Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 december 2020

LIVE. 17.000 coronadoden in België - ‘Pfizer halveert levering vaccins dit jaar’ - VS registreren recordaantal i...

HLN
LIVE. 17.000 coronadoden in België - 'Pfizer halveert levering vaccins dit jaar' - VS registreren recordaantal infecties op 24 uur
Ondanks hoopvolle indicatoren, heeft het coronavirus in ons land al aan meer dan 17.000 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit de jongste cijfers van Sciensano. Het vaccin is echter op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land gevaccineerd worden. Dat is donderdag bekendgemaakt na de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid, waarop de acht ministers van Volksgezondheid samenzaten om een vaccinatiestrategie te bepalen. Hoewel we in januari uit de startblokken schieten, zal de meerderheid van de bevolking deze zomer nog niet gevaccineerd zijn. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

ANNO 2020. Tienkamper Hans Van Alphen (38): "Vroeger draaide alles rond mij. Nu help ík mensen"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet.
Lees verder

Coronacrisis laat bonussen (nog) ongemoeid
De coronacrisis heeft nog geen impact op de bonussen die bedrijven dit jaar uitkeren aan hun werknemers. Dit jaar krijgt zelfs 18 procent meer bedienden een bonus op de rekening gestort. Dat blijkt uit cijfers van Acerta op basis van de gegevens van 40.000 werkgevers in de privésector. Bonussen die in 2020 worden uitgekeerd, zijn dan ook vooral gebaseerd op de bedrijfsprestaties van 2019, wat een sterk jaar was. In 2021 zal de crisis vermoedelijk wél een impact hebben op de bonussen.
Lees verder

Gemiddeld aantal nieuwe corona-opnames daalt met 27 procent
De verschillende indicatoren blijven de goede kant uitgaan, maar dat neemt niet weg dat het coronavirus in ons land nu al aan meer dan 17.000 mensen het leven heeft gekost. Uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt vrijdagochtend dat de balans inmiddels uitkomt op minstens 17.033 overlijdens.
Lees verder

OVERZICHT. Cijfers blijven goede kant op gaan, maar nu al meer dan 17.000 overlijdens aan corona in ons land
De verschillende indicatoren blijven de goede kant uitgaan, maar dat neemt niet weg dat het coronavirus in ons land nu al aan meer dan 17.000 mensen het leven heeft gekost. Uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat de balans inmiddels uitkomt op minstens 17.033 overlijdens. Het aantal geregistreerde besmettingen, opnames in het ziekenhuis en overlijdens daalde wel telkens met ongeveer een vijfde tot een kwart.
Lees verder

B-aandeelhouder Davignon (té?) optimistisch over kapitaalsverhoging Anderlecht: "Akkoord voor kerst"
Komt het dan toch goed? B-aandeelhouder Etienne Davignon zegt dat een kapitaalsverhoging voor Anderlecht in de lucht hangt. "Het gaat de goeie richting uit."
Lees verder

AA Gent zet al voor derde keer trainer op straat dit seizoen: De Decker ontslagen na dramatisch verlies in Europa League
Een teleurstellende nederlaag tegen Slovan Liberec heeft het lot van Wim De Decker bezegeld bij AA Gent. De coach van de Buffalo's werd na de wedstrijd gesommeerd door het bestuur, hij kreeg meteen zijn C4.
Lees verder

B-aandeelhouder Davignon (té?) positief over kapitaalsverhoging Anderlecht: "Akkoord voor kerst"
Komt het dan toch goed? B-aandeelhouder Etienne Davignon zegt dat een kapitaalsverhoging voor Anderlecht in de lucht hangt. "Het gaat de goeie richting uit."
Lees verder

Te weinig inzet? Niet alle paars-witte fans delen die mening: "Het is van wel willen, maar niet kunnen"
De harde kern eiste middels een spandoek "meer ballen". Ons supporterspanel – met bloedend paars-wit hart – vindt niet dat daar het schoentje knelt bij RSCA: "We missen kwaliteit."
Lees verder

Privacywaakhond verwerpt directe inzage in bankrekeningen
De Gegevensbeschermingsautoriteit wijst de regeringsplannen af om de fiscus sneller inzage te geven in Belgische bankrekeningen. Dat bericht De Tijd vrijdag.
Lees verder

