Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 december 2020

INTERVIEW. ‘Soul’-acteur Jamie Foxx verloor zijn jongere zus in 2020: “Energie verspillen aan negativiteit heef...

HLN
INTERVIEW. 'Soul'-acteur Jamie Foxx verloor zijn jongere zus in 2020: "Energie verspillen aan negativiteit heeft geen zin"
Het is een moeilijk jaar geweest voor Jamie Foxx (52). De 'Soul'-stemacteur moest in oktober onverwacht afscheid nemen van zijn jongere zus Deondra, met wie hij een bijzonder hechte band had. Dat zijn nieuwste kinderfilm over de reden van ons bestaan en de zoektocht naar het hiernamaals gaat, doet ook Foxx stilstaan bij de zin van het leven: "Ik besef nu meer dan ooit dat het geen enkel nut heeft om energie te verspillen aan negativiteit. Ik wil enkel en alleen nog vooruit met mijn leven."
Lees verder

Franse vrouw steekt neefje (10) neer en verwondt nichtje (4)
Een vrouw (38) uit Limay bij Parijs heeft op kerstnacht haar 10-jarig neefje met meerdere messteken gedood en haar 4-jarig nichtje zwaar verwond. Dat schrijft persagentschap AFP op basis van politiebronnen.
Lees verder

Al vijftig tips binnengelopen over moord op juf Mieke: "Iemand heeft een mes gevonden"
101 messteken, orthopedische schoenen en een bloedspoor van een mannelijke verdachte. Daarmee hoopt het parket van Antwerpen de verdachte te vinden die zorgjuf Mieke Verlinden vermoordde in Noorderwijk, deelgemeente van Herentals . Woensdag werd een oproep tot getuigen gelanceerd in het VTM-programma 'Faroek'. Inmiddels zijn er vijftig tips binnengelopen, gaande van verdachte personen tot iemand die een mes vond.
Lees verder

Een detoxkuur tijdens de feestdagen: goed voor je lijf of niet? Diëtiste Sanne Mouha onthult hoe je het wél doet
Detoxen door enkele dagen niet veel meer dan sapjes of smoothies te consumeren: door popster Lizzo kwam het vorige week weer uitvoerig in het nieuws. Klinkt ook best interessant, je lichaam kunnen 'ontgiften'. Zeker tijdens de feestdagen, wanneer we de ene na de andere copieuze maaltijd verorberen. Maar is een detoxkuur daar de beste methode voor? Of zijn er gezondere manieren om je lichaam de komende weken in vorm te houden? Diëtiste Sanne Mouha onthult haar favoriete 'detox'-methodes. "Liever een dag vol feestmalen dan een vijfgangenmenu op een uur."
Lees verder

Evenepoel lijkt deelname aan Tour in 2021 uit te sluiten: "Wil eerst ervaring opdoen in andere grote ronde"
Na een stage van een dikke maand in Calpe is Remco Evenepoel weer in België. Evenepoel herstelt nog steeds van zijn valpartij tijdens de Ronde van Lombardije, maar blikte al eens vooruit op het aankomende wielerseizoen. Een deelname aan de Tour in 2021 lijkt Evenepoel uit te sluiten, terwijl hij ook uitkijkt naar de terugkeer van ploegmaat Fabio Jakobsen in het peloton: "Ik twijfel er niet aan dat hij weer de beste sprinter ter wereld wordt."
Lees verder

Coronaproof én op afstand gezelschapsspelletjes spelen met de familie? Onze redacteur tipt de beste bordspelen om online te spelen
Tijdens de feestdagen komen in veel families de gezelschapsspellen op tafel, maar door de coronamaatregelen kan dat nu niet. Helaas zijn ook niet alle bordspelen even gemakkelijk te spelen in kleine bubbel. Onze redacteur vond de oplossing: schuif online bij elkaar aan en klap het spelbord digitaal open.
Lees verder

COLUMN. Staf vertrekt: "Er is licht op komst. Er komen weer betere tijden voor iedereen"
Staf Coppens (39) is onlangs met vrouw Monique (47) en kinderen Beau (12) en Nora (11) naar Zweden verhuisd om er een camping te beginnen. Hoe het hen ginder vergaat, kunnen wij achterblijvers volgen in zijn column. En volgend jaar in het programma 'Camping Cöppens' op VTM.
Lees verder

Belg zendt kerstwensen vooral via sociale media
De Belgen, die dit jaar door de coronapandemie kerst noodgedwongen in beperkte kring moeten vieren, stuurden hun kerstwensen vooral via sociale media zoals Facebook of WhatsApp. Sms verliest al enkele jaren aan populariteit. Ook bellen is nu minder in trek, zo blijkt uit een overzicht van de verschillende telecomoperatoren.
Lees verder

