Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 december 2020

LIVE. Britten keuren Pfizer-vaccin goed: volgende week al start vaccinatiecampagne

HLN
LIVE. Britten keuren Pfizer-vaccin goed: volgende week al start vaccinatiecampagne
Het Verenigd Koninkrijk is het eerste land ter wereld dat goedkeuring heeft gegeven voor vaccinatie met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Het middel moet vanaf volgende week beschikbaar zijn. In ons land worden ten vroegste halfweg januari vaccins tegen Covid-19 verwacht. Mogelijk kan er dan ook al gevaccineerd worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

GEZOCHT. Koppels die bij een gedeelde hobby zweren
Liefde is een werkwoord. Dingen samen doen helpt je relatie sterker te maken. Zweren jij en je partner bij een gezamenlijke hobby of een gedeeld project? Laat het ons weten!
Lees verder

Wat wil u nog weten over de coronavaccins? Stel hier uw vragen
Het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer en het Duitse BioNTech is goedgekeurd voor gebruik in het Verenigd Koninkrijk. Het vaccin zou vanaf volgende week beschikbaar zijn. Het VK is daarmee het eerste land ter wereld dat het vaccin van Pfizer/BioNTech goedkeurt. Heeft u nog vragen over de coronavaccins? Laat het ons weten via onderstaand formulier.
Lees verder

Japan wil buitenlandse fans massaal verwelkomen op de Spelen van volgend jaar (zonder vaccinatie- of quarantaineverplichting)
Japan is van plan om komende zomer op grote schaal buitenlandse bezoekers voor de Olympische Spelen in Tokio toe te laten zonder de verplichting van een vaccinatie of een quarantaine.
Lees verder

'Heldenbossen': meer dan 17.000 nieuwe bomen ter ere van de zorghelden van deze coronacrisis
Er zullen ruim 17.700 nieuwe bomen aangeplant worden ter ere van "de helden van de coronacrisis" in de zorgsector. Dat meldt natuurorganisatie BOS+ woensdag. In totaal komt er zo 9,75 hectare nieuw bos bij, de oppervlakte van meer dan 15 voetbalvelden.
Lees verder

Romain Grosjean mag ziekenhuis verlaten na zware crash
Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft het ziekenhuis van Bahrein verlaten. De Fransman is grotendeels hersteld van de brandwonden die hij zondag opliep tijdens een zware crash. Grosjean blijft in Bahrein en ondergaat de komende dagen nog wel behandelingen aan zijn rug en handen.
Lees verder

Maldegem laat winkels in december ook op zondag openen: "Meer spreiding is een goede zaak"
De handelaars in Maldegem krijgen de mogelijkheid om hun winkel in december ook op zondag open te doen.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen dalen niet langer in sommige Vlaamse provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Eve Van Avermaet over haar rol als Roxanne in 'Thuis': "Ze zal Lowie op sleeptouw nemen naar een minder mooie wereld"
In 'Thuis' is ene Roxanne opgedoken. De frisse verschijning lijkt het liefje voor één nacht van Lowie, maar wordt toch een blijvertje. Eve Van Avermaet (28) speelt de rol met opmerkelijk veel flair. Logisch, want de acteermicrobe heeft ze van haar vader Bart, die in de reeks Waldek neerzet. "Maar niemand krijgt zo'n rol cadeau", nuanceert ze. De actrice ligt een tipje van haar verhaalsluier op, vertelt hoe het eraan toegaat op de set en waar ze zich naast de soap mee bezighoudt. "Tijdens mijn stage zal ik seksdelinquenten begeleiden."
Lees verder

Weer wolf aangereden, politie zoekt met drone naar gewond dier in Oudsbergen
Er wordt momenteel gezocht naar een gewonde wolf in de omgeving van Oudsbergen. Medewerkers van het Natuurhulpcentrum zijn rond 8.30 uur ingeschakeld en een zoekactie is momenteel bezig.
Lees verder

Bestaat de Ware Liefde? Drie deskundigen discussiëren: "Onze tweelingziel is voor eeuwig"
Salem Ilese is boos op Disney. De Amerikaanse popzangeres staat met haar nummer 'Mad at Disney' al weken in de hitlijsten en vraagt zich al zingend af: what the hell is love supposed to feel like? Het is een vraag die we ons allemaal al eens gesteld hebben. Bestaat de ware jakob (of eva)? En is Liefde – mét hoofdletter L – ook een garantie op een stomend seksleven? Drie ­experts ontrafelen de geheimen van de liefde: "Verliefdheid is een compulsieve en gevaarlijke hyperfocus. Gelukkig gaat het voorbij."
Lees verder