De Laet geeft toe dat hij met de arm scoorde: "Mét VAR was die goal afgekeurd"
Weer een zege voor Antwerp in Europa. Mocht er na rust al even twijfel geweest zijn - Ludogorets kwam verrassend dartel uit de kleedkamers - dan nam Ritchie De Laet (32) die twintig minuten voor tijd, tja, eigenhandig weg.
Lees verder

Speciaal jaar vraagt om speciale editie: zo gaat Rode Neuzen Dag vandaag in zijn werk
Geen Sportpaleisconcert, geen slotshow waarin een ingezameld monsterbedrag wordt onthuld en geen neuzenverkoop, maar wél een Rode Neuzen Dag. In de 10 uur durende radioshow 'Share Your Song' brengen zo'n 50 artiesten vandaag verzoeknummers om jongeren een hart onder de riem te steken.
Lees verder

Als de pilote al zélf een slee koopt: Belgisch bobsleeproject ligt haast op apegapen
Daar is de winter en daar zijn de Belgian Bullets weer. In Winterberg trekt pilote An Vannieuwenhuyse dit weekend in een nieuwe en zelf betaalde slee het seizoen op gang met remster Sara Aerts, maar de gloriedagen van het Belgische bobsleeën, die lijken lang vervlogen.
Lees verder

Sam Gooris stoomt team klaar voor Knockouts in 'The Voice Senior': "Ook ík heb nog veel bijgeleerd"
Hij twijfelde lang om mee te doen, maar ondertussen voelt Sam Gooris (47) zich als een vis in het water als coach in 'The Voice Senior'. Hij viel achterover van het niveau en ging al op zijn blote knieën. De grappen die zijn collega's over hem maken neemt hij er met de glimlach bij. "Als je daar niet tegen kan, moet je niet meedoen."
Lees verder

Emotioneel moment: gecrashte Grosjean bezoekt onheilsplek in Bahrein
Met zichtbare sporen van zijn zware ongeval vorige week tijdens de Grote Prijs van Bahrein is Romain Grosjean teruggekeerd op het circuit van Sakhir. Met een ingepakte linkervoet en beide handen in het verband meldde de Formule 1-rijder zich bij de ruimte waar zijn team Haas is ondergebracht.
Lees verder

Vandaag eerst bewolkt met hier en daar buien, weekend koud maar droog, met zonnige perioden
Het is vrijdagochtend nog steeds zwaarbewolkt met enkele buien, vooral over het uiterste westen en zuidoosten van het land. Elders is het overwegend droog. In de Ardennen kan er nog wat smeltende sneeuw vallen.
Lees verder

Profclubs moeten uiterlijk maandag in orde zijn voor tussentijdse licentiecontrole: "Moeilijkste periode wellicht vanaf februari"
Corona stelt de Belgische profclubs extra op de proef: uiterlijk maandag moeten zij voor een tussentijdse licentiecontrole de vereiste betalingen aantonen. "Corona mag geen excuus zijn om niks meer te bewijzen", zegt licentiemanager Nils Van Brantegem.
Lees verder

Bosbrand in Californië drijft duizenden mensen uit hun woningen
In de Amerikaanse staat Californië heeft een bosbrand ten zuidoosten van Los Angeles duizenden mensen uit hun woningen verdreven.
Lees verder

"Holzhauser op de radar van Besiktas"
Volgens Turkse media staat Raphael Holzhauser op de radar bij de plaatselijke topclub Besiktas. De vierde in de Süper Lig speurt naar een nieuwe nummer 10 en zou onder de indruk zijn van Holzhausers statistieken (tien goals en negen assists tot dusver). De Oostenrijkse international verlengde wel pas zijn contract op het Kiel, wat een transfer in de wintermercato eerder onwaarschijnlijk maakt. Bij Beerschot heeft men trouwens nog niets vernomen van Besiktas.
Lees verder

Hart van Britse Queen gebroken: geliefde Corgi vlak voor feestdagen overleden
De Britse Queen (94) is in diepe rouw. Ze heeft afscheid moeten nemen van één van haar laatste twee overgebleven hondjes, een Corgi. Dat enkele weken voor de feestdagen, die ook koningin Elizabeth dit jaar nog nooit zo sober vierde. Ze had haar trouwe viervoeter al sinds 2007.
Lees verder