Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 december 2020

Hein Vanhaezebrouck terug naar AA Gent? Makelaar Mogi Bayat bezoekt Ghelamco Arena

HLN
Hein Vanhaezebrouck terug naar AA Gent? Makelaar Mogi Bayat bezoekt Ghelamco Arena
Wordt Hein Vanhaezebrouck de nieuwe coach van AA Gent? Het heeft er alle schijn van, want Mogi Bayat - makelaar van Vanhaezebrouck - is vanmiddag aangekomen aan de Ghelamco Arena. Of Bayat in Gent is om te onderhandelen over een terugkeer van Vanhaezebrouck, wilde hij niet zeggen. "Dat gaat u niets aan, meneer", knipoogde Bayat. De makelaar heeft het stadion intussen verlaten.
Lees verder

Op wandel in de winter: de vijf mooiste natuurroutes in eigen land
Of je nu wil gaan uitwaaien, bosbaden of lekker wil bijpraten met enkele geliefden of vrienden, ­wandelen doet dezer dagen enorm veel deugd. We mogen dit jaar dan wel niet op sneeuwvakantie, ook in eigen land kan je genieten van de meest prachtige winterlandschappen. Onze reisexpert Johan Lambrechts trok eropuit en tipt vijf natuurroutes waar je - met of zonder sneeuw - kan wandelen in een kerstdecor.
Lees verder

Van "invoeren in Vlaanderen" tot "pestbelasting": Vlaamse randgemeenten reageren verdeeld op Brusselse kilometerheffing
De Brusselse regering wil in de loop van 2022 een slimme kilometerheffing invoeren. Lees: wie de hoofdstad binnenrijdt, moet betalen. In de Vlaamse gemeenten die grenzen aan Brussel reageert men verdeeld. Vilvoorde en Hoeilaart zijn voorstander van zo'n heffing op zich, op voorwaarde dat er overleg met Vlaanderen én alternatieven voor de wagen komen. N-VA spreekt van een "pestbelasting".
Lees verder

NASA betaalt bedrijf 1 dollar om maanstenen te verzamelen
NASA heeft het bod van Lunar Outpost, een startup uit Colorado, aanvaard om maanstenen te verzamelen voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Het gaat om een bedrag van... 1 dollar (82 eurocent). Twee andere bedrijven zijn eveneens uitgekozen: zij ontvangen 15.000 en 10.000 dollar (12.000 en 8.200 euro). Bedoeling is om in de toekomst commerciële exploitatie van ruimtebronnen mogelijk te maken.
Lees verder

Robbie Williams doet grootste fan Anke Buckinx smelten: "We hebben dezelfde favoriete song"
Joe-dj Anke Buckinx (40) heeft de enige echte Robbie Williams (45) mogen interviewen! Robbie is niet 'alleen maar' een wereldster, hij is ook nog eens het jeugdidool van Anke. Die laatste was zo enthousiast, dat ze zelfs speciaal voor de gelegenheid haar exclusieve Take That-schriftjes uit de jaren 90 weer bovenhaalde.
Lees verder

Van snelwegen afsluiten tot noodparkings op luchtmachtbasis en Kortrijk Xpo: zo wil West-Vlaanderen totale Brexit-chaos vermijden
Brexitangst, het zou een kandidaat voor het woord van het jaar kunnen zijn. Met het oog op de scheiding eind deze maand slaan de Britten massaal goederen in, bang dat die straks minder makkelijk verkrijgbaar zijn. De ellenlange files van de voorbije dagen, van Calais tot over de grens in De Panne, zijn nog maar het begin. Is West-Vlaanderen klaar om straks gestrande truckers te slapen te leggen? En wat met de vele Vlaamse transportfirma's die nu het Kanaal niet dreigen over te raken? "We verwachten ook dat Franse vissers straks de havens blokkeren. We moeten ons dus voorbereiden tot in het extreme", zegt gouverneur Carl Decaluwé.
Lees verder

Nieuwe 3D-kaart brengt ons Melkwegstelsel scherper dan ooit in beeld
Voor astronomen en andere sterrenliefhebbers was het spannend uitkijken naar de resultaten van de Europese Gaia-ruimtetelescoop. Dankzij de nieuwe meetgegevens is ons melkwegstelsel immers weer wat scherper in beeld gebracht. De astronomen die meewerkten aan het project maakten gisteren hun resultaat bekend: de meest gedetailleerde 3D-map van ons sterrenstelsel ooit.
Lees verder

Supermarkten passen openingsuren aan in eindejaarsperiode om drukte te vermijden
Traditioneel passen de supermarkten in ons land hun openingsuren aan tijdens de eindejaarsperiode. Op kerst- en oudejaarsavond gaan de winkels vroeger dicht, maar heel wat ketens openen die dagen ook vroeger de deuren. Op die manier kan de drukte wat gespreid worden en verloopt de rush op boodschappen iets veiliger.
Lees verder

Ivan Leko: "Genk is een compleet team. Ze staan niet toevallig eerste, hé"
Wint Antwerp zondag van Genk, staan beide teams gelijk. Winnen de Limburgers, is de kloof meteen zes punten. Dat heet dan een zespuntenmatch zeker? Ploeg in vorm KRC Genk - 18 op 18 aub - tegen Europese revelatie Royal Antwerp FC. Dat wordt smullen.
Lees verder

