Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 23 december 2020

Gestrande truckers keren zich tegen politie in Britse haven Dover: “Situatie is onmenselijk”

HLN
Gestrande truckers keren zich tegen politie in Britse haven Dover: "Situatie is onmenselijk"
De spanning in de Britse haven Dover loopt op. Boze vrachtwagenchauffeurs keerden zich vanochtend tegen de politie, zo is te zien in een video van Sky News. Groot-Brittannië laat weten dat het nog dagen kan duren voordat de problemen met gestrande vrachtwagens in Engeland zijn opgelost.
Lees verder

Van 66 illegale flessen whiskey tot vogel met hagediskop: dit waren de leukste onverwachte ontdekkingen in 2020
Wij overlopen samen met jou dit vreemde jaar aan de hand van hartverwarmende, opmerkelijke of bizarre video's in verschillende categorieën. Vandaag gaan we op zoek naar de leukste 'ontdekking' in 2020.
Lees verder

Van 66 illegale flessen whiskey tot mysterieuze monoliet in de woestijn: dit waren de leukste onverwachte ontdekkingen in 2020
Wij overlopen samen met jou dit vreemde jaar aan de hand van hartverwarmende, opmerkelijke of bizarre video's in verschillende categorieën. Vandaag gaan we op zoek naar de leukste 'ontdekking' in 2020.
Lees verder

Thomas Huyghe, verliezend finalist van vorig jaar, kijkt nooit meer naar 'De Slimste Mens': "Als ik de begintune nog maar hoor, breekt het angstzweet me weer uit"
"Ik vraag me soms af of 't wel eerlijk is dat ik zo'n droomjob heb, terwijl zoveel leeftijdsgenoten geen werk vinden." Nochtans duurde het meer dan een jaar voor Thomas Huyghe (29) zijn tweede plaats in 'De Slimste Mens' kon verzilveren met een eigen talkshow: 'Het leven.doc' start woensdag op VRT NU. "Blij dat ik toch nog íets heb kunnen maken dit jaar", zegt Thomas.
Lees verder

VIDEO. Zo krijg je eindelijk de smokey eye onder de knie (met 4 producten die je al in huis hebt)
In onze nieuwe rubriek Zoombeauty leert beautyredactrice Sophie je verschillende make-uplooks aan via Zoom. Looks die iedereen kan, met producten die iedereen in huis heeft. Elke sessie videocallt ze met een lezeres die op zoek is naar een gemakkelijke beautylook. Met de feestdagen in het vooruitzicht creëert ze in deze aflevering een relaxed smokey eye voor haar zus Astrid. "Deze nonchalante smokey eye is ideaal, omdat je er niets speciaals voor nodig hebt (een oogpotlood heeft quasi iedereen in huis liggen), omdat je er niet veel voor moet kunnen en omdat het heel snel gepiept is. Bovendien kan je het zo intens maken als je zelf wil, door meer kleur toe te voegen."
Lees verder

Mama van de verongelukte Kato (12): "Ik weet nu dat mijn meisje niet heeft afgezien toen ze onder die camion belandde, dat geeft me rust"
Voor Wendy Demeestere (41) uit Zwevegem kunnen de feestdagen niet snel genoeg voorbij zijn. Dat heeft alles te maken met het drama dat de onthaalmoeder en haar omgeving in september overkwam. Haar jongste dochter stierf toen bij een ongeval, op weg naar school. Kato was 12. "Drie weken geleden ben ik naar de rechtbank getrokken om er de foto's van mijn verminkte meisje te bekijken. Gruwelijk was het. Maar ik moest dit doen, om verder te kunnen rouwen." Meer verhalen uit West-Vlaanderen in de reeks 'De 20 van 20', lees je hier.
Lees verder

Renovatie maakt van flat luxeverblijf met sauna en jacuzzi op dakterras
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een penthouse in het Litouwse Vilnius.
Lees verder

Slechte wifi in huis? Dit kan je doen om het te verbeteren
Of je nu op zolder wil thuiswerken of lekker ontspannen in bed naar een serie wil kijken: de kans dat je stabiele wifi nodig hebt is groot. Toch zal je zien dat er altijd wel kamers zijn waar de verbinding net iets minder goed is. Onze techredacteur legt je uit hoe je je wifiverbinding kan verbeteren.
Lees verder

Kleine overwinning in scheidingsrechtszaak: Brad Pitt brengt feestdagen door met drie van z'n kinderen
Ze mogen dan al ruim vier jaar geleden de scheiding hebben aangevraagd, maar Brad Pitt (57) en Angelina Jolie (45) zijn nog steeds niet officieel gescheiden. En dat zorgt voor uitgebreide discussies over wie de kinderen tijdens de feestdagen bij zich mag hebben. Dat schrijft Us Weekly.
Lees verder

