Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 december 2020

J. (19) getuigt hoe Overpoortverkrachter te werk ging: “Ik was te versuft om hem van mij af te duwen”

HLN
J. (19) getuigt hoe Overpoortverkrachter te werk ging: "Ik was te versuft om hem van mij af te duwen"
"Vroeger was ik zo vrolijk en spontaan, nu ben ik altijd op mijn hoede." Aan het woord is een 19-jarig meisje dat slachtoffer werd van de Overpoortverkrachter. De man (25) werd maandag tot tien jaar cel veroordeeld voor het verdoven en verkrachten van meisjes tussen 14 en 17 jaar oud. Na het uitspreken van de maximumstraf vond de tiener de moed om haar verhaal te doen.
Lees verder

Martine Tanghe wil geen ereburger van Kortrijk worden: "Ze bedankt voor het aanbod"
Martine Tanghe (65), hét nieuwsanker van Het Journaal op Eén nam recent afscheid, heeft aan burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) verteld dat ze geen ereburger van Kortrijk wil worden. Het verlenen van die titel was een voorstel van meerderheidspartij sp.a.
Lees verder

Hans Vanaken scoort in de laatste seconden en het spaghetti-huwelijksaanzoek van Tess Uytterhoeven: de hoogtepunten van aflevering 33 van 'De Slimste Mens'
Een eindscore halen die exact even hoog is als de som van de scores van haar tegenstanders. Dat is wat Tess Uytterhoeven, de dochter van, deed tijdens de eerste finale-aflevering van 'De Slimste Mens'. Maar dé stunt zat evenwel helemaal aan het einde van de quiz. Met een onmogelijke achterstand van haast 250 seconden speelde Hans Vanaken een uitzonderlijke finale, kopte 18 goede antwoorden binnen op zes vragen en speelde een kansloze Umi Defoort toch naar huis. Een sluipmoord door een coole aanvaller van Club Brugge.
Lees verder

Songfestivalorganisatie: "Nog te vroeg iets te zeggen over publiek"
De organisatie van het Eurovisiesongfestival vindt het nog te vroeg om te kunnen zeggen of het evenement in mei met publiek kan plaatsvinden. Dat testevenementen in januari noodzakelijk zijn voor dat scenario, is een te voorbarige conclusie. "Testevenementen zouden zeer waardevol zijn, maar het is te vroeg om iets te zeggen over publiek in de zaal", zegt een woordvoerder van de organisatie tegen het ANP.
Lees verder

Trump: "VS zijn een derdewereldland geworden"
President Donald Trump zegt dat de Verenigde Staten "als een derdewereldland" zijn geworden, terwijl hij ongefundeerde beweringen over verkiezingsfraude blijft maken en weigert toe te geven dat hij heeft verloren van de verkozen president Joe Biden.
Lees verder

Evenveel mannen als vrouwen op Spelen van 2024 in Parijs
Het Uitvoerend Comité van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft het definitief programma voor de Spelen van Parijs in 2024 vastgelegd.
Lees verder

Trump wil 'vaccin-top' houden op Witte Huis
De Amerikaanse president Donald Trump is van plan dinsdag een 'vaccin-top' te houden in het Witte Huis om het vertrouwen in de nieuwe coronavaccins onder het Amerikaanse publiek te vergroten, aldus een hoge regeringsambtenaar.
Lees verder

Biden komt nog voor kerst met namen nieuwe ministers
Aankomend Amerikaans president Joe Biden heeft gezegd dat hij nog voor de kerst komt met de invulling van een aantal belangrijke kabinetsposten. Hij wil deze week nog de namen van de ministers van Defensie en Justitie bekendmaken en later deze maand ook de invulling van de posten van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Handel.
Lees verder

LIVE. Trump wil 'vaccintop' in het Witte Huis houden
De daling in de Belgische coronacijfers is ondertussen bijna gestopt, dat bleek gisteren uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Het vaccin is op komst, en bewoners en personeel van de woonzorgcentra zullen als eerste in ons land de prik krijgen. Toch zal het nog tot na de zomer duren vooraleer iedereen gevaccineerd is. Volg alle nieuws over het coronavirus hier in onze liveblog.
Lees verder

België blijft zich verzetten tegen resolutie over VN-kernwapenverdrag
Op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties werd maandag een resolutie gestemd over VN-Verdrag inzake het verbod op kernwapens (TPNW), maar ons land blijft zich tegen dit verdrag kanten. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gisteravond gemeld.
Lees verder

