Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 december 2020

Honderdtal oldtimers in brand nabij Ronse

HLN
Honderdtal oldtimers in brand nabij Ronse
Op de site van een vroegere textielfabriek in Amougies, een deelgemeente van Mont-de-l'Enclus (provincie Henegouwen) is gisteravond brand uitgebroken. In een van de gebouwen op de site, vijf kilometer ten westen van Ronse, stond een honderdtal oldtimers. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

LIVE. Gemiddeld aantal nieuwe overlijdens neemt af in België - Militairen helpen met coronatests voor truckchauffeurs in Dover
In het Verenigd Koninkrijk is nu ook een tweede erg besmettelijke Covid-19-variant vastgesteld die gelinkt wordt aan Zuid-Afrika. Het verkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland is weer op gang gekomen, mits reizigers een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land lijkt te stagneren, dat blijkt vrijdagochtend uit de cijfers van Sciensano. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Ongeveer 100 personen geëvacueerd door brand in opslagplaats in Anderlecht
In de Brusselse gemeente Anderlecht is donderdagavond een honderdtal mensen geëvacueerd nadat er een zware brand was uitgebroken in een opslagplaats. Dat meldt woordvoerder van de Brusselse brandweer Walter Derieuw. Er vielen geen slachtoffers, maar er moest wel een brandweerman met een gekwetste enkel overgebracht worden naar het ziekenhuis.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stagneert
Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt te stagneren. Tussen 14 en 21 december waren er gemiddeld 2.452,4 nieuwe infecties per dag, ongeveer even veel als de zeven dagen ervoor. Een dag eerder steeg dat wekelijks gemiddelde nog met 6 procent. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van Sciensano. Er worden elke dag meer testen afgenomen, gemiddeld nu ruim 38.700 per dag. In de ziekenhuizen liggen nu minder dan 2.500 patiënten.
Lees verder

Kerstavond eindigt voor handvol chauffeurs in gracht door plaatselijke hagelbui op E40
Kerstavond eindigde voor een handvol chauffeurs in de gracht langs de E40 tussen Oostkamp en Jabbeke. Een plaatselijke hagelbui zorgde voor een spekglad wegdek. Op enkele minuten tijd gebeurden er diverse ongevallen waarbij negen wagens betrokken waren.
Lees verder

Negatieve test verplicht voor reizigers uit VK naar VS
De Amerikaanse regering eist van alle vliegtuigpassagiers uit het Verenigd Koninkrijk dat ze een negatieve coronatest kunnen voorleggen die maximaal 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten is afgenomen. De nieuwe verplichting, die maandag ingaat, wordt ingesteld vanwege een nieuwe coronavirusvariant die in Groot-Brittannië is opgedoken en erg besmettelijk is.
Lees verder

KMI waarschuwt voor sneeuw in de Ardennen: tot 7 centimeter
Het KMI heeft een waarschuwing uitgestuurd voor sneeuw in de Ardennen. Vanochtend is er sprake van lokale ijsplekken, in de Waalse provincies en in Brussel, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Maar later op de dag en in de nacht van vrijdag op zaterdag worden er in de gebieden in ons land boven 400 meter nu en dan sneeuwbuien verwacht. In de provincie Luxemburg kan er tot 3 centimeter sneeuw vallen en in de provincie Luik tot zelfs 7 centimeter.
Lees verder

IN KAART. Oost-Vlaanderen en Limburg enige Vlaamse provincies waar aantal nieuwe besmettingen nog verder stijgen. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen stagneert. Henegouwen noteert nu het grootste aantal nieuwe gevallen ten opzichte van een week eerder, het aantal nieuwe gevallen is dan weer het sterkst gedaald in de provincie Namen. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Deze imposante villa lijkt wel een set voor een kerstfilm: "Met natuurlijke materialen kan je zorgen voor een weelderige kerstdecoratie"
Nog voor de eerste versiering in de winkelrekken ligt – en dat gebeurt steeds vroeger op het jaar – zijn Pascalle en haar man Patrick al druk in de weer met de voorbereiding voor kerst. Het is dan ook geen toeval dat hun villa veel weg heeft van een magisch kersthuis. De natuur speelt daarbij een hoofdrol, zowel in de versiering als in het interieur. Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en geeft ook enkele tips. "Kies voor je ornamenten minder trendgevoelige kleuren en voorwerpen."
Lees verder

