Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 20 december 2020

Gentse fans drijven ‘haatmatch’ tegen Club Brugge op de spits met opgeknoopte pop: politie start onderzoek en sta...

HLN
Gentse fans drijven 'haatmatch' tegen Club Brugge op de spits met opgeknoopte pop: politie start onderzoek en stad en club distantiëren zich
Dat de onderlinge rivaliteit tussen de fans van Club Brugge en vooral die van AA Gent groot is, uitten de ultra's van de Buffalo's vandaag op wel erg expliciete wijze.
Lees verder

Lot van Montanier lijkt bezegeld: zwak Standard nu ook in eigen huis onderuit tegen Moeskroen
Wie reanimeert dit Standard de Liège? Zij zakken steeds dieper weg - nu won ook Moeskroen op Sclessin. De positie van Philippe Montanier wordt onhoudbaar.
Lees verder

1B. Union wint aangename topper tegen Westerlo - Seraing houdt op Deinze tweede plaats vast
Union heeft in 1B een aardige topper van Westerlo gewonnen: 2-1.
Lees verder

Van Ranst over coronamutatie: "Het virus geraakt nu makkelijker binnen"
In Groot-Brittannië is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken. Omdat er nog niet veel over geweten is, hebben tal van landen, waaronder België, de grenzen gesloten. "Het virus heeft zich aangepast en geraakt nu makkelijker ons lichaam binnen", zo legt viroloog Marc Van Ranst uit bij VTM NIEUWS.
Lees verder

Manchester United haalt uit tegen Leeds en rukt op naar derde plaats
Manchester United heeft nog eens als vanouds uitgehaald tegen Leeds. Op Old Trafford trokken de Red Devils maar liefst zes keer de trekker over: 6-2. In de stand rukt Man United op naar de derde plaats, op vijf punten van koploper Liverpool. United heeft wel nog een wedstrijd tegoed.
Lees verder

LIVE. Mbokani doet de boeken al voor rust toe, Antwerp verliest wel Refaelov met blessure
• Freethiel (20u45) • Ref: Jonathan Lardot • Antwerp zevende met 25 punten, Waasland-Beveren 15e met 18 eenheden • Knoopt Antwerp na 5 op 21 nog eens aan met zege?
Lees verder

LIVE. Antwerp is heer en meester op de Freethiel, maar verliest wel Refaelov met blessure
• Freethiel (20u45) • Ref: Jonathan Lardot • Antwerp zevende met 25 punten, Waasland-Beveren 15e met 18 eenheden • Knoopt Antwerp na 5 op 21 nog eens aan met zege?
Lees verder

Steeds meer landen sluiten grenzen voor personen uit het Verenigd Koninkrijk: "Voorzorgsmaatregel tegen nieuwe virusvariant"
De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is ook vastgesteld in ons land. Uit voorzorg en voor we meer informatie hebben over die nieuwe variant, sluit ons land vanaf middernacht de grenzen voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is sinds vanochtend een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk van kracht. Ook Frankrijk en Duitsland nemen maatregelen.
Lees verder

Ook Frankrijk sluit grenzen voor personen uit het Verenigd Koninkrijk: "Voorzorgsmaatregel tegen nieuwe virusvariant"
De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is ook vastgesteld in ons land. Uit voorzorg en voor we meer informatie hebben over die nieuwe variant, sluit ons land de grenzen voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het inreisverbod geldt vanaf middernacht en zal voorlopig 24 uur duren. In Nederland is sinds vanochtend een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk van kracht. Ook Frankrijk en Duitsland nemen maatregelen.
Lees verder

Huwelijksfeest met meer dan 60 aanwezigen stilgelegd in leegstaand restaurant in Vilvoorde: "In de namiddag stilgelegd en tot laat in de avond afdruipen"
De politie legde vandaag tussen 15 en 16 uur in de namiddag een Afrikaans huwelijksfeest stil in La Hacienda. In het 'leegstaande' pand waren 54 volwassenen en meer dan tien kinderen aanwezig. "Mensen kwamen zelfs uit het buitenland afgezakt!" Om 21 uur 's avonds zien we nog steeds mensen in feestkledij afdruipen. Verschillende omwonenden zagen de drukte op straat maar twijfelden om alarm te slaan bij de politie.
Lees verder

