Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 december 2020

Ghislaine Maxwell die minderjarigen ronselde voor Epstein, komt niet op borg vrij

HLN
Ghislaine Maxwell die minderjarigen ronselde voor Epstein, komt niet op borg vrij
Ghislaine Maxwell, die in een gevangenis in New York vastzit op verdenking van het ronselen van minderjarige meisjes voor seks met multimiljonair Jeffrey Epstein en diens entourage, mag niet vrijkomen op borgtocht. Volgens de New Yorkse rechter is er een te groot vluchtrisico.
Lees verder

Carole Baskin uit 'Tiger King' werkt aan tv-serie en memoires
Carole Baskin, de dierenactiviste die te zien was in de veelbesproken Netflix-documentaireserie Tiger King, is bezig met een tv-serie en haar memoires. Dat schrijft ze volgens Amerikaanse media in een nieuwsbrief aan haar fans.
Lees verder

Biden beschuldigt Trump van blokkeren machtsoverdracht
De vertrekkende regering Trump zet "wegversperringen" op voor een vlotte overgang van de macht, in het bijzonder op het gebied van defensie. Dat heeft de aanstaande Amerikaanse president Joe Biden maandag gezegd. Volgens de Democraat krijgt zijn transitieteam niet de benodigde informatie van verschillende organisaties die belast zijn met nationale veiligheid.
Lees verder

Vercauteren zegt neen tegen Standard, dat nu aan Luka Elsner (ex-Union) denkt als opvolger voor Montanier
Een nieuwe trainer heeft Standard tot nader order niet. Maar de Luikenaars hopen wel om eerstdaags een opvolger voor Philippe Montanier aan te stellen. De Rouches polsten daarvoor Frank Vercauteren.
Lees verder

Nederlandse met uitkering moet 7.000 euro terugbetalen omdat ze boodschappen van moeder krijgt
In Nederland wordt met verbijstering gereageerd op een al langer lopend conflict rond een vrouw met een bijstandsuitkering. De vrouw moet van de gemeente Wijdemeren (Noord-Holland) ruim 7.000 euro terugbetalen, omdat haar moeder af en toe boodschappen voor haar deed. De vrouw meldde dat niet en schond daarmee de zogeheten Nederlandse inlichtingenplicht. De waarde van de boodschappen is daarom op de bijstandsnorm in mindering gebracht.
Lees verder

Vuilniswagen rijdt rond met Turkse vlag door Sint-Joost
Een lezer heeft onze Franstalige collega's van nieuwssite 7sur7 een foto bezorgd van een vuilnisophaling in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node. Aan het kruispunt Middaglijnstraat (rue du Méridien) - Molenstraat is een vuilniswagen te zien waaraan boven een Turkse vlag wappert.
Lees verder

LIVE (19u15). Barcelona, zonder Messi, kijkt Eibar in de ogen
• Speeldag 16 La Liga • Aftrap 19u15 • Barcelona pas vijfde, Eibar zeventiende • Messi krijgt rust
Lees verder

LIVE (20u45). Eupen en Essevee spelen inhaalduel
• Inhaalduel • Jupiler Pro League • Kehrwegstadion • Zulte Waregem is twaalfde, Eupen staat veertiende
Lees verder

Amerikaanse agent die ongewapende zwarte man doodschoot ontslagen
De blanke agent die vorige week een ongewapende zwarte man doodschoot in Columbus, in de Amerikaanse staat Ohio, is ontslagen. Dat hebben de autoriteiten van Columbus maandag bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE. VN-baas: "Covid-19 en klimaatverandering kunnen enkel aangepakt worden als we samenwerken"
De klimaatverandering en de Covid-19-pandemie zijn crises die enkel aangepakt kunnen worden als iedereen samenwerkt. Dat is "de les van dit erg moeilijke jaar", zegt VN-secretaris-generaal Antonio Guterres in zijn nieuwjaarsboodschap. De VN-baas ziet hoop voor 2021. "Laten we van 2021 een jaar van herstel maken."Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Trump roept aanhangers op 6 januari samen om te protesteren tegen overwinning Biden
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn aanhangers opgeroepen om op 6 januari naar Washington te komen in een laatste poging om het Congres onder druk te zetten om de overwinning van Joe Biden bij de presidentsverkiezingen niet te bekrachtigen. De huidige Amerikaanse president weigert toe te geven dat hij de verkiezingen van november heeft verloren.
Lees verder

