Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 december 2020

Kraanwagen belandt in gracht nadat bestuurder onwel wordt

HLN
Kraanwagen belandt in gracht nadat bestuurder onwel wordt
Een kraanwagen van Aertssen is donderdag omstreeks 5.30 uur in de gracht beland langs de rijweg op Heihuyzen in Oostmalle. Met behulp van andere kraanwagens van het Stabroeks bouwbedrijf kon het voertuig getakeld worden. Rond de middag werd de rijbaan weer vrijgegeven.
Lees verder

Kerstregeling in Verenigd Koninkrijk draait in de soep: "Afspreken met twee andere gezinnen mag, maar jullie zijn zelf verantwoordelijk voor de gevolgen"
De kerstregeling in het Verenigd Koninkrijk draait volledig in de soep. Britten mogen in vijf dagen tijd twee andere gezinnen ontmoeten, maar Boris Johnson stelt de bevolking zelf verantwoordelijk voor de gevolgen. Schotland, Wales en Noord-Ierland vrezen voor een rampscenario en kondigen daarom op eigen initiatief strengere regels af. Ook de premier zelf is er blijkbaar niet gerust op: gisteren kwam hij nog eens met vijf extra richtlijnen op de proppen.
Lees verder

Vrouw lokt man naar huis op café-avond en belt vervolgens de politie dat hij dronken rondrijdt
Een leuk avondje uit, toen dat nog mocht, is in mineur geëindigd voor een Gentenaar. Zijn toenmalige partner kon het niet verdragen dat hij met vrienden op café zat en dus lokte ze hem naar huis met een smoesje. Ze vertelde dat hun dochter gevallen was en dat ze mogelijk naar het ziekenhuis moest. Ondertussen belde ze de politie dat haar partner dronken achter het stuur zat.
Lees verder

Vrouw lokt man naar huis van avondje uit en belt dan de politie dat hij dronken rondrijdt
Een leuk avondje uit, toen dat nog mocht, is in mineur geëindigd voor een Gentenaar. Zijn toenmalige partner kon het niet verdragen dat hij met vrienden op café zat en dus lokte ze hem naar huis met een smoesje. Ondertussen belde ze de politie dat haar partner dronken achter het stuur zat.
Lees verder

Gigantische storm op Neptunus ontsnapt op het nippertje aan de dood: "Een compleet mysterie"
Een gigantische wervelstorm, zo groot als de Atlantische Oceaan, waart (al twee jaar) rond op Neptunus. Nog straffer; net voordat deze storm de evenaar naderde - waar zulke stormen meestal een onvermijdelijke dood sterven - veranderde hij van koers.
Lees verder

Belgische voetbalbond breidt database van vernieuwde app uit
Voortaan zullen voetballiefhebbers ook van duels in het amateur- en jeugdvoetbal alle officiële wedstrijdinformatie kunnen raadplegen via de vernieuwde app 'Best of Belgian Football'. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdag bekendgemaakt. De geactualiseerde app steekt in een nieuw jasje, is gebruiksvriendelijker en beschikt over een ruimere database.
Lees verder

Ex-minister Karel Pinxten "moet twee derde pensioenrechten ontnomen worden" na fraudebeschuldigingen
Het Europees Hof van Justitie moet beslissen om voormalig politicus Karel Pinxten (Open Vld) twee derde van zijn pensioenrechten als oud-lid van de Europese Rekenkamer te ontnemen. Dat vindt althans de advocaat-generaal bij het Hof nadat Pinxten beschuldigd werd van financieel gesjoemel.
Lees verder

Mexicaanse moeder spoort zelf moordenaars van haar dochter één voor één op
Karen Salinas Rodríguez werd begin 2012 ontvoerd. Haar moeder, Miriam Rodríguez, vond de stoffelijke resten van haar dochter twee jaar later. Sindsdien had ze maar één missie: de daders één voor één opsporen. Miriam Rodríguez werd een van de zogenaamde 'Ouders van Vermiste Kinderen'. In 2017 werd ze op 10 mei, de Mexicaanse Moederdag, zelf doodgeschoten in haar huis.
Lees verder

Verlaten schip met 1.000.000 olievaten aan boord is tikkende tijdbom in Rode Zee
Voor de kust van Jemen ligt al vijf jaar een verlaten olietanker te vervallen. De zeereus heeft vier keer meer ruwe olie aan boord dan de tanker Exxon Valdez, die in 1989 een enorme milieuramp veroorzaakte in Alaska. Wetenschappers vrezen een nieuwe megaramp in de Rode Zee en trekken aan de alarmbel.
Lees verder

Verlaten schip met 1.000.000 vaten olie aan boord is tikkende tijdbom in Rode Zee
Voor de kust van Jemen ligt al vijf jaar een verlaten olietanker te vervallen. De zeereus heeft vier keer meer ruwe olie aan boord dan de tanker Exxon Valdez, die in 1989 een enorme milieuramp veroorzaakte in Alaska. Wetenschappers vrezen een nieuwe megaramp in de Rode Zee en trekken aan de alarmbel.
Lees verder

