Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 december 2020

LIVE. België gaat coronavirus genetisch in kaart brengen - Britse geneesmiddelenautoriteit keurt tweede coronavaccin...

HLN
LIVE. België gaat coronavirus genetisch in kaart brengen - Britse geneesmiddelenautoriteit keurt tweede coronavaccin goed
Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen, net als de ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens per dag. Dat blijkt deze ochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ons land gaat de genetische ­evolutie die het coronavirus doormaakt structureel in kaart brengen. Dat wordt cruciaal om te vermijden dat het virus via mutaties ontsnapt aan het vaccin. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Word schandalig rijk: onze geldexpert legt uit wat we kunnen leren van miljardairs die nog rijker werden in 2020
2020 was voor veel mensen een rampjaar, vanwege financiële of gezondheidsredenen. Maar ondanks de wereldwijde coronacrisis, werden de rijksten der aarde nog veel rijker. Hoe kan dat? Onze beursexpert Pascal Paepen zoekt naar een verklaring én een manier om zelf ook mee te profiteren van de rijkdom van de miljardairs en die is makkelijker dan je denkt.
Lees verder

Met dit profiel kan je aan de slag in administratie
Administratieve medewerkers moeten vandaag de dag heel wat in hun mars hebben. Bedrijven en organisaties verwachten immers dat ze multi-inzetbaar zijn en naast de vereiste technische vaardigheden ook de nodige soft skills bezitten. Ambieer jij een administratieve job? Jobat.be bekijkt welke skills je best in de verf zet tijdens je sollicitatie.
Lees verder

Veel miljardairs werden dit jaar nóg rijker: onze geldexpert legt uit hoe dat komt en wat je daarvan kan leren
2020 was voor veel mensen een rampjaar, omwille van financiële of gezondheidsredenen. Maar ondanks de wereldwijde coronacrisis, werden de rijksten der aarde nog veel rijker. Hoe kan dat? Onze beursexpert Pascal Paepen zoekt naar een verklaring én een manier om zelf ook mee te profiteren van de rijkdom van de miljardairs en die is makkelijker dan je denkt.
Lees verder

Spaanse media snoeihard: "Tactiek van Koeman is nonsens en chaos, Barça is slechter dan slecht"
Barcelona krijgt er in de Spaanse sportkranten flink van langs. Na het beschamende gelijkspel tegen laagvlieger Eibar van dinsdagavond ontsnapt ook trainer Ronald Koeman niet aan een vernietigend rapport. "Zijn tactiek was nonsens, hij reageerde traag."
Lees verder

Nieuwe behandeling van hartritmestoornissen in Jessa Ziekenhuis is wereldprimeur
Cardiologen van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt gebruiken als eersten ter wereld een revolutionaire techniek om hartritmestoornissen te behandelen. In plaats van hartweefsel weg te branden of te laseren, gebeurt dat met elektroporatie. Dat verkleint de kans op complicaties, schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg woensdag.
Lees verder

Vaccinatie in stroomversnelling: Britse toezichthouder keurt coronavaccin Oxford/AstraZeneca goed
De Britse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor het gebruik van het coronavaccin van Oxford en AstraZeneca. Het gaat om het tweede coronavaccin dat is goedgekeurd door toezichthouder MHRA. In het Verenigd Koninkrijk worden al mensen ingeënt met een middel van Pfizer en BioNTech.
Lees verder

Britse toezichthouder keurt coronavaccin Oxford/AstraZeneca goed
De Britse autoriteiten hebben groen licht gegeven voor het gebruik van het coronavaccin van Oxford en AstraZeneca. Het gaat om het tweede coronavaccin dat is goedgekeurd door toezichthouder MHRA. In het Verenigd Koninkrijk worden al mensen ingeënt met een middel van Pfizer en BioNTech.
Lees verder

IN KAART. België kleurt alsmaar groener. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen blijft dalen. Elke provincie kan nu een daling optekenen van het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Voormalig 'Big Brother'-kandidaat vreest dat nieuwe editie een flop zal worden
Jeroen Denaeghel (49), die te zien was in de eerste editie van 'Big Brother', vreest dat de nieuwe editie zal uitdraaien op een flop. "Hetzelfde doen als in 2000? Vergeet het maar."
Lees verder