Lagerhuis stemt veto van Trump over defensiebegroting weg
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een veto van president Donald Trump over de defensiebegroting weggestemd. Het gaat om een begroting van omgerekend 606 miljard euro, die eerder met een grote meerderheid in zowel het Huis van Afgevaardigden (lagerhuis) als de Senaat (hogerhuis) is aangenomen. Ook de Senaat zal hoogstwaarschijnlijk het veto van tafel vegen.
Lees verder

Oostenrijker verdacht van moord op zijn twee dochters
In Oostenrijk heeft de politie een 28-jarige man opgepakt die verdacht wordt zijn twee kinderen om het leven te hebben gebracht. De slachtoffers, 9 maanden en 2 jaar oud, werden dood aangetroffen in hun slaapkamer. Dat meldt de Oostenrijkse politie maandagavond.
Lees verder

Extreem zeldzame witte kiwi overleden in Nieuw-Zeeland
In Nieuw-Zeeland is een extreem zeldzame witte kiwi overleden nadat ze een operatie had ondergaan om een onbevrucht ei te verwijderen. Manukura, zoals de populaire vogel door een plaatselijke stam gedoopt was, werd in 2011 in gevangenschap geboren met een zeldzame genetische afwijking, waardoor ze, anders dan haar soortgenoten geen bruin maar een helwit verenpak had.
Lees verder

Al vijfduizend inbreuken op tijdelijke werkloosheid
De Rijksdienst voor ­Arbeidsvoorziening (RVA) heeft al bijna vijfduizend misbruiken vast­gesteld bij het systeem van tijdelijke werkloosheid door corona. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
Lees verder

Marc Van Ranst: "Dit zijn exact dezelfde mensen die klagen dat men de epidemie niet onder controle krijgt"
Hoewel reizen sterk wordt afgeraden, wilden heel wat Vlamingen deze kerstvakantie toch gaan skiën of snowboarden. Daarvoor moesten ze naar Zwitserland, want daar zijn de skigebieden in de belangrijkste wintersportgebieden open voor buitenlandse toeristen.
Lees verder

Wanneer is het aan u? Dit zijn alle details van de vaccinatiestrategie
Met het prikje van Jos Hermans is vandaag officieel het startschot gegeven van de Belgische vaccinatiecampagne. Pas eind 2021 zou elke Belg ingeënt kunnen zijn. Maar waarom duurt dat zo lang? Eerstelijnszorgverleners, wie zijn dat allemaal? Wat valt er onder "essentiële beroepen"? En weet u ook wanneer het uw beurt is?
Lees verder

Ryanair ziet kansen nu corona concurrentie terugdringt: "Impact op luchtvaart groter dan 9/11"
Geen crisis zonder kansen, denkt de baas van Ryanair. De vliegmaatschappij van Michael O'Leary was al nipt de grootste van Europa in 2019, maar over een paar jaar staat de concurrentie pas echt op achterstand, maakt hij zich sterk. "In 30 jaar carrière heb ik nog nooit zo'n grote kuis gezien."
Lees verder

Oma (77) vrijuit voor 'zelfdoding' partner: geen assisen voor verdoezelde moord
Een vrouw van 77 uit Ukkel, die er jaren van verdacht werd haar partner te hebben verstikt en dat te hebben doen lijken op een zelfdoding, moet dan toch niet voor het hof van assisen verschijnen. De raadkamer in Brussel heeft Germaine Q. buiten vervolging gesteld.
Lees verder

Rouwende zwaan houdt 23 treinen tegen in Duitsland
In Duitsland is een zwaan die zijn partner net verloren had bijna een uur lang op een treinspoor blijven zitten. De rouwende vogel hield zo 23 treinen tegen. Dat meldt de Duitse politie vandaag.
Lees verder