Piotr Van Montagu, boogschutter zonder armen: "Kom graag uit tegen valide schutters, dan is de uitdaging groter"
"Ik pas me aan de wereld aan in plaats van de wereld aan mij." Het citaat op zijn facebook is treffend. Als één man er alles aan deed om zijn plek in de samenleving te vinden, dan is het wel boogschutter Piotr Van Montagu (32). Hij richt zijn pijlen op de Paralympische Spelen van 2024, al sluit hij Tokio 2021 ook niet uit.
Lees verder

Zo gaat het vandaag met Dimitri uit 'We Like To Party': "Ik denk dat ik het gat in de markt heb gevonden"
Wie Dimitri Vantomme zegt, denkt bijna automatisch aan het JIM-programma 'We Like To Party' uit de nillies. Maar hoe gaat het nu met hem? Het videoteam van HLN ging op bezoek.
Lees verder

En dat op kerstavond: tennissters Greet Minnen en Alison Van Uytvanck verloofd
Een kerstavond die ze nooit meer zullen vergeten. Tennisster Greet Minnen (23) heeft haar vriendin en mede-tennisster Alison Van Uytvanck (26) ten huwelijk gevraagd. De twee hebben al vier jaar een relatie en stappen nu dus het huwelijksbootje in. Dat liet het koppel weten op Instagram.
Lees verder

Kevin Spacey wijdt derde kerstvideo aan mensen die het zwaar hebben: "Je bent niet alleen"
Geen kerst zonder een videoboodschap van Kevin Spacey (61). De van misbruik beschuldigde acteur richt zich deze keer tot mensen die er in 2020 helemaal doorzaten of zitten. "Weet dat het beter wordt", spreekt hij zijn kijkers bemoedigend toe. De acteur noemt de kerstvideo bovendien "1-800 XMAS". De cijfers zijn de Amerikaanse equivalent van het nummer 1813 van de Zelfmoordlijn bij ons.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Modeketen organiseert grote fabrieksverkoop: "Jeans van Diesel gekocht voor 15 euro in plaats van 170 euro"
Modeketen ZEB organiseert nog tot en met zaterdag 2 januari een grote fabrieksverkoop van kleding, schoenen en accessoires. Leden van de Facebookgroep Promojagers België zijn enthousiast en delen dat je er honderden euro's kan uitsparen.
Lees verder

KIJK LIVE. Kerstman trekt de wereld rond om pakjes af te leveren
Wie nog geen pakjes onder de kerstboom gevonden heeft, zit nu waarschijnlijk vol spanning te wachten op de Kerstman. Voor al die mensen volgt het NORAD, het North American Aerospace Defense Command, de route van de kerstman en zijn helpers.
Lees verder

Russisch oppositielid en dichte medewerkster van Navalny opgepakt wegens "bedreiging" van FSB-agent
Lyubov Sobol, een dichte medewerkster van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny, is opgepakt en wordt vervolgd wegens "bedreigingen" aan het adres van een agent van de Russische veiligheidsdienst FSB die in een telefoongesprek met Navalny toegaf dat hij deelnam aan diens vergiftiging. Dat heeft het team van de Russische oppositieleider vrijdag laten weten.
Lees verder

"Johnny Depp kreeg geen eerlijk proces": advocaten willen rechtszaak overdoen
De advocaten van Johnny Depp (57) willen dat het proces tegen The Sun overgedaan wordt. De acteur zou geen eerlijk proces gekregen hebben, klinkt het.
Lees verder

Elon Musk hint op beursgang van Starlink, zijn satellietnetwerk in opbouw
Miljardair en Tesla-baas Elon Musk verwacht dat zijn satellietnetwerk in opbouw Starlink op termijn "geschikt zal zijn" voor een beursgang. Dit kan als de opbrengsten van het bedrijf, dat onderdeel is van Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX, wat beter "voorspelbaar" zijn, zo zei hij.
Lees verder

Souvenirs voor Courtois en co: speciale biertjes voor elke doelman die goal van Messi incasseerde
Heel wat doelmannen kregen op kerstavond een onverwacht cadeautje toegestuurd. De brouwer van biermerk Budweiser besloot om het doelpuntenrecord van Lionel Messi op een bijzondere manier te vieren: per geïncasseerd doelpunt van de Argentijn kreeg de doelman in kwestie een uniek flesje. Of in het geval van Diego Alves... 21 flesjes.
Lees verder

Met deze tips maak je gemakkelijk je gourmetstel schoon
Het is en blijft een traditie: gourmetten tijdens het kerstdiner. Zelfs al vieren we dit jaar en petit comité. En daar komt meteen een vervelend taakje bij kijken. Hoe krijg je de volgende ochtend dat gourmetstel weer schoon? Tv-kok en foodjournalist Jet van Nieuwkerk geeft enkele tips om het weer spic en span te krijgen.
Lees verder