Doorgaan naar hoofdcontent

Kan hele bevolking voor de zomer toch een eerste dosis van het vaccin krijgen? “Alternatieve aanpak bekijken”

HLN
Kan hele bevolking voor de zomer toch een eerste dosis van het vaccin krijgen? "Alternatieve aanpak bekijken"
Epidemioloog Pierre Van Damme komt met een mogelijke oplossing om meer mensen sneller te kunnen vaccineren. Het systeem waar ook de Canadese provincie Quebec zich over beraadt, namelijk een dosis voor zoveel mogelijk mensen en pas de tweede dosis na bijvoorbeeld zes maanden toedienen. De Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci waarschuwt ondertussen dat na de kerstvakantie de pandemie nog harder kan toeslaan. Omdat veel Amerikanen rond Kerstmis op reis gingen, maakt hij zich zorgen over een nieuwe golf. Herlees al het nieuws van zondag 27 december over Covid-19 hier.
Lees verder

Medestandster Navalny vrijgelaten: "Ik ben volledig onschuldig"
Een medestandster van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny is opnieuw op vrije voeten nadat ze goed 48 uur in voorlopige hechtenis zat. Lyubov Sobol publiceerde zondagavond op Twitter een video van zichzelf op straat in Moskou. "Ik ben volledig onschuldig", aldus de 33-jarige advocate tegenover de onafhankelijke televisiezender Dozjd. "Ik denk dat dit strafonderzoek tegen mij een wraak op Navalny is, hoe absurd dat ook mag klinken."
Lees verder

Football Talk. Chadli scoort zijn eerste voor Basaksehir - Mirallas geeft twee assists - Nieuwe coach Schalke
Istanboel Basaksehir heeft in de Turkse Süper Lig 2-2 gelijkgespeeld tegen Kasimpasa, dat ruim een helft met een man minder speelde. Nacer Chadli maakte zijn eerste competitiedoelpunt voor regerend kampioen Basaksehir.
Lees verder

De zeges van Anderlecht, Club en Antwerp, verrassend verlies AA Gent: alle beelden van de 19de speeldag
Lees verder

Alle matchen live te bekijken op VTM 4: dit is het programma van het WK darts
Sinds zondag is het WK darts hervat, met winst voor Dimitri Van den Bergh en verlies voor Kim Huybrechts in de derde ronde. Álle wedstrijden zijn live te bekijken op VTM 4. Hieronder het programma van dag tot dag.
Lees verder

LIVE (21u). De Bruyne en Man City gaan op bezoek bij Everton
• 16de speeldag Premier League • Goodison Park • Everton pakte 12 op 12 in de competitie • Man City is al tien matchen ongeslagen
Lees verder

LIVE (16u). Benteke en Batshuayi ontvangen Leicester-Belgen
• 16de speeldag Premier League • Selhurst Park • Crystal Palace kon al vier wedstrijden niet winnen • Hoeveel Belgen aan de aftrap?
Lees verder

FBI: resten op plek ontploffing Nashville van 63-jarige verdachte, motief nog onbekend
De dader van de aanslag op kerstdag in de Amerikaanse stad Nashville, de 63-jarige Antony Quinn Warner, is zelf om het leven gekomen. Over zijn motief is nog niets bekend. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten zondagavond bekendgemaakt.
Lees verder

Twee vermoedelijke daders van schietpartij in Berlijn in staat van beschuldiging gesteld
Het gerecht in de Duitse hoofdstad Berlijn heeft twee vermoedelijke daders van de schietpartij van zaterdag in staat van beschuldiging gesteld. De twee mannen liggen momenteel in het ziekenhuis. Dat meldt de Duitse politie zondagavond.
Lees verder

Trump zet handtekening onder coronasteunpakket voor economie
De Amerikaanse president Donald Trump heeft onverwacht toch zijn handtekening gezet onder een door het Congres goedgekeurd steunpakket voor de Amerikaanse burgers en economie. Dat bevestigt een medewerker van de Amerikaanse regering.
Lees verder

Niet-fitte Federer meldt zich af voor Australian Open
De Zwitserse tennisser Roger Federer (39), twintigvoudig grandslamwinnaar heeft zich afgemeld voor de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van 2021.
Lees verder