Professor Hendrik Vos over brexit: "Sprookje van Boris Johnson is met deze deal doorprikt"
Het brexitsprookje van de Britse premier Boris Johnson is doorprikt. Dat heeft professor Europese Politiek Hendrik Vos gezegd in Het Journaal op VRT. "Het idee van de brexit was dat de Britten weer baas over eigen land zouden zijn, dat ze zich niks zouden moeten aantrekken van andermans regels", zegt Vos. "Maar als de Britten handel willen drijven met de EU, dan zullen ze zich aan Europese regels moeten houden."
Lees verder

De bittere strijd om de miljoenenerfenis van Diego Maradona: wie krijgt wat bij gebrek aan testament?
Tien miljoen dollar, vastgoed, een brief van Fidel Castro, een amfibisch voertuig en een zeecontainer vol met souvenirs. De bezittingen van Diego Armando Maradona zijn minstens zo excentriek als zijn carrière. Maar bij gebrek aan een testament moet de rechter bepalen wie de erfgenamen zijn en hoe de erfenis van Pluisje wordt verdeeld. Het wilde leven van Diego bezorgt de nabestaanden dan ook de nodige koppijn.
Lees verder

Zelfs met beenprotheses levert Peter (54) maaltijden voor zorgpersoneel: "Het was mijn beurt om iets terug te doen"
Tweemaal per week staat Peter Arnout (54) met zijn bakfiets voor de ingang van het UZ Gent. Door een genetische ziekte verloor de man zowel zijn linkeronderbeen als zijn rechtervoet. Fietsen kost hem 70 procent meer energie, maar dat deert de Gentenaar niet. Als vrijwilliger voor het initiatief #zorgpla levert hij maaltijden voor de helden van de zorg. Lees hier zijn bijzondere verhaal.
Lees verder

Alle films met elkaar verbonden: zo ziet het kerstuniversum van Netflix eruit
We hebben allemaal wel al eens gehoord van het Marvel Cinematic Universe, een groep van films die zich allemaal in hetzelfde universum afspelen én met elkaar verbonden zijn. Maar ook Netflix heeft zo'n eigen universum gecreëerd: het 'Christmas Movie Universe'.
Lees verder

Deze 5 Facebookgroepen hielpen Belgen door het coronajaar
2020 was het jaar van social distancing. Hoewel we fysiek afstand moesten houden, kwamen we massaal met creatieve oplossingen om elkaar zo nabij mogelijk te zijn. Deze vijf Facebookgroepen werden opgericht met maar één doel: good vibes verspreiden in vreemde tijden.
Lees verder

Nog steeds duizenden vrachtwagens geblokkeerd in Groot-Brittannië
In de buurt van de Britse havenstad Dover zitten op kerstdag nog steeds duizenden vrachtwagenchauffeurs vast. Op de gesloten luchthaven van Manston en een afgesloten deel van de M20, de autosnelweg die Londen met Dover verbindt, staan nog altijd meer dan 5.000 vrachtwagens, zo meldt het Britse persbureau PA. Veel truckers klagen dat ze door hun voorraad water en levensmiddelen heen geraken. Velen hebben ook geen toegang tot sanitair.
Lees verder

"Aantal doden door etnisch geweld Ethiopië loopt op tot ruim 200"
Bij een gewelduitbarsting in het westen van Ethiopië zijn woensdag zeker 207 mensen om het leven gekomen. Dat meldden de autoriteiten in de regio Benishangul-Gumuz vandaag. Ze zeggen zich te baseren op informatie van de Ethiopische strijdkrachten. Amnesty International en de Ethiopische Mensenrechtencommissie spraken eerder over ruim honderd doden door het geweld, dat etnisch gemotiveerd zou zijn.
Lees verder

Minstens 11 doden bij aanval van Boko Haram in Nigeria
Jihadisten van Boko Haram hebben donderdag een overwegend christelijk dorp in het noordoosten van Nigeria aangevallen, waar ze minstens elf mensen gedood hebben, een kerk in brand hebben gestoken en een priester ontvoerd, zo is van lokale bronnen vernomen.
Lees verder

Zware explosie in centrum Nashville
In het centrum van de stad Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee heeft zich vrijdagochtend (plaatselijke tijd) een zware explosie voorgedaan. Op beelden van lokale tv-zender WKRN zijn brandweerwagens en meerdere branden op straat te zien.
Lees verder

Zware explosie in centrum Nashville
In het centrum van de stad Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee heeft zich vrijdagochtend (plaatselijke tijd) een zware explosie voorgedaan. Op beelden van lokale tv-zender WKRN zijn brandweerwagens en meerdere branden op straat te zien.
Lees verder

Football Talk. Sander Berge is vier maanden out, Hazard ziet ploegmaat Rodrygo uitvallen - Jesus en Walker testen positief
Hamstringblessure houdt Rodrygo (Real Madrid) maanden aan de kant
Lees verder

Tom Selleck geeft fooi van 2.020 dollar
De Amerikaanse acteur Tom Selleck (75) heeft zich van z'n meest genereuze kant laten zien. De 'Magnum P.I'-acteur liet een tip van maar liefst 2.020 dollar (1.657 euro) achter in een restaurant in New York.
Lees verder