FLASHBACK. Dit was de historische eerste passage van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent: "Mijn doel is om de Gentenaars trots te maken op hun ploeg"
Drie jaar en twee maanden na zijn vertrek lijkt Hein Vanhaezebrouck weer op weg naar de Ghelamco Arena. Bij AA Gent hopen ze dat Vanhaezebrouck de negatieve spiraal kan doorbreken en de club weer richting de top van het Belgisch voetbal kan loodsen. De eerste passage van de coach in de Arteveldestad doet alvast het beste verhopen. Een overzicht.
Lees verder

Ondanks daling geen reden tot euforie: loodwaarden in bloed Umicore-kinderen blijven te hoog
De loodwaarden in het bloed van kinderen uit de wijken nabij metaalbedrijf Umicore in Hoboken zijn licht gedaald. Uit een nieuwe meetcampagne bij 243 kinderen van 1 tot 12 jaar, die in oktober en november werd uitgevoerd, blijkt dat het gemiddelde loodgehalte in bloed 4,12 µg/dl (microgram per deciliter) bedraagt. In het voorjaar van 2020 was dit nog 6,01 μg/dl. Ondanks de daling is er geen reden tot euforie: de loodwaarden blijven té hoog.
Lees verder

Bloedonderzoek Umicore-kinderen: "Hoogste loodgehaltes bij peuters en bij kinderen die het dichtst bij de fabriek wonen"
De loodwaarden in het bloed van kinderen uit de wijken nabij metaalbedrijf Umicore in Hoboken zijn licht gedaald. Uit een nieuwe meetcampagne bij 243 kinderen van 1 tot 12 jaar, die in oktober en november werd uitgevoerd, blijkt dat het gemiddelde loodgehalte in bloed 4,12 µg/dl (microgram per deciliter) bedraagt. In het voorjaar van 2020 was dit nog 6,01 μg/dl. Ondanks de daling is er geen reden tot euforie: de loodwaarden blijven té hoog.
Lees verder

Brand legt halfopen dakterras boven chocoladewinkel in de as: bewoner kan hondje redden
Een fel oplaaiende brand heeft vrijdagmiddag in Desselgem een halfopen dakterras boven de winkel Chocolaterie d'Origine in de as gelegd. De gezinswoning en de schoenenherstelzaak van bewoner Luc Declerck bleven zo goed als gevrijwaard. Niemand raakte gewond. Kortsluiting aan een koelkast ligt wellicht aan de oorzaak van de brand.
Lees verder

Aalst verbiedt drinken van alcohol in stadscentrum
De consumptie van alcoholische dranken in het winkelwandelgebied van het centrum van de stad Aalst is voortaan verboden.
Lees verder

Belgische coronaregel over afspreken in tuin en wie naar toilet mag haalt nu ook populaire Amerikaanse 'The Daily Show' met Trevor Noah
De Belgische coronamaatregelen voor de feestdagen gaan de wereld rond. Nadat de Amerikaanse kwaliteitskrant The Washington Post een item bracht rond de regel dat je wel met vier in de tuin mag afspreken, maar dat alleen het knuffelcontact naar toilet mag, steekt nu ook het populaire satirische programma 'The Daily Show' met Trevor Noah er de draak mee.
Lees verder

Italiaans merk creëert duurste handtas ter wereld om de oceanen te redden (+ 5 lookalikes die wél betaalbaar zijn)
Dat de mode-industrie een van de grootste vervuilers van onze planeet is, weten we ondertussen. Het Italiaanse luxemerk Boarini Milanesi beseft dat ook maar al te goed en brengt als een soort 'mea culpa' een wel erg bijzondere handtas uit. Van het hallucinante prijskaartje met zes (!) nullen doneert het merk bijna een zevende aan projecten die de oceanen schoonmaken.
Lees verder

Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto in VS
Spannend moment op een snelweg in de Amerikaanse staat Minnesota afgelopen woensdag. Verschillende automobilisten zagen er een vliegtuigje plots een noodlanding maken op de weg.
Lees verder

Zending van 7.400 euro spoorloos verdwenen: wapenhandelaar dient klacht in
Waar is mijn verzekerde zending? Wapenhandelaar Ives Devos (58) uit Hombeek vraagt het zich af nadat een enveloppe van een klant met daarin een aanzienlijke som geld spoorloos verdween. De eigenaar van Wild West Treasures diende klacht in bij de politie. "Het gaat hier wel om 7.400 euro!"
Lees verder

Tientallen Nederlandse studenten zonder mondmasker feesten en zingen op partybus
Beelden van tientallen Nederlandse studenten die zonder mondmasker feesten en luid meezingen op een partybus zijn donderdag via een regionale nieuwssite in Groningen naar buiten gebracht. Het ging er compleet corona-onveilig aan toe. De deelnemers behoren tot twee jaarclubs van de overkoepelde studentenvereniging Groninger Studentencorps Vindicat. De twee clubs zijn voor de rest van het verenigingsjaar geschorst.
Lees verder

Billie Eilish geeft fans geld terug
Billie Eilish (18) heeft haar fans moeten teleurstellen door hen te laten weten dat ze haar tour niet kan voortzetten. De zangeres, die begin dit jaar flink in de prijzen viel bij de Grammy's, had haar concertreeks al eerder uitgesteld en verzet, maar ziet vanwege het aanhoudende coronavirus simpelweg geen manier meer om de geplande tour af te maken. Dit laat ze weten via Twitter.
Lees verder