Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 16 december 2020

Kristelle (31) redt vrouw die met hartstilstand en onderkoeld in graskant lag: “Zonder haar was ik er niet meer”

HLN
Kristelle (31) redt vrouw die met hartstilstand en onderkoeld in graskant lag: "Zonder haar was ik er niet meer"
Kristelle Beernaert (31) uit Berlare heeft afgelopen weekend de 32-jarige Christine Glorieux het leven gered. Christine werd zaterdagochtend aangetroffen in de graskant aan de Dendermondse Steenweg in Overmere. Ze had een hartstilstand gekregen, was ook onderkoeld en reageerde op niets meer. Dankzij de hulp van Kristelle overleefde de Berlaarse het en is ze opnieuw aan het werk. "Ik ben haar zo dankbaar voor alles", klinkt het.
Lees verder

Deze directeur wil laptops van Ben Weyts liefst terugsturen: "Factuur van 15.000 euro voor 25 'gratis toestellen' die niet eens bruikbaar zijn voor technische richting"
De beloofde gratis laptops voor kwetsbare kinderen aan het begin van de eerste lockdown zorgen voor een financiële kater voor het VTI in Zeebrugge. Directeur Joke Knockaert heeft het gehad met de goednieuwsshow van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts: "De factuur krijgen we door onze strot geduwd."
Lees verder

Studie: "Kangoeroes kunnen met mensen communiceren"
Het klassieke televisieprogramma 'Skippy', over een kind dat met een intelligente kangoeroe praat, is misschien toch niet zo fictief als we ooit dachten volgens Australische en Britse onderzoekers. Uit een studie van de University of Sydney en de University of Roehampton in Londen blijkt dat kangoeroes in staat zijn om met mensen te communiceren.
Lees verder

Colruyt roept biovarkensgehakt terug wegens salmonella
Colruyt roept biovarkensgehakt terug wegens de mogelijke aanwezigheid van salmonella. Dat maakte de supermarktketen vanochtend bekend.
Lees verder

Onbemand bootje met 650 kilo coke aangespoeld na tocht van 12.000 kilometer
Op de kust van een van de Marshalleilanden in de Stille Oceaan is een onbemand bootje aangespoeld met bijna 650 kilo cocaïne aan boord. Volgens de politie is het wellicht afkomstig uit Latijns-Amerika, grofweg 12.000 kilometer verderop. Het bootje zou een of twee jaar op zee gedobberd hebben.
Lees verder

Bezit je een appartement? Corona trekt streep door algemene vergadering
Door de coronacrisis heeft onze overheid heel wat maatregelen getroffen. En die hebben onrechtstreeks ook een grote impact op eigenaars van een appartement. Zo kan de jaarlijkse algemene vergadering van de Vereniging van Mede-Eigenaars niet doorgaan. En dat heeft volgens bouwsite Livios zo zijn gevolgen…
Lees verder

Eigenaar van een appartement? Corona trekt streep door algemene vergadering
De overheid heeft heel wat maatregelen getroffen naar aanleiding van de huidige coronacrisis. En die hebben ook een impact op eigenaars van een appartement. Want de jaarlijkse algemene vergadering van de Vereniging van Mede-Eigenaars kan dit jaar niet doorgaan. En dat heeft zo zijn gevolgen…
Lees verder

Von der Leyen: "Er tekent zich een pad naar brexitakkoord af, maar het is nauw"
Zelfs in deze fase van de onderhandelingen kan met de beste wil van de wereld niet gezegd worden of er een brexitakkoord zal komen. Dat heeft Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aangegeven in het Europees Parlement. "Maar er tekent zich nu wel een pad naar een akkoord af. Het is nauw, maar het is er", zei ze.
Lees verder

Vaccin van tabaksproducent BAT krijgt goedkeuring om te testen op mensen
Farmaproducenten Pfizer, AstraZeneca en Moderna klinken u wellicht bekend in de oren. Het zijn dan ook koplopers in de race naar een coronavaccin. In totaal zijn er een 150-tal producenten die werken aan een mogelijk vaccin waarvan er eentje in het oog springt: tabaksproducent British American Tobacco (BAT). Via zijn biotechdochter Kentucky BioProcessing (KBP) mag het bedrijf binnenkort zelfs op mensen testen.
Lees verder

Het schrijnende levensverhaal van wonderdekhengst Totilas waarbij het nageslacht moest primeren over de prestaties
Niemand trok zijn benen zo makkelijk op als Totilas. Maar ook geen dressuurpaard ter wereld met zo'n schrijnend levensverhaal. De gitzwarte hengst die de laatste jaren uit de schijnwerpers doorbracht had koliek, een kwaal aan de buik, en overleed vannacht op twintigjarige leeftijd.
Lees verder

