Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 28 december 2020

Leicester laat Tielemans en Vardy slechts invallen en komt niet verder dan draw bij Crystal Palace

HLN
Leicester laat Tielemans en Vardy slechts invallen en komt niet verder dan draw bij Crystal Palace
Leicester City laat na dichter bij leider Liverpool te kruipen. Na 1-1 bij middenmoter Crystal Palace blijft het op drie punten hinken van de Reds, die ook een match minder gespeeld te hebben. Praet en Benteke stonden in de basis.
Lees verder

Man spuwt naar agenten tijdens arrestatie: "Om de pepperspraysmaak uit zijn mond te krijgen"
Het parket eiste maandag achttien maanden cel en 800 euro boete voor een Poolse man die zich tijdens zijn arrestatie agressief gedragen had jegens de politie. Dat schrijft Belga. Hij zou ook gespuwd hebben naar de inspecteurs, waarbij hij ook: "Ik, corona" riep, maar dat was zogezegd enkel om de smaak van de pepperspray uit zijn mond te krijgen.
Lees verder

Nabestaanden dienen klacht in tegen woonzorgcentrum Mol na sinterklaasbezoek: zus van eerste overleden bewoner getuigt
De corona-uitbraak na een sinterklaasbezoek in een woonzorgcentrum in Mol krijgt een juridisch staartje. Sinds het bezoek zijn al 24 bewoners met Covid-19 overleden. Eén van de nabestaanden dient nu een klacht in tegen het centrum bij het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

Shanghai SIPG: club die ooit 300 miljoen bood voor Cristiano Ronaldo en waar Ivan Leko financiële slag van zijn leven zal slaan
"Ze hebben 300 miljoen euro geboden, de speler kan er meer dan 100 miljoen per jaar verdienen." Ooit, toen het geld niet op kon, was de hemel de limiet voor Shanghai SIPG. Vandaag druppelt de geldkraan er nog. Zie de lucratieve deal die Ivan Leko sloot. De Kroaat laat zijn gezin in België achter om er een loon op te strijken dat niet te vergelijken is met dat van bij Antwerp. Waar komt hij terecht en hoeveel gaat Leko verdienen in China?
Lees verder

Shanghai SIPG: club die ooit 300 miljoen bood voor Cristiano Ronaldo en waar Ivan Leko financiële slag van zijn leven zal slaan
"Ze hebben 300 miljoen euro geboden, de speler kan er meer dan 100 miljoen per jaar verdienen." Ooit, toen het geld niet op kon, was de hemel de limiet voor Shanghai SIPG. Vandaag druppelt de geldkraan er nog. Zie de lucratieve deal die Ivan Leko sloot. De Kroaat laat zijn gezin in België achter om er een loon op te strijken dat niet te vergelijken is met dat van bij Antwerp.
Lees verder

Mysterie van knal en lichtflits blijft, al wijst alles richting locatie in Eizeringen
De plotselinge lichtflits en knal die zaterdagavond in vier gemeenten werd waargenomen blijft voorlopig een groot mysterie. Al komt door berekeningen, camerabeelden van de Ark van Pollare en getuigenissen één specifieke locatie in Eizeringen naar boven. In Borchtlombeek ontstond mogelijk op dat tijdstip ook een vlamboog, al lijkt dit fenomeen als verklaring twijfelachtiger.
Lees verder

Charles Michel en Boris Johnson blikken vooruit op samenwerking na de brexit
De Europese Unie en Groot-Brittannië zullen blijven samenwerken, onder meer voor de bestrijding van Covid-19, de klimaatverandering en buitenlands beleid. Dat zegt Europees Raadsvoorzitter Charles Michel na afloop van een telefoongesprek met de Britse premier Boris Johnson. Die laatste noemt het handelsakkoord "een nieuw begin" voor de relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU.
Lees verder

17 Russische vissers vermist na kapseizen schip in ijskoude Barentszzee
Zeventien Russische vissers worden vermist nadat hun boot kapseisde en zonk in het ijskoude water van de Barentszzee. Volgens de Russische autoriteiten konden twee vissers worden gered door de bemanning van een passerend schip. Voor het leven van de zeventien drenkelingen wordt gevreesd.
Lees verder

Waar is Charlie? Vrouw neemt per ongeluk kater van Marie mee, maar weigert hem terug te geven: "Ik sta machteloos"
Al sinds 10 december is Charlie, de kater van Marie Pauwels (40) uit Berchem, vermist. Nochtans weet Marie wie Charlie heeft meegenomen, maar zij weigert hem terug te geven. "Een vrouw zag Charlie voor haar eigen kat aan, maar nu is ze van de aardbodem verdwenen. Mét mijn kat: ik weet zelfs niet of hij nog leeft", zegt Marie ten einde raad.
Lees verder

