Doorgaan naar hoofdcontent

Kopers Cyberpunk 2077 krijgen geld terug

Kopers Cyberpunk 2077 krijgen geld terug

Wie ontevreden is met Cyberpunk 2077 kan van de ontwikkelaar CD Projekt Red zijn geld terugkrijgen.

Lees verder

Japanners willen komende zomer geen Olympische Spelen in Tokio, maar dat zou financiële catastrofe zijn

Een meerderheid van de Japanners verzet zich nog steeds tegen de organisatie van de Olympische Spelen komende zomer in de Japanse hoofdstad Tokio, zo blijkt dinsdag uit een nieuwe peiling. Zij verkiezen een nieuw uitstel of de definitieve afgelasting van de Spelen.

Lees verder

Besmettingen in Mols woonzorgcentrum na bezoek hulpsint lopen op, al 118 besmettingen

Het aantal coronabesmettingen in woonzorgcentrum Hemelrijck in Mol blijft toenemen. Momenteel gaat het in totaal om 98 bewoners en 20 personeelsleden.

Lees verder

Zoals verwacht: coronabom in Eupen zorgt ook voor uitstel van wedstrijd tegen Genk

De competitiewedstrijd tussen Eupen en Racing Genk gaat woensdagavond niet door. Bij de Panda's raakte een groot deel van de A-kern besmet met het coronavirus. De kalendermanager van de Pro League heeft dinsdag het verzoek om dit duel van de zeventiende speeldag uit te stellen, goedgekeurd.

Lees verder

Dit zijn de vijf nieuwe kindvriendelijke steden en gemeenten

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) maakte dinsdag de vijf nieuwe kindvriendelijke steden en gemeenten bekend. Het label wordt toegekend aan steden en gemeenten in Vlaanderen die kinderrechten hoog in het vaandel dragen en waar kinderen en jongeren meewerken aan beslissingen.

Lees verder

PC Hooftprijs voor Alfred Schaffer

Alfred Schaffer is met zijn 47 jaar één van de jongste dichters die de PC Hooftprijs voor poëzie krijgt. Hij is de zoon van een Arubaanse moeder en een Nederlandse vader, en woont nu in Zuid-Afrika. In de tien bundels die Schaffer tot dusver schreef, vallen zijn voeling met moderne media en zijn betrokkenheid met de wereld op.

Lees verder

Steven Van Gucht wint Wablieft-prijs 2020

Viroloog Steven Van Gucht van Sciensano wint dit jaar de Wablieft-prijs. Die prijs eert een persoon of organisatie die het voorbije jaar opviel door klaar en duidelijk taalgebruik. Van Gucht haalde het van Sven Pichal en website 'De Welzijnswerker' van de stad Roeselare.

Lees verder

Dertig huiszoekingen en 25 arrestaties in onderzoek naar fraude met steunmaatregelen

In een gerechtelijk onderzoek naar ernstige en georganiseerde sociale fraude met zogenaamde 'corona'-werkloosheidsuitkeringen, zijn dinsdag dertig huiszoekingen uitgevoerd, hoofdzakelijk in het Brusselse gewest en de provincie Henegouwen. Daarbij werden 25 personen opgepakt en meegenomen voor verhoor. Dat meldt het federaal parket.

Lees verder

Miljoen gezinnen betalen 500 euro te veel voor energie

De prijzen van elektriciteit en gas dalen, maar zo'n 1 miljoen gezinnen profiteren daar niet van omdat ze vasthangen aan (oude) dure contracten. De federale regering gaat die slapende contracten aanpakken.

Lees verder

Jonge Franstalige vrouw met baan is minst tuk op covid-19-vaccin

De grote meerderheid van de Belgen vindt vaccinatie tegen infectieziekten nuttig. Maar het coronavaccin roept een pak meer weerstand op.

Lees verder

Nationaal debat: hoe geraken we uit de coronacrisis? Stel live uw vragen aan de experts

Welke lessen kunnen we trekken uit de eerste twee lockdowns? Welke fouten mogen we niet meer maken? De Standaard en Le Soir brengen zes Belgische wetenschappers samen voor een groot debat. Neem vandaag deel van 13u tot 15u en stel live uw vragen aan experts zoals Erika Vlieghe, Niel Hens en Gert Peersman.

