier zou buigen, maar een exacte datum is nog niet vastgelegd.
Lees verder

Kanye West bezoekt Antwerps restaurant: "Hij testte negatief op Covid-19, maar positief op ons eten"
De Amerikaanse rapper en producer Kanye West (43) verblijft momenteel in Antwerpen. Hij zou er samenwerken met Givenchy-ontwerper Matthew M. Williams aan de release van zijn nieuwe Nike-schoenen, de Nike MMW Zoom 4. Kanye werd de afgelopen dagen al verschillende keren gezien in de stad: logeren doet hij in hotel Julien en voor een diner trok hij naar restaurant Veranda.
Lees verder

'Apple wil in 2024 elektrische auto gaan bouwen'
Technologiegigant Apple is van plan om in 2024 te beginnen met de bouw van een elektrische auto, met gebruik van eigen batterijtechnologie. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.
Lees verder

Dolgelukkige Huybrechts na zege tegen White: "Voelt geweldig goed om beloond te worden voor hard werk"
En of het hem deugd deed. Kim Huybrechts straalde na afloop van zijn overwinning tegen Ian White. "Ik speel al 20 jaar darts, maar heb nog nooit zo getraind als dit jaar."
Lees verder

"Johnson lanceert wanhoopspoging voor brexit-deal met voorstel over visserijrechten"
De Europese Unie buigt zich over een nieuw voorstel van de Britse premier Boris Johnson voor de visserijrechten van het Verenigd Koninkrijk. Dat bericht het financiële nieuwsagentschap Bloomberg, dat spreekt van een "wanhoopspoging voor een brexit-deal".
Lees verder

"Johnson lanceert wanhoopspoging voor brexitdeal met voorstel over visserijrechten"
De Europese Unie buigt zich over een nieuw voorstel van de Britse premier Boris Johnson voor de visserijrechten van het Verenigd Koninkrijk. Dat bericht het financiële nieuwsagentschap Bloomberg vanavond, dat spreekt van een "wanhoopspoging voor een brexit-deal".
Lees verder

Football Talk. Chelsea knoopt weer aan met zege - Alex Morgan keert terug naar de VS - Thuram 6 matchen geschorst na spuwincident
Chelsea heeft op de veertiende speeldag van de Premier League de punten vlot thuisgehouden tegen West Ham. De partij op Stamford Bridge eindigde op 3-0.
Lees verder

Fox News en andere pro-Trump-media trekken fraudeclaims in na dreiging met rechtszaak
Smartmatic, de fabrikant van elektronische stemmachines en verkiezingssoftware die op veel plaatsen gebruikt werden bij de recentste Amerikaanse presidentsverkiezingen, dreigt ermee Fox News en de andere rechtse mediakanalen Newsmax en OANN (One America News Network) voor de rechter te dagen. De zenders beweren immers al wekenlang dat Smartmatic sjoemelsoftware gebruikt die de uitslag van de verkiezingen zou hebben gewijzigd. Nu hen mogelijk een rechtszaak boven het hoofd hangt, trekken de zenders een na een hun ongefundeerde beweringen weer in.
Lees verder

Vernietigend rapport: ingestorte brug in Genua werd nauwelijks gecontroleerd en onderhouden
Het instorten van de Ponte Morandi, een bekende verkeersbrug bij Genua, waarbij ruim twee jaar geleden 43 personen om het leven kwamen, is het gevolg geweest van onder meer ontwerpfouten, uitvoeringsfouten, en te weinig controles en onderhoud. Dat stellen technische adviseurs in een rapport, dat gisteren vrijgegeven werd.
Lees verder

