Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 31 december 2020

Kerstveiling van Pro League is groot succes, shirt van De Ketelaere brengt het meest op

HLN
Kerstveiling van Pro League is groot succes, shirt van De Ketelaere brengt het meest op
De Kerstactie van de Pro League is een groot succes. De veiling sloot af met een recordbedrag: 145.000 euro, ten voordele van Younited Belgium. Het shirt van Club Brugge-toptalent Charles De Ketelaere bracht met 4.100 euro het meeste op.
Lees verder

Achtervolging na carjacking in Nederland eindigt met crash tegen muur in Zemst
In Zemst is woensdagavond een wagen met hoge snelheid tegen een muurtje van een woning gebotst. Dat gebeurde tijdens een achtervolging met de politie, die al in Nederland was begonnen. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Kastze (Kampenhout/Steenokkerzeel/Zemst).
Lees verder

Gevallen voetbalheld Adriano breit vervolg aan ongure escapades en bouwt groot feest in Braziliaanse nachtclub
De coronaregels, sommigen hebben er echt lak aan. Zo ook Adriano Leite Ribeiro (38) - kortweg Adriano. Hij moest de opvolger worden van Ronaldo, maar vergooide zijn voetbaltalent met ongure escapades. Vandaag komt daar een nieuwe episode bij. De Braziliaan bouwde in een nachtclub in Rio de Janeiro een megafeest. Een kaakslag voor het land.
Lees verder

Valse koerier aan de haal met voor 50.000 euro aan verzamelmunten
De politie heeft opsporingsbeelden verspreid van een man die in Beersel aan de haal ging met een verzameling munten ter waarde van 50.000 euro. Hij kon die bemachtigen door zich uit te geven als een koerier voor pakjesdienst FedEx. Voorlopig ontbreekt elk spoor naar de man.
Lees verder

Tim (37), hoofdverpleger in het Imeldaziekenhuis: "Kom hier eens twee dagen meedraaien. Je zal aan geen lockdownfeestjes meer deelnemen"
Het was één van de zwaarste jaren in de zorgsector. Sinds begin maart draaien ziekenhuis overuren in de strijd tegen corona. Ook bij het Imeldaziekenhuis in Bonheiden. Tijdens de eerste lockdown was Imelda zelfs één van de drukst bezette ziekenhuizen in heel Vlaanderen. "Wij zijn nu meer dan 280 dagen actief als COVID-afdeling en het is fantastisch om te zien dat diezelfde mensen, als in maart, nu nog steeds het beste van zichzelf geven", blikt hoofdverpleegkundige Tim De Cuyper terug.
Lees verder

Zowat 150 mensen gered van boten voor kust Canarische Eilanden
Voor de kust van de Spaanse Canarische Eilanden zijn ongeveer 150 mensen uit Afrika van drie boten gered. Dat melden de Spaanse reddingsdiensten. Ze zijn aan land gebracht voor verzorging en registratie.
Lees verder

Zo beleefden Belgische jongeren 2020: "Dit jaar was een shitshow. Maar het bracht ons wel dichter bij elkaar"
2020 was voor niemand een makkie. Ook niet voor de Belgische jeugd. In het jaarboek van het Brugse jongerenplatform 'Jong Volk' vertellen 100 Belgische jongvolwassenen hoe zij 2020 beleefden, waar ze mee worstelden, welke verrassingen uit de bus kwamen en wat ze van 2021 verwachten. We bundelen de vijftien leukste. "Wanneer stinken mijn kleren nog eens naar bier?"
Lees verder

Vader van Britse premier Johnson wil Fransman worden
De vader van de Britse premier Boris Johnson heeft een Frans paspoort aangevraagd. Hij wil na de brexit Frans burger worden wegens de nauwe banden van zijn familie met Frankrijk, zei hij donderdag op radiozender RTL.
Lees verder

Nog tien vermisten na aardverschuiving in zuiden van Noorwegen
Ruim 24 uur nadat een grote aardverschuiving het dorpje Ask trof in het zuiden van Noorwegen, worden nog altijd tien mensen vermist. De hulpdiensten zochten in de nacht van woensdag op donderdag met drones en helikopters verder naar overlevenden.
Lees verder

Tony (56) spendeerde vrijgekomen reisbudget aan 'kleine gelukjes' voor de Vlaming: "Ik zit al aan 1.000 pakketjes. Al wie iets kreeg, is voor mij één uit de duizend"
Een grote reis zou hij maken in 2020. Dat was het plan. Maar al snel had Tony Martens (56) door dat dat niet zou lukken. Dus besloot hij zijn reisbudget te gebruiken om mensen een glimlach op hun gezicht te toveren tijdens de coronalockdown. Wat begon met paaseitjes, liep al snel uit de hand. Het reisbudget werd verdubbeld en na de paaseitjes kwamen de bloemen, de bubbels en de chocolade. Tony maakte op zijn eentje al 1.000 mensen blij met zijn belangeloze actie.
Lees verder

