Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 december 2020

Hans Vanaken blijft 4 matchen geschorst: “Respect voor scheidsrechters dient centraal te staan”

HLN
Hans Vanaken blijft 4 matchen geschorst: "Respect voor scheidsrechters dient centraal te staan"
Zijn pleidooi en excuses van gisteren hebben niks uitgehaald. Hans Vanaken blijft vier matchen geschorst voor zijn uitsluiting én "misplaatste uitlatingen" na zijn rode kaart tegen Eupen. Club Brugge mist Vanaken zo na Nieuwjaar tegen STVV, Beerschot, Oostende en Racing Genk. Club kan wel nog in beroep gaan bij het BAS tegen Vanakens straf.
Lees verder

Ruim 500 inwoners van Noors dorp geëvacueerd na grote aardverschuiving
De autoriteiten in Noorwegen hebben ruim vijfhonderd mensen geëvacueerd vanwege een aardverschuiving in het zuiden van het land. Die trof een woonwijk in de plaats Ask in de gemeente Gjerdrum, zo'n 40 kilometer ten noordoosten van hoofdstad Oslo. Zeker tien mensen raakten gewond, van wie één ernstig, meldt de politie.
Lees verder

'Dancing Dimi', Nederlandse sensatie en amper drie spelers uit top-10: dit brengt het WK darts vandaag
De laatste zes tickets voor de kwartfinales staan vandaag op het spel in Ally Pally. Michael van Gerwen en Krzysztof Ratajski zijn al geplaatst voor de laatste acht, lukt het Dimitri Van den Bergh ook om door te stoten op de laatste dartsdag van 2020? Een overzicht van alle matchen van vandaag, die allemaal te bekijken zijn op VTM 4.
Lees verder

Niet langer onbeperkt shoppen met Eurostar in Londen
Door de brexit veranderen op 1 januari de regels voor wie de grens oversteekt naar het Verenigd Koninkrijk. Wie met de Eurostar reist, mag bijvoorbeeld nog voor maximaal 300 euro aan goederen meenemen zonder extra kosten. Met het vliegtuig is dat 430 euro.
Lees verder

Terdoodveroordeelde die in 2009 executiepoging overleefde, bezwijkt aan coronavirus
Een terdoodveroordeelde gedetineerde (64) die in 2009 de executiepoging overleefde, is maandag gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. Romell Broom had elf jaar geleden met een gifinjectie ter dood moeten worden gebracht wegens de ontvoering, verkrachting en moord op een 14-jarig meisje in 1984.
Lees verder

Football Talk. Barcelona moet Coutinho tijdje missen met knieblessure
FC Barcelona zal een poos niet kunnen rekenen op Philippe Coutinho. De 28-jarige Braziliaan liep gisteren in de competitiewedstrijd thuis tegen Eibar (1-1) een meniscusblessure op aan de linkerknie en ondergaat de komende dagen een kijkoperatie.
Lees verder

AS Eupen riskeert een zware prijs te betalen aan corona
AS Eupen koesterde steile verwachtingen: een plaats tussen 4 en 8 op het einde van de reguliere competitie. Dat zou het beste eindresultaat zijn van de club in de Jupiler Pro League. Het streefdoel blijft haalbaar, maar de Panda's zullen zich wel moet reppen om hun doel te bereiken. Aan kwaliteit geen gebrek, ware het niet dat Covid-19 in de Oostkantons zwaar heeft toegeslagen.
Lees verder

Honderdtwintig soldaten veroordeeld in Turkije wegens couppoging in 2016
Vier jaar na de mislukte couppoging zijn in Turkije 120 soldaten veroordeeld, een deel van hen tot lange gevangenisstraffen. Omdat ze betrokken geweest zouden zijn bij de couppoging, kregen tachtig militairen een levenslange celstraf en twaalf zelfs 'verzwaarde' levenslange straffen, bericht staatsagentschap Anadolu woensdag. De soldaten werden veroordeeld wegens pogingen om de grondwettelijke orde te schenden.
Lees verder

Ook voor jongeren ziet Nieuwjaar er dit jaar anders uit: "Ik had gehoopt dat we met een kleine groep mochten vieren. Daar zou ik heel dankbaar voor geweest zijn"
Het jaar 2020 dat gekenmerkt wordt door sociale afstand en bijeenkomsten in bubbels, zal ook zo afgesloten worden op Nieuwjaar. Voor jongeren die hun feestjes, proclamaties en andere activiteiten in het water zagen vallen, zit er ook nu geen grote fuif in. Toch zijn ze ook positief: "Kerstmis was eigenlijk ook gezellig."
Lees verder

Ook voor jongeren ziet Nieuwjaar er dit jaar anders uit: "Ik hoopte dat we met een kleine groep zouden zijn. Daar zou ik heel dankbaar voor geweest zijn"
Het jaar 2020 dat gekenmerkt wordt door sociale afstand en bijeenkomsten in bubbels, zal ook zo afgesloten worden op Nieuwjaar. Voor jongeren die hun feestjes, proclamaties en andere activiteiten in het water zagen vallen, zit er ook nu geen grote fuif in. Toch zijn ze ook positief: "Kerstmis was eigenlijk ook gezellig."
Lees verder