LIVE. "Pfizer-vaccin werkt wellicht ook tegen gemuteerd coronavirus" - Voor het eerst besmettingen op Antartica - VS overschrijden kaap van 18 miljoen besmettingen
Het coronavaccin dat is ontwikkeld door Pfizer en BioNTech is naar alle waarschijnlijkheid ook werkzaam tegen de gemuteerde variant van het coronavirus die in Groot-Brittannië is opgedoken. Dat zegt BioNTech-topman Ugur Sahin. Intussen is het coronavirus ook opgedoken op Antartica: dat continent was tot nu toe als enige gespaard gebleven van de pandemie. De VS hebben dan weer de kaap van 18 miljoen besmettingen overschreden. In eigen land oordeelde het Overlegcomité vrijdag dat er van versoepelde maatregelen nog geen sprake kan zijn. Integendeel: er zal strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Volg hier alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. "Pfizer-vaccin werkt wellicht ook tegen gemuteerd coronavirus" - Voor het eerst besmettingen op Antarctica - VS overschrijden kaap van 18 miljoen besmettingen
Het coronavaccin dat is ontwikkeld door Pfizer en BioNTech is naar alle waarschijnlijkheid ook werkzaam tegen de gemuteerde variant van het coronavirus die in Groot-Brittannië is opgedoken. Dat zegt BioNTech-topman Ugur Sahin. Intussen is het coronavirus ook opgedoken op Antarctica: dat continent was tot nu toe als enige gespaard gebleven van de pandemie. De VS hebben dan weer de kaap van 18 miljoen besmettingen overschreden. In eigen land oordeelde het Overlegcomité vrijdag dat er van versoepelde maatregelen nog geen sprake kan zijn. Integendeel: er zal strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Volg hier alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

CEO BioNTech: "Pfizer-vaccin zal ook tegen nieuwe varianten van virus werken"
Het Pfizer-vaccin zal ook werken tegen nieuwe varianten van het coronavirus, waaronder de gemuteerde variant die in het Verenigd Koninkrijk opgedoken is. Dat heeft de CEO van de Duitse biotechnologiefirma BioNTech, Ugur Sahin, gisteravond verklaard. "Vanuit wetenschappelijk oogpunt is de waarschijnlijkheid daarvoor hoog", zei Sahin aan het Duitse persagentschap dpa.
Lees verder

Toyota schort voorlopig productie op in Britse en Franse fabrieken
De Japanse autoreus Toyota schort de productie op in twee Britse en een Franse fabriek, nadat verschillende Europese landen maatregelen genomen hebben om de verspreiding van een gemuteerde coronavariant die opgedoken is in het Verenigd Koninkrijk te vermijden. Dat meldt het Franse persagentschap AFP op gezag van eensluidende bronnen.
Lees verder

Trump: overheid VS moet alleen nog 'mooie' gebouwen neerzetten
Met nog een kleine maand te gaan in het Witte Huis, heeft de Amerikaanse president Donald Trump met een presidentieel decreet besloten dat de federale overheid alleen nog "mooie" gebouwen mag neerzetten. Trump heeft de voorkeur voor de neoklassieke bouwstijl.
Lees verder

Republikeinse Senaatsleider VS zal ministerskandidaten Biden een kans geven
De leider van de Republikeinen in de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, heeft gezegd dat hij de ministerskandidaten van de regering-Biden een eerlijke kans zal geven. Bidens beoogde ministers hebben meerderheidssteun van de Senaat nodig voordat zij benoemd kunnen worden. De Republikeinen hebben vooralsnog de meerderheid in het hogerhuis van het Amerikaanse parlement.
Lees verder

Priesters naar Raad van State om kerstvieringen te redden
Een groep katholieke priesters is opnieuw naar de Raad van State gestapt tegen de beperkingen op misvieringen, in de hoop dat ze deze week op Kerstmis toch volwaardig de mis zullen kunnen opdragen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.
Lees verder

Vlamingen buizen vaker dan Walen voor politie-examen
Vlamingen slagen minder vaak dan Walen in de toelatingstest van aspirant politieagent. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen vandaag op basis van de cijfers van 2020. Vooral de psychologische tests doen de Vlamingen de das om.
Lees verder