Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 december 2020

KOERS KORT. Prades ruilt Movistar voor NIPPO DELKO One Provence - Veldrijdster Van Anrooij in Herentals voor verdere ...

HLN
KOERS KORT. Prades ruilt Movistar voor NIPPO DELKO One Provence - Veldrijdster Van Anrooij in Herentals voor verdere behandeling
De Spanjaard Eduard Prades Reverte ruilt Movistar voor de Franse ploeg NIPPO DELKO One Provence. De 33-jarige renner ondertekent een contract voor twee jaar.
Lees verder

Antwerpse kleermaker uit 'Jonge Wolven' streek volgens overheid onterecht coronapremie op: "Niet van plan om die 8.800 euro terug te betalen"
De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29), die onlangs in de VTM-reeks 'Jonge Wolven' schitterde, is diep ontgoocheld. Hij moet een coronapremie van 8.800 euro terugbetalen. "Omdat we zogezegd geen showroom hebben. Maar die hebben we wél. In Zandhoven", aldus Bordoni, die niet zinnens is om het geld terug te storten.
Lees verder

Voedselagentschap waarschuwt hobbykoks die maaltijden verkopen: "Registratie is verplicht"
Het federaal voedselagentschap FAVV waarschuwt hobbykoks die gerechten verkopen via het internet: het mag, maar een inschrijving bij het FAVV is verplicht, en een aantal regels rond hygiëne en allergieën moeten wel gerespecteerd worden. Dat zegt het voedselagentschap in een persbericht.
Lees verder

LIVE. Moeskroen op voorsprong na knappe goal Bakic, STVV moet achtervolgen
• Inhaalwedstrijd • Le Canonnier • STVV zestiende in klassement met 11 punten • Moeskroen laatste met 7 punten
Lees verder

Jongeren getuigen over hun mentale gezondheid. Annelies (19): "Ik zocht online naar verhalen als bewijs dat ik niet de enige was"
Vlaanderen kleurt stilaan weer gloeiend rood. Vrijdag is het opnieuw Rode Neuzen Dag, de goededoelenactie van VTM, QMusic, Belfius en deze krant. De vijfde editie al en meer dan ooit nodig. De mentale gezondheid van onze jongeren werd zelden zo hard op de proef gesteld als nu. Drie van hen getuigen, elk over het woelige water waar ze door zwemmen. Vandaag: Annelies Praet (19). Op haar 15de voelde Annelies zich plots slecht, zonder aanleiding. "Zeggen dat ik griep had, was zoveel makkelijker dan toegeven dat ik moedeloos in de zetel lag."
Lees verder

"Rudy Giuliani bespreekt mogelijke amnestie met Trump"
Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani, die de leiding heeft in campagnes om Trumps politieke rivalen zwart te maken en de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen te ondermijnen, heeft vorige week met de president de mogelijkheid besproken om preventief gratie te krijgen vooraleer de president het Witte Huis verlaat. Dat bericht de New York Times op gezag van twee bronnen die op de hoogte zijn van het gesprek.
Lees verder

Grosjean, die dood in de ogen keek, doet uitgebreid verhaal na horrorcrash: "Ik wilde niet eindigen als Niki Lauda"
"Ik zag de dood in de ogen", beschrijft Formule 1-piloot Romain Grosjean zijn horrorcrash in de Grand Prix van Bahrein in een interview met de Franse tv-zenders TF1 en LCI. "Door de vlammen zag ik alleen maar oranje rond mij. Drie keer heb ik geprobeerd om eruit te komen voor het lukte. Ik zag de dood op me af komen en moest wel ontsnappen."
Lees verder

In 2021 geen Ethias Cross in Maldegem, organisatie zoekt alternatieve locatie
Gezien de coronacrisis zal er op 3 februari 2021 geen Ethias Cross gereden worden in Maldegem. Dat hebben de gemeente Maldegem en Golazo sports, organisator van de Ethias Cross, in gezamenlijk overleg besloten. Er wordt een alternatieve locatie gezocht.
Lees verder

Stuk trap van Eiffeltoren voor 274.000 euro geveild, toren zelf weer open op 16 december
Een gedeelte van de spiraalvormige trap van de beroemde Eiffeltoren bestaande uit ongeveer 14 treden is dinsdag geveild voor 274.475 euro (inclusief kosten). Het maakt nu deel uit van een particuliere Europese collectie, zo heeft veilinghuis Artcurial bekendgemaakt. De uitbater van de Eiffeltoren heeft overigens zopas op zijn Twitteraccount laten weten dat het monument op 16 december weer opengesteld wordt voor het publiek, nadat het eerder door de coronalockdown was afgesloten.
Lees verder