Brits lagerhuis keurt controversieel wetsontwerp goed
Het Britse Lagerhuis heeft gisteravond het controversiële wetsontwerp goedgekeurd dat de Britten zou toelaten om bepaalde passages uit het echtscheidingsakkoord dat ze vorig jaar met de Europese Unie sloten, te omzeilen. Volgens Londen gaat het om een voorzorgsmaatregel.
Lees verder

Uber stopt eigen ontwikkeling zelfrijdende auto's
Taxibedrijf Uber Technologies stopt met de eigen ontwikkeling van zelfrijdende auto's. In plaats daarvan worden die onderzoeksactiviteiten overgedaan aan het bedrijf Aurora Innovation.
Lees verder

Een vraag voor, tijdens of na Lazio - Club? Stel ze hier aan Marc Degryse of Jan Mulder
Geen vraag blijft vanavond onbeantwoord. Voor, tijdens en na Lazio - Club kunt u op HLN.be al uw vragen over Lazio - Club stellen aan onze analisten Marc Degryse en Jan Mulder. Zij volgen het beslissende duel van blauw-zwart live in onze studio.
Lees verder

Italiaanse 'Forrest Gump' stormt huis uit na ruzie met vrouw en wandelt 450 kilometer - tot hij een coronaboete krijgt
Een Italiaanse man die even tot zichzelf wilde komen na een ruzie met zijn vrouw, heeft een wandeling gemaakt van maar liefst 450 kilometer. Het kwam hem op een boete van de politie te staan, omdat hij op zijn tocht de coronaregels overtreden zou hebben.
Lees verder

"Joe Biden zet oud-generaal aan het hoofd van Pentagon"
Aankomend Amerikaans president Joe Biden heeft zijn oog laten vallen op oud-generaal Lloyd Austin om zijn toekomstige ministerie van Defensie te leiden. Dat melden verschillende Amerikaanse media maandag. Indien zijn aanstelling wordt bevestigd door de Senaat, wordt Austin de eerste Afro-Amerikaanse baas van het Pentagon.
Lees verder

Ongeneeslijk zieke Lara (34) bevalt al na 31 weken van derde kindje: "En toch zit ik op roze wolk met dit manneke"
Ze is nog supermoe en wat groggy van de pijnmedicatie, maar het ultieme moedergeluk straalt uit haar ogen. De ongeneeslijk zieke blogster Lara Switten (34), die sinds kort NINA-columniste is, is vrijdag bevallen van haar derde kindje. Na een zwangerschap van 31 weken kwam Gabriel ter wereld. Mama en zoon stellen het gezien de omstandigheden goed. "Nu willen we nog zoveel mogelijk met ons gezinnetje genieten."
Lees verder

COLUMN. Op spoed met Roos Vormer: "Tellen en hertellen op het werk, feest thuis"
Roos America is spoedarts in het AZ Maria Middelares in Gent, echtgenote van Club Brugge-aanvoerder Ruud Vormer en mama van drie. Speciaal voor 'Het Laatste Nieuws' doet ze op gezette tijdstippen haar verhaal over het coronavirus.
Lees verder

ANNO 2020. Anny De Maght: "Fons en ik dagen elkaar bij het kaarten uit als jonge veulens"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2020 uitziet. Vandaag Anny De Maght (77), die achttien jaar lang burgemeester van Aalst was en al 55 jaar is getrouwd met Fons De Maght.
Lees verder

We gaan massaal naar de seksuoloog: "Wie thuis op elkaars lip zit, brandt niet van verlangen"
Het is een jaar van aanschuiven: aan de winkel, de schoolpoort én bij de seksuoloog. Nooit hadden Wim Slabbinck, Chloé De Bie en hun collega's het zo druk - sommigen nemen zelfs geen nieuwe cliënten meer aan. En dat allemaal dankzij programma's als 'Blind getrouwd' en - jawel - 'Temptation Island', maar ook: corona.
Lees verder

Aantal ziekenhuisopnames daalt niet meer. Intensivist Philippe Jorens: "Druk op ziekenhuizen wordt erg groot"
De ziekenhuiscijfers zien er niet goed uit. Het aantal mensen dat elke dag wordt opgenomen, daalt al enkele dagen niet meer. Tegelijkertijd daalt het aantal ingenomen bedden op intensieve zorg tergend langzaam, gewoon omdat Covid-patiënten daar erg lang blijven liggen. "Zo wordt de druk wel erg groot", zegt Philippe Jorens, diensthoofd intensieve zorg van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.
Lees verder