Lees verder

OPROEP | Leidt Kerstmis tot discussies binnen uw familie?

De mogelijkheden om Kerstmis samen te vieren, zijn vanwege de coronacrisis dit jaar erg beperkt. Keuzes dringen zich op. Leidt dat in uw familie tot onenigheid en discussies? Laat het ons weten op binnenland@standaard.be.

Lees verder

Japanse 'Twitterkiller' ter dood veroordeeld

Een man die in Japan via sociale media contact legde met jonge mensen die zelfmoord overwogen en ze vermoordde, is ter dood veroordeeld wegens meervoudige moord.

Lees verder

Pro League komt tegemoet aan de vraag van clubs: vanaf januari vijf wissels toegelaten in België

De raad van bestuur van de Pro League heeft maandag de voorlopige regel goedgekeurd die voor dit seizoen per club vijf wissels in een profwedstrijd toestaat, zo maakte de Pro League dinsdag bekend.

Lees verder

Kerststal Vaticaan die doet denken aan Star Wars valt niet in de smaak

Het Vaticaan plaatst elk jaar een andere kerststal op het Sint-Pietersplein. Volgens de traditie wordt telkens een beeld toegevoegd dat symbolisch is voor het afgelopen jaar. Maar weinig mensen lopen warm voor de bijzondere kerststal van 2020 die doet denken aan Star Wars.

Lees verder

Driejarig meisje vermoedelijk verkracht op vluchtelingenkamp Lesbos

De Griekse justitie is een onderzoek gestart naar de vermoedelijke verkrachting van een driejarig meisje. Het meisje is een Afghaanse vluchteling, die in het tijdelijke Kara Tepe-kamp verblijft op het Griekse eiland Lesbos. Dat meldt het Griekse Ministerie van Migratie.

Lees verder

Club Brugge heeft tragisch nieuws: spits Emmanuel Dennis verliest zijn oudere broer tijdens zeilrace

Club Brugge heeft tragisch nieuws: spits Emmanuel Dennis werd immers in diepe rouw gedompeld. "Op 28 november kwam zijn oudere broer – de prille veertiger Popti Emannuel Dennis – om tijdens een zeilrace in het Nigeriaanse Lagos. Zijn boot kapseisde door een alsnog ongekende reden."

Lees verder

Voetballers betrapt op lockdownfeest, Westerlo voorziet 'gepaste sanctie'

1B-club KVC Westerlo voorziet een 'gepaste sanctie' voor de spelers van de club die afgelopen weekend betrapt werden op een lockdownfeestje in Antwerpen. Dat heeft de club bekendgemaakt.

Lees verder

Franse vrouw van 105-jarige overleeft covid-19

Een 105-jarige bewoonster van een rusthuis in de Franse Alpen is deze herfst hersteld van covid-19.

Lees verder

Opmerkelijk: Belgische handballers spelen een "blanco seizoen" in 2021

Het seizoen 2020-2021 in het nationale handbal wordt een blanco seizoen, zowel bij de mannen als de vrouwen.

Lees verder

Engels international Jack Grealish krijgt 9 maanden (!) rijverbod en zware boete na ongeval met Range Roover

Jack Grealish, de aanvoerder van Premier League-club Aston Villa, is dinsdag in Birmingham veroordeeld tot negen maanden rijverbod en een boete van om en bij de 91.000 euro na een zwaar ongeval met zijn wagen tijdens de eerste lockdown in Groot-Brittannië.

Lees verder

Vandenbroucke richt zich tot Nederlanders: 'Blijf hier weg, hoe graag we jullie anders ook zien'

Nu in Nederland is beslist dat de niet-essentiële winkels moeten sluiten, vreest minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) dat sommige Nederlanders de grens zullen oversteken om hier te winkelen. Dat raadt hij hun nadrukkelijk af.

Lees verder

Debat | Hoe vermijden we een derde golf? 'Curve platslaan is ook economisch de beste strategie'

De Standaard en Le Soir brengen zes wetenschappers samen om lessen te trekken uit de eerste en tweede golf. Dit zijn de opvallendste passages uit het webinar.