Vader van Britney Spears spreekt voor het eerst: "Ik probeer haar enkel te beschermen"
De saga over de ruzie tussen popster Britney Spears (39) en haar vader Jamie, die al twaalf jaar haar vermogen beheert, gaat van kwaad naar erger. De relatie tussen vader en dochter is de afgelopen maanden drastisch verslechterd. Volgens Jamie (68) hebben de twee elkaar niet meer gesproken sinds de zangeres in augustus de rechter verzocht dat hij opstapt. Tegen CNN laat de vader van Britney nu voor het eerst in zijn kaarten kijken.
Lees verder

"Lana Del Rey verloofd"
Het lijkt erop dat Lana Del Rey (35) officieel van 't straat is. Verschillende Amerikaanse websites schrijven dat de zangeres verloofd is met haar vriend, Clayton Johnson (31).
Lees verder

Corona heeft Eupen nog steeds in een houdgreep: ook match tegen KV Oostende uitgesteld
De competitiewedstrijd van zaterdag tussen KV Oostende en KAS Eupen gaat niet door. Dat bevestigde de Pro League woensdag in een persbericht. Bij de Panda's is nog steeds een groot deel van de spelersgroep besmet met COVID-19. De afgelopen week moest Eupen ook de competitiewedstrijden tegen Zulte Waregem en Genk al uitstellen.
Lees verder

'RIP 2020' tovert hit van Regi om tot coronalied: "Kom niét dichterbij"
Guga Baúl (34) en Nathalie Meskens (38) kruipen in de huid van de YouTube-sterren Céline en Michiel. Ze nemen een lied op om de jeugd te sensibiliseren in coronatijden.
Lees verder

Trump haalt uit naar trouwe bondgenoot McConnell voor zijn gelukwensen aan Biden: "De mensen zijn woedend"
Donald Trump heeft kritiek geuit op de felicitaties die de Republikeinse leider in de Senaat stuurde naar Joe Biden. De Amerikaanse president plaatste op Twitter een bericht aan het adres van Mitch McConnell, met de boodschap dat het te vroeg is om op te geven. De Republikeinse partij moet volgens Trump eindelijk leren strijden. "De mensen zijn woedend", voegde hij er nog aan toe.
Lees verder

Romain Grosjean onderging operatie aan de handen: "Alles verliep goed"
Romain Grosjean heeft zich 2,5 weken na zijn horrorcrash op het circuit van Sakhir in Bahrein laten opereren aan beide handen. Dat deelde de 34-jarige Fransman, die zijn contract bij renstal Haas niet verlengd zag worden, mee op sociale media. "Alles is goed verlopen", postte hij.
Lees verder

Belgische clubs gewaarschuwd: Franse tv-rechtenhouder kan contract niet meer betalen. Kan dat ook bij ons gebeuren?
Mediapro, rechtenhouder van de Ligue 1, kan na amper een paar maanden zijn peperdure tv-contract niet meer betalen. De Franse clubs verliezen zo in één seizoen naar schatting 400 miljoen euro aan inkomsten. Een slagveld dreigt. Kan dat ook in België gebeuren?
Lees verder

Vorig jaar schreef ze dartsgeschiedenis, dit keer is Fallon Sherrock er niet bij op het WK: "Ik was niet klaar voor dit krankzinnige jaar"
En plots was ze 'Queen of the Palace'. De eerste vrouw ooit die op het PDC wereldkampioenschap darts een man de aftocht liet blazen. Fallon Sherrock (26), 'game changer'. Felicitaties van over de hele wereld, de vraag van actrice Sarah Jessica Parker of tennislegende Billie Jean King om eens af te spreken. Eén jaar na haar exploot in het Londense Alexandra Palace is niets nog hetzelfde in het leven van de gewezen kapster.
Lees verder

Daar komt de eindejaarsperiode, daar komt ook het brandend maagzuur: wat helpt? En mag je lange tijd maagzuurremmers slikken?
Hoewel we dit jaar niet met vrienden en familie mogen vieren, zullen we wel nog altijd ons buikje rond eten tijdens de eindejaarsperiode. Maar die vele hapjes en drankjes gaan voor velen ook gepaard met brandend maagzuur. Mag je dan af en toe maagzuurremmers slikken? Of laat je ze beter links liggen voor je gezondheid? En welke andere middeltjes helpen? Enkele experts zetten alle feiten en fabels op een rij.
Lees verder

Twitter zet livevideoplatform Periscope stop wegens te weinig gebruikers
Twitter is van plan om in maart de stekker uit te trekken van zijn livevideoplatform Periscope. Er zijn steeds minder gebruikers, waardoor het financieel niet meer houdbaar is om het platform te behouden, zegt het bedrijf.
Lees verder