Tony zag droomreis in het water vallen en spendeerde budget dan maar aan 'kleine gelukjes' voor de Vlaming: "Ik zit intussen aan 1.000. Het is misschien een beetje uit de hand gelopen"
Een grote reis zou hij maken in 2020. Dat was het plan. Maar al snel had Tony Martens door dat dat niet zou lukken. Dus besloot hij zijn reisbudget te gebruiken om mensen een glimlach op hun gezicht te toveren tijdens de coronalockdown. Wat begon met paaseitjes, liep al snel uit de hand. Het reisbudget werd verdubbeld en na de paaseitjes kwamen de bloemen, de bubbels en de chocolade. Tony maakte op zijn eentje al 1.000 mensen blij met zijn belangeloze actie.
Lees verder

Mensenschedel aangespoeld in Nieuwpoort
Op het strand van Nieuwpoort is woensdag een menselijke schedel aangespoeld. Een gezin dat er een wandeling aan het maken was, deed de lugubere vondst aan de waterlijn. De politie kwam ter plaatse en nam de schedel, die begroeid was met zeepokken, mee voor onderzoek.
Lees verder

Hoge Venen dit weekend afgesloten voor toeristisch autoverkeer en mobilhomes
De Hoge Venen zullen vanaf vrijdag tot zondag afgesloten worden voor toeristisch autoverkeer. Tussen 8 uur en 17 uur worden de parkings gesloten en de drie toegangsweken zullen dicht gaan. Ook 's nachts is het voor mobilhomes verboden om te overnachten langs de weg.
Lees verder

Eli Iserbyt kan starten in Baal: "Het gaat lukken, maar het wordt pijnlijk"
Eli Iserbyt (23) is klaar voor de cross in Baal van morgen. Zes dagen geleden blesseerde hij zich na een val in Heusden-Zolder aan de elleboog, maar een ultieme test vandaag zet het licht op groen. Pijnvrij is hij nog niet, maar Iserbyt wil zijn leiderstrui in de X2O-Trofee verdedigen.
Lees verder

Nu al 44 gedetineerden besmet met corona in gevangenis van Merksplas
Het aantal besmette gedetineerden in de gevangenis van Merksplas is ondertussen gestegen tot 44. De directie heeft twee afdelingen in lockdown geplaatst. Donderdag is er ook nog een gijzeling bezig. De situatie is voorlopig nog niet opgelost.
Lees verder

Binnenkijken bij filmster Margot Robbie: bungalow te koop voor 'slechts' 960.000 euro
Ze spaarde kosten noch moeite om haar bungalow in de Hollywood Hills danig te verfraaien. Maar nu heeft Margot Robbie (30) dat optrekje te koop gezet. De Australische actrice, bekend van succesfilms als 'Mary Queen of Scots' en 'Once Upon a Time... in Hollywood', vraagt zo'n 960.000 euro voor haar niet zo grote maar stijlvolle woning. En dat is - naar Hollywoodnormen toch - een koopje.
Lees verder

James, de (doel)man die 2020 afsluit als leider van de Gouden 11: "Mijn schoonvader is mijn geheime wapen"
De champagne knalt vanavond net iets luider ten huize De Cabooter. Vader James (39) ligt namelijk op kop in de Gouden 11, en dus ook in de strijd om 25.000 euro. James vertelt over zijn speltactiek en levendige vriendengroep en blikt vooruit naar 2021. Het jaar waarin hij hoopt met de hoofdprijs te gaan lopen.
Lees verder

De hele wereld kijkt naar pikante Netflix-reeks 'Bridgerton', maar de reacties zijn verdeeld: "Seks is één ding, verkrachting iets heel anders"
Netflix heeft er sinds deze maand alweer een grote hit bij. 'Bridgerton', een historisch drama door de makers van 'Grey's Anatomy', is zowel in ons land als in vele andere landen het best bekeken programma van het moment. Ondanks de hype krijgt de reeks echter gemengde reviews. Er zijn namelijk enorm veel pikante scènes, en historisch correct is het plaatje al helemaal niet. "We vinden het belangrijker om inclusief te zijn dan om gelijk te hebben."
Lees verder

Cel Vermiste Personen ziet piek in verdwijningen: "De weerbaarheid is geknapt"
Terwijl er bij de eerste lockdown amper vermiste personen waren in ons land, is dat vandaag allesbehalve het geval. De Cel Vermiste Personen telde al tientallen extra verdwijningen die direct gelinkt kunnen worden aan de epidemie, zo meldt Het Nieuwsblad. "Heel vaak speelt suïcide de hoofdrol."
Lees verder

Scholen kunnen leerlingen weigeren tijdens quarantaine, werknemers die niet kunnen telewerken moeten verlof inzetten
Tijdens de verplichte quarantaineperiode kan je als school leerlingen of personeelsleden weigeren. Het zou een gezondheidsrisico zijn om deze leerlingen of personeelsleden tot de school toe te laten. Andere werknemers die terugkeren uit het buitenland maar niet kunnen telewerken, zullen niet in tijdelijke werkloosheid worden geplaatst. Dat meldt het kabinet van de federale minister van Werk, Pierre-Yves Dermagne (PS).
Lees verder