Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 21 december 2020

Gemeente Sint-Katelijne-Waver: Kijk live naar kernraad Onze-Lieve-Vrouw-Waver (dinsdag 15 december)

Kijk live naar kernraad Onze-Lieve-Vrouw-Waver (dinsdag 15 december)
Na de geslaagde primeur voor het Centrum vindt op dinsdag 15 december opnieuw een digitale kernraad plaats. Deze keer voor het Centrum. Afspraak om 20 uur op www.skw.be/kernraad-live of op ons Youtube-kanaal.
Lees verder

skwinkelhierbon blijft geldig tot 30 april
Naar aanleiding van de tweede sluiting van niet-essentiƫle handelszaken verlengt de gemeenteraad de geldigheid van de skwinkelhierbon met vier maanden. Heb je je bon nog niet gebruikt? Dan heb je nog de tijd tot eind april om hem te verzilveren. Meer dan honderd handelszaken wachten erop.
Lees verder

Herbekijk de gemeenteraad van 14 december via Youtube
Op maandag 14 december vergaderde de gemeenteraad. Dat gebeurde, als gevolg van het coronavirus, van thuis via Zoom. De vergadering was live te bekijken via Youtube. Heb je het gemist? Je kan de zitting herbekijken.
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning-OV/2020/280-Berlaarbaan 229-Patrimonium De Pelgrim
Lees verder

Vacature: directeur gemeentelijke basisschool (GLOC)
Ben je gepassioneerd door de wereld van het onderwijs? Hou je van uitdagingen? Voel je je goed als kapitein op een schip? Pedagogie zit in je DNA?
Lees verder

OV/2020/325/ME - Bekendmaking melding voor het plaatsen van een ondergrondse opslagtank voor propaangas - Heivelden 21 - Jill Mossoux
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning-OV/2020/318-Vestinglaan 45-Rutger Andries
Lees verder

OV/2020/261 - Bekendmaking omgevingsvergunning voor het bouwen van een tuinberging-Olmstraat 9-Christiaan Schouten
Lees verder

Wat vind jij van onze fietsstraten?
Onze gemeente heeft15 fietsstraten, alles bij elkaar zo'n elf kilometer. We willen de fietsstraten evalueren. Ook jij kan je mening geven. Ga naar ons participatieplatform participatie.skw.be en vul de vragenlijst in.
Lees verder

Bekendmaking belasting op leegstaande woningen en gebouwen van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2025
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van14 december 2020 betreffende belasting op leegstaande woningen en gebouwen wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 17 december 2020.
Lees verder

Bekendmaking coronamaatregelen - Vermindering van de belastingdruk voor de sector van individueel bezoldigd personenvervoer
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van14 december 2020 betreffende coronamaatregelen - vermindering van de belastingdruk voor de sector van individueel bezoldigd personenvervoer wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 17 december 2020.
Lees verder

Bekendmaking coronamaatregelen - Gratis annuleren buitenschoolse opvang
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van14 december 2020 betreffende coronamaatregelen - gratis annuleren buitenschoolse opvang wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 17 december 2020.
Lees verder

Bekendmaking waarborgreglement ten behoeve van schade aan het openbaar domein naar aanleiding van bouwwerkzaamheden
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 17 december 2020 betreffende het waarborgreglement ten behoeve van schade aan het openbaar domein naar aanleiding van bouwwerkzaamheden wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 17 december 2020
Lees verder

Bekendmaking AGB - Vereffeningsstaat AGB en inboeken patrimonium in gemeentelijke boekhouding
Het besluit van de gemeenteraad genomen in zitting van 14 december 2020 betreffende de vereffeningsstaat van het AGB en het inboeken van het patrimonium in de gemeentelijke boekhouding wordt ter kennis gebracht aan de bevolking via publicatie op de website, vanaf 17 december 2020.
Lees verder

Economische schade? Meld je aan voor tweede coronafonds
Tijdens de zitting van 14 december keurde de gemeenteraad de oprichting van een tweede gemeentelijk coronafonds goed. Het bestuur trekt 50.000 euro uit om ondernemingen die schade ondervonden van de tweede sluitingsgolf te compenseren. Bent u in dat geval? Dien dan uw aanvraag in voor 15 januari.
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning-OV/2020/336-Berlaarbaan 229-Kitos
Lees verder

Toelage voor tijdelijk werklozen door coronacrisis
Inwoners van onze gemeente die tijdens de tweede coronagolf dit najaar getroffen werden door tijdelijke werkloosheid, maken aanspraak op een vergoeding van het gemeentebestuur. De premie bedraagt 50 euro per week werkloosheid, met een maximum van vier weken.
Lees verder

Agenda's kernraden Pasbrug-Nieuwendijk en Elzestraat
Begin januari organiseren we kernraden voor Pasbrug-Nieuwendijk en Elzestraat. Deze zullen digitaal verlopen, maar het concept blijft hetzelfde. Als je doorklikt, lees je de punten die het bestuur op de agenda plaatste. Zelf kan je ook nog agendapunten voorstellen tot en met 6 januari.
Lees verder