Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 december 2020

LIVE. Vliegverkeer uit Verenigd Koninkrijk wereldwijd aan banden gelegd - Opnieuw meer besmettingen - Vandaag besliss...

HLN
LIVE. Vliegverkeer uit Verenigd Koninkrijk wereldwijd aan banden gelegd - Opnieuw meer besmettingen - Vandaag beslissing over eerste coronavaccin voor EU
Ons land heeft uit voorzorg om middernacht de grenzen gesloten voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk in verband met de mutatie van het coronavirus die daar is ontdekt. Intussen remt de stijging in het aantal coronabesmettingen in ons land licht af, terwijl ook het aantal ziekenhuisopnames lichtjes daalt. Het Overlegcomité oordeelde vrijdag dat er van versoepelde maatregelen echter nog geen sprake kan zijn. Integendeel: er zal strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Volg hier alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Greet De Keyser in de VS: "Het grote verschil tussen Trump en de Titanic? De president tracht niet om nog zoveel mogelijk mensen te redden"
Dit duurt nu al een paar weken, maar als ik aan het Witte Huis denk, dan komt het beeld van de Titanic me voor ogen. Het meest beloftevolle schip, het duurste, het grootste, het meest luxueuze. Het ging ten onder vooraleer het zijn eerste reis beëindigde. Zo begon het verhaal vier jaar geleden in het Witte Huis.
Lees verder

Professor Devroey blijft kritisch wachten op verstrengingen: "Deze halve lockdown is veel erger dan een harde lockdown"
De cijfers blijven stijgen, maar strengere maatregelen blijven uit. Spijtig, vindt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB), die nogmaals pleit voor een korte strenge lockdown. "We spelen met de levens van mensen."
Lees verder

Vakbondsacties bij De Lijn: in heel Vlaanderen hinder bij bus- en tramverkeer
Bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn is er in heel Vlaanderen hinder door vakbondsacties. Omstreeks 6.15 uur bleek al dat de oproep van de bonden goed werd opgevolgd. Ongeveer de helft van de bussen en trams rijdt niet. Dat is vernomen van woordvoerster Karen Van der Sype van De Lijn. In Antwerpen is het aanbod nog beperkter. Daar rijdt amper een kwart van de trams en bussen. De Vlaamse vervoersmaatschappij adviseert reizigers om de informatie op de website en in de app van De Lijn in de gaten te houden.
Lees verder

Budget Real krimpt in, "Thibaut Courtois en Eden Hazard zullen in 2021 weer moeten inleveren"
Real Madrid won met 1-3 van Eibar, maar het belangrijkste nieuws bij de Koninklijke viel eerder gisteren te noteren. Voorzitter Florentino Pérez gaf aan dat het budget voor het seizoen 2020-2021 op 617 miljoen euro ligt, 14 procent minder dan vorig seizoen. De Spaanse pers verwacht dat hij een nieuwe salarisinkrimping aan Hazard en Courtois zal vragen.
Lees verder

Op een prachtig podium: Lukaku sluit 2020 af in top 3 van beste schutters
Daar heeft hij altijd willen staan. Romelu Lukaku (27) sluit 2020 zonder prijs af, maar wel als nummer drie in de ranking van beste schutters in Europa. In het zog van twee ervaren dertigers. Ene Lionel Messi beleeft dan weer een rotjaar - toch in de cijfers.
Lees verder

Leg eens een BV onder de kerstboom: bekende gezichten brengen héél wat geschenkideeën op de markt
Nog geen cadeautje gekocht voor je mama, papa, oma of knuffelcontact? Bekend Vlaanderen schiet te hulp. Van de gin van Lost Frequencies tot de vuurkorven van Franky De Smet-Van Damme: onze artiesten gingen de voorbije maanden noodgedwongen elders op zoek naar inkomsten, en geven zo meteen ook inspiratie voor die last-minute pakjes onder de kerstboom.
Lees verder

Van Aert sluit definitief weer aan bij veldrittop: "Ik dacht: 'Verdomme, geloof eens dat je kan winnen'"
Zonde. Déze Wout van Aert (26) was klaar om te winnen op de flanken van de Citadel. Het verschil met Mathieu van der Poel zat hem niet in kracht of techniek. "Wel in zelfvertrouwen. Daar ontbrak het me nog aan." Kwestie van tijd. Watch out, folks, woensdag in eigen Herentals.
Lees verder

Hongaarse oppositie vormt front om Orban te wippen
De voltallige oppositie in Hongarije verenigt zich in een front tegen de regering van de conservatief-nationalistische premier Viktor Orban. Liberalen, groenen, socialisten en voormalig uiterst rechts willen een terugkeer naar de natie die dertig jaar geleden na de val van het communisme "vrijheid en welvaart" in het vooruitzicht stelde.
Lees verder

