Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 17 december 2020

KOERS KORT. Froome debuteert voor nieuwe ploeg in Ronde van San Juan - Roglic is Sloveens Sportman van het Jaar

HLN
KOERS KORT. Froome debuteert voor nieuwe ploeg in Ronde van San Juan - Roglic is Sloveens Sportman van het Jaar
Chris Froome debuteert volgende maand in Argentinië in de Ronde van San Juan voor zijn nieuwe ploeg Israel Start-Up Nation. "Deze wedstrijd vormt het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière", zegt de viervoudig winnaar van de Tour de France, die de afgelopen elf jaar reed voor de Britse ploeg Ineos (voorheen Team Sky). "Ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe teamgenoten te gaan rijden en te beginnen aan het avontuur dat voor me ligt."
Lees verder

Zijn de populairste beleggingsfondsen al hersteld na corona?
De aandelenmarkten maakten door de coronacrisis een buitengewoon jaar mee. De verschillende lockdowns, versoepelingen en de vaccinberichtgeving droegen bij tot een grote volatiliteit. Maar wat is de impact daarvan op de beleggingsfondsen? Spaargids.be ging na of de beste fondsen van de voorbije jaren ook in coronatijden het hoofd boven water houden.
Lees verder

Goed nieuws: NBA telt één week voor seizoensstart nog maar één coronageval
Het aantal coronabesmettingen in de NBA is de voorbije weken fors gedaald. De Amerikaanse basketbalcompetitie maakte bekend dat sinds 10 december nog slechts één positief geval werd ontdekt. Het nieuwe seizoen in de NBA start op 22 december.
Lees verder

IN KAART. Aantal besmettingen stijgt verder met dubbele cijfers in bijna alle Vlaamse provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt opnieuw, en dan vooral in Vlaanderen, waar er weliswaar nog altijd meer wordt getest. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Tenerife gaat eind deze week in lockdown: toeristen die dan nog op eiland zitten mogen ook niet meer terug
Tenerife gaat in de nacht van vrijdag op zaterdag in lockdown om het stijgende aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Je zal dan niet langer naar het eiland kunnen reizen. Toeristen die na het ingaan van de lockdown nog op Tenerife zijn, zullen ook niet terug raken.
Lees verder

De man die als back-up werd gehaald bij Malinwa, charmeert al 2,5 jaar: "Hoe Rits zijn broek hoog houdt, is grandioos"
Hij won de strijd van Nakamba. Hield nadien Balanta maandenlang uit de basis en vervangt nu probleemloos aanvoerder Vormer. Mats Rits (27): destijds gehaald als back-up, maar "zó intelligent" – dixit z'n ex-coach Dennis van Wijk – dat-ie al 2,5 jaar charmeert bij Club.
Lees verder

Vaccin van Johnson & Johnson wellicht in april klaar: "Maar één dosis nodig"
Paul Stoffels, de Belgische nummer twee van Johnson & Johnson, verwacht dat het coronavaccin van het Amerikaanse farmabedrijf in maart of april zal kunnen worden ingezet in België. Dat zei hij gisteravond in 'De afspraak'.
Lees verder

José Mourinho sneert naar Klopp en Guardiola: "Als ik me zo gedraag, vlieg ik naar de tribune"
"Het beste team heeft verloren." Dat was de boodschap van Tottenham-trainer José Mourinho aan Liverpool-coach Jürgen Klopp na het laatste fluitsignaal. Nadien kon de Portugees het niet laten om nog een sneer uit te delen tijdens het flashinterview.
Lees verder

Robbie Williams 'vergiftigde' zichzelf door te veel vis te eten: "De dokters hadden nog nooit zoiets gezien"
Vis en zeevruchten zijn niet meer in de koelkast van Robbie Williams (46) te vinden. De zanger at vroeger altijd veel vis, maar moest daar van de dokter mee ophouden omdat hij als gevolg daarvan een gevaarlijk hoge concentratie kwik in zijn lichaam had.
Lees verder

Charles en Camilla delen 'zomerse' kerstkaart
Prins Charles (72) en zijn echtgenote Camilla (73) wensen hun volgers op sociale media fijne feestdagen toe en doen dat met een portret van hen dat geschoten is bij hun Schotse onderkomen Birkhall. Het koninklijke paar is te zien in een weelderige tuin die begroeid is met prachtige bloemen en planten, in een eerder zomerse sfeer.
Lees verder