Lees verder

Hongarije verbiedt adoptie voor koppels van hetzelfde geslacht

Hongarije keurde vandaag een nieuwe wet goed die het adopteren van kinderen voor koppels van hetzelfde geslacht onmogelijk maakt. Een ruime meerderheid schaarde zich achter het voorstel van de conservatieve premier Viktor Orban.

Lees verder

Corona-advies komt voortaan van de Gems

De gems is tuk op bergtoppen en een uitstekende klimmer. De Gems moet ons weghouden van nieuwe toppen en ons veilig de curve helpen af te dalen.

Lees verder

Van Alkmaar naar Rotterdam: Arne Slot volgt komend seizoen Dick Advocaat op als hoofdtrainer bij Feyenoord

Feyenoord heeft de Nederlander Arne Slot aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. De 42-jarige Slot heeft voor twee seizoenen getekend. Feyenoord heeft de optie het contract met een extra jaar te verlengen, zo maakte de club dinsdag bekend.

Lees verder

KV Oostende ontslaat doelman Ondoa na lockdownfeestje

Het verhaal van Fabrice Ondoa (24) zit erop bij KV Oostende. De Kameroener organiseerde afgelopen weekend een lockdownfeestje, waarbij de politie moest ingrijpen en zo'n tien personen verbaliseerde. De keeper wordt nu op staande voet ontslagen - al was hij eigenlijk al langer op overschot.

Lees verder

Broer van Club Brugge-spits Emmanuel Dennis komt om tijdens zeilrace

Club Brugge heeft tragisch nieuws: spits Emmanuel Dennis werd immers in diepe rouw gedompeld. 'Op 28 november kwam zijn oudere broer – de prille veertiger Popti Emannuel Dennis – om tijdens een zeilrace in het Nigeriaanse Lagos. Zijn boot kapseisde door een alsnog ongekende reden.'

Lees verder

Rally van Zweden gaat niet door: deur op een kier voor WK-manche in Ieper?

De Rally van Zweden, komend jaar de tweede manche van het seizoen in het WRC-kampioenschap, gaat vanwege het coronavirus niet door, zo maakten de organisatoren dinsdag bekend in een persmededeling.

Lees verder

Airbnb-appartementen gehuurd voor lockdownfeestjes

Voor de politierechtbank van Antwerpen is dinsdag de tweede themazitting over lockdownfeestjes gehouden. Een aantal beklaagden had via huurplatform Airbnb een appartement gehuurd om vrienden te kunnen ontvangen.

Lees verder

Eerste verpleegster in de VS gevaccineerd: 'Ik heb het alternatief gezien, en dat is erger'

In New York is maandag een verpleegster van de intensivecareafdeling als een van de eerste Amerikanen gevaccineerd tegen het coronavirus. Ze werd ingeënt met het vaccin van Pfizer en BioNTech. Er klonk applaus en de gouverneur van de staat New York volgde het gebeuren via een videogesprek live mee.

Lees verder

'Fingers crossed' dat Nederlanders thuisblijven

Nu in Nederland de niet-essentiële winkels opnieuw dichtgaan, dreigt shoptoerisme in de grensstreek. Maar de grenzen dichtdoen zoals tijdens de eerste lockdown, is geen optie.

Lees verder

In Slovenië kunnen ze niet kiezen tussen Roglic en Pogacar

Bij ons won Wout van Aert met overmacht de Nieuwsblad Flandrien 2020 voor Remco Evenepoel maar in Slovenië is de verkiezing voor "Wielrenner van het Jaar" op een gelijkspel geëindigd tussen Tadej Pogacar (21) en Primoz Roglic (31).

Lees verder

Drones mogen geen tuinfeest opsporen

De politie mag geen drones uitsturen om inbreuken op de coronamaatregelen vast te stellen. Dat heeft de top van het openbaar ministerie beslist. Het wordt wel mogelijk om de auto's van de organisatoren van lockdownfeestjes in beslag te nemen, én de boete kan meteen vierduizend euro zijn.