LIVE. Scholen waren niet de aanjagers van Brusselse tweede golf - Eerste Belgen krijgen spuitje tegen Covid-19
Amper een jaar nadat de eerste berichten over het coronavirus zijn opgedoken, krijgen vandaag de eerste mensen in België het coronavaccin van Pfizer/BioNTech toegediend. Het gaat om bewoners van drie woonzorgcentra in België. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

V-day: eindelijk krijgen eerste Belgen vandaag het coronavaccin
Het voelt als een bevrijding. Vandaag is het niet D-day, maar V-day: 329 dagen nadat Philip Soubry (55) als eerste Belg besmet raakte met het coronavirus, krijgt Jos Hermans (96) als eerste Belg een vaccin. Tegen de zomer moeten alle kwetsbare landgenoten ingeënt zijn.
Lees verder

Kan het niet allemaal wat sneller gaan met die vaccins in België?
Eind februari wil Groot-Brittannië alle 15 miljoen kwetsbaren ingeënt hebben. In België moeten 65-plussers en mensen met chronische aandoeningen wachten tot mei voor een prikje. Hinkt ons land achterop?
Lees verder

Hoe is het in het Afrikaanse dorp waar twee Vlamingen een jaar geleden geld uitdeelden?
Een jaar geleden zagen we hoe twee Vlamingen geld uitdeelden in een arm Oegandees dorp. Een eenvoudige maar revolutionaire vorm van ontwikkelingssamenwerking. Hebben de inwoners van Kyataruga het geld uitgegeven aan drank en grote televisietoestellen? Of hebben ze hun lemen hutten vervangen door bakstenen huizen en gaan hun kinderen nu elke dag naar school? Een update.
Lees verder

Corona houdt ondernemers niet tegen: 120.000 Belgen starten eigen zaak
Zelfs de coronacrisis en een sputterende economie hielden 120.000 ondernemers niet tegen om dit jaar een zaak te beginnen. In Vlaanderen waren er zelfs meer starters dan in 2019. Vooral de zogenaamde 'essentiële detailhandel', zoals de e-commerce, boomde als nooit tevoren.
Lees verder

Lockdown zorgt voor ernstige vormen van eetstoornissen: "We zien vrouwen die nog maar 28 kilogram wegen"
Sinds de tweede lockdown kampen nog meer mensen met een eetstoornis. De één ontwikkelt anorexia nervosa, bij de ander steken boulimie en emo-eten de kop op. Er is voor het eerst een aanmeldingsstop bij het centrum voor eetstoornissen en obesitas door de almaar oplopende wachtlijsten. "De ernst van de eetstoornissen die we nu vaststellen, is veel zwaarder dan andere jaren."
Lees verder

Dit verandert voor u (en uw portemonnee) op 1 januari 2021
Jazeker, de jaarwisseling is meer dan een banale kalenderkwestie. Op 1 januari 2021 verandert immers een en ander, met vooral gevolgen voor uw bankrekening. We bundelen de veranderingen die we te danken of te wijten hebben aan onze overheden. Zo bent u zowel financieel als op het vlak van werk en verkeer van alles op de hoogte.
Lees verder

Slangen op maandag. Wie wil weten wie wanneer gevaccineerd wordt, kan beter de ingewanden van een vis lezen dan te vertrouwen op de overheid
Naast horeca en winkeluitbaters, cultuurmakers en contactberoepen is er nog een groep die het moeilijk heeft sinds de pandemie: niemand gelooft nog in waarzeggers. Er was een tijd dat populaire tijdschriften uitpakten met hun voorspellingen, maar wie een wereldgebeurtenis als corona niet kan voorspellen, is zijn of haar glazen bol niet waard.
Lees verder

Ivan Leko is weg bij Antwerp: Chinees miljoenencontract voor twee jaar ligt klaar
De Bosuil wordt het Pudong Football Stadium. Het mooie verhaal dat Ivan Leko (42) bij Antwerp aan het schrijven was, stopt hier. De Kroaat begint eerstdaags een nieuw hoofdstuk bij het Chinese Shanghai SIPG, waar een miljoenencontract voor twee jaar klaarligt. "Het was een keuze van het hoofd tegen een van het hart."
Lees verder