Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 22 december 2020

LIVE. 96-jarige Jos Hermans krijgt maandag als eerste coronavaccin in België - Nieuwe variant virus ook in Nederland

HLN
LIVE. 96-jarige Jos Hermans krijgt maandag als eerste coronavaccin in België - Nieuwe variant virus ook in Nederland
Het coronavaccin dat is ontwikkeld door Pfizer en BioNTech is naar alle waarschijnlijkheid ook werkzaam tegen de gemuteerde variant van het coronavirus die in Groot-Brittannië is opgedoken. In eigen land oordeelde het Overlegcomité vrijdag dat er van versoepelde maatregelen nog geen sprake kan zijn. Integendeel: er zal strenger worden toegezien op de coronaregels die momenteel van kracht zijn. Dat is te wijten aan de slechte cijfers: er is nog steeds sprake van 2.529nieuwe infecties per dag, een stijging van 10 procent. Volg hier alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Domper voor Anderlecht: Van Crombrugge ondergaat operatie aan de rug en is drie maanden buiten strijd
Hendrik Van Crombrugge, de doelman en de aanvoerder van RSC Anderlecht, wordt vanmiddag geopereerd aan de rug. Dat heeft paars-wit zopas meegedeeld via de officiële kanalen.
Lees verder

Italië wil vloer van het Colosseum in Rome laten herbouwen
De Italiaanse minister van Cultuur Dario Franceschini wil de centrale vloer van het Colosseum in Rome laten herbouwen. Hij vraagt bedrijven om zich te melden. De regering heeft 18,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het plan.
Lees verder

Zo bespaar je volgend jaar meer in supermarkt en bij (online) shoppen
Niemand betaalt graag meer dan nodig en dat zal in het nieuwe jaar niet anders zijn. Gunther Devisch van de Facebookgroep Promojagers België - waar intussen ruim 260.000 leden de strafste acties met elkaar delen - onthult hoe je in 2021 meer kan besparen en de interessantste koopjes kan doen. Zowel in de supermarkt als bij het (online) shoppen. Dit zijn zijn tien gouden tips.
Lees verder

Last minute nog een kerstcadeautje scoren? 5 cadeautips voor uitstellers
Er zijn mensen die kerstcadeaus kopen vanaf november sociaal aanvaardbaar vinden en er zijn mensen die op het allerlaatste moment nog met lege handen zitten. Behoor jij tot die tweede categorie? Geen zorgen, dit zijn onze lastminute-cadeautips.
Lees verder

Entree in stijl: Van der Poel arriveert in Porsche aan Ethias Cross Essen
Een aankomst in stijl. Mathieu van der Poel kwam in een Porsche van de organisator toe aan de Ethias Cross van Essen. De wereldkampioen uit het veld bracht nadien een bezoekje aan Robotland, een technologiemuseum dat volgende week de deuren opent. De Nederlander kreeg echter voor de cross al een rondleiding. "Het is leuk om deze veldrit mee te pikken, want dit is een wedstrijd dicht bij huis", vertelde 'MVDP' - zondag nog de laureaat van de Citadelcross in Namen - voor de start.
Lees verder

KIJK LIVE. Sterke Van der Poel rijdt Hermans en Sweeck uit het wiel!
Met de Ethias Cross van Essen staat er ook vandaag een lastige veldrit op het programma. 't Is ploeteren geblazen in het Noorden van Antwerpen. Mathieu van der Poel en Tom Pidcock zijn de favorieten bij de mannen. Bij de vrouwen zegevierde de wederoptredende Marianne Vos. Kijk hierboven LIVE naar de Ethias Cross van Essen!
Lees verder

Van zonnebrilverkoper in Athene tot grootverdiener in de NBA: het buitengewone verhaal van Giannis Antetokounmpo
Van zonnebrillen verkopen in de achterbuurten van Athene tot de best betaalde speler in de NBA. Het levensverhaal van Giannis Antetokounmpo (26, 2m11) leest als een sprookje. Een portret van 'The Greek Freak', die vorige week een monsterdeal tekende, aan de vooravond van het nieuwe NBA-seizoen.
Lees verder

Forse stijging van het aantal besmettingen zet door in Nederland, ziekenhuizen staken niet-dringende zorg: "Alle seinen nog steeds op rood"
Het coronavirus heeft zijn opmars in Nederland afgelopen week voortgezet. "Alle seinen staan nog steeds op rood", vat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de situatie samen. Het instituut registreerde de laatste zeven dagen opnieuw fors meer besmettingen dan een week eerder: in totaal 82.340. Ook de druk op de Nederlandse ziekenhuizen is hoog. De ziekenhuizen leggen nu alle niet-acute zorg stil om de grote toename van het aantal coronapatiënten aan te kunnen.
Lees verder