Lees verder

Neymar speelt mogelijk zondag al mee tegen Lille

PSG-trainer Thomas Tuchel had dinsdag op zijn persconferentie goed nieuws te melden over de enkelblessure van Neymar. Mogelijk kan de Braziliaan zondag al meespelen tijdens de topper op het veld van Lille. Dat geldt ook voor zijn landgenoot Marquinhos, die sukkelt met de heup. Het competitieduel van woensdag tegen Lorient komt nog te vroeg.

Lees verder

Stoffel Vandoorne zet met zijn Mercedes derde tijd neer in Abu Dhabi

Stoffel Vandoorne heeft de F1-testdag in Abu Dhabi afgesloten met de derde chrono achter zijn naam.

De West-Vlaming, testrijder bij Mercedes, was dinsdag de snelste in de ochtendsessie (1:37.206) waarin hij 64 rondjes aflegde. In de namiddagsessie dook hij nog onder die chrono (1:36.840). Vandoorne reed 's namiddags minder dan twintig rondjes.

Lees verder

Ajax-speler Promes is weer vrij na steekpartij, maar blijft wel verdachte

Ajax-speler Quincy Promes is weer op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie heeft hem dinsdag vrijgelaten. Volgens het OM zijn er geen gronden om het voorarrest van de 28-jarige voetballer te verlengen. Promes blijft wel verdachte in een zaak waarbij iemand gestoken werd met een mes.

Lees verder

Brussel wil vrouwvriendelijker zijn: meer openbare wc's, en 'onveilige' zones aanpassen

De openbare ruimte in Brussel is nog te vaak toegespitst op de noden van mannen, vaak tussen de 30 en 40 jaar en met een bovengemiddelde koopkracht. De gemeenteraad wil daarom de veiligheid en het welzijn van vrouwen in de openbare ruimte te verbeteren. Maandag is daarvoor de motie 'Safe in the City' goedgekeurd.

Lees verder

Enige volledige zonsverduistering van het jaar hult Zuid-Amerika in duisternis

In Argentinië en Chili was maandag de enige totale zonsverduistering van dit jaar te zien. Mensen verzamelden zich om van het spektakel te genieten. Bekijk beelden van het moment waarop het even helemaal donker werd in bovenstaande video.

Lees verder

Voormalig F1-teambaas Frank Williams is opgenomen in ziekenhuis

Frank Williams, de oprichter van de gelijknamige Formule 1-renstal, is opgenomen in het ziekenhuis. Dat maakte zijn familie dinsdag bekend.

Lees verder

Nieuwe eivolle kalender Jupiler Pro League van januari bekendgemaakt

De Pro League heeft de kalender van de maand januari bekendgemaakt. En die zit eivol voor onze eersteklassers. Door corona werden Speeldag 30 en Speeldag 25 naar voor gehaald. Tussen 19 en 31 januari is er slechts één dag geen voetbal in de Jupiler Pro League.

Lees verder

Oost-Vlaamse gouverneur: 'Curve moet nu echt dalen'

Gouverneur Carina Van Cauteren is bezorgd over de coronacijfers in Oost-Vlaanderen, waar het reproductiegetal met 1,076 vergelijkbaar is met dat in september. 'Maar toen waren 23 mensen opgenomen in Oost-Vlaamse ziekenhuizen met een covid-besmetting, vandaag zijn dat er 474', aldus de gouverneur. 'De curve moet écht dalen'

Lees verder

Belgische vaccinatiecampagne start mogelijk vroeger dan 5 januari: 'Een mooi kerstsignaal'

De taskforce vaccins bekijkt of de Belgische vaccinatiecampagne tegen covid-19 vroeger dan begin januari kan opstarten als het Europees geneesmiddelenagentschap het Pfizer/BioNTech-vaccin inderdaad sneller dan voorzien kan goedkeuren.

Lees verder

Het veiligste huis van het land beschermt tegen blikseminslagen, elektrocutie, verdrinking, vuur en chemische aanvallen

Voor ingenieur Erwin Welleman kan een woning niet veilig genoeg zijn, toch komt zijn stulpje in Keerbergen aardig in de buurt. De woning die veertien slaapkamers, vijf badkamers, een zwembad, een 'panic floor', bunker en gedemilitariseerde zones heeft, staat nu te koop voor 3.025.000 euro.