Lode De Roover uit 'Ja, Chef!' neemt gas terug na noodsignaal van zijn kinderen: "We willen in de toekomst minder missen"
"Een tijdje geleden kregen we een brief van de school. Toen moesten we even slikken." Een hartverscheurend signaal van hun kinderen, gecombineerd met corona, deden Lode De Roover (37) en Barbara Dhondt (34) van restaurant Fleur de Lin nadenken over de balans tussen hard werken en qualitytime. "Na de crisis gaan we onze sluitingsdagen naar het weekend verplaatsen", zegt de kok, die ook te zien is in 'Ja, Chef!' op VIER.
Lees verder

Bitcoin bereikt nieuw record, net onder kaap van 20.000 dollar
De digitale munteenheid bitcoin heeft vandaag even een nieuwe recordhoogte bereikt, maar kon de symbolische kaap van 20.000 dollar net niet ronden. Nadien zakte de koers door winstnemingen weer fors.
Lees verder

Dertigtal overvallers beroven bank in Brazilië
Tientallen gewapende overvallers zijn de voorbije nacht binnengevallen in de stad Criciúma in het zuidoosten van Brazilië, waar ze de straten innamen en een overval pleegden op een bank. Twee mensen raakten gewond en de straten lagen bezaaid met bankbiljetten die werden opgeraapt door buurtbewoners.
Lees verder

Zo overtuigde George Clooney Julia Roberts om mee te spelen in 'Ocean's Eleven': "Met een briefje van 20 dollar"
De affiche van 'Ocean's Eleven' uit 2001 stond bomvol grote namen: George Clooney (59), Brad Pitt (56), Matt Damon (50) - noem maar op. En ook Julia Roberts (53), al vroeg het wat overtuigingskracht van George om haar binnen te halen. Dat vertelt de acteur aan GQ.
Lees verder

Lost Frequencies geeft virtueel concert vanuit een gesloten Disneyland Paris
Hoewel Disneyland Paris gesloten blijft voor het grote publiek tot februari 2021, zullen er op 12 december wel stevige beats weerklinken. Die avond zendt het Franse radiostation Virgin Radio een virtueel kerstconcert uit vanuit het park met onder andere onze Lost Frequencies.
Lees verder

LIVE. Suzuki zorgt voor aansluitingstreffer vanop de stip, wat kan er nog voor STVV?
• Inhaalwedstrijd • Le Canonnier • STVV zestiende in klassement met 11 punten • Moeskroen laatste met 7 punten
Lees verder

Kettingbotsing met liefst 9 voertuigen zorgt voor hinder op Expresweg
Op de Expresweg in Sint-Andries zijn dinsdagavond liefst negen voertuigen betrokken geraakt in een kettingbotsing. Niemand raakte gelukkig gewond.
Lees verder

Trump vecht nu ook verlies in staat Wisconsin aan
President Donald Trump doet een nieuwe poging om zijn verlies bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen terug te draaien. Hij zette juridische stappen tegen de autoriteiten van de staat Wisconsin. Deze staat had een dag eerder bevestigd dat Trumps rivaal Biden daar de meerderheid had behaald. Daardoor is Bidens landelijke overwinning nog steviger geworden.
Lees verder

Nood aan een luisterend oor? Voltallige Vlaamse regering wordt 'warme luisteraar' op Radio 2
Het was Vlaams minister-president Jan Jambon (60) die het nieuws aankondigde op Radio 2: hij en al zijn ministers worden 'warme luisteraar' in het kader van De Warmste Week. Ze zullen dus een luisterend oor bieden aan wie daar nood aan heeft, net zoals premier Alexander De Croo (45) hen al voordeed.
Lees verder

29.000 euro cash geld in beslag genomen tijdens huiszoekingen bij dealers
Een samenwerking tussen verschillende teams van de politie heeft tot de arrestatie van twee runners en de inbeslagname van een grote hoeveelheid cash geld en kleine hoeveelheden cocaïne en cannabis. De verdachten zullen worden voorgeleid.
Lees verder

CEO Pairi Daiza schrijft boze open brief: "Frank Vandenbroucke doet denken aan keizer die lot gladiatoren bezegelt met duim omhoog of duim omlaag"
Eric Domb, CEO en stichter van Pairi Daiza, is zwaar ontgoocheld en erg boos omdat zijn dierenpark niet opnieuw de deuren mag openen. In een lange brief op Facebook hekelt hij dat er geen enkele rationele verklaring wordt gegeven voor het gesloten houden van de dierenparken. Domb spreekt van "een aanval op onze vrijheden" en van "minachting". Hij vergelijkt minister Frank Vandenbroucke (sp.a) met een keizer uit de tijd van de Romeinse dictatuur.
Lees verder