Knuffelen na doelpunt levert voetballers binnenkort mogelijk gele kaart op
Eén knuffelcontact voor iedereen, maar dat lijkt niet te gelden voor de profvoetballers. Zij springen elkaar voortdurend in de armen na het vieren van een doelpunt of overwinning. Daar kan binnenkort een einde aan komen. Morgen wordt op de Raad van Bestuur van de Pro League besproken of de scheidsrechter dergelijke knuffelpartijen kan bekeuren met een gele kaart.
Lees verder

Jos Hermans (96) krijgt maandag in Puurs als eerste in België coronavaccin van Pfizer: "Ik wil honderd jaar worden"
De 96-jarige Jos Hermans uit Puurs-Sint-Amands wordt de eerste Belg die het coronavaccin krijgt toegediend. De negentiger krijgt maandag als eerste bewoner van woonzorgcentrum Sint-Pieter, dat op een steenworp van de Pfizer-fabriek ligt, een eerste prikje.
Lees verder

Jos Hermans (96) krijgt maandag als eerste Belg coronavaccin van Pfizer
De 96-jarige Jos Hermans uit Puurs-Sint-Amands is de eerste bewoner van een woonzorgcentrum die maandag het coronavaccin in ons land zal toegediend krijgen.
Lees verder

Jos Hermans (96) krijgt maandag in Puurs als eerste in België coronavaccin van Pfizer
De 96-jarige Jos Hermans uit Puurs-Sint-Amands is de eerste bewoner van een woonzorgcentrum die maandag het coronavaccin in ons land zal toegediend krijgen.
Lees verder

KIJK LIVE. Mathieu van der Poel is heer en meester in Ethias Cross van Essen, Quinten Hermans knap tweede
Hij vertrok halfweg en ze zagen hem niet meer terug. Mathieu van der Poel (25) heeft de Ethias Cross in Essen gewonnen. De wereldkampioen kwam solo over de finish. Quinten Hermans en Tom Pidcock vervolledigden het podium.
Lees verder

Mathieu van der Poel is heer en meester in Ethias Cross van Essen, Quinten Hermans knap tweede
Hij vertrok halfweg en ze zagen hem niet meer terug. Mathieu van der Poel (25) heeft de Ethias Cross in Essen gewonnen. De wereldkampioen kwam solo over de finish. Quinten Hermans en Tom Pidcock vervolledigden het podium. Bij de vrouwen won Marianne Vos meteen bij haar comeback.
Lees verder

VN vraagt Trump WikiLeaks-oprichter Assange gratie te verlenen
Mensenrechtenexpert van de Verenigde Naties Nils Melzer heeft de Amerikaanse president Donald Trump gevraagd om Julian Assange gratie te verlenen. De WikiLeaks-oprichter zit momenteel vast in het Verenigd Koninkrijk omdat hij gezocht wordt in de Verenigde Staten voor het lekken van staatsgeheimen.
Lees verder

Populariteit van deze Duitse kunstenaar explodeert plots na 10 jaar dankzij corona
Het was even wennen, dat mondmasker. Maar intussen is het een volwaardig – en noodzakelijk – onderdeel van onze garderobe geworden. Dat gelooft ook Duitse schilder Volker Hermes. Op Instagram deelt hij zijn coronaproof interpretaties van de oude meesters. Enter mondmasker, Rembrandt!
Lees verder

Eden Hazard opnieuw in selectie bij Real Madrid voor match tegen Granada
Eden Hazard zit in de selectie van Real Madrid voor de match van morgen tegen Granada. Opvallend, want trainer Zidane deed nochtans uitschijnen dat de wedstrijd nog te vroeg kwam. Hazard viel eind vorige maand uit tegen Alaves met een spierblessure in het rechterbeen.
Lees verder

Na fietswissel kwam Van der Poel helemaal onder stoom: "Parcours waar ik m'n ding kon doen"
Eén versnelling halfweg. Meer had Mathieu van der Poel niet nodig om dicht bij huis de Ethias Cross van Essen achter z'n naam te schrijven. "Ik maakte in het begin veel fouten en mijn banden stonden wat hard", vertelt MVDP. "Na een fietswissel liep het vlotter. Ik probeerde zo zuinig mogelijk te winnen, want het is een drukke periode. Maar ik kreeg hier een parcours waar ik m'n ding kon doen - veel op techniek. De voorbije twee wedstrijden waren zéér lastig, dan is dit even welkom."
Lees verder

Van Ranst over nieuwe variant coronavirus in Nederland: "Ook bij ons zullen zeker nog nieuwe gevallen bijkomen"
De gemuteerde en besmettelijkere variant van het coronavirus die voor het eerst opdook in het Verenigd Koninkrijk, is ook bij twee mensen in Nederland vastgesteld. Momenteel wordt uitgezocht hoe zij dat virus hebben opgelopen, zegt de Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. In het Rega Instituut van viroloog Marc Van Ranst zijn voorlopig niet meer dan de vier reeds gekende gevallen bekend, maar volgens Van Ranst zullen er zeker nog bijkomen.
Lees verder