Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 6 december 2020

In de bres voor mama Nele, teller crowdfunding bijna op 75.000 euro: “Financiële zorg valt stilaan weg, nu focus o...

HLN
In de bres voor mama Nele, teller crowdfunding bijna op 75.000 euro: "Financiële zorg valt stilaan weg, nu focus op mijn gezondheid"
Hartverwarmende verhalen in deze koude coronatijden. Wij vonden er alvast eentje in het Kempense Grobbendonk waar sinds een dikke maand een crowdfunding op poten is gezet voor de 38-jarige Nele De Waele. Terminale botkanker, dat was het vonnis begin dit jaar. Een immense klap voor de jonge mama. Het verdict smaakt nog bitterder omdat ze eerder geen dekking voor een levensverzekering kreeg. Ze had een kleine tien jaar eerder al eens borstkanker gehad. Haar beste vriendin en haar zus startten een crowdfunding voor het gezin. "Ik ben bang dat mijn dochtertje Mila, amper twee jaar, me zal vergeten. Maar ook zo dankbaar voor alle steun,", vertelt Nele. "De kaap van 70.000 euro werd overschreden, ons huisje zal naar alle waarschijnlijkheid betaalbaar blijven voor mijn man wanneer ik er niet meer ben. Een zorg minder en ik ben blij dat ik me volledig kan focussen op mijn gezondheid."
Lees verder

Sneeuw op komst in de Ardennen
Het KMI verwacht straks al sneeuw in de Ardennen en morgen mogelijk ook in de provincie Limburg. Vanmorgen zijn er opklaringen in het westen en het centrum van het land. In het oosten zijn de wolken talrijker. In de loop van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen maar het blijft nog droog tot de avond. De maxima schommelen tussen 2 en 6 graden bij een meestal zwakke en aan de kust matige wind uit het oosten, krimpend naar het noorden.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: nog gemiddeld 113 overlijdens en 188 ziekenhuisopnames per dag
In de periode van 26 november tot 2 december overleden dagelijks gemiddeld 113,4 mensen aan het coronavirus in ons land. Dat is een daling met 20,8 procent in vergelijking met de zeven dagen voordien. Alles samen overleden in België sinds de uitbraak van de pandemie al 17.254 mensen aan het coronavirus. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de andere cijfers blijven dalen, zij het traag.
Lees verder

Wordt het vaccin verplicht als er te weinig interesse is? En krijgen jonge risicopatiënten écht geen voorrang? Experts uit vaccin-taskforce beantwoorden prangende vragen
Ons land staat aan de drempel van een nooit geziene operatie om met miljoenen vaccins corona een lelijke uppercut te verkopen. We stellen ons daar honderd-en-één vragen bij: houdt de overheid bij of ik een vaccin nam? Hebben we genoeg koelboxen? Hoe vinden we risicopatiënten? De experts uit de taskforce over Covid-19-vaccinatiestrategie gaan geen enkele vraag uit de weg.
Lees verder

Camila Cabello en Shawn Mendes pakken uit met kerstduet
Camila Cabello (23) en Shawn Mendes (22) hebben opnieuw samen een nummer uitgebracht. Op zaterdag bracht het koppel hun eigen versie van 'The Christmas Song' uit.
Lees verder

Stem op dé video van 2020 en maak kans op één van onze ludieke 'De Boom in met 2020'- kerstballen!
Het einde van het jaar is traditioneel een moment om even terug te blikken op wat er de voorbije maanden gebeurd is. Het was een heftig nieuwsjaar. Heel wat momenten hebben ons ontroerd, vooral in negatieve zin. 2020 is voor velen dan ook een jaar om snel te vergeten. Gelukkig passeerden er ook dit jaar heel wat grappige, bizarre en opvallende momenten de revue.
Lees verder

Vrijgesproken van gifmoord: psychiater Lieve Thienpont (68) blikt terug op euthanasieproces
Wat het is om onschuldig op de beklaagdenbank van een assisenhof te moeten zitten? Psychiater Lieve Thienpont (68) schreef er een boek over. In januari werd ze samen met twee artsen vrijgesproken van gifmoord op Tine Nys (38), die tien jaar eerder euthanasie had gekregen op basis van psychisch lijden. "Ik ben gedemoniseerd en wens het niémand toe. Maar vergeleken met de hongersnood in de wereld was mijn assisenproces een luxeprobleem."
Lees verder

Na einde van 'De Wereld Draait Door': Matthijs van Nieuwkerk komt met nieuwe show
Matthijs van Nieuwkerk (60) is vanaf oudejaarsavond weer te bekijken op tv. Vanaf dan is zijn nieuwe programma 'Matthijs Gaat Door' te zien. Vanaf 9 januari wordt de show elke zaterdag uitgezonden op NPO 1, meldt BNNVARA op de website.
Lees verder

Broer van 'Familie'-actrice Jits Van Belle werkt en woont in Zwitserland: "Op moeilijke momenten sta ik er alleen voor"
Zwitserland is niet het einde van de wereld, maar voor Familie-actrice Jits Van Belle (44) voelt dat soms wel zo. Haar broer Borke (45) woont daar met zijn gezin. En hoe fijn het ook is om er op vakantie te gaan, als Jits haar broer echt nodig heeft, is die afstand er te veel aan.
Lees verder