Nieuwe flitspalen op A12 flitsen niet meer, maar boete valt wel in de bus
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft vorige week langs de A12 acht nieuwe flitspalen geplaatst die zichzelf niet verraden door letterlijk een "flits" te geven wanneer een voertuig aan een te hoge snelheid langsrijdt. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard en AWV bevestigt het nieuws.
Lees verder

Nieuwe flitspalen op A12 flitsen niet wanneer u te snel langsrijdt, maar de boete valt wel in de bus
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft vorige week langs de A12 acht nieuwe flitspalen geplaatst die zichzelf niet verraden door letterlijk een "flits" te geven wanneer een voertuig aan een te hoge snelheid langsrijdt. Dat schrijven Gazet Van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard en AWV bevestigt het nieuws.
Lees verder

Ivan Leko heeft bod van Chinese club Guangzhou R&F op zak, Antwerp zou hem niets in de weg leggen
Het lijkt onwaarschijnlijk, maar 't is écht waar. De kans - hoewel momenteel niet in te schatten hoe groot die daadwerkelijk is - zit er in dat Ivan Leko aan zijn laatste dagen als Antwerp-coach bezig is. De Kroaat heeft immers een bod op zak de Chinese eersteklasser Guangzhou R&F, de werkgever van onder anderen ex-Rode Duivel Moussa Dembélé.
Lees verder

David van der Poel, de oudere broer van Mathieu in 'Uit De Schaduw': "Het moet fantastisch zijn om met zijn benen rond te rijden"
Hoe is het om te leven in de schaduw van een topsporter? Met die insteek trok ons sportanker Lies Vandenberghe naar vier stille krachten achter de strafste sporters. Het resultaat van die gesprekken is onze gloednieuwe eindejaarsreeks 'Uit De Schaduw', met vandaag in aflevering drie David van der Poel (28), de oudere broer (en ploegmaat) van wielertopper Mathieu van der Poel (25).
Lees verder

'Nieuwe afleveringen van Sex and the City in de maak'
Er komt mogelijk een vervolg op de hitserie 'Sex and the City'. Een ingewijde vertelt aan de New York Post dat er wordt gewerkt aan nieuwe afleveringen voor de streamingdienst HBO Max.
Lees verder

Enquête Sciensano: "Zestig procent wil zich laten vaccineren"
Zestig procent van de bevolking zegt bereid te zijn om gevaccineerd te worden zodra het vaccin beschikbaar is, zo blijkt uit de jongste enquête van Sciensano. "Dat is een stijging met 10 procent ten opzicht van de vorige enquête" in september, aldus viroloog Steven Van Gucht. Een op de vier aarzelt voorlopig nog en 15 procent geeft aan niet gevaccineerd te willen worden.
Lees verder

12-tal peuters op straat nadat crèche deels sluit wegens personeelstekort: Kind en Gezin voert onderzoek naar Het Zonnetje
De ouders van een 12-tal kindjes moeten dringend op zoek naar opvang voor hun peuters nadat Infano vzw besloot om de peutergroep in kinderdagverblijf Het Zonnetje in Overijse na Nieuwjaar wegens personeelstekort te sluiten. Ondertussen loopt er bij Kind en Gezin ook een onderzoek naar het kinderdagverblijf na klachten van ouders. Bij Infano betreurt men dat de peuters tijdelijk niet opgevangen kunnen worden.
Lees verder

Personeelsfeestje met shuttledienst in bosrijk gebied stilgelegd: politie pakt twee aanwezigen op
Een bedrijfsleider uit Tessenderlo heeft dinsdag een personeelsfeestje gegeven in een horecazaak aan Zavelberg in Tessenderlo. De deelnemers zouden met een shuttledienst ter plaatse zijn gebracht. De locatie ligt afgelegen in bosrijk gebied.
Lees verder

'Dancing Dimi' is overdonderd als hij hoort hoeveel Belgen hem zagen winnen op VTM 4: "Ik krijg er kippenvel van"
'Dancing Dimi' verovert nu ook België. Zijn eerste partij op het WK Darts gisteravond tegen Paul Lim werd door liefst 212.000 mensen bekeken op VTM 4 - straffe kijkcijfers. "Dat is niet normaal", reageerde Dimitri van den Bergh (26) deze ochtend vanuit Londen.
Lees verder

Rush op zonnepanelen: meer dan 91.000 nieuwe installaties in Vlaanderen
Dit jaar zijn al bijna 91.500 nieuwe fotovoltaïsche (PV) installaties aangemeld bij Fluvius, goed voor een vermogen van 402 megawatt. Dat meldt de distributienetbeheerder. Het gaat om "het hoogste cijfer in jaren".
Lees verder

Liefdesverhaal van Vlaamse Josée (72) in Senegal eindigt met één fatale kopstoot
Aan het liefdesverhaal van Vlaamse vrouw die na haar pensioen in Senegal ging wonen is abrupt een einde gekomen. Na een ruzie over geld kwam Josée 'Joske' Tielemans (72) om het leven door een fatale kopstoot van haar 25 jaar jongere echtgenoot.
Lees verder