Diensthoofd Kindergeneeskunde UZ Gent: "Kinderen niét besmettelijker dan we dachten, meeste besmettingen thuis opgelopen"
In alle leeftijdsgroepen stijgt het aantal besmettingen, maar de relatieve toename is het grootst bij kinderen onder de tien jaar. Daar is er een stijging van 34 procent op weekbasis. Volgens Petra Schelstraete, diensthoofd Kindergeneeskunde van het UZ Gent en lid van de Belgische Pediatrische Covid-19-taskforce, moet hierbij een duidelijke kanttekening gemaakt worden. "Kinderen zijn niet besmettelijker dan we eerst dachten", zegt ze aan HLN LIVE.
Lees verder

POLL. Wie kroont zich vanavond tot 'Slimste Mens Ter Wereld'?
Vanavond wordt de finale van 'De Slimste Mens' uitgezonden. Het spel wordt op het scherpst van de snede gespeeld, het gaat nog tussen Catherine Van Eylen (49), Ella Leyers (32) en Delphine Lecompte (42). De allerlaatste aflevering van het seizoen belooft nog een zenuwslopende afsluiter te worden, maar wie gaat volgens jou met de overwinning naar huis?
Lees verder

Lichaam van Maradona moet bewaard blijven voor DNA-onderzoek
Het lichaam van het Diego Maradona moet bewaard blijven, voor het geval nog een keer DNA-onderzoek nodig is voor een vaderschapstest. Een rechtbank in Buenos Aires oordeelde dat het stoffelijk overschot van het Argentijnse voetbalicoon daarom niet verbrand mag worden.
Lees verder

Distributienettarieven elektriciteit dalen opnieuw
De distributienettarieven voor elektriciteit, die een groot deel uitmaken van de energiefactuur, dalen in 2021 opnieuw. Dat heeft de Vlaamse energieregulator Vreg bekendgemaakt. Voor aardgas is er een lichte stijging.
Lees verder

Amsterdam wil minder erotiek en verbod op Airbnb in binnenstad
Amsterdam grijpt de coronacrisis aan om de binnenstad aantrekkelijker te maken voor inwoners van de Nederlandse hoofdstad. De gemeente wil het aantal sekswinkels, -bioscopen en -theaters, coffeeshops en toeristische horeca op de Wallen terugbrengen, staat in de Aanpak Binnenstad. Ook moet in de binnenstad een verbod komen op vakantieverhuur, zoals Airbnb.
Lees verder

Wouter Vrancken test dan tóch positief op corona, KV Mechelen ook zonder hoofdcoach tegen Club en OHL
KV Mechelen-coach Wouter Vrancken is dan toch besmet met het coronavirus. Dat werd net bevestigd aan onze redactie. Malinwa moet het dus een week doen zonder hoofdtrainer.
Lees verder

Proximus rolt volwaardige 5G beperkt uit in Vlaanderen
Proximus is begonnen met het in gebruik nemen van de tijdelijke licenties van het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) voor volwaardige 5G. Dat betekent dat er in bepaalde gebieden van Vlaanderen hogere snelheden op het mobiele netwerk van de operator kunnen worden gehaald.
Lees verder

"Goede vooruitgang" in brexitgesprekken, maar "obstakels blijven"
Het Europees Parlement is bereid om eind december een extra plenaire vergadering te organiseren om het brexitakkoord goed te keuren. De voorwaarde is dan natuurlijk wel dat dat akkoord er komt, en wel ten laatste zondag om middernacht. Het parlement eist zo voldoende tijd om de tekst te kunnen bestuderen. Volgens Europees hoofdonderhandelaar Michel Barnier is er de voorbije dagen "goede vooruitgang" geboekt, maar blijven de bekende obstakels voorlopig nog bestaan.
Lees verder

Doneer je haar in stijl: dit zijn de meest trendy korte kapsels van het moment volgens 3 kappers
Onder het motto 'bespaar haar mijn haar', roept Herman Brusselmans alle vrouwen op om hun paardenstaarten te doneren aan goed doel Pink Ribbon. Wat zijn de meest stijlvolle, korte kapsels van het moment, hoe kan je zelf je haar kort knippen om te doneren en hoe verzorg je je haar achteraf? Wij vroegen het aan Maria Thys van Mari d'Or, BV-kapper Jochen Vanhoudt en Sofie Schrauwen van Bobhead.
Lees verder

Europees Hof maakt Hongaars asielbeleid met de grond gelijk
De wetgeving voor migranten die zonder geldige papieren Hongarije trachten binnen te komen, is te streng. Daarmee komt het land haar Europese verplichtingen niet na. Dat zegt het Europees Hof van Justitie in een snoeihard arrest.
Lees verder