Lees verder

Dressuurwereld rouwt om "beste wedstrijdpaard ooit" Totilas

Het voormalig toppaard Totilas is op 20-jarige leeftijd overleden, zo laat de Nederlandse ruiterbond KNHS weten. De zwarte hengst wordt over het algemeen gezien als het beste dressuurpaard dat ooit aan wedstrijden deelnam.

Lees verder

Publiek is niet welkom bij Vierschansentoernooi

Het Vierschansentoernooi zal door de coronacrisis volledig achter gesloten deuren doorgaan. De organisatoren van de vierde en laatste manche, op 6 januari in het Oostenrijkse Bischofshofen, hoopten een beperkt publiek te kunnen verwelkomen maar dat zal niet gebeuren.

Lees verder

Coolsaet vecht veroordeling aan voor Hof van Cassatie

Uroloog Bo Coolsaet (81) heeft cassatieberoep aangetekend tegen het arrest van het Antwerpse hof van beroep, zegt zijn advocaat Kris Luyckx. De bekende uroloog werd veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief, voor het aanranden en verkrachten van een minderjarige patiënte. Hij blijft op vrije voeten tot het Hof van Cassatie uitspraak heeft gedaan.

Lees verder

Dour pakt uit met nieuwe namen voor 2021: 'Tegen juli komt het helemaal goed'

De organisatie van het Dour-festival pakt uit met 31 nieuwe namen voor de editie die gepland is van 14 tot 18 juli. Daarbij zijn niet alleen Belgen als Zwangere Guy, maar ook Britse en Amerikaanse acts, zoals Stormzy en Freddie Gibs. 'Tegen juli 2021 komt het allemaal goed, wij geloven erin', klinkt het bij de organisatie

Lees verder

Militairen vanaf 1 juli wel verzekerd voor schuldsaldo

Afspraken met de verzekeringsondernemingen moeten ertoe leiden dat militairen niet langer door de mazen van het net vallen.

Lees verder

Sterspeler Giannis Antetokounmpo blijft vijf jaar langer bij de Milwaukee Bucks

Giannis Antetokounmpo verdedigt ook de komende vijf seizoenen de kleuren van de Milwaukee Bucks. De 26-jarige Griek maakte het nieuws zelf bekend op zijn sociale media-kanalen. Antetokounmpo werd de voorbije twee seizoenen telkens verkozen tot MVP in de NBA.

Lees verder

Maaseik staat in kwartfinales CEV Cup volley na ruime zege tegen Ankara

Volleybalclub Maaseik heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales van de CEV Cup. In het Spaanse Las Palmas versloegen de Limburgers het Turkse SK Ankara met 3-0.

Lees verder

Ondervoorzitter van Moslimexecutieve stapt op

De ondervoorzitter van het Executief van de Moslims van België (EMB), Salah Echallaoui, heeft ontslag genomen. Dat schrijft La Libre Belgique dinsdagavond.

Lees verder

OHL verspeelt dubbele voorsprong en kans op tweede plaats tegen Moeskroen

OH Leuven is er niet in geslaagd te winnen op het veld van Moeskroen. Na goals van Vlietinck en Hubert leek het vlot de drie punten te pakken, maar Da Costa bezorgde Moeskroen uiteindelijk toch nog een gelijkspel met twee goals. Moeskroen loopt zo opnieuw een puntje uit op STVV. OHL laat de kans liggen om naast Genk op de tweede plaats te komen.

Lees verder

Charleroi klopt Cercle na rode kaart, gemiste strafschop en drie goals in zeven minuten

Charleroi klimt voorlopig naar de derde plaats in de Jupiler Pro League na een onwaarschijnlijke 3-4-zege op het veld van Cercle Brugge. De thuisploeg was nochtans de rust ingegaan met een 2-0-voorsprong, maar een rode kaart van Da Silva Lopes vlak voor de rust deed de match kantelen. Charleroi scoorde na een gemiste strafschop drie keer in zeven minuten. Cercle maakte vijf minuten voor tijd nog gelijk, maar Bruno bezorgde Charleroi alsnog de overwinning. Met 0 op 15 zakt Cercle verder weg.

