Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 december 2020

LIVE. Halfweg kan Inter nog geen afstand nemen van Hellas Verona

HLN
LIVE. Halfweg kan Inter nog geen afstand nemen van Hellas Verona
• Serie A • Aftrap: 18u30 • Stadio M. A. Bentegodi • Lukaku sluit 2020 af in top 3 van beste schutters
Lees verder

NASA euthanaseerde 27 proefdieren op één dag tijd
De 27 aapjes die het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA vorig jaar in zijn bezit had, werden allemaal gedood op slechts één dag tijd. Zo blijkt uit de documenten die Amerikaanse media konden inzien. Het besluit om de dieren te doden in plaats van ze naar een opvangcentrum te verplaatsen, stuit vele dierenrechtenorganisaties tegen de borst.
Lees verder

Vijf wissels al vanaf komend weekend, toch geen gele kaart bij knuffelviering
Het doorvoeren van vijf wissels in 1A en 1B en bekerwedstrijden gaat met onmiddellijke ingang in. Dat heeft de Raad van Bestuur van de Pro League beslist. Rond de bestraffing van vieringen met knuffels en zoenen werd nog niets beslist. Eén ding staat wel al vast: er zullen geen gele kaarten uitgedeeld worden.
Lees verder

Woeste vrouw zonder mondmasker gaat tekeer tegen medewerkster Kruidvat in Nederland: "Jullie denken niet zelf na"
Een medewerkster van een Nederlands Kruidvat-filiaal is deze week op een agressieve en intimiderende manier toegesproken door een klant die weigerde een mondmasker te dragen. Beelden van het incident gaan het internet rond. Kruidvat leeft mee met de medewerkster. "We schrikken van de heftige toon die deze klant uitslaat", laat een woordvoerster weten.
Lees verder

Trucker Sven (33) nodigt politici uit op 'camping M20': "Dit heeft niets meer met corona te maken"
Dinsdagochtend had Sven Ganseman al terug bij zijn vrouw in Roosdaal moeten zijn, maar woensdagavond zat hij nog altijd vast op de M20 in Engeland. Wanneer hij de oversteek zal kunnen maken is nog onduidelijk. Een gevolg van de nieuwe besmettelijkere coronavariant, al heeft Ganseman daar zijn twijfels over.
Lees verder

Twintiger krijgt werkstraf voor dubbel verkeersincident
Een 25-jarige Brusselaar is veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor een verkeersincident in Ternat. Eerst kreeg de man het aan de stok met een vrouwelijke bestuurder. Toen een fietser hem aanmaande haar met rust te laten trok hij hem van zijn fiets.
Lees verder

LIVE. Škriniar kopt Inter weer op voorsprong na knullige tegengoal
• Serie A • Aftrap: 18u30 • Stadio M. A. Bentegodi • Lukaku sluit 2020 af in top 3 van beste schutters
Lees verder

Politiezones rond Meetjesland en Deinze over de aanpak tijdens de feestdagen: "We gaan niet repressief te werk gaan"
De feestdagen staan voor de deur en ook de politiezones in en rond Meetjesland en Deinze hebben dat geweten. Zij maken zich op voor een eindejaarperiode met meer regels en handhaving dan ooit tevoren. Vorige week kondigde Oost-Vlaamse gouverneur Carina Van Cauter al aan dat de politie geen harde maatregelen zal treffen, maar hoe gaan de politiezones dan wel te werk? Worden er meer manschappen ingezet? En wat met alcoholcontroles, is daar nog ruimte voor? Wij zetten alles even op een rijtje.
Lees verder

ANALYSE. Hoe zien Belgische coronacijfers eruit vlak voor Kerstmis? We duiken in de statistieken: "We mogen hoopvol zijn"
Met Kerstmis voor de deur en Nieuwjaar om de hoek breekt een belangrijk moment aan voor de bestrijding van de corona-epidemie in ons land. De komende tien dagen zullen bepalen hoe januari 2021 eruitziet. Waar staan we bij de start van die cruciale periode? Wij doken in de statistieken en vonden zowaar lichtpuntjes. "We mogen hoopvol zijn. Als we de feestdagen overleven, dan is er in januari weer meer mogelijk."
Lees verder

Inter wint zuinig van Hellas Verona, Lukaku laat netten trillen maar goal telt niet
Inter nam met de nodige moeite de maat van Hellas Verona: 1-2. Romelu Lukaku stond voor een keer níet op het scorebord, al scheelde het slechts een haar. Lukaku prikte wel degelijk, maar de scheidsrechter zag een voorafgaande overtreding en floot de match ook maar meteen af. Geen nieuwe treffer voor 'Big Rom', dus. De zege kostte het Inter niet, Lautaro Martinez en Milan Skriniar scoorden voor de Milanese club. Tussendoor had Verona zich wel langszij geknokt na weinig doortastend tussenkomen van Handanovic. Maar eind goed, al goed. Al zal Lukaku toch wel balen.
Lees verder