De broer van 'Familie'-actrice Jits Van Belle werkt en woont in Zwitserland: "Op moeilijke momenten sta ik er alleen voor. Dat is lastig"
Zwitserland is niet het einde van de wereld, maar voor Familie-actrice Jits Van Belle (44) voelt dat soms wel zo. Haar broer Borke (45) woont daar met zijn gezin. En hoe fijn het ook is om er op vakantie te gaan, als Jits haar broer echt nodig heeft, is die afstand er te veel aan.
Lees verder

'Black Panther'-actrice verdwijnt van Twitter na ophef om video over coronavaccins
Actrice Letitia Wright (27), vooral bekend van 'Black Panther', 'Ready Player One' en 'Black Mirror', heeft haar Twitteraccount verwijderd na ophef die was ontstaan over het delen van een video. De actrice had een video via Twitter gedeeld waarin de veiligheid van coronavaccins in twijfel werd getrokken.
Lees verder

IN KAART. Aantal besmettingen daalt niet meer in Vlaamse provincies, behalve in Limburg. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België blijft dalen, maar die daling gaat nu wel erg traag. In vier van de tien provincies van ons land en in Brussel is er zelfs weer een stijging te zien. In twee andere provincies is er een status quo. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Straffer dan Lewandowski en Mbappé: Holzhauser meest beslissende speler in 10 beste Europese competities
De leidersroes van Beerschot kan Raphael Holzhauser (27) tegen Eupen inspireren om zijn straffe stats – 10 goals en 9 assists – op te krikken. Als middenvelder heeft hij een voet in meer goals dan de gereputeerde spitsen in de tien beste Europese competities.
Lees verder

Groen en sp.a willen gratis maandverband en tampons in scholen
Oppositiepartijen Groen en sp.a willen dat scholen verplicht maandverband of tampons aanbieden voor leerlingen. "Er wordt geschat dat 45 procent van de Vlaamse leerlingen die thuis moeilijk rondkomen soms geen geld hebben voor maandverband en tampons. Dit illustreert hoe hard ons armoedebeleid faalt", zegt parlementslid Celia Groothedde die een resolutie indient en daarbij de steun krijgt van parlementslid Maxim Veys (sp.a).
Lees verder

Minister Kitir: "Ik zou mijn vader zo graag horen zeggen dat hij trots is op mij"
'Ben ik te min?' Het nummer van Armand lijkt wel het liedje dat Meryame Kitir (sp.a) haar hele leven neuriet. Dat de Limburgse het van de mijncité en de fabrieksband schopte tot federaal minister wekt bewondering, maar het gemis van een diploma is haar tere plek. Daar schuilt ook het verdriet om het verlies van haar ouders als kind. "Toen ik de eed aflegde bij de koning, was ik voor het eerst trots op mezelf. Had mijn vader het maar meegemaakt."
Lees verder

Barcelona verliest al voor de vierde keer in La Liga, Koeman reageert scherp: "De houding van de spelers was niet goed"
Barcelona heeft op het veld van Cadiz z'n vierde nederlaag in tien competitiewedstrijden geleden. Messi en co staan in het klassement zo al twaalf punten in het krijt bij koploper Atlético Madrid.
Lees verder

Britse Queen Elizabeth en prins Philip krijgen coronavaccin "binnen paar weken"
De Britse koningin Elizabeth II zal binnen enkele weken het coronavaccin krijgen toegediend. Volgens de Britse tabloid The Mail on Sunday krijgen de koningin (94) en haar echtgenoot prins Philip (99) de prik vanwege hun hoge leeftijd al in een vroeg stadium en zullen ze geen voorkeursbehandeling ontvangen.
Lees verder

Een vlek op je fluwelen handtas? Zo pak je het aan.
Fluwelen handtassen zijn dit najaar overal. Goed voor instant klasse én elegantie! Op voorwaarde dat je tas van vlekken gespaard blijft. Is het kwaad al geschied? Geen paniek. Met deze tips maak je er komaf mee.
Lees verder

Top-dj, onderneemster en echtgenote van Dimitri Vegas Anouk Matton (27) "Dimitri en ik zijn extreem koppig. Een ruzie of discussie is heel moeilijk"
De twee lockdowns brachten dj Anouk Matton wat welgekomen rust in haar hectische tourschema. Tijd voor andere dingen ook, zoals haar eigen make-upmerk en een kerstsingle. Maar bovenal veel qualitytime met haar man Dimitri, de helft van het wereldberoemde Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike. Hij vroeg haar in 2016 al na een jaar verkering ten huwelijk. Wie verder leest, begrijpt waarom.
Lees verder

Uniek sneakerpaar kan 1 miljoen dollar opbrengen
Een uniek paar sneakers van Adidas, dat versierd werd door de Duitse porseleinfabrikant Meissen, kan mogelijk 1 tot 1,3 miljoen dollar (820.000 euro tot 1 miljoen euro) opbrengen. Dat zou een nieuw record betekenen, zegt het veilinghuis Sotheby's dat de verkoop organiseert.
Lees verder