Waalse burgemeester: "Ik zal coronaregels niet respecteren met Kerstmis"
Patrick Lecerf (MR), burgemeester van de gemeente Hamoir in de provincie Luik, zegt dat hij de coronaregels met Kerstmis niet zal respecteren. "Ik nodig mijn kinderen uit, en mijn kleinkinderen", klinkt het. "We zullen wel voorzichtig zijn en afstand bewaren." Toch wil de burgemeester naar eigen zeggen niet oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.
Lees verder

Uitkeringen optrekken tot de armoedegrens kost minstens 700 miljoen euro
De aanpassing van de minimale sociale uitkeringen aan de Europese armoedegrens zou de staatsbegroting minstens 700 miljoen euro kosten. Dat zegt de Rekenkamer deze week in een advies. Het gaat om één van de speerpunten van de nieuwe federale regering.
Lees verder

Nieuw-Zeeland roept klimaatnoodtoestand uit: "Erkenning voor de volgende generatie"
De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft vandaag in het parlement de klimaatnoodtoestand uitgeroepen. Ze noemde daarbij de klimaatverandering "een van de grootste uitdagingen van onze tijd". Daarmee sluit Nieuw-Zeeland zich aan bij de ruim dertig andere landen die eerder al dergelijke noodtoestand afgekondigden. Binnen vijf jaar, in 2025, moet de overheid er volledig klimaatneutraal zijn.
Lees verder

Veel verzoekjes, meer dan 50 artiesten en 10 uur live muziek tijdens radioshow 'Share Your Song' op Rode Neuzen Dag
Qmusic, VTM en HLN.be zenden vrijdag op Rode Neuzen Dag 10 uur lang de live radioshow 'ShareYourSong' uit. De crème de la crème van de Vlaamse muziekwereld passeert samen met een aantal internationale artiesten de revue om zoveel mogelijk verzoekjes te spelen. Via de hashtag #ShareYourSong kan je een nummer aanvragen.
Lees verder

"Als hij hier niet binnen vijf seconden staat, dan gaan we uit elkaar": James Cooke speelt opvallend spelletje met vriend Dorian
Je kan gerust zeggen dat het geduld van James Cooke serieus op de proef gesteld wordt. Eerst was het wachten op een huwelijksaanzoek van zijn vriend Dorian, nu op het moment waarop de coronamaatregelen genoeg versoepeld zijn om een trouwfeest te kunnen geven. Maar James en geduld? Dat is geen ideale combinatie, zo blijkt tijdens 'De Slimste Mens'. Dorian krijgt welgeteld vijf seconden om te doen wat Cooke zegt, "en anders is het gedaan!"
Lees verder

KIJK LIVE. Volg hier de persconferentie van Nationaal Crisiscentrum
Het Verenigd Koninkrijk is het eerste land ter wereld dat goedkeuring heeft gegeven voor vaccinatie met het Pfizer/BioNTech-vaccin. Het middel moet vanaf volgende week beschikbaar zijn. In ons land worden ten vroegste halfweg januari vaccins tegen Covid-19 verwacht. Mogelijk kan er dan ook al gevaccineerd worden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

Straffe renovatie! Deze woning van amper 3,9 meter breed wordt nu maximaal gebruikt
Renaud en Mélanie besloten om hun smalle rijwoning in Watermaal-Bosvoorde te renoveren. De opdracht: extra ruimte creëren. Een unieke uitdaging voor een woning met een gevel die amper 3,9 meter breed is. Bouwsite Livios mocht gaan kijken naar het straffe resultaat!
Lees verder

An Lemmens over migraine: "Op vakantie lig ik de eerste dagen in bed met de gordijnen dicht"
Presentatrice An Lemmens (40) heeft al sinds ze een jaar of vijftien was chronische migraine. "Het verlamt je hele leven", vertelt ze in HUMO.
Lees verder

Onze auto-expert out zich als fan van de automaat: "Ooit een ellendige mechaniek, nu ideaal om ontspannen te rijden"
De grootste stap vooruit in de geschiedenis van de auto? Onze auto-expert Joost Bolle geeft al vijftien jaar hetzelfde antwoord: de automatische versnellingsbak. Die is nu ook aan zo'n snelle opmars bezig, dat er over tien jaar waarschijnlijk geen handgeschakelde auto's meer zullen zijn. Maar wat zijn nu de precieze voordelen ? En hoeveel betaal je extra voor per autotype?
Lees verder