Ronaldo is een wel erg strenge vader: "Wanneer Cristiano Jr. cola drinkt of chips eet, ben ik kwaad op hem"
Een strenge papa, Cristiano. Op de Globe Soccer Awards in Dubai waar Ronaldo gisteravond werd bekroond tot 'de beste speler van de eeuw' (2001-2020), toonde CR7 zich behoorlijk onverbiddelijk wat betreft de eetgewoontes van zijn kinderen.
Lees verder

Ronaldo is een wel erg strenge vader: "Als Cristiano Jr. cola drinkt of chips eet, ben ik kwaad op hem"
Een strenge papa, Cristiano. Op het gala in Dubai waar Ronaldo gisteravond werd bekroond tot de beste speler van de eeuw (2001-2020), toonde CR7 zich behoorlijk onverbiddelijk wat betreft de eetgewoontes van zijn kinderen.
Lees verder

Samson & Gert keren nog één keer terug naar hun oude decor voor nieuwe televisiespecial
Eén van de meest iconische tv-interieurs maakt een comeback. Voor de verjaardagsshow '30 jaar Samson & Gert', die zaterdag op Eén wordt uitgezonden, werd de vertrouwde woonkamer van het duo opnieuw nagebouwd.
Lees verder

Samson & Gert nemen nog één keer plaats in hun vertrouwde decor
Eén van de meest iconische tv-interieurs maakt een comeback. Voor de verjaardagsshow '30 jaar Samson & Gert', die zaterdag op Eén wordt uitgezonden, werd de vertrouwde woonkamer van het duo opnieuw nagebouwd.
Lees verder

Niemand weet nog wat Trump bezielt: zijn verzet zal burgers geld kosten
Er is niemand die nog weet wat Donald Trump bezielt — behalve dan de wil om chaos te zaaien. Zo verzette hij zich tegen het coronasteunpakket omdat het de Amerikanen onvoldoende geld zou geven. Maar het is juist zijn verzet dat veel burgers nu centen gaat kosten.
Lees verder

Gynaecoloog verwacht volgend jaar 400 tot 500 extra baby's in grootste materniteit door lockdowns: "De wachtzalen zitten vol met dikke buikjes"
In het GZA Sint-Augustinus zullen het komende jaar zo'n 400 tot 500 extra baby's geboren worden. Dat voorspelt dokter en woordvoerder van de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie Johan Van Wiemeersch. Hij is verbonden aan het GZA Sint-Augustinus en vermoedt sterk dat de lockdowns van 2020 gezorgd hebben voor een nieuwe 'babyboom'.
Lees verder

REPORTAGE. Jos (96) krijgt eerste vaccin en daar wilde ie-de-reen bij zijn
Journalisten, fotografen, cameralui, de burgemeester, de partijgenoot-minister en een dozijn buurtbewoners: ziedaar de cast voor de 'Show van Hermans Jos', met in de hoofdrol de 96-jarige boer uit Liezele die als eerste het coronavaccin kreeg toegediend. Ook wij trokken naar Puurs — stilaan bekend als 'het dorp dat de wereld gaat redden'.
Lees verder

Aantal coronadoden in Rusland hoger dan gedacht: al meer dan 186.000 overlijdens
Uit nieuwe gegevens blijkt dat er sinds de start van de pandemie al 186.000 mensen in Rusland stierven aan het virus. In november waren er maar liefst 26.000 Covid-overlijdens.
Lees verder

Raadselachtige grafschennis schokt Frankrijk: bijna 70 graven beklad met hakenkruizen
Bijna zeventig graven op de begraafplaats van de Franse gemeente Fontainebleau zijn onder meer met hakenkruizen beklad. De vooralsnog raadselachtige schennis heeft veel ontsteltenis veroorzaakt. Het is geen antisemitische daad geweest, verzekerde de burgemeester Frédéric Valletoux. Op de joodse begraafplaats ernaast is niets beschadigd of beklad.
Lees verder

Man die zich expres twintig keer laat flitsen in auto van baas vergeet cruciaal detail
Een 23-jarige man uit het Duitse Engelskirchen had zo'n hekel aan zijn baas, dat hij zich twintig keer opzettelijk liet flitsen door snelheidscamera's. Helaas mislukte zijn plan.
Lees verder

Veto Trump over defensiebegroting lijkt te sneuvelen
Ruim drie weken voordat Donald Trumps termijn als president van de Verenigde Staten verstrijkt, lijkt het Congres voor het eerst een veto van hem weg te stemmen. Zijn tanende gezag maakt het onwaarschijnlijk dat Trumps veto over de defensiebegroting door de volksvertegenwoordiging wordt gehandhaafd.
Lees verder