Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 december 2020

KOERS KORT. Team Sunweb wordt Team DSM -Ellingworth alweer weg bij Bahrain McLaren

HLN
KOERS KORT. Team Sunweb wordt Team DSM -Ellingworth alweer weg bij Bahrain McLaren
Zeg niet langer Team Sunweb, maar vanaf 1 januari 2021 Team DSM. Reisorganisator Sunweb verdwijnt als hoofdsponsor van de ploeg waarbij onder meer onze landgenoot Tiesj Benoot koerst. Sunweb was sinds 2017 verbonden aan de ploeg van manager Iwan Spekenbrink. Sunweb-topman Tim Vandenbergh verklaarde dat de reisorganisatie, vanwege de coronacrisis, haar prioriteiten elders gaat leggen.
Lees verder

KOERS KORT. Team Sunweb wordt Team DCM -Ellingworth alweer weg bij Bahrain McLaren
Zeg niet langer Team Sunweb, maar vanaf 1 januari 2021 Team DCM. Reisorganisator Sunweb verdwijnt als hoofdsponsor van de ploeg waarbij onder meer onze landgenoot Tiesj Benoot koerst. Sunweb was sinds 2017 verbonden aan de ploeg van manager Iwan Spekenbrink. Sunweb-topman Tim Vandenbergh verklaarde dat de reisorganisatie, vanwege de coronacrisis, haar prioriteiten elders gaat leggen.
Lees verder

Ex-sekswerker Deborah (45) openhartig over vroeger leven: "Ik was zó vernederd in die hotelkamer, ik wilde opnieuw controle over mannen"
Het mag een mirakel heten dat Deborah Van Laer (45) er überhaupt nog is. Als tiener vluchtte ze weg van huis, ze raakte zwaar verslingerd aan drank en drugs én belandde in de wereld van sekswerk. Tot de moeder van vier uit Brasschaat het welletjes vond geweest. Ze gooide haar leven totaal om en werd traumatherapeut. Haar ongelofelijke verhaal pende Deborah al eens neer in de bestseller 'Van Hooker tot Healer'. En nu ligt het vervolg in de rekken: 'Herstel'. "Of ik ergens spijt van heb? Eigenlijk niet. Behalve dan misschien dat ik op mijn 16de een afscheidsbrief achterliet en met de noorderzon vertrok."
Lees verder

Israel Start-Up Nation zorgt voor kleine revolutie door eerste vrouwelijke ploegleider in WorldTour aan te trekken
Kleine revolutie in het mannenbastion dat de koers toch wel is: Israel Start-Up Nation - het team waar viervoudig Tourwinnaar Chris Froome volgend jaar voor uitkomt - heeft voor het eerst een vrouwelijke ploegleider aangesteld.
Lees verder

Vier keer door rood en ongeval met vluchtmisdrijf: deskundige moet onderzoeken of Tanja Dexters nog geestelijk in staat is om met auto te rijden
Tanja Dexters (43) moet zich van de politierechter in Turnhout laten onderzoeken door een deskundige, om na te gaan of ze geestelijk en lichamelijk nog wel in staat is om een auto te besturen. Tanja Dexters stond terecht voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Uit de beelden van haar eigen dashcam bleek dat ze voordien al vier keer door een rood licht was gereden.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck terug naar AA Gent? Makelaar Mogi Bayat arriveert aan Ghelamco Arena
Wordt Hein Vanhaezebrouck de nieuwe coach van AA Gent? Het heeft er alle schijn van, want Mogi Bayat - makelaar van Vanhaezebrouck - is vanmiddag aangekomen aan de Ghelamco Arena. Of Bayat in Gent is om te onderhandelen over een terugkeer van Vanhaezebrouck, wilde hij niet zeggen. "Dat gaat u niets aan, meneer", knipoogde Bayat.
Lees verder

Wilt u een Zwarte Piet, roetpiet of iets daartussenin? Dit Belgische pietengezelschap moet wel erg creatief zijn dit jaar. "Piet zijn is meer dan de kleur van je gezicht"
Je zal dit jaar maar een Sint-en-Pietengezelschap zijn. Moest je eerst al de zwartepietendiscussie tackelen, krijg je nu ook nog de coronacrisis op je dak. 'Pietleutig', een gezelschap uit Wetteren, moet deze winter al zijn creativiteit bovenhalen. Van zaterdagen propvol 'videocalls met de Sint' tot wekenlang experimenteren met gradaties van zwarte make-up. "Scholen en ouders kunnen nu nog kiezen welke Piet ze willen. Maar volgend jaar zijn we sowieso roetpieten."
Lees verder

Italianen mogen op 25 en 26 december en op 1 januari woonplaats niet verlaten
Italianen krijgen rond de feestdagen te maken met extra reisbeperkingen. De regering van premier Conte heeft besloten het reisverkeer tussen regio's van 21 december tot 6 januari stil te leggen. Op 25 en 26 december en op 1 januari mogen Italianen zelfs hun woonplaats niet verlaten.
Lees verder

Aanslagpleger Trier parkeerde auto en rookte sigaret na dollemansrit
De bestuurder van de auto die dinsdag in de Duitse stad Trier vijf mensen doodreed en achttien anderen zwaar verwondde, parkeerde zijn auto na de rampzalige rit en rookte rustig een sigaretje. Dat zei het plaatsvervangende hoofd van de politie van de Duitse stad vrijdag.
Lees verder

