Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 14 december 2020

Gemeente Sint-Katelijne-Waver: Bekendmaking belasting op masten en pylonen van 1 januari 2020 tot en met 31 december ...

Bekendmaking belasting op masten en pylonen van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2025
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 30 november 2020 betreffende belasting op masten en pylonen wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 7 december 2020.
Lees verder

Bekendmaking belasting op het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2025
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 30 november 2020 betreffende belasting op het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 7 december 2020.
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning-OV/2020/283/VK-Bosstraat 57A en 59-Sanne Vertommen
Lees verder

Heb jij een boon voor ontwikkelingssamenwerking?
Jaarlijks kent het gemeentebestuur 50.000 euro subsidies toe aan ontwikkelingsprojecten van inwoners in binnen- en buitenland. Wij zoeken inwoners die mee deze projecten willen beoordelen. Heb je ervaring in internationale samenwerking en wil je extra kennis? Dan ben jij de persoon die wij zoeken
Lees verder

Kijk live naar kernraad Centrum op woensdag 9 december
We hebben een primeur! Op woensdag 9 december organiseren we voor het eerst een kernraad volledig digitaal. Iedereen kan de kernraad van het Centrum rechtstreeks bekijken via onze website en via Youtube. Zes boeiende items staan op de agenda.
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning - OV/2020/287 - Kruisweglei 30A - Nancy De Winter en Mike Werts
Lees verder

Nu te ontdekken op participatie.skw.be
Wat is de stand van zaken voor de inrichting van Borgersteinpark? Heb je een leuk idee om onze gemeente kindvriendelijker te maken? Surf dan naar participatie.skw.be.
Lees verder

Kijk nu live naar de kernraad Centrum
Vanavond vindt de eerste digitale kernraad plaats. Je kan deze nu rechtstreeks bekijken via onze website. Heb je een vraag? Dan kan je die stellen via het formulier onder de website. We beantwoorden de vraag na alle presentaties.
Lees verder

OV/2020/229 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het plaatsen van een zwembad en poolhouse-Bredeheide 52-Karen Van Elslander
Lees verder

OV/2020/253 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het verbouwen van een halfopen eengezinswoning-Daliastraat 6-Isabelle Fierens
Lees verder

OV/2020/208 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het uitbreiden van de bedrijfsgebouwen-Kempenarestraat 46, 48-Alva Immo nv
Lees verder

OV/2020/126 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het bouwen van een kinder- en jeugdpsychiatrie bij het AZ Sint-Maarten-Emmaüs vzw-Liersesteenweg 435, 435A
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning - OV/2020/303 - Berlaarbaan 272
Lees verder

OV/2020/207 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het bouwen van kantoren, een magazijn en buitenaanleg-Dreefvelden 60-Metaalhandel Wynants en Zonen bv
Lees verder

Bijkomende kinderopvangplaatsen in Sint-Katelijne-Waver
De Vlaamse regering maakt middelen vrij voor nieuwe kinderopvangplaatsen. In onze gemeente kunnen er zeven gesubsidieerde plaatsen bijkomen. Heeft u plannen om uw bestaande kinderopvang uit te breiden of wenst u een nieuwe opvang te starten? Lees dan alvast de criteria en inschrijvingsprocedure.
Lees verder

Versier jij mee onze kerstbomen?
Deze eindejaarsperiode brengen we onze woonkamer naar de dorpspleinen. Op vier pleinen in onze gemeente plaatsten we echte kerstbomen. Het is aan jullie, onze inwoners, om deze te versieren en voorzien van wensen voor 2021.
Lees verder

Reserveer zelf je coronatest
Moet je een coronatest ondergaan? Dan kan je sinds kort zelf hiervoor een afspraak maken. Dat hoeft niet langer te gebeuren door je huisarts. Om test te ondergaan, moet je wel over een activatiecode beschikken. Die krijg je van je huisarts.
Lees verder

Een blik op het vernieuwde Bruultjeshoek
De uitbreiding van sporthal Bruultjeshoek is klaar. Op woensdag 9 december werd de vernieuwde sporthal officieel ingehuldigd. De nieuwe infrastructuur biedt vooral de dansverenigingen en op wedstrijddagen heel wat meer mogelijkheden. Bekijk beelden van het vernieuwde Bruultjeshoek op onze website.
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning-OV/2020/268/VK-Liersesteenweg 174A-174B-Jelle Broothaerts
Lees verder

Maandag geen afvalkalender ontvangen?
In het weekend van 12 en 13 december verdelen de verenigingen in onze gemeente de afvalkalender. Mocht maandag blijken dat je geen afvalkalender ontvangen hebt, dan kan je er één aanvragen via onze website.
Lees verder

Doe mee aan de SKWINKELtombola en win mooie prijzen
Ook dit eindejaar maak je met de SKWINKELtombola kans op mooie prijzen. Ga je tussen 11 en 31 december skwinkelen bij een deelnemende skwinkel? Dan krijg je een lotje. Online kan je meteen nakijken of je gewonnen hebt. Geen prijs? Niet erg! Dan maak je kans op één van de hoofdprijzen.
Lees verder

Nieuwjaarszingen, maar dan anders
Geen koekenzingen dit jaar door corona, maar we hebben iets anders in petto voor onze kinderen. Al wie een mooie nieuwjaarstekening maakt en ze ons bezorgt, krijgt in ruil een geschenkje. De tekeningen verdelen we vervolgens onder de woonzorgcentra in onze gemeente.
Lees verder