Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 december 2020

LIVE. Israël opnieuw in lockdown door derde coronagolf - Geduld van vrachtwagenchauffeurs in Dover blijft op de proe...

HLN
LIVE. Israël opnieuw in lockdown door derde coronagolf - Geduld van vrachtwagenchauffeurs in Dover blijft op de proef gesteld worden
In het Verenigd Koninkrijk is nu ook een tweede erg besmettelijke Covid-19-variant vastgesteld die gelinkt wordt aan Zuid-Afrika. Ondertussen is het verkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland weer op gang gekomen, mits reizigers een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Het aantal vastgestelde coronabesmettingen stijgt bij ons nog wel, maar die stijging verloopt elke dag trager. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Maker Efteling-pornofilm excuseert zich: "Nooit de bedoeling geweest om het in omloop te brengen"
Het was nooit de bedoeling geweest om de seksvideo in een vakantiehuisje in de Efteling groot in de publiciteit te brengen. Dat zegt maker Ben Kruijt tegen reportagemagazine Hart van Nederland, die claimt dat zijn video voor privégebruik is gemaakt.
Lees verder

Van ezeltje dat huilt bij weerzien tot priester die beademingsapparaat afstond: corona leidde tot deze aangrijpende en hartverwarmende momenten
Covid-19 domineerde dit vreemde jaar, dat we samen met jou overlopen aan de hand van opmerkelijke, hartverwarmende of bizarre video's in verschillende categorieën.
Lees verder

De 10 ultieme tips van financieel expert Pascal Paepen voor uw geld in 2021
Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt het leven wel makkelijker. Dat zal ook volgend jaar niet anders zijn, dus is het nu een ideaal moment om te bekijken wat er beter kan. Wij gingen bij bank- en beursexpert Pascal Paepen aankloppen voor tien gouden tips om in 2021 meer geld over te houden, of om het beter te laten renderen.
Lees verder

Na het jaar van corona: waar is de wetenschap ondertussen zeker over, en welke mysteries heeft het virus nog steeds?
Al bijna een heel jaar bepaalt Covid-19 ons doen en laten. Wat weten we op dit moment zeker over het coronavirus? Is het besmettelijker dan griep? Is de nieuwe Britse variant gevaarlijker voor jongeren? Waarom worden sommigen ernstig ziek en anderen niet? Experten leggen uit.
Lees verder

Bijna 10.500 gedetineerden in Belgische gevangenissen: "Lichte daling vanwege corona"
Op dit moment zitten er 10.442 gedetineerden in de Belgische gevangenissen, een kleine 500 minder dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het gevangeniswezen. Wegens de coronacrisis werden er wel heel wat gevangenen vervroegd vrijgelaten.
Lees verder

Wat een record! Eén miljard video's bekeken op HLN in 2020
U bezocht dit jaar massaal de grootste nieuwssite van het land. Niet alleen om nieuws te lezen maar ook om te kijken. Deze ochtend zijn we door de muur van 1 miljard videoviews gebroken. Dat wil zeggen dat u samen met alle andere bezoekers meer dan 1 miljard keer keek naar een video op HLN. Waarvoor onze hartelijke dank: u bent een geweldige kijker!
Lees verder

Extra pech voor restaurantuitbater De Verborgen Tuin: boom valt op foodtruck
Hoeveel tegenslag kan je hebben als zaakvoerder in deze coronatijden? Chef Steven Van Snick van De Verborgen Tuin in Waasmunster kan er van meespreken. Donderdagochtend waaide een boom om en die belandde pal op een caravan die als foodtruck dienst deed voor zijn zaak.
Lees verder

Koppel in cel na dodelijke duiveluitdrijving op 4-jarig buurmeisje
Een Amerikaans koppel is beschuldigd van doodslag en een waslijst andere aanklachten na de fatale mishandeling van een vierjarig buurmeisje. De twee joegen het kind naar buiten en verplichtten het te baden in de ijskoude vijver. Ook vertoonde haar hele lichaam sporen van riemslagen. De aangehouden man (35) en vrouw (21) verklaarden een duiveluitdrijving te hebben uitgevoerd, stelde de lokale sheriff.
Lees verder

Zeeman verkoopt weer Lucht: wij testen het spotgoedkope parfum dat in een mum van tijd uitverkoopt
Deze zomer lanceerde Zeeman zijn eerste parfum: Lucht. De flacon kost amper 4,99 euro en de tienduizenden flesjes waren meteen uitverkocht. Ook een tweede voorraad was er razendsnel doorheen. Speciaal voor de feestdagen wordt het parfum opnieuw verkocht. Derde keer, beste keer? Het komt in ieder geval goed van pas wie op het allerlaatste moment nog snel een betaalbaar cadeautje zoekt. Benieuwd of het ook lekker ruikt? Wij deden de test.
Lees verder