Dokwerker 'Johnny Cash' veroordeeld tot 6 jaar cel voor invoer van 1,3 ton cocaïne
Twee havenarbeiders die containers met minstens 1,3 ton cocaïne hielpen binnensmokkelen zijn veroordeeld tot 6 jaar cel. Nawil T., alias Johnny Cash, en zijn collega Jamal T. werkten als straddle-chauffeurs op 1742.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten scholen sluiten tot eind januari?
In tegenstelling tot Nederland en Duitsland blijven de lagere scholen en de eerste graad middelbaar onderwijs in ons land momenteel open. Verschillende experts pleiten voor een sluiting van de scholen tot eind januari. Wat denk jij? Moeten de scholen sluiten tot 31 januari? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.
Lees verder

Raf Van Brussel kreeg live op de radio plots geur en smaak terug na corona: "Ik dacht: is dit nu echt?"
Een opmerkelijk moment in de JOE-studio deze week. Presentator Raf Van Brussel (49) wist niet wat hem overkwam toen chef Seppe Nobels, bekend van zijn restaurant Graanmarkt 13, er te gast was om een speciale kroket voor te stellen die hij heeft ontwikkeld voor de actie 'Kroketten voor iedereen'. Voor het eerst sinds lang kon Raf Van Brussel plots weer geur en smaak ervaren, en die liet hem duidelijk niet onberoerd.
Lees verder

Liam Payne herkent de situatie van Little Mix: "Zayn is om dezelfde reden bij One Direction vertrokken"
Liam Payne, ex-lid van One Direction, denkt wel te weten waarom Jesy Nelson (29) haar band Little Mix heeft verlaten. Volgens de zanger was dat namelijk om precies dezelfde reden waardoor ook Zayn Malik (27) zijn band verliet: mentale gezondheidsproblemen.
Lees verder

Véronique De Kock verkoopt niets van feestkledij in haar winkel: "Met verlies draaien, dat is echt niet om te lachen"
Normaal is december een topmaand voor Véronique De Kock en haar kledingzaak 1995 by Véro in Brasschaat. Met de feestdagen in het vooruitzicht wil elke vrouw er piekfijn uitzien en daar hoort ook een nieuwe outfit bij. Maar nu we Kerstmis en Nieuwjaar noodgedwongen in onze eigen bubbel moeten vieren, krijg je natuurlijk een heel ander verhaal.
Lees verder

Mogen we dromen van een witte kerst? Onze weerman blikt vooruit
Mogen we voor het eerst in tien jaar nog eens dromen van een witte kerst? Het zou een lichtpuntje zijn op het einde van een jaar met veel miserie. "De kans bestaat", zegt weerman Frank Duboccage. "Vooral in de Ardennen. Maar ze is klein."
Lees verder

Buren willen verhinderen dat Trump permanent in Florida komt wonen
De buren van Donald Trump willen verhinderen dat hij permanent op zijn luxelandgoed Mar-a-Lago komt wonen. Dat laten ze weten in een brief die ze naar gemeente Palm Beach hebben gestuurd, zo schrijft The New York Times.
Lees verder

Vlaams verbod onverdoofd slachten niet in strijd met Europees recht
Het sinds 2019 in Vlaanderen geldend verbod op onverdoofd slachten is niet in strijd met het Europees recht. Dat zegt het Europees Hof van Justitie in een langverwacht arrest. Het decreet zorgt volgens het Hof voor een juist evenwicht tussen dierenwelzijn en de vrijheid van religie voor joden en moslims.
Lees verder

Trump straft Californië met 200 miljoen dollar vanwege progressief abortusbeleid
De federale regering van de Verenigde Staten heeft een financiële sanctie van 200 miljoen dollar tegen Californië aangekondigd vanwege de abortuswetgeving in de progressieve westelijke staat. In Californië zijn zorgverzekeraars verplicht om de kosten van abortussen te vergoeden, wat volgens president Donald Trump tegen de federale wetgeving indruist.
Lees verder

Homans tikt parlementsleden op de vingers over overtreden coronaregels: "Anders gaat koffiekamer dicht"
Bij de opening van het begrotingsdebat in het Vlaams Parlement heeft parlementsvoorzitter Liesbeth Homans ermee gedreigd de koffiekamer van het parlement te sluiten als de parlementsleden de coronaregels niet respecteren.
Lees verder