Lees verder

Lot van kikkerpoel beroert Frankrijk

Een Frans echtpaar krijgt van de rechter 90 dagen om hun vijver leeg te maken. De kikkers zorgen er namelijk voor te veel geluidsoverlast voor de buren. Maar na minder dan een week hebben al bijna 100.000 Fransen een petitie ondertekend om de dieren toch hun gang te laten gaan.

Lees verder

Ontevredenheid bij bedrijfsleiders over verplicht telewerk neemt toe

Hoewel in september nog een op de drie ondernemingen zei vaker een beroep te willen doen op telewerk dan voor de coronacrisis, zegt nu bijna de helft dat het leidt tot een dalende arbeidsproductiviteit.

Lees verder

Vermiste Genkse vrouw na drie dagen levend en wel teruggevonden

De 29-jarige vrouw uit Genk die al drie dagen vermist was, is dinsdagavond levend en wel teruggevonden. Waar Rabia H. al die tijd verbleef, is niet duidelijk.

Lees verder

Dortmund wint eerste match na ontslag van coach Lucien Favre

Borussia Dortmund heeft in zijn eerste competitiewedstrijd na het ontslag van coach Lucien Favre de drie punten kunnen pakken. Op het veld van Werder Bremen werd het 1-2.

Lees verder

Anderlecht met 10 man bibberend langs Oostende

Anderlecht heeft dinsdagavond met 2-1 gewonnen van KV Oostende. Paars-wit had de match volledig onder controle na twee goals van Lukas Nmecha, maar kwam in het slotkwartier toch nog zwaar in de problemen door een directe rode kaart voor debutant Lucas Lissens.

Lees verder

Gelukkiger worden, kun je ook leren

Je gelukkig voelen is deels aangeboren. En voor het geluk geboren zijn, helpt ook. Maar gelukkig zijn is iets dat je jezelf ook kunt leren. Zoals de voedingsdriehoek ons helpt om gezonder te eten, helpt de geluksdriehoek ons om gelukkiger te leven.

Lees verder

Hoe doet u aan anderhalvemeterliefde? Bekijk alle tips
Afstand houden! Niet knuffelen! Mondmasker op! Niet binnenkomen! Hoe overbrugt u die afstand? Speelt u pictionary via whatsapp? Kubben op de oprijlaan? Inspireer andere lezers met uw ideeën voor anderhalvemeterliefde.
Lees verder

Hoe doet u aan anderhalvemeterliefde? Laad uw tips op
Afstand houden! Niet knuffelen! Mondmasker op! Niet binnenkomen! Hoe overbrugt u die afstand? Speelt u pictionary via whatsapp? Kubben op de oprijlaan? Inspireer andere lezers met uw ideeën voor anderhalvemeterliefde.
Lees verder

Trans personen aan het woord: 'Ik voelde me niet thuis tussen de jongens, en ik hoorde ook niet bij de meisjes'

Meer en meer mensen uiten zich als trans persoon. Denk aan zanger Sam Bettens, journaliste Bo Van Spilbeeck of acteur Elliot Page. Maar wat betekent dat juist, transgender zijn? Wij legden vijf vragen voor aan mensen die het kunnen weten.

Lees verder

Familie Adil dient klacht in tegen parket

De familie van Adil, de jongeman die in april is overleden bij een politie-achtervolging in Anderlecht, heeft klacht ingediend tegen de Brusselse procureur des Konings wegens schending van het onderzoeks- en beroepsgeheim.

Lees verder

10.000 euro voor tekening Keith Haring aan Utrechtse student

Een A4'tje met daarop een viltstifttekening van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring heeft bijna 10.000 euro opgeleverd op een veiling in Amsterdam. Het ging om de tekening 'Falling Man' uit 1985 die de popartkunstenaar maakte na een lezing op de Utrechtse kunstacademie.

Lees verder