Wat als u uw woonlening niet meer kan afbetalen?
Voor veel mensen was het afgelopen jaar een zware financiële dobber. Om erger te voorkomen, maakte de overheid het o.a. mogelijk om uitstel op betaling van de woonlening te krijgen, maar dat loopt binnenkort normaal gezien af. Vreest u daarna toch misschien in de problemen te komen met uw hypotheeklening? Het belangrijkste is om tijdig een oplossing te zoeken. Spaargids.be bekijkt de mogelijkheden die u hebt.
Lees verder

Advocaat van fietser Hoge Venen haalt uit naar Luiks parket: "Onbegrijpelijk en disproportioneel"
De advocaat van de veldrijder die op kerstdag een wandelend meisje (5) ten val bracht nabij de Baraque Michel op de Hoge Venen, haalt uit naar het Luikse parket. Meester Philippe Culot laakt de "volstrekt onbegrijpelijke en disproportionele houding" van de gerechtelijke autoriteiten. Zijn cliënt bracht een nacht door op het politiebureau.
Lees verder

De rebellen van Hein Vanhaezebrouck: spelers AA Gent negeren reisverbod en amuseren zich in buitenland
Hein Vanhaezebrouck regeert blijkbaar nog niet met ijzeren hand in de Ghelamco Arena. Terwijl iedereen een reisverbod opgelegd kreeg, vertoeven of vertoefden naast eerder Alexander De Bruyn nog enkele spelers in het buitenland.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh mikt vol vertrouwen op derde kwartfinale in vier jaar: "Voor elke wedstrijd luister ik naar R. Kelly"
Het wordt nu echt menens op het WK darts in Londen. De vierde ronde is aangebroken en onze enige overgebleven landgenoot en outsider voor de titel, Dimitri Van den Bergh (26), strijdt vanavond voor een plekje bij de laatste acht. Daarmee zou hij even goed doen als in 2018 en 2020.
Lees verder

Gucci werkt voor het eerst in 5 jaar samen met ander label, en dan nog wel met dit populaire outdoormerk
Voor de eerste keer in vijf jaar tijd gaat het Italiaanse modehuis Gucci een samenwerking aan. En dat met een van de populairste outdoormerken van het moment: The North Face. Modeliefhebbers noemen het nu al dé collab van het jaar. En de kers op de taart die het helemaal 2020 maakt? De collectie werd aangekondigd op ... video-app TikTok.
Lees verder

Milwaukee wint ruim tegen Miami met recordaantal driepunters
Milwaukee Bucks heeft dinsdag in de NBA een record neergezet. De Bucks lukten in de 144-97-zege tegen Miami maar liefst 29 driepunters.
Lees verder

Nieuwe elektrische auto's in 2021
De elektrische auto lijkt definitief aan zijn doorbraak bezig. Een paar jaar geleden konden we het aantal wagens nog op twee handen tellen, nu lijken er in haast elk voertuigsegment nieuwe modellen te verschijnen. HLN Drive lijst 11 elektrische wagens op waar je in 2021 zeker eens naar moet kijken.
Lees verder

Hopelijk komt deze voorspelling van 'The Simpsons' voor 2021 niét uit
Een virus dat ontstaat in Azië en zich kort daarna over de hele wereld verspreidt, wie had het kunnen voorzien? Wel, de makers van 'The Simpsons' blijkbaar, 27 jaar geleden al. En zo hebben ze nog wel meer correcte voorspellingen op hun naam staan. We kunnen alleen maar hopen dat hun visie op 2021 géén realiteit zal worden.
Lees verder

Cryptomunt bitcoin zet zijn opmars voort naar recordwaarde van meer dan 28.000 dollar per stuk
De digitale valuta bitcoin zet zijn recente opmars duidelijk voort. De munt werd woensdagmorgen verhandeld voor een recordwaarde van meer dan 28.000 dollar per stuk (zo'n 22.840 euro). Alleen al in december won bitcoin 47 procent aan waarde.
Lees verder

Financiële waakhond waarschuwt opnieuw voor oplichters
De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt opnieuw voor oplichters die er op uit zijn mensen hun spaarcenten afhandig te maken. Volgens hen nemen de fraudeurs telefonisch contact op met slachtoffers en stellen ze hen een aantrekkelijk vermogensbeheer voor. Eenmaal de slachtoffers toezeggen, krijgen ze hun geld niet meer terug.
Lees verder