Inter wint zuinig van Hellas Verona, referee fluit af net voor Lukaku scoort
Inter nam met de nodige moeite de maat van Hellas Verona: 1-2. Romelu Lukaku stond voor een keer níet op het scorebord, al scheelde het slechts een haar. Of in dit geval: enkele seconden. Lukaku prikte wel degelijk, maar de scheidsrechter had net daarvoor de wedstrijd afgefloten. Geen nieuwe treffer voor 'Big Rom', dus. De zege kostte het Inter niet, Lautaro Martinez en Milan Skriniar scoorden voor de Milanese club. Tussendoor had Verona zich wel langszij geknokt na weinig doortastend tussenkomen van Handanovic. Maar eind goed, al goed. Al zal Lukaku toch wel balen.
Lees verder

De kerstwensen van Dimitri Van den Bergh: "Wie weet krijgen we een Belgische WK-finale"
Dimitri Van den Bergh doet een gooi naar de wereldtitel in het darts. De 26-jarige Belg, die gisteren indruk maakte op het WK, had vandaag een kerstboodschap voor de HLN-surfer. "Ik wens iedereen een vrolijk kerstfeest. Ik hoop dat jullie na Kerstmis blijven supporteren voor de Belgen op het WK."
Lees verder

Eigenaars zien mobilhome in vijf minuten tijd in rook opgaan: "Vorige maand zijn we er nog mee naar Italië gereden"
In de nacht van zaterdag op zondag is een mobilhome in de Dryhoek in De Pinte afgebrand. Door een defect verwarmingselement vatte het voertuig vuur en ging de mobilhome in vijf minuten tijd in rook op. "We stonden erbij en keken ernaar", vertellen de eigenaars na.
Lees verder

BNP Paribas Fortis wordt enige aandeelhouder van bpost bank
BNP Paribas Fortis neemt de 50 procent aandelen van bpost in bpost bank over. Daarover hebben bpost en BNP Paribas Fortis een niet-bindende intentiebrief afgesloten. BNPPF wordt zo de enige aandeelhouder van bpost bank, klinkt het in een persbericht. Voor de klanten zou er niets veranderen.
Lees verder

LIVE. 1-0 voor Real! Casemiro scoort met het hoofd, Hazard zit op de bank
• La Liga • Aftrap: 19u45 • Estadio Alfredo Di Stefano • Eden Hazard terug in selectie
Lees verder

Van den Bergh tegen trainingsmaat Wattimena in derde ronde op WK darts
Dimitri Van den Bergh kent zijn tegenstander in de derde ronde van het PDC WK darts. De 26-jarige Belg neemt het na de kerstbreak - op 24, 25 en 26 december ligt het WK stil - op tegen de Nederlander Jermaine Wattimena. Die laatste rekende vanavond af met de Welshman Nick Kenny: 3-1.
Lees verder

Football Talk. Belgisch succes in Frankrijk - Openda aan het kanon - Vrije speler Bouchouari traint mee bij Anderlecht
Reims heeft op de zeventiende speeldag in de Franse Ligue 1 een 1-3-zege behaald op het veld van Bordeaux. Jérémy Doku won met Rennes met het kleinste verschil van Metz (1-0).
Lees verder

Supermodel Stella Tennant (50) plotseling overleden
Het bekende Britse model Stella Tennant is op 50-jarige leeftijd plotseling overleden. Dat meldt haar familie in een verklaring aan lokale media. Tennant schitterde op de catwalk en in campagnes van grote merken als Calvin Klein en Burberry. In 2012 was ze naast Naomi Campbell en Kate Moss te zien tijdens de eindceremonie van de Olympische Spelen in Londen.
Lees verder

Frank Vandenbroucke: "Topprioriteit is investering van 112 miljoen voor psychologische hulpverlening"
Uit een enquête van Sciensano blijkt dat de sociale en geestelijke gezondheid van de Belgen achteruitgaat. Zo is het aantal mensen dat kampt met depressieve gevoelens (20 procent) duidelijk toegenomen tegenover enkele maanden geleden. "Niet voor niets dat mijn topprioriteit voor de komende maanden is om de eerstelijns psychologische hulpverlening dichter bij de mensen te brengen", zo reageerde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bij Terzake.
Lees verder

Kijk nu naar 'Uw Film van het Jaar', het jaaroverzicht van VTM NIEUWS
In 'Uw Film van het Jaar' vliegt VTM NIEUWS nog één keer het voorbije, dolle nieuwsjaar over. Vanuit de lucht kijken we naar wat er zich heeft afgespeeld in binnen- en buitenland, maar vooral naar hoe we daarmee zijn omgegaan. Wat het allemaal heeft teweeggebracht.
Lees verder