Huwelijksfeest met meer dan 60 aanwezigen stilgelegd in leegstaand restaurant in Vilvoorde
De politie legde vandaag tussen 15 en 16 uur in de namiddag een Afrikaans huwelijksfeest stil in La Hacienda. In het 'leegstaande' pand waren 54 volwassenen en meer dan tien kinderen aanwezig. "Mensen kwamen zelfs uit het buitenland afgezakt!"
Lees verder

Huwelijksfeest met meer dan 60 aanwezigen stilgelegd
De politie legde vandaag tussen 15 en 16 uur in de namiddag een Afrikaans huwelijksfeest stil in La Hacienda. In het 'leegstaande' pand waren 54 volwassenen en meer dan tien kinderen aanwezig.
Lees verder

Sterke Sheldon Bateau bij eerste basisplek in ruim een jaar: "Ik heb mijn punt gemaakt"
Opvallende naam in de basiself van KV Mechelen tegen OH Leuven: Sheldon Bateau (29). De centrale verdediger mocht voor het eerst in ruim een jaar nog eens starten en speelde een beresterke partij. "Ik hoop dat dit een nieuw begin is."
Lees verder

Raketten afgevuurd richting Amerikaanse ambassade in Bagdad
Zeker drie raketten zijn afgevuurd op de zogeheten groene zone in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Volgens Iraakse bronnen was de Amerikaanse ambassade het doelwit.
Lees verder

Zeker twee lichtgewonden na gasexplosie in centrum Hasselt, gevaar nog niet geweken: al 100 buurtbewoners geëvacueerd
Zondagavond omstreeks 19u30 is er een gasontploffing gebeurd op het kruispunt van de Schrijnwerkersstraat en de Minderbroedersstraat in het centrum van Hasselt. Dat bevestigt politiezone LRH. De politie heeft een perimeter ingesteld en er werden al zeker 100 buurtbewoners geëvacueerd.
Lees verder

Het laatste interview van een scherpe Montanier? "Alles gedaan wat we konden, zelfs al was het soms onbeholpen"
Het ontslag van Philippe Montanier lijkt slechts een kwestie van tijd. Zeker nu ook de fans hun Franse trainer beu zijn. Na de nederlaag tegen Moeskroen (0-1) sprak Montanier nog wel strijdende taal ("als we aan hetzelfde zeel trekken, raken we hieruit"), maar was hij ook scherp voor zijn ploeg.
Lees verder

KV-supporters wachten spelersbus op aan stadion: politie start onderzoek
Tientallen supporters van KV Mechelen kwamen vanavond samen aan het AFAS Stadion om de spelersbus op te wachten. KV bracht drie belangrijke punten mee vanuit Leuven, en dat moest volgens supportersclub 25/7 gevierd worden met Bengaals vuur en gezangen. De politiezone Mechelen-Willebroek onderzoekt momenteel op basis van beelden welke personen zich niet aan de regels hielden.
Lees verder

LIVE. Eibar komt weer in de wedstrijd na heerlijke treffer Kike
• Estadio Municipal de Ipurua
Lees verder

Politiecontrole loopt uit de hand in Waterloo: agenten en organisatoren van 'lockdownfeestje' gewond
Een politiecontrole in Waterloo is vrijdagavond volledig uit de hand gelopen. Nadat er omstreeks 23.30 uur enkele agenten werden opgeroepen voor een lockdownfeestje met een tiental aanwezigen, keerden de eigenaars van de woning zich tegen hen. Ze deelden klappen uit aan de agenten waarop deze reageerden. Het voorval werd gefilmd en de video doet inmiddels de ronde op sociale media.
Lees verder

LIVE. Bekijk hier hoe Courtois kansloos was op heerlijk schot Kike, Real begint wel met bonus aan tweede helft
• Estadio Municipal de Ipurua
Lees verder