Mathijs F Scheepers moest beide zoontjes door medische problemen loodsen: "Mijn vrouw is er wanneer ik iets niet alleen aankan. En omgekeerd"
Op zondagavond is Mathijs F Scheepers (45) – waarvoor die F staat, houdt hij graag geheim – een terrorist in 'Black-out', de rest van de tijd is hij vooral papa van Elvis (5) en César (2). Twee flinke zonen, maar de voorbije jaren waren behoorlijk heftig. De oudste werd elf weken te vroeg geboren, de jongste werd tot voor kort nog elke nacht wakker.
Lees verder

Kerst in Bergamo, ondanks alles
De Noord-Italiaanse stad Bergamo had de twijfelachtige eer de eerste coronabrandhaard in Europa te zijn. Ziekenhuizen raakten overvol, crematoria konden de toestroom niet aan. Trouw-redacteur Stijn Fens ging erheen om te zien hoe de inwoners Kerst vieren. 'We zijn meer verenigd dan ooit.'
Lees verder

Jonge vrouw in levensgevaar na aanrijding door tram in Sint-Gillis
In de Brusselse gemeente Sint-Gillis is donderdagvoormiddag een 27-jarige vrouw aangereden door een tram. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst).
Lees verder

Elle De Leeuw, de vrouw van Pieter Timmers in 'Uit De Schaduw': "Zijn zilveren medaille is misschien ook voor een klein procentje mijn verdienste"
Hoe is het om te leven in de schaduw van een topsporter? Met die insteek trok ons sportanker Lies Vandenberghe naar vier stille krachten achter onze strafste sporters. Het resultaat van die gesprekken is onze eindejaarsreeks 'Uit De Schaduw', met vandaag in aflevering vier Elle De Leeuw (34), vrouw én manager van Pieter Timmers.
Lees verder

Elle De Leeuw, de vrouw van Pieter Timmers in 'Uit De Schaduw': "Zijn zilveren medaille? Misschien voor een procentje mijn verdienste"
Hoe is het om te leven in de schaduw van een topsporter? Met die insteek trok ons sportanker Lies Vandenberghe naar vier stille krachten achter onze strafste sporters. Het resultaat van die gesprekken is onze eindejaarsreeks 'Uit De Schaduw', met vandaag in aflevering vier Elle De Leeuw (34), vrouw én manager van Pieter Timmers.
Lees verder

Hillsong, de extremistische kerk waar talrijke celebs lid van zijn, ligt alweer onder vuur: "Het is een sekte, ze doen aan slavenarbeid"
De extreem strikte evangelische kerk Hillsong Church is al jaren populair bij celebs, zoals Justin Bieber, Selena Gomez, Kylie Jenner en Chris Pratt. Die laatste kreeg het pas nog zwaar te verduren op sociale media omdat hij gezien was tijdens één van de misvieringen. De kerk is namelijk berucht anti-LGBTQ+, en zijn fans snappen niet waarom hij deel wil uitmaken van een gemeenschap die zo haatdragend is. Maar er scheelt volgens insiders nog veel meer: het zou namelijk eerder gaan om een sekte dan om een kerk.
Lees verder

Ex George Michael breekt in leegstaand huis van overleden zanger in: "Dit is van míj"
Fadi Fawaz (47), de ex-vriend van de in 2016 overleden zanger George Michael, heeft opnieuw problemen veroorzaakt. Dinsdag brak hij in in het leegstaande huis van Michael in Londen. De politie moest hem er hardhandig weghalen, klinkt het in The Sun.
Lees verder

Zelfs jongvolwassen chimpansees zijn mama's kindjes
Zelfs als stoere 'puber' heeft een chimpansee zijn moeder nog nodig. Al leven chimpansees in een sterk patriarchaat, waar mannetjes een dominante rol spelen, de band tussen moeder en zoon blijft erg lang de allerbelangrijkste. Dat blijkt uit een nieuwe studie gepubliceerd in het vaktijdschrift Behavioral Ecology and Sociobiology.
Lees verder

Emmanuel Macron mag uit zelfisolatie na coronabesmetting
Een week nadat de Franse president Emmanuel Macron besmet bleek te zijn met het coronavirus, mag hij uit zijn zelfisolatie. Hij vertoont geen symptomen meer, meldt het Elysée.
Lees verder

Te intens vieren? Pro League neemt maatregelen: geen geel, wel boete voor clubs én spelers
Voetballers die te innig vieren, zullen voortaan gestraft worden. Niet met een gele kaart, wel met een boete. 10.000 euro voor de 1A-clubs, 750 euro per betrokken speler. Ook de regel van vijf wissels gaat meteen in. En ondanks corona kreeg geen enkele club rood licht in de tussentijdse licentiecontrole.
Lees verder