Djokovic en co moeten zich op Australian Open houden aan superstrikte quarantaine, organisatie mikt op 400.000 fans
"We willen op zijn minst de helft van het publiek dat we hier normaal hebben ontvangen", zei Craig Tiley, toernooidirecteur van de Australian Open. Daarvoor zullen de spelers wel een superstrikte quarantaine moeten naleven. Tennis Australia investeert 25 miljoen euro om de veiligheid te garanderen.
Lees verder

Ariana Grande is opnieuw verloofd
Ariana Grande gaat trouwen. Dat maakte de zangeres bekend door een foto te plaatsen van haar diamanten verlovingsring, die ze kreeg van haar vriend Dalton Gomez. "Forever n then some", luidt het onderschrift.
Lees verder

Chaos dreigt in Verenigd Koninkrijk: druk op vrachtverkeer neemt toe, vrees voor voedseltekorten
Premier Boris Johnson en zijn regering houden vandaag crisisoverleg nu steeds meer landen vluchten uit het Verenigd Koninkrijk weren. Ook het goederenvervoer staat hoog op de agenda. Dat liep al moeilijk door de nakende brexit, het hoge verkeersvolume met Kerstmis en leveringen van medisch materiaal. Nu ook nog eens treinverbindingen en havens worden afgesloten door de nieuwe variant van het coronavirus, ontstaat vrees voor voedseltekorten.
Lees verder

Chaos dreigt in geïsoleerd Verenigd Koninkrijk: druk op vrachtverkeer neemt toe, vrees voor voedseltekorten
Premier Boris Johnson en zijn regering houden vandaag crisisoverleg. Door de combinatie van de nieuwe, meer besmettelijke variant van het coronavirus én de nakende brexit raakt het Verenigd Koninkrijk steeds meer geïsoleerd. Het vliegverkeer ligt wereldwijd aan banden en het vrachtverkeer staat onder grote druk. Volgens de Britse pers ontstaat er vrees voor voedseltekorten.
Lees verder

Genkse debutant Dwomoh (16) maakte deel uit van onze 'Next Gen'-reeks: "Hij heeft uitdagingen nodig"
Leuk moment voor Pierre Dwomoh. Het 16-jarige talent van Racing Genk mocht afgelopen weekend tegen Kortrijk twee minuten voor tijd debuteren. "Daar word ik vrolijk van", zei Van den Brom. "Zo'n jongen zijn eerste minuten laten maken. Hij verdiende het ook."
Lees verder

Oekraïense spits op zucht van RSCA (en zelfs al op de foto met Kompany): "Deal is begin van mooie relatie"
Wellicht begin januari zullen Anderlecht en Rukh Lviv communiceren over de transfer van Mykola Kuharevych (19). De onderhandelingen zitten in de laatste rechte lijn.
Lees verder

Wat als je rekening in het rood gaat? "Een 'geweigerde' domiciliëring kan je op diverse manieren geld kosten"
Ga jij wel eens onder nul op je rekening? Je bent geen uitzondering. Alle Belgen samen hebben 18,7 miljoen zichtrekeningen. Bij een steekproef bleken 1,2 miljoen rekeningen in het rood te staan. Dat is dus 6,4% van alle rekeningen. Banken staan het toe, maar niet altijd en zeker niet onbeperkt. Bovendien kan het je aardig wat kosten, waarschuwt onze financieel expert Paul D'Hoore.
Lees verder

Werkzekerheid anno 2021: in deze sectoren moet je zijn
Dat corona haar stempel heeft gedrukt op onze arbeidsmarkt is nog licht uitgedrukt. Niet alleen kregen de horeca en de reis- en evenementensector rake klappen, ook veel productiebedrijven hebben het moeilijk door de rem die het virus op onze economie heeft gezet. Andere sectoren zijn dan weer in volle bloei. Jobat.be bekijkt in welke jobs je momenteel redelijk werkzeker bent.
Lees verder

Anderlecht-aanwinst Bundu bereikt nieuw dieptepunt: "Je doet hem op dit moment geen plezier met veel speeltijd"
Mustapha Bundu (23) was de gebeten hond na het verlies in Charleroi. De duurste Anderlecht-aanwinst van de vorige mercato krijgt de twijfels maar niet weggevoetbald. RSCA blijft wel geloven in de kwaliteiten van de winger en staat in overleg met Bundu's omgeving om uit te zoeken wat er schort.
Lees verder

'Tiger King'-ster Joe Exotic dient vrijlatingsverzoek in bij Donald Trump
Joe Exotic, de hoofdpersoon uit realityreeks 'Tiger King: Murder, Mayhem And Madness', is naar de rechtbank gestapt om zijn verzoek om een pardon op tijd bij Donald Trump te krijgen. De huidige president zal naar verwachting nog aan een aantal mensen gratie verlenen voordat hij op 20 januari wordt vervangen door Joe Biden.
Lees verder

Drummer van Roxette overleden
Pelle Alsing, de drummer van het Zweedse duo Roxette, is op 60-jarige leeftijd overleden. Dat deelt gitarist en zanger Per Gessle op Twitter. Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.
Lees verder