Basic Fit blijft klanten abonnementskosten aanrekenen: Test Aankoop roept keten (opnieuw) op het matje
Consumentenorganisatie Test Aankoop roept Basic Fit op het matje. De Nederlandse fitnessketen blijft abonnementsgelden aanrekenen aan haar klanten, hoewel die voor een gesloten deur blijven staan. Test Aankoop stelt Basic Fit daarom in gebreke en roept de keten op om de wet na te leven.
Lees verder

Basic Fit blijft klanten abonnementskosten aanrekenen, Test Aankoop roept fitnessketen (opnieuw) op het matje
Consumentenorganisatie Test Aankoop roept Basic Fit op het matje. De Nederlandse fitnessketen blijft abonnementsgelden aanrekenen aan haar klanten, hoewel die voor een gesloten deur blijven staan. Test Aankoop stelt Basic Fit daarom in gebreke en roept de keten op om de wet na te leven.
Lees verder

AB InBev gaat kwart huur betalen voor haar horeca-uitbaters
AB InBev zal een kwart van de huur voor de maanden november, december én januari voor haar horeca-uitbaters op zich nemen. Dat kondigde de Leuvense brouwer zopas aan.
Lees verder

Positief getest koppel vliegt toch en wordt opgepakt na landing
Een Amerikaans echtpaar is na terugkomst op Hawaï op de luchthaven in de boeien geslagen. De veertigers testten positief op corona, maar negeerden de dringende raad om niet te vliegen.
Lees verder

Nieuwe nachttreinverbindingen op komst in Europa
De spoorwegmaatschappijen uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland willen vanaf 2021 nieuwe grensoverschrijdende nachttreinverbindingen lanceren. Ze zullen daar dinsdag een intentieverklaring over ondertekenen, zo blijkt vrijdag uit een uitnodiging voor een persconferentie van Deutsche Bahn en het Duitse ministerie van Transport.
Lees verder

Thierry Neuville moet opgeven na botsing met betonblok tijdens Rally van Monza
Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupé WRC) heeft in de Rally van Monza moeten opgeven. Hij raakte in één van de vele chicanes een betonblok, waarna hij naar alle waarschijnlijkheid de ophanging vooraan beschadigde. Neuville, die mathematisch nog kans maakte op de wereldtitel, zal ook dit jaar geen wereldkampioen worden.
Lees verder

Vanaf 1 februari GAS-boetes mogelijk voor lichte verkeersovertredingen
Steden en gemeenten zullen vanaf 1 februari 2021 GAS-boetes mogen uitschrijven voor lichte snelheidsovertredingen op plaatsen waar maar 30 of 50 kilometer per uur gereden mag worden. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) krijgen de Vlaamse steden en gemeenten op die manier een extra hefboom om de verkeersveiligheid te bevorderen.
Lees verder

Football Talk. Defour en De Camargo ook out voor duel tegen Standard - Carrasco (knie) traint niet mee met Atlético
Igor de Camargo en Steven Defour zijn allebei nog steeds out met een blessure aan de kuit. Na de duels tegen Zulte Waregem, Beerschot en Eupen moeten zij ook de wedstrijd van zondag tegen Standard missen. "Dit konden we op voorhand incalculeren", aldus Wouter Vrancken. "Igor is niet meer van de jongste, dat is de realiteit. Hij kan met een kwaaltje wat langer blijven sukkelen. En gezien Stevens blessuregeschiedenis willen we geen risico nemen. We moeten goed naar hem luisteren. Hij kent zijn lichaam het best. Het heeft geen zin om hem te pushen. Vorig seizoen (bij Antwerp, red.) is Steven wel te veel gepusht, waardoor hij nog langer geblesseerd was was." Gustav Engvall traint vol mee met de groep, maar is nog niet wedstrijdfit. Aster Vranckx keert terug uit schorsing. (ABD)
Lees verder

Weggestuurd 'Temptation'-koppel Melissa en Gianni ouders geworden van 'baby D'
Melissa en Gianni, het koppel dat tijdens het vorige seizoen 'Temptation Island' vroegtijdig moest verlaten vanwege het meesmokkelen van telefoons, zijn donderdag ouders geworden van een zoontje. Dat maken de twee bekend op Instagram.
Lees verder

COLUMN. Staf vertrekt: "Wat als er iets ergers aan de hand is met mama?"
Staf Coppens (39) is onlangs met vrouw Monique (47) en kinderen Beau (12) en Nora (11) naar Zweden verhuisd om er een camping te beginnen. Hoe het hen ginder vergaat, kunnen wij achterblijvers volgen in zijn column. En volgend jaar in het programma 'Camping Cöppens' op VTM.
Lees verder

Erika Vlieghe: "Er is geen solide plan voor volgende golf"
Het coronavirus heeft tijdens de tweede golf zo hard kunnen toeslaan door een gebrek aan een gevoel van urgentie, de versnippering van bevoegdheden en het grote spanningsveld tussen externe experten en het beleid. Dat heeft infectiologe Erika Vlieghe vandaag verklaard in de bijzondere Kamercommissie bevoegd voor het onderzoek naar de aanpak van de epidemie in ons land. Ze vreest ook dat er geen solide plan is voor als er een nieuwe golf uitbreekt.
Lees verder