Elke week 6 minuten keihard sporten om af te vallen, zoals Thomas Vanderveken: gezond of niet? "Er is een keerzijde", zegt sportfysioloog
Voor het tv-programma 'Factcheckers' deed presentator Thomas Vanderveken (39) een bijzonder sportexperiment. Elke week 6 minuten 'HIIT' of 'High Intensity Interval Training' – lees: heel kort heel intensief sporten – zou genoeg zijn om je conditie aanzienlijk te verbeteren en kilo's kwijt te spelen. "Ik haatte het, maar het resultaat was indrukwekkend", zegt Thomas. Maar is die manier van sporten wel zo gezond? Sportfysioloog Johan Roeykens (UZ Antwerpen) nuanceert. "Vetverbranding is net een traag proces."
Lees verder

KIJK LIVE (13u45). Nederlandse toppers ontbreken in Bredene, kan Sanne Cant nog eens uithalen?
Zesde manche van de Ethias Cross vandaag in Bredene. Bij de vrouwen ontbreken haast alle Nederlandse toppers. Een uitgelezen kans voor Belgisch kampioene Sanne Cant om aan te knopen met de overwinning. Om 15u is het aan de mannen. Mét Mathieu van der Poel aan de start, maar zonder Wout van Aert. Bekijk de Ethias Cross in Bredene straks op VTM of via een livestream op deze pagina!
Lees verder

Bijsturing strategie in Verenigd Koninkrijk na explosieve groei aantal besmettingen: eerst zo veel mogelijk Britten één dosis geven in plaats van twee
Terwijl bij ons de uitrol van de vaccinaties nog op toerental moet komen, kreeg de Britse Margaret Keenan (90) dinsdag al haar tweede dosis van het Pfizer-vaccin toegediend. Maar nu sturen de gezondheidsautoriteiten in het Verenigd Koninkrijk de strategie bij. De tweede dosis van het vaccin zal nu later worden gegeven dan oorspronkelijk gepland zodat meer mensen sneller de eerste dosis kunnen krijgen. Doel: vlugger groepsimmuniteit bekomen. Ook in ons land werd dit al door experts geopperd.
Lees verder

KIJK LIVE. Nederlandse toppers ontbreken in Bredene, kan Sanne Cant nog eens uithalen in Ethias Cross?
Zesde manche van de Ethias Cross vandaag in Bredene. Bij de vrouwen ontbreken haast alle Nederlandse toppers. Een uitgelezen kans voor Belgisch kampioene Sanne Cant om aan te knopen met de overwinning. Om 15u is het aan de mannen. Mét Mathieu van der Poel aan de start, maar zonder Wout van Aert. Bekijk de Ethias Cross in Bredene straks op VTM of via een livestream op deze pagina!
Lees verder

Terugkeer weer stapje dichter: Nainggolan legt medische tests af bij Cagliari
Radja Nainggolan (32) staat een stap dichter bij een terugkeer bij Cagliari. De middenvelder, die niet meer aan de bak kwam bij Inter, legt medische testen af bij z'n ex-club.
Lees verder

In deze tote bags kan je alles kwijt
Een lederen tote bag geeft je outfit die heerlijke 'je ne sais quoi' uitstraling en is een terechte vaste waarde in het modelandschap. Ontbreekt dit model nog in je handtassencollectie? Hoog tijd om daar verandering in te brengen.
Lees verder

Viktor Verhulst overtuigt Gert om verstoppertje te spelen, maar het gaat grondig mis: "Volgens mij is die mij helemaal niet aan het zoeken"
Viktor Verhulst (26) verveelt zich en besluit verstoppertje te spelen met papa Gert. Dat alles legt hij vast in een nieuwe aflevering van 'Viktor Vlogt'. Jammer genoeg verlopen de activiteiten niet zoals gepland.
Lees verder

Ook al 'de baard van Koning Winter' gespot tijdens het wandelen? Onze wetenschapsexpert legt zeldzaam natuurverschijnsel uit
Als je in deze tijd van het jaar in de vroege ochtend door een winters loofbos wandelt, dan maak je kans om een zeldzaam en vluchtig natuurfenomeen te spotten in het koude ochtendlicht: de baard van Koning Winter. Maar wat is dat precies? En hoe ontstaat het? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit.
Lees verder

Afgezonderd in kasteel met 12 katten en 115 miljoen euro: zo gaat het 20 jaar na 'Only Time' met Enya
Je hoort haar muziek zelden tot nooit bij ons op de radio, ze ging nog nooit op tournee en ook interviews laat ze aan zich voorbijgaan. Toch heeft Enya Brennan (59) meer platen verkocht dan One Direction, woont ze in een kasteel naast Bono van U2 en doet ze het als rijkste vrouw van Ierland met zo'n 115 miljoen euro nog altijd beter dan Adele. Dit jaar bestond haar bekendste hit 'Only Time' 20 jaar, maar van een groot feest was geen sprake. "We zien haar niet meer, ze leeft als een kluizenaar", zegt haar oom Noel in Britse media. Een portret van de raadselachtige Enya, wiens isolement begon na een traumatiserend incident in 1996.
Lees verder

"Heb je genoeg toiletpapier?" Ben Weyts geeft in gek eindejaarsfilmpje raad aan... zichzelf
In een opmerkelijk filmpje geeft Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts (N-VA) goede raad. Hij doet dat niet aan de Vlaamse bevolking, maar wel aan zichzelf. Meer bepaald aan de Ben Weyts van januari 2020. "Heb je genoeg